Τέρας Ψυχραιμίας: Πώς να Διαχειρίζεσαι Πιεστικές Καταστάσεις

Θα αντιμετωπίσεις πολλές πιεστικές καταστάσεις στη ζωή σου, είτε αυτό είναι στη δουλειά σου, είτε στην προσωπική ζωή. Σημασία έχει να παραμένεις ψύχραιμος.

Κατά την διάρκεια της ζωής σου θα βρεθείς αντιμέτωπος με αρκετές πιεστικές καταστάσεις που θα σε ωθήσουν στα όρια σου.

Είναι καλό λοιπόν να έχεις μια στρατηγική, ώστε να μπορείς να τις αντιμετωπίσεις και να τις ξεπεράσεις με επιτυχία.

Ας δούμε λοιπόν μερικές συμβουλές, για να καταφέρεις να ανταπεξέλθεις στις πιεστικές καταστάσεις.

#1. Βρες Κάτι Που να Μπορείς να ΕλέγξειςΘα αντιμετωπίσεις πολλές πιεστικές καταστάσεις στη ζωή σου, είτε αυτό είναι στη δουλειά σου, είτε στην προσωπική ζωή. Σημασία έχει να παραμένεις ψύχραιμος.

Το πρώτο βήμα σε μια δύσκολη κατάσταση που μοιάζει ότι δεν είναι διαχειρίσιμη είναι να παραμείνεις ήρεμος και λογικός προκειμένου να αξιολογήσεις την κατάσταση και να βρεις ποια κομμάτια της μπορείς να ελέγξεις.

Όταν βρίσκεσαι σε πιεστικές καταστάσεις υπάρχουν πολλά που δεν μπορείς να ελέγξεις. Μπορεί να είναι η συμπεριφορά των άλλων ή ο φόρτος εργασίας που συσσωρεύεται.

Αν βρίσκεσαι στην κατηγορία των ανθρώπων που είναι πολύ ντροπαλοί όταν φλερτάρουν, τσέκαρε το παρακάτω βίντεο.

Πάντα όμως θα υπάρχει έστω και κάτι που μπορείς να ελέγξεις, να αλλάξεις ή να είσαι προετοιμασμένος για αυτό.

Ακόμη και αν δεν μπορείς να ελέγξεις τίποτε, ελέγχοντας τον τρόπο αντίδρασης σου κάνεις ένα βήμα προς την επίλυση του προβλήματος.

Όταν λοιπόν έχεις πολλά να κάνεις και οι καταστάσεις γίνονται όλο και περισσότερο πιεστικές, φτιάξε ένα πλάνο και βρες τι από όσα συμβαίνουν είναι ελεγχόμενο.

#2 Σκέψου Προτού ΔράσειςΘα αντιμετωπίσεις πολλές πιεστικές καταστάσεις στη ζωή σου, είτε αυτό είναι στη δουλειά σου, είτε στην προσωπική ζωή. Σημασία έχει να παραμένεις ψύχραιμος.

Οι πιο πολλοί αντιδρούν με ενστικτώδη τρόπο στις δυσκολίες και αυτό είναι λάθος. Η φυσική αντίδραση απέναντι σε μια απειλή είναι να απομακρυνθείς από αυτήν τρέχοντας, όμως αυτό μπορεί να αποδειχτεί λάθος σε ορισμένες καταστάσεις.

Κάποιοι πιστεύουν ότι η σκέψη θα τους καθυστερήσει και ότι θα τους φέρει σε πιο δύσκολη κατάσταση. Δεν είναι όμως έτσι.

Αφιερώνοντας λίγο χρόνο στο να αξιολογήσεις μια κατάσταση και να εντοπίσεις τους πόρους που θα σε βγάλουν από αυτήν, θα έχεις ένα καλύτερο αποτέλεσμα από ο,τι αν έκανες μια ενστικτώδη κίνηση.

#3. Αναγνώρισε τα Δυνατά σου ΣημείαΘα αντιμετωπίσεις πολλές πιεστικές καταστάσεις στη ζωή σου, είτε αυτό είναι στη δουλειά σου, είτε στην προσωπική ζωή. Σημασία έχει να παραμένεις ψύχραιμος.

Οι πιεστικές καταστάσεις, όποιες και αν είναι αυτές, μπορεί να σου δημιουργήσουν άγχος και να σε κάνουν να ξεχάσεις ποιες είναι οι πραγματικές σου δυνατότητες.

Η αυτοπεποίθηση σου θα δεχθεί ένα δυνατό χτύπημα και η απογοήτευση θα αναλάβει τον έλεγχο της κατάστασης.

Για να το αποφύγεις αυτό πρέπει να έχεις πάντα στο μυαλό σου ποια είναι τα δυνατά σημεία σου και τι έχεις καταφέρει, όταν στο παρελθόν αντιμετώπισες παρεμφερείς καταστάσεις. Αυτό σίγουρα θα σου δώσει μια ώθηση και θα επαναφέρει την αισιοδοξία και την θετικότητα σου.

#4. Αντιμετώπισε τις Δυσκολίες με ΧιούμορΘα αντιμετωπίσεις πολλές πιεστικές καταστάσεις στη ζωή σου, είτε αυτό είναι στη δουλειά σου, είτε στην προσωπική ζωή. Σημασία έχει να παραμένεις ψύχραιμος.

Το χιούμορ πάντα βοηθάει. Είναι ένας θετικός τρόπος αντιμετώπισης πιεστικών καταστάσεων Σε μια κατάσταση κατά την οποία δέχεσαι μεγάλη πίεση αστειευόμενος μπορείς να αποστασιοποιήσεις εν μέρει τον εαυτό σου και να βρεις το καθαρό μυαλό που χρειάζεσαι για να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα.

#5. ΧαλάρωσεΘα αντιμετωπίσεις πολλές πιεστικές καταστάσεις στη ζωή σου, είτε αυτό είναι στη δουλειά σου, είτε στην προσωπική ζωή. Σημασία έχει να παραμένεις ψύχραιμος.

Το καθημερινό κυνήγι της επιτυχίας και οι εξοντωτικοί ρυθμοί της καθημερινότητας μπορεί να σε κάνουν να αφήσεις τον εαυτό σου.

Αν όμως δεν φροντίζεις επαρκώς τον εαυτό σου, πώς θα είσαι στην καλύτερη δυνατή φόρμα για να αντιμετωπίσεις τα προβλήματα;

Η χαλάρωση αναζωογονεί το σώμα και το μυαλό και σε καθιστά ικανό να διαχειριστείς αποτελεσματικά τις πιεστικές καταστάσεις.

#6. Δες την Μεγάλη ΕικόναΘα αντιμετωπίσεις πολλές πιεστικές καταστάσεις στη ζωή σου, είτε αυτό είναι στη δουλειά σου, είτε στην προσωπική ζωή. Σημασία έχει να παραμένεις ψύχραιμος.

Αξιολόγησε τις πιεστικές καταστάσεις που αντιμετωπίζεις από μια διαφορετική οπτική γωνία. Ρώτησε τον εαυτό σου “Πόσο σημαντικό είναι αυτό το πρόβλημα;” και “Πώς θα επηρεάσει την πορεία μου προς τον στόχο”;

Απαντώντας σε αυτές τις ερωτήσεις θα κρίνεις κατά πόσο αξίζει ή όχι να αφιερώσεις χρόνο και ενέργεια σε αυτό το πρόβλημα.

#7. Λύσε Ένα Πρόβλημα Κάθε ΦοράΘα αντιμετωπίσεις πολλές πιεστικές καταστάσεις στη ζωή σου, είτε αυτό είναι στη δουλειά σου, είτε στην προσωπική ζωή. Σημασία έχει να παραμένεις ψύχραιμος.

Όταν έχεις πολλά να σε απασχολούν και να σε τραβάνε προς κάθε κατεύθυνση, βάλε προτεραιότητες και αφοσιώσου στην επίλυση κάθε προβλήματος ξεχωριστά.

Επίλεξε αυτή την κατάσταση που χρίζει άμεσης αντιμετώπισης. Αυτό βέβαια δεν θα εξαφανίσει όλα τα άλλα ζητήματα, όμως κάποια πράγματα είναι σημαντικά και πρέπει να γίνουν, ενώ κάποια άλλα μπορούν να περιμένουν λίγο.

Βάλε τα πράγματα σε μια σειρά και ασχολήσου με κάθε ζήτημα στην ώρα του, προτού προχωρήσεις με το επόμενο.

#8. Δεν Χρειάζεται να Είσαι ΤέλειοςΘα αντιμετωπίσεις πολλές πιεστικές καταστάσεις στη ζωή σου, είτε αυτό είναι στη δουλειά σου, είτε στην προσωπική ζωή. Σημασία έχει να παραμένεις ψύχραιμος.

Κάθε φορά που ψάχνεις να βρεις την τέλεια λύση αμφισβητείς τον εαυτό σου και αναλώνεσαι προσπαθώντας μέσα σου να βρεις έναν τέλειο τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων σου και αυτό σε πάει πίσω.

Κάνε αυτό που πιστεύεις ότι θα σε βοηθήσει να βγεις από τις πιεστικές καταστάσεις που αντιμετωπίζεις και ας μην είναι τέλειο.

#9. Μοιράσου Την ΔουλειάΘα αντιμετωπίσεις πολλές πιεστικές καταστάσεις στη ζωή σου, είτε αυτό είναι στη δουλειά σου, είτε στην προσωπική ζωή. Σημασία έχει να παραμένεις ψύχραιμος.

Αν πιστεύεις ότι όλα πρέπει να τα σκέφτεσαι, να τα προβλέπεις και να τα αντιμετωπίζεις μόνος σου, αργά ή γρήγορα η πίεση θα σε καταρρακώσει.

Ο οργανισμός δεν μπορεί να αντέξει τα πάντα και κάποια στιγμή θα αρχίσεις να νιώθεις κουρασμένος τόσο σωματικά, όσο και ψυχολογικά.

Αν τα βρίσκεις σκούρα, ζήτησε βοήθεια από κάποιον άλλον. Μπορεί να σου δώσει μια συμβουλή που δεν έχεις σκεφτεί και θα σε βγάλει από το τέλμα, γλιτώνοντας έτσι την ταλαιπωρία.

#10. Σκέψου ΘετικάΘα αντιμετωπίσεις πολλές πιεστικές καταστάσεις στη ζωή σου, είτε αυτό είναι στη δουλειά σου, είτε στην προσωπική ζωή. Σημασία έχει να παραμένεις ψύχραιμος.

Ο εσωτερικός διάλογος είναι κάτι που όλοι κάνουμε και εντείνεται κατά την διάρκεια πιεστικών καταστάσεων. Τις περισσότερες φορές όμως ο διάλογος αυτός φέρνει στην επιφάνεια αρνητικά σημεία, που το μόνο που καταφέρνουν είναι να αυξήσουν το άγχος και να δυσχεράνουν την επίλυση του προβλήματος.

Αν αγχώνεσαι εύκολα, τσέκαρε το παρακάτω επεισόδιο της εκπομπής μας Apla+Andrika, που ίσως σε βοηθήσει.

Όταν λοιπόν βρεθείς σε τέτοιες καταστάσεις προσπάθησε να αλλάξεις τον τρόπο σκέψης και να σκεφτείς τα θετικά. Σκέψου ότι θα βρεις μια λύση, ότι θα τα καταφέρεις και ότι σταδιακά θα βγεις από την προβληματική κατάσταση.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Είναι δύσκολο να αντιμετωπίζεις όλες τις καταστάσεις με ψυχραιμία. Μάθε περισσότερα εδώ.

Καλή συνέχεια

Men Of Style

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους.
Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Men Of Style
Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.