Θέλουν Τελικά οι Άνδρες Περισσότερο Σεξ από τις Γυναίκες;

Για τους περισσότερους ανθρώπους αποτελεί μια πραγματικότητα. Είναι αλήθεια ότι οι άντρες θέλουν περισσότερο σεξ ή πρόκειται για κάποιο στερεότυπο;

Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν διαφορές μεταξύ της αντρικής και της γυναικείας σεξουαλικότητας καθώς και οπτικής γύρω από το σεξ. Διαφορές που όμως δεν φαίνονται πλέον τόσο στις ανεπτυγμένες χώρες, όπου τα πράγματα είναι πιο απελευθερωμένα.

Βλέποντας το ζήτημα από την εξελικτική σκοπιά, γνωρίζουμε ότι άντρες και γυναίκες έχουν σκοπό να κάνουν απογόνους, που θα είναι υγιείς.

Οι άντρες μπορούσαν να έχουν πολυγαμικές σχέσεις, καθώς δεν ήταν απαραίτητο ότι θα έπρεπε να συμβάλλουν στην ανατροφή του παιδιού, ενώ οι γυναίκες είχαν την δυνατότητα να έχουν άντρες με καλά γονίδια.

Αν θεωρήσουμε ότι η ίδια λογική λειτουργεί και σήμερα, θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι άντρες ενδιαφέρονται περισσότερο για το σεξ. Ισχύει όμως αυτό;

Ψάχνουν Μόνο Σεξ Οι Άντρες;Για τους περισσότερους ανθρώπους αποτελεί μια πραγματικότητα. Είναι αλήθεια ότι οι άντρες θέλουν περισσότερο σεξ ή πρόκειται για κάποιο στερεότυπο;

Οι γυναίκες στις ανεπτυγμένες χώρες έχουν μεγαλύτερη ελευθερία έκφρασης της σεξουαλικότητας τους. Υπάρχουν περιπτώσεις ερευνών στις οποίες γυναίκες από ανεπτυγμένες χώρες δήλωναν ότι τους ενδιέφερε περισσότερο το casual σεξ, σε σχέση με άντρες από αναπτυσσόμενες χώρες.

Το γεγονός ότι η πορνογραφία έχει κυρίως αντρικό κοινό δίνει την εντύπωση ότι οι άντρες διεγείρονται περισσότερο από τις γυναίκες.

Για το πορνό και το πώς επιδρά στον άντρα έχουμε συζητήσει στο παρακάτω επεισόδιο από το ελληνικό podcast του Apla+Andrika.

Αυτό φαίνεται ότι είναι ένας μύθος, ο οποίος έχει καταρριφθεί από πλήθος ερευνών, εδώ και πολλά χρόνια.

Μάλιστα, σύμφωνα με κάποιες έρευνες, ακριβώς επειδή οι γυναίκες βιώνουν την ευχαρίστηση με έναν πιο έντονο τρόπο, τις κάνει να αποζητούν το σεξ.

Παρόλα αυτά υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που επηρεάζουν την έκφραση αυτής της επιθυμίας. Παρατηρούνται σημαντικές διαφορές, αναλόγως με την κοινωνία, την θρησκεία, την ηλικία κλπ.

Παρακάτω θα αναφερθούμε σε μερικά ενδιαφέροντα ευρήματα διαφόρων σχετικών μελετών, που ίσως μας βοηθήσουν να οδηγηθούμε σε κάποιο συμπέρασμα.

Το 50% των ανδρών σκέφτονται το σεξ σε καθημερινή βάση. Το αντίστοιχο ποσοστό για τις γυναίκες είναι 20%.

– Οι άντρες ζητούν περισσότερο σεξ, σε σχέση με τις γυναίκες. Παράλληλα οι γυναίκες δηλώνουν ικανοποιημένες από την τακτικότητα των επαφών τους, ενώ οι άντρες θα ήθελαν αύξηση της τάξης του 50%.

– Οι άνθρωποι που είναι σε σχέση και θέλουν να κάνουν σεξ, αλλά δεν κάνουν, είναι σχεδόν στο 100% άντρες.

– Ζευγάρια ηλικίας 20 ετών δείχνουν να έχουν την ίδια επιθυμία για σεξ, είτε είναι άντρες, είτε γυναίκες.

Επίσης…

– Ως σεξ η πλειοψηφία αντρών και γυναικών ορίζει μόνο την διείσδυση και όχι άλλες σεξουαλικές δραστηριότητες που μπορεί να γίνονται ως προκαταρκτικά.

Παρατηρήθηκε ότι οι γυναίκες μπορεί να είναι ευχαριστημένες από το σεξ με τον σύντροφο τους, αν όμως χωρίσουν, διακόπτουν την σεξουαλική δραστηριότητα, μέχρι να βρεθούν ξανά σε σχέση. Οι γυναίκες δηλαδή μπορούν να δεχθούν και να προσαρμοστούν σε μια μακρά περίοδο χωρίς σεξ. Κάτι που δεν συμβαίνει με τους άντρες.

Όσον αφορά στους λόγους που δεν κάνουν σεξ, για τους άντρες ο κυριότερος είναι ο φόβος της απόρριψης. Ενώ οι γυναίκες δηλώνουν ότι αποφεύγουν το σεξ επειδή δεν έχουν ενδιαφέρον ή δεν αντλούν ευχαρίστηση. Αυτό πολλές φορές ερμηνεύεται από τους άντρες ως χαμηλότερη σεξουαλική ορμή.

– Οι γυναίκες δηλώνουν ότι έχει τύχει να αρνηθούν το σεξ 7 φορές περισσότερες σε σχέση με τους άντρες.

– Σε μια μελέτη 19% των γυναικών δήλωσε ότι δεν αισθάνεται ανάγκη να κάνει σεξ, όταν το ποσοστό αυτό για τους άντρες ήταν 2%.

– Στην ίδια μελέτη 80% των αντρών δήλωσε ότι θα έκανε σεξ, απλά και μόνο για να απελευθερώσει την σεξουαλική ένταση, ενώ για τις γυναίκες το ποσοστό ήταν 25%.

Η Λειτουργία Του Αντρικού Εγκεφάλου Στο Σεξ

εγκεφαλος

Ο αντρικός εγκέφαλος λειτουργεί κυρίως με βάση το αριστερό ημισφαίριο. Είναι πιο μηχανικός, προσανατολισμένος στην επίτευξη καθηκόντων, στρατηγικός, μαθηματικός και γραμμικός.(Ασφαλώς αυτός δεν σημαίνει ότι οι γυναίκες δεν μπορεί να έχουν μαθηματικό μυαλό).

Σε αυτή την πλευρά του εγκεφάλου βρίσκεται ένας νευροδιαβιβαστής, η ντοπαμίνη, η οποία είναι μια ορμόνη η οποία σε κάνει να βρίσκεις κίνητρο.
Κάποια δραστηριότητα που σου προκαλεί ευχαρίστηση, αυξάνει τα επίπεδα της ντοπαμίνης, γι’ αυτό τον λόγο θέλεις να την επαναλαμβάνεις ξανά και ξανά.

Μπορείς δηλαδή να αυξήσεις μόνος σου τα επίπεδα της ντοπαμίνης.

Η Λειτουργία Του Γυναικείου Εγκεφάλου Στο ΣεξΓια τους περισσότερους ανθρώπους αποτελεί μια πραγματικότητα. Είναι αλήθεια ότι οι άντρες θέλουν περισσότερο σεξ ή πρόκειται για κάποιο στερεότυπο;

 

Από την άλλη πλευρά, το δεξί ημισφαίριο, διαφέρει. Είναι περισσότερο βασισμένο στα συναισθήματα, είναι πιο δημιουργικό και παθιασμένο. (Και πάλι, αυτό δεν σημαίνει ότι ένας άντρας δεν μπορεί να είναι δημιουργικός ή να έχει συναισθήματα).

Σε αυτή την πλευρά του εγκεφάλου βρίσκεται η σεροτονίνη, η ορμόνη της ευτυχίας. Η οποία διαφέρει με την ντοπαμίνη στο γεγονός ότι δεν μπορείς να την αυξήσεις, χωρίς εξωτερικό ερέθισμα.

Η σεροτονίνη προκαλεί την αύξηση της ντοπαμίνης. Για να αυξηθεί όμως, χρειάζεται το ερέθισμα του συντρόφου.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μια γυναίκα, για να αυξήσει την ντοπαμίνη στον εγκέφαλο της χρειάζεται περισσότερα συναισθήματα και σύνδεση με τον σύντροφο της.

Εκτός αυτού, υπάρχει και η επίδραση της τεστοστερόνης, η οποία υφίσταται και στις γυναίκες. Τα επίπεδα τεστοστερόνης όμως τείνουν να είναι πάρα πολύ χαμηλά, όσο η γυναίκα μεγαλώνει.

Τι Ισχύει Τελικά;Για τους περισσότερους ανθρώπους αποτελεί μια πραγματικότητα. Είναι αλήθεια ότι οι άντρες θέλουν περισσότερο σεξ ή πρόκειται για κάποιο στερεότυπο;

Είναι δύσκολο να βγει ένα ασφαλές συμπέρασμα, καθώς υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν την σεξουαλική επιθυμία.

Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι οι γυναίκες κρατούν μια περισσότερο παθητική στάση και περιμένουν τους άντρες να προσεγγίσουν, δίνοντας κάποια σημάδια ενδιαφέροντος.

Είναι αλήθεια ότι η εμφάνιση ενός άντρα θα παίξει κάποιο ρόλο, κυρίως σαν μια πρώτη εντύπωση. Όμως, αυτό που είναι σημαντικότερο για μια γυναίκα και που θα την διεγείρει είναι τα αρρενωπά χαρακτηριστικά, όπως η αυτοπεποίθηση ή το χιούμορ.

Ένας άντρας με αυτά τα χαρακτηριστικά μπορεί να διεγείρει την γυναίκα, με τον τρόπο που αναφέρθηκε παραπάνω.

Από την άλλη, ο τρόπος διέγερσης ενός άντρα είναι αρκετά πιο απλός.

Επομένως, θα λέγαμε ότι η διαφορά δεν είναι στην επιθυμία για σεξ, αλλά στην ευκολία ή δυσκολία διέγερσης.

Στο παρακάτω βίντεο ο Χρήστος εξηγεί τι συμβαίνει και δεν κάνει σεξ μαζί σου.

Σε ένα νεαρό ζευγάρι η σεξουαλική ορμή θα είναι εξίσου μεγάλη και στους δύο.

Ενδεχομένως, η μείωση της επιθυμίας των γυναικών σε μεγαλύτερες ηλικίες, να οφείλεται αφ’ ενός σε ορμονικούς παράγοντες και αφ’ ετέρου στην ανικανότητα κάποιων αντρών να δημιουργήσουν επιθυμία.

Γι’ αυτό και είναι σημαντικό να αναπτύξεις όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που αναζητά μια γυναίκα, όταν έρχεται στο προσκήνιο η πιθανότητα του σεξ.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Προσπαθείς να φλερτάρεις με τη γυναίκα που σου αρέσει, αλλά συναντάς δυσκολίες; Μπορούμε να σε βοηθήσουμε εδώ.

Διάβασε πώς να αυξήσεις την αξίασ ου στο φλερτ και το σεξ στο βιβλίο μας. Βρες το εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.