Θέλω να Αλλάξω την Καθημερινότητά μου Αλλά δεν Ξέρω πώς

Πως Να Αλλάξω Την Καθημερινότητά Μου ;

Η καθημερινότητα μας είναι μια σειρά από συνήθειες και ρουτίνες που μερικούς μπορεί να μην τους ικανοποιούν καθόλου.

Πάρα πολλοί άνθρωποι επιθυμούν να αλλάξουν την καθημερινότητα τους, αλλά αυτό προϋποθέτει την λήψη σημαντικών αποφάσεων και μια σειρά δράσεων προς συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Οι συνήθειες καθορίζουν την ζωή σου και με αυτές πορεύεσαι καθημερινά, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να μεταβληθούν, να καταργηθούν ή να δώσουν τη θέση τους σε άλλες περισσότερο ωφέλιμες.

Το “πρόβλημα” όμως είναι ότι οι αλλαγές προϋποθέτουν ανάληψη δράσης και ρίσκο, κάτι που μπορεί να προκαλέσει φόβο, τον οποίο καλείσαι να υπερνικήσεις.

Κάθε φορά λοιπόν που στο μυαλό σου τριγυρνά η σκέψη “θέλω να αλλάξω την καθημερινότητα μου”, θα βρίσκεσαι αντιμέτωπος με αποφάσεις που πρέπει να πάρεις.

Επομένως ένα σημαντικό πρώτο βήμα για να αλλάξεις την καθημερινότητά σου είναι να μάθεις πώς να λαμβάνεις αποφάσεις.

Ποια Είναι Τα Βήματα Που Θα Σε Οδηγήσουν Σε Μια Απόφαση;

#1. Ορισμός Του Προβλήματος

Η εκάστοτε απόφαση λαμβάνεται για να λύσει ένα πρόβλημα. Αυτό σημαίνει ότι πρώτα από όλα θα πρέπει να ορίσεις τι ακριβώς είναι αυτό που σε απασχολεί.

Τι είναι αυτό που σε προβληματίζει και τι θέλεις να αλλάξεις στην καθημερινότητα σου.

#2. Κάνε Αποφασιστικά Βήματα Για Να Αλλάξεις Την Καθημερινότητά Σου

Όταν θέλεις να πραγματοποιήσεις μια αλλαγή, είναι σημαντικό να μπορέσεις να κάνεις το πρώτο βήμα με τρόπο αποφασιστικό.

Η έκφραση “η αρχή είναι το ήμισυ του παντός” είναι πέρα για πέρα αληθινή. Κάνε το πρώτο βήμα προς τον στόχο σου και σταδιακά θα τον πλησιάσεις όλο και περισσότερο.

Μπορείς να μάθεις περισσότερα σχετικά με την σημασία της αποφασιστικότητας, παρακολουθώντας το παρακάτω επεισόδιο από το ελληνικό podcast του Apla+Andrika.

#3. Αξιολόγησε Τις Επιλογές Σου

Μια απόφαση δεν είναι απαραίτητο ότι θα σε οδηγήσει εκεί που ήθελες αρχικά. Μερικές φορές το αποτέλεσμα απέχει κατά πολύ από το επιθυμητό.

Πρέπει λοιπόν να αξιολογείς κάθε σου βήμα και να είσαι ευέλικτος, ώστε να προσαρμόζεσαι σε τυχόν καινούριες συνθήκες και να εφαρμόσεις εναλλακτικές λύσεις.

#4. Εξασκήσου

Όπως κάθε δεξιότητα, έτσι και η λήψη αποφάσεων, είναι κάτι που μπορείς να βελτιώσεις με την εξάσκηση.

Όταν στόχος είναι “να αλλάξω την καθημερινότητά μου”, η λήψη αποφάσεων θα είναι μέρος της καθημερινής ρουτίνας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνεσαι κάθε μέρα όλο και καλύτερος.

Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι το πρώτο βήμα προς την αλλαγή είναι η λήψη αποφάσεων. 

Τι πρέπει να κάνεις στη συνέχεια;

Ποια Είναι Τα Επόμενα Βήματα, Για Να Αλλάξω Την Καθημερινότητα Μου;

#1. Πάρε Έναν Άλλο Δρόμο Στην Καθημερινότητά Σου

θέλω να αλλάξω την καθημερινότητά μου

Θέλω να αλλάξω την καθημερινότητά μου…

Η ρουτίνα της καθημερινότητας είναι πολύ ύπουλη, καθώς μας επιβάλλει να κάνουμε τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο. 

Αυτό, εκτός του ότι καταντάει να είναι βαρετό, σε απομακρύνει και από πολλούς άλλους δρόμους και άλλες πιθανότητες.

Δοκίμασε να κάνεις το ίδιο πράγμα με διαφορετικό τρόπο και θα δεις ότι θα ανακαλύψεις καινούριες εμπειρίες και θα δεις τη ζωή από άλλες, ενδιαφέρουσες οπτικές γωνίες.

#2. Κάνε Καθημερινές Δραστηριότητες Που Βελτιώνουν Τη Διάθεσή Σου

Η βαρεμάρα της ρουτίνας σε κάνει να αισθάνεσαι κολλημένος, όμως πάντα θα υπάρχει κάτι πέραν της ρουτίνας που θα σε κάνει να αισθάνεσαι όμορφα.

Βρες τρόπους να εντάξεις στην καθημερινή σου ζωή δραστηριότητες που θα σου βελτιώσουν τη διάθεση.

Αυτές μπορεί να είναι κάποιο άθλημα, η εκμάθηση κάποιας γλώσσας, κάποιο καινούριο χόμπι, κάτι που θα σε φέρει σε μια καινούρια περιπέτεια και θα σου ανοίξει νέους ορίζοντες.

#3. Φρόντισε Τον Εαυτό Σου

Η καθημερινότητα μπορεί να γίνει εξαιρετικά κουραστική, ιδιαίτερα όταν κάνεις πράγματα που δεν σου προκαλούν ικανοποοίηση.

Αν δεις ότι φτάνεις τα όρια σου, αλλά και πριν ακόμη φτάσεις σε αυτά, δώσε βάση στον εαυτό σου, στο σώμα σου, στην υγεία σου (σωματική και ψυχική) και βρες τρόπους να αποβάλλεις την αρνητική ενέργεια και την κόπωση που σε απομακρύνει από αυτό που θα ήθελες να πετύχεις.

Μην ξεχνάς ότι αν δεν φροντίσεις ο ίδιος τον εαυτό σου, δύσκολα θα βρεθεί κάποιος να το κάνει για εσένα.

#4. Πίστεψε Στην Αλλαγή Που Θέλεις Να Επιτύχεις

Κάθε προσπάθεια αλλαγής θα σε φέρει απέναντι σε αμφιβολίες, κάτι που είναι απόλυτα φυσιολογικό. 

Θα έρθει στιγμή που θα πιστέψεις ότι δεν έχεις τη δύναμη να αλλάξεις. 

Όμως, πρέπει να ξέρεις ότι αν δεν το κυνηγήσεις, δεν θα συμβεί ποτέ. 

Και για να το κυνηγήσεις, πρέπει να το πιστέψεις.

#5. Βγες Από Τη Ζώνη Άνεσης Και Άλλαξε Την Καθημερινότητά Σου

πως να αλλάξω την καθημερινότητά μου

Είναι όμορφο και βολικό να είσαι χαλαρός και άνετος, όμως έτσι δεν έρχεται καμία αλλαγή.

Τίποτε δεν συμβαίνει από μόνο του, χωρίς να καταβάλλεις προσπάθεια.

Όσο παραμένεις εντός της ασφάλειας που σου παρέχει η ζώνη άνεσης, τόσο θα παραμένεις στάσιμος. 

Θα χρειαστεί λοιπόν να αφήσεις πίσω σου κάποια πράγματα με τα οποία έχεις συνηθίσει να ζεις και να κυνηγήσεις με πάθος και αφοσίωση τις αλλαγές που ψάχνεις.

Γιατί χωρίς αφοσίωση πως θα πετύχεις το οτιδήποτε; Δες το σχετικό βίντεο εδώ.

Αν όλα τα παραπάνω σου φαίνονται πολύ γενικά και θέλεις κάτι πιο χειροπιαστό, δοκίμασε να ξεκινήσεις από τα παρακάτω:

Ξύπνησε λίγο νωρίτερα: Δώσε στον εαυτό σου λίγο παραπάνω χρόνο

Πρόσεξε τη διατροφή σου: Η υγιεινή διατροφή έχει σημαντικά οφέλη, όχι μόνο για την υγεία, αλλά και για την διάθεση σου

Οργάνωσε το περιβάλλον εργασίας σου: Ένα οργανωμένος και καθαρός χώρος εργασίας θα συμβάλλει θετικά στην αποδοτικότητα σου

– Βρες την ισορροπία μεταξύ δουλειάς και κοινωνικής ζωής: Μην παραμελείς την προσωπική σου ζωή για χάρη της δουλειάς (και το αντίθετο).

– Φτιάξε έναν κατάλογο με όσα θέλεις να αλλάξεις: Συγκέντρωσε σε έναν κατάλογο καθετί που θες να αλλάξεις και γράψε δίπλα με ποιον τρόπο θα τα καταφέρεις. Βάλε ρεαλιστικούς στόχους και κάνε βήματα προς την επίτευξη τους.

– Διάβασε βιβλία, ταινίες και άλλο υλικό που αποτελεί πηγή έμπνευσης: Η ταύτιση με τον ήρωα ενός βιβλίου ή ένα βίντεο που σε προτρέπει να αλλάξεις τον εαυτό σου μπορεί να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για κάποιον που αποζητά την αλλαγή.

Βίντεο όπως το παρακάτω μπορούν να γίνουν πηγή έμπνευσης, αν θέλεις να κάνεις κάτι καινούριο, ώστε να αλλάξεις την καθημερινότητα σου.

– Απόφυγε την γκρίνια: Πολλοί άνθρωποι τείνουν να γκρινιάζουν για όλα τα στραβά της ζωής, χωρίς όμως να κάνουν κάποια κίνηση για να αλλάξουν. Τέτοιοι άνθρωποι δεν είναι καλή επιρροή και θα είναι καλό να τους κρατήσεις μακριά.

Ένας Άνδρας Αξίας ποτέ δεν τα παρατάει, μέχρι να αποκτήσει αυτό που του αξίζει. Εάν έχεις δυσκολευτεί μέχρι τώρα και θέλεις να κάνεις μια αλλαγή, δες αυτό.

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.