Θέλω την Πρώην μου Πίσω! Αξίζει να Προσπαθήσω;

Ήρθατε σε ρήξη και τα πράγματα δεν είχαν αίσιο τέλος. Παρόλα αυτά, είσαι βέβαιος ότι τι θέλεις πίσω. Αξίζει να προσπαθήσεις να τα βρεις με την πρώην σου;

Είναι και αυτή η πρώην που τον καθένα μας τον έχει στιγματίσει κάποια στιγμή στη ζωή του.

Η πρώην που χωρίσατε χωρίς να καταλάβεις ποτέ τον λόγο ή επειδή η απόσταση στάθηκε μοιραία για εσάς – διαφορετικές πόλεις – είτε επειδή τσακωνόσασταν συχνά ή δε σου έδινε τη σημασία που ήθελες.

Και εδώ γεννιούνται δύο ερωτήματα:

  1. Μπορείς να έχεις την πρώην σου πίσω;
  2. Αξίζει να προσπαθήσεις για να μάθεις ή ήρθε ο καιρός να προχωρήσεις τη ζωή σου χωρίς την πρώην σου;

Ας δούμε όμως τα πράγματα λίγο πιο αναλυτικά.

Τσακωνόσασταν συχνά;Ήρθατε σε ρίξη και τα πράγματα δεν είχαν αίσιο τέλος. Παρόλα αυτά, είσαι βέβαιος ότι τι θέλεις πίσω. Αξίζει να προσπαθήσεις να τα βρεις με την πρώην σου;

Υπάρχει ο χωρισμός που κρατάει λίγες ώρες ή 1-2 μέρες και μετά όλα επανέρχονται σε φυσιολογικά επίπεδα. Πιθανότατα από κάποια παρεξήγηση, που λόγω υπερέντασης και εν βρασμώ ψυχής η κατάσταση ξέφυγε.

Αν όμως ο χωρισμός ήταν αποτέλεσμα συνεχόμενων τσακωμών που πηγάζουν από ουσιαστικά προβλήματα και σημαντικές διαφωνίες μεταξύ σας, όσο και αν πονάει ο χωρισμός και τους δύο ίσως, το να τα ξαναβρείτε δε θα λύσει τα προβλήματα που προϋπάρχουν.

Πιο συγκεκριμένα όμως, πρέπει να αναρωτηθείς:

  1. Σου φερόταν με σεβασμό;
  2. Η σεξουαλική σας ζωή είχε φθαρεί σημαντικά σε σχέση με το ξεκίνημα της σχέσης σας;

Όλα τα προβλήματα στις σχέσεις συνοψίζονται στις δύο αυτές ερωτήσεις, ως επί το πλείστον.

Έχει προχωρήσει ερωτικά / συναισθηματικά / σεξουαλικά η πρώην σου ή εσύ;Ήρθατε σε ρίξη και τα πράγματα δεν είχαν αίσιο τέλος. Παρόλα αυτά, είσαι βέβαιος ότι τι θέλεις πίσω. Αξίζει να προσπαθήσεις να τα βρεις με την πρώην σου;

Ενώ νιώθεις ότι δεν έχεις ξεπεράσει την πρώην σου σε συναισθηματικό / σεξουαλικό επίπεδο, πιάνεις τον εαυτό σου να φαντάζεται ότι είναι με άλλες γυναίκες στο κρεβάτι ή να έχει την επιθυμία να τις φλερτάρει;

Μήπως έχεις περάσει και στο στάδιο που γνώρισες κάποιες κοπέλες ή κάποια κοπέλα και φλέρταρες / ανταλλάξατε κινητά; Έχεις βγει ραντεβού από τη μέρα που χώρισες, με κάποια άλλη;

Για να είμαι ειλικρινής, μπορεί να βγεις ραντεβού με κάποια κοπέλα ενώ δεν είσαι έτοιμος. Ωστόσο ο μόνος τρόπος να καταλάβεις αν είσαι έτοιμος να αρχίσεις να βγαίνεις ραντεβού με άλλες κοπέλες, είναι να δοκιμάσεις να βγείς ραντεβού με άλλες κοπέλες.

Τι εννοώ:

To 2009 μετά από έναν άσχημο χωρισμό, αποφάσισα αμέσως να βγω ραντεβού με μία κοπέλα που γνώρισα. Λίγες μέρες μετά τον χωρισμό μου. Δεν ήμουν έτοιμος. Ακόμα σκεφτόμουν την πρώην κοπέλα μου. Ωστόσο στα πρώτα 10-15 λεπτά του ραντεβού, η κοπέλα αντιλήφθηκε ότι δεν ήμουν ψυχολογικά και συναισθηματικά έτοιμος ούτε για ένα ραντεβού. Και είχε δίκιο. Ωστόσο, πριν βγω πίστευα ότι είμαι έτοιμος.

Σημάδια υπάρχουν. Πρέπει απλώς να είσαι σε θέση να μπορείς να τα δεις. Το βίντεο του Χρήστου ίσως σε βοηθήσει να το κάνεις.

Η πραγματική ερώτηση λοιπόν που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου, είναι:

Αν μπορούσες να έχεις τρεις κοπέλες της επιλογής σου ραντεβού και μετά σπίτι σου, θα έλεγες ναι ή προτιμάς να σκέφτεσαι την πρώην και να την ξανακερδίσεις;

Η ερώτηση στη δική μου περίπτωση, εκείνη την πρώτη εβδομάδα, ήταν η πρώην. Ωστόσο, αν δεν έχεις την ευκολία να γνωρίσεις μία κοπέλα που σου αρέσει, εύκολα και γρήγορα, μπορεί να μην μπαίνεις στη διαδικασία να αναρωτηθείς τι ΘΑ ΕΚΑΝΕΣ αν είχες την ευκαιρία και αν μπορούσες.

Όπως και να έχει, όσο μένεις μόνος σου και περνάνε μήνες, δεν έχεις κάποια νέα ερωτική / σεξουαλική εμπειρία για να σε βοηθήσει να ξεπεράσεις την ήδη υπάρχουσα εμπειρία. Είσαι λοιπον επιρρεπής συναισθηματικά και είναι αρκετά έως πολύ δύσκολο να σκεφτείς καθαρά και να δεις πως η πρώην σου είναι η λύση απόγνωσης στο πρόβλημά σου και όχι αυτό που πραγματικά θα ήθελες.

Από την άλλη, αν η πρώην σου έχει ήδη ξεκινήσει να φλερτάρει και να βγαίνει με άλλους, απλά ΞΕΧΝΑ ΤΗΝ. Η γυναίκα αν προχωρήσει στην πράξη, σημαίνει πως συναισθηματικά είναι ήδη αλλού. Οπότε είναι ήδη πολύ αργά.

Πόση Φθορά  Έχει Υποστεί η Σχέση;Ήρθατε σε ρίξη και τα πράγματα δεν είχαν αίσιο τέλος. Παρόλα αυτά, είσαι βέβαιος ότι τι θέλεις πίσω. Αξίζει να προσπαθήσεις να τα βρεις με την πρώην σου;

Στην αρχή μίας σχέσης, οι ορμόνες χτυπάνε κόκκινο. Δηλαδή η κάψα, το πάθος, η έλξη, το σεξ βρίσκονται σε πολύ υψηλά επίπεδα. Αγωνία, ζήλια, ενθουσιασμός, ίσως και έρωτας.

Όσο αυτά παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, το να λήξει μία σχέση είναι αρκετά δύσκολο έως αδύνατο. Για να ήρθε το τέλος, όμως, αν βγάλεις από τη μέση τη μέση την περίπτωση ο χωρισμός να είναι αποτέλεσμα κάποιου ξεσπάσματος ενώ η σχέση είναι υγιής, τι μένει;

Η σχέση έχει υποστεί φθορά με το πέρασμα του χρόνου, που κατά κανόνα οφείλεται στο γεγονός ότι ο άνδρας μέσα στη σχέση άρχισε να υποτάσσεται στις επιθυμίες της γυναίκας και να φοβάται μήπως τη χάσει.

Κλασσικό λάθος:

Αυτό λοιπόν που συμβαίνει στο χωρισμό, είναι να αναπολεί ο άνδρας τη σχέση με την πρώην του όπως ΗΤΑΝ στις αρχές. Να σκέφτεται και να πενθεί για τις όμορφες στιγμές, αγνοώντας χαρακτηριστικά το γεγονός ότι προς το τέλος αυτές οι στιγμές είχαν γίνει όλο και πιο σπάνιες και τα προβλήματα είχαν φέρει την οριστική παρακμή.

Μπορείς να τσεκάρεις και το επεισόδιο από την εκπομπή μας Apla+Andrika, που ασχολείται με ακριβώς αυτό το ζήτημα.

Όταν λήγει μία σχέση, κάτι νέο ξεκινά. Πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι είσαι έτοιμος να το αγκαλιάσεις και να προχωρήσεις τη ζωή σου. Σίγουρα σε περιμένει κάτι πολύ καλύτερο στη γωνία. Αρκεί να μην έχεις παροπίδες και να είσαι ψυχολογικά έτοιμος.

Ακόμα και αν νιώθεις ότι μετά από μία μακροχρόνια σχέση ή μετά από μία σειρά από μακροχρόνιες σχέσεις έχεις ξεχάσει να φλερτάρεις και είσαι εκτός φόρμας, δεν υπάρχει λόγος να  αποθαρρύνεσαι.

Και ο Κριστιάν Ρονάλντο αν βρισκόταν εκτός γηπέδων για τρία χρόνια, θα αισθανόταν πολύ μουδιασμένος την ημέρα που θα ξαναέμπαινε στον αγωνιστικό χώρο. Ίσως σου λείπει ο κατάλληλος προπονητής για να επανέλθεις σε φόρμα και ήρθε η ώρα να έρθεις σε επικοινωνία μαζί μας. Μέχρι τότε, να είσαι καλά.

 Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Είναι πολλά αυτά που σκέφτεσαι να κάνεις στη ζωή σου και χρειάζεσαι κάποιου είδους βοήθεια; Μάθε περισσότερα εδώ.

Καλή συνέχεια

Βρες με!

Anestis

Founder / Head Instructor at Men of Style
Όντας για πολλά χρόνια ένας απογοητευμένος άνδρας με πολλές αποτυχίες στην προσωπική του ζωή, προσπάθησε να βελτιώσει τον τρόπο που επικοινωνεί με το άλλο φύλο, οδηγούμενος από την απόγνωση, πιστεύοντας ότι αξίζει κάτι καλύτερο. Και τα κατάφερε.

Ειδικότητά του είναι η ετοιμολογία του, η άνεσή του και το χιούμορ του. 'Έχοντας πραγματικά αστείρευτη ενέργεια που σε συνδυασμό με το πηγαίο χιούμορ, τον ενθουσιασμό του και την μεγάλη εμπειρία του, τον κάνουν ικανό να καθηλώσει όχι μόνο την γυναίκα που τον ενδιαφέρει, αλλά και μία ολόκληρη παρέα ανθρώπων!

Ο Ανέστης συχνά αναφέρει ότι όποτε έρχεται σε επαφή με μαθητή, στα μάτια του βλέπει τον εαυτό του πριν πολλά χρόνια και αυτό είναι κάτι που τον ωθεί να αποδίδει πάντα 100%, καθώς και να καταλαβαίνει πάντα πώς μπορεί να νιώθει αυτός που έχει απέναντί του.
Anestis
Βρες με!
Anestis
administrator
Όντας για πολλά χρόνια ένας απογοητευμένος άνδρας με πολλές αποτυχίες στην προσωπική του ζωή, προσπάθησε να βελτιώσει τον τρόπο που επικοινωνεί με το άλλο φύλο, οδηγούμενος από την απόγνωση, πιστεύοντας ότι αξίζει κάτι καλύτερο. Και τα κατάφερε.Ειδικότητά του είναι η ετοιμολογία του, η άνεσή του και το χιούμορ του. 'Έχοντας πραγματικά αστείρευτη ενέργεια που σε συνδυασμό με το πηγαίο χιούμορ, τον ενθουσιασμό του και την μεγάλη εμπειρία του, τον κάνουν ικανό να καθηλώσει όχι μόνο την γυναίκα που τον ενδιαφέρει, αλλά και μία ολόκληρη παρέα ανθρώπων!Ο Ανέστης συχνά αναφέρει ότι όποτε έρχεται σε επαφή με μαθητή, στα μάτια του βλέπει τον εαυτό του πριν πολλά χρόνια και αυτό είναι κάτι που τον ωθεί να αποδίδει πάντα 100%, καθώς και να καταλαβαίνει πάντα πώς μπορεί να νιώθει αυτός που έχει απέναντί του.