Φλερτ Όταν έχεις Ανασφάλεια με το Ύψος σου

Μήπως δεν φλερτάρεις επειδή πιστεύεις πως το ύψος είναι εμπόδιο;

Φλερτ Όταν Έχεις Ανασφάλεια Με Το Ύψος Σου

Το φλερτ είναι είναι μαι πολυεπίπεδη διαδικασία που περιλαμβάνει και τη στιγμή  εκέινη όπου όλες οι ανασφάλειες βγαίνουν στην φόρα. Μια παλιότερη απόρριψη ρίχνει χαστούκι στην μνήμη σου και μετά από λίγο θυμάσαι πως αν προσεγγίσεις δεν θα ξέρεις τι να πεις.

Ανασφάλειες έχουν όλοι και μέχρι κάποιο σημείο είναι λογικό, ειδικά όταν δεν είσαι εξοικειωμένος με το να φλερτάρεις. Όμως πιστεύω πως κάποιες από αυτές είναι βαθύτερα ριζωμένες από άλλες.

Και μια από αυτές είναι σίγουρα το ύψος.

Πως Αισθάνεσαι Στο Φλερτ Όταν Έχεις Ανασφάλεια;

ανασφάλεια με το ύψος

Η πρώτη εικόνα της εξωτερικής εμφάνισης αποτελείται από το ύψος, το στυλ, το πρόσωπο και το σώμα.

Ωστόσο το ύψος είναι από τα πιο περίεργα. Αν για παράδειγμα έχεις περιττά κιλά, μπορείς με λιώσιμο, γυμναστική και διατροφή να κάνεις την διαφορά. Όμως η πικρή αλήθεια είναι πως το ύψος δεν αλλάζει ότι και αν κάνεις.

Δεν γίνεται ως δια μαγείας να ψηλώσεις ούτε να φτάσεις το ύψος των ονείρων σου το επόμενο πρωινό. Το κρεβάτι του Προκρούστη δεν είναι λύση και αυτό το ξέρεις καλά.

Αισθάνεσαι άβολα όταν φλερτάρεις;

Όπως καταλαβαίνεις, η εικόνα που έχεις στο μυαλό σου για τον εαυτό σου προβάλλεται και όταν φλερτάρεις. Ακόμα, η εικόνα που πιστεύεις πως μπορεί να σχηματίσει η γυναίκα για εσένα παίζει και αυτή τον ρόλο της.

 

Σου προκαλεί συναισθήματα και αυτά με την σειρά τους εκπέμπονται στην γυναίκα.

Το φλερτ όταν έχεις ανασφάλεια γίνεται αντιληπτό από τη γυναίκα άμεσα. Ξέρω πως οι σκέψεις που ενδεχομένως περνούν από το μυαλό σου ίσως είναι σκληρές και κάποιες φορές βάναυσες.

Μάθε από το Χρήστο ποια είναι τα 10 λάθη που κάνεις και δεν δημιουργείς έλξη.

Πιστεύεις πως είναι άδικο, πιστεύεις πως είναι σχεδόν αδύνατο να φλερτάρεις μια ψηλότερη γυναίκα και σίγουρα πως κάποιος ψηλότερος από εσένα έχει περισσότερες πιθανότητες.

Δεν σκοπεύω να σου χρυσώσω το χάπι και να σου πω ότι δεν πρόκειται να απορριφθείς για το ύψος σου. Όμως θεωρώ πως η ερώτηση κλειδί που χρειάζεται να παίξει στο μυαλό σου είναι:

Πιστεύεις Πως Όλες Οι Γυναίκες Θα  Σε Απορρίψουν Για Το Ύψος Σου;

δεν θα σε απορρίψει για το ύψος σου

Πρώτον, δεν το ξέρεις. Δεύτερον, δεν είναι το ύψος το νο.1 χαρακτηριστικό έλξης για όλες τις γυναίκες.

Αισθάνεσαι άβολα όταν φλερτάρεις;

 

Και το σημαντικότερο; Αν έχεις ανάγκη να φλερτάρεις δεν μπορείς να εστιάζεις την προσοχή σου στις ελλείψεις σου αλλά να προσπαθείς να μεγιστοποιήσεις τα ήδη υπάρχον εφόδια σου.

 

Και ξέρω πολύ καλά πως αυτό που γράφω δεν είναι και το πιο εύκολο. Όταν έχεις μια ανασφάλεια και θέλεις να φλερτάρεις, ακριβώς την στιγμή πριν την προσέγγιση δεν θα σκεφτείς « πω πω τι απίστευτος που είμαι ». Ειδικά στην αρχή αυτό το σενάριο δεν παίζει.

Όταν είσαι συναισθηματικά φορτισμένος επειδή εισάγεσαι σε μια άγνωστη κατάσταση, δεν σκέφτεσαι τι μπορεί να πάει καλά αλλά τι μπορεί να στραβώσει ολοσχερώς.

Αν βάλεις και στην εξίσωση πως έχεις ανασφάλεια για το ύψος σου και θέλεις να φλερτάρεις μια γυναίκα που σε περνάει ένα κεφάλι, φαντάζομαι πως τα πράγματα θα είναι πιο περίεργα.

Φλερτ Όταν Έχεις Ανασφάλεια

Έχω γράψει πολλά σεντόνια από άρθρα πάνω στην απόρριψη και έχω αναφέρει πως η απόρριψη είναι περισσότερο μέσα στο μυαλό παρά στην πραγματικότητα. Ακόμα, οι συνεχείς οι απορρίψεις, αν δεν τις φιλτράρεις σωστά, μπορούν να σε γονατίσουν πολύ άσχημα.

Όμως για σκέψου το καλύτερα. Ποια είναι η εναλλακτική στο φλερτ; Ακόμα και σαν ήττα να δεις την απόρριψη και όχι σαν γνώση για το ποια γυναίκα είναι διαθέσιμη για εσένα, υπάρχουν και πάλι δύο οπτικές για να την δεις.

Αισθάνεσαι άβολα όταν φλερτάρεις;

 

Θέλεις μια ήττα που ήρθε από μια μάχη που έδωσες τον καλύτερο σου εαυτό ή μια ήττα που ήρθε από αδράνεια και δειλία;

 

Έχοντας αυτά κατά νου λοιπόν, το βασικότερο είναι να αποκτήσεις πλήρη έλεγχο στους παράγοντες που μπορείς να αλλάξεις. Και το ύψος δεν είναι ένας από αυτούς.

Άφησε Στην Άκρη Την Ανασφάλεια Και Επένδυσε Στις Δυνάμεις Σου

μην περιριζεσαι στο φλερτ λογω υψους

Αν θέλεις να φλερτάρεις με γυναίκες που πραγματικά σου αρέσουν, τότε θα χρειαστεί να δουλέψεις σκληρά πάνω στις υπάρχουσες ικανότητες σου.

Και για να συμβεί αυτό θα πρέπει να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα.

#1. Θα Φλερτάρεις Βγάζοντας Τον Καλύτερο Σου Εαυτό

Όταν μια ανασφάλεια έχει κολλήσει σαν τσίχλα στο μυαλό σου, κάνεις τα πάντα για να την κρύψεις και να δείξεις με ψεύτικο τρόπο πως δεν σε νοιάζει. Όμως η αλήθεια πως σε νοιάζει και με το παραπάνω.

Ίσως μπορούμε να κρυφτούμε από τους άλλους αλλά ποτέ από τον εαυτό μας.

λαμπα

 

Και κάθε φορά που προσπαθείς να δείξεις κάτι που δεν είσαι είναι σαν να βάζεις τρικλοποδιά στον εαυτό σου και να του δηλώνεις πως δεν είναι αρκετός.

 

Α) Αντί να προβάλεις τις ανασφάλειες σου όταν φλερτάρεις φρόντισε να προβάλεις τον καλύτερο σου εαυτό. Δείξε ποια πραγματικά είναι η αξία σου και τους όρους που πρόκειται να την προσφέρεις.

Β) Μην σκέφτεσαι πως η γυναίκα που φλερτάρεις σου κάνει χάρη επειδή μιλάει μαζί σου. Σκέψου πως από το φλερτ κερδίζετε και οι δύο.

στοχος

 

Όταν προσεγγίζεις και φλερτάρεις δεν είσαι ζητιάνος. Είσαι κάποιος που δεν φοβάται να εκφράσει τον εαυτό του, τις ανάγκες του και σίγουρα κάποιος που δεν αρκείται σε ένα ξεροκόμματο.

 

Δώσε την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου όχι για να πάρεις την αποδοχή αλλά επειδή αυτή η εκδοχή είναι που σου αρέσει περισσότερο. Όταν αισθάνεσαι καλά με τον εαυτό σου εκπέμπεις διαφορετική αύρα στα μάτια των άλλων.

#2. Ρίξε Στο Τζάκι Την Συμπεριφορά Του « κοντού »

Το ότι είσαι πιο κοντός από τους κάποιους δεν σημαίνει πως είσαι λιγότερο σημαντικός στο φλερτ, λιγότερο έξυπνος και λιγότερο ελκυστικός.

Επειδή δεν έχεις το ιδανικό ύψος δεν σημαίνει πως πρέπει να φέρεσαι για να πάρεις την αποδοχή των υπολοίπων. Κοίτα τους άλλους στα μάτια και αντιμετώπισε τους με το εσωτερικό σου ύψος.

master class

 

Μπορεί το χιούμορ να δείχνει ετοιμολογία και νοημοσύνη όμως απέχει χιλιόμετρα από το να προσπαθείς να είσαι αστείος. Δεν είσαι γελωτοποιός κανενός και δεν έχεις ανάγκη την προσοχή για να αισθανθείς σημαντικός. Είσαι ήδη.

Δεν προσπαθείς να κρύψεις κάτι και ούτε χρειάζεται.

#3. Ανέπτυξε Παρουσία

Η εικόνα σου όταν φλερτάρεις δεν έχει σχέση μόνο με το ύψος σου και πιστεύω πως σε αυτό συμφωνούμε.

Δεν έχει σημασία πόσο ψηλός είσαι αλλά πόσο ψηλά σε αντιλαμβάνονται οι άλλοι γύρω σου.

Η παρουσία είναι ο τρόπος που διαχειρίζεσαι την προσοχή των άλλων. Και αυτό σχετίζεται περισσότερο με την αυτοπεποίθηση και επικοινωνιακές ικανότητες παρά με το ύψος.

#4. Δούλεψε Το Στυλ Σαν Τρελός

Δεν φαντάζεσαι πόσο σημαντικό είναι το ντύσιμο. Επικοινωνεί το πώς αντιλαμβάνεσαι τον εαυτό σου και φυσικά φανερώνει το κατά πόσο είσαι κοινωνικά ενεργός.

ύψος και στυλ

Κάποιος που παίρνει στα σοβαρά την εικόνα του σημαίνει πως παίρνει στα σοβαρά και τον εαυτό του.

Επέλεξε μονοχρωμίες και μην προσπαθείς να ξεχωρίσεις λες και είσαι ουράνιο τόξο. Η απλότητα είναι δύναμη. Οι απότομες αλλαγές που προκαλούν οι μεγάλες εναλλαγές χρωμάτων στην όραση μεταβάλουν τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε αυτό που κοιτάμε.

Φρόντισε να ντύνεσαι με ρούχα που στέκονται καλά πάνω σου και εφαρμόζουν αρμονικά στο σώμα σου.

#5. Η Στάση Του Σώματος Σου Δίνει 4 Εκατοστά

Ναι, καλά διάβασες. Η ίσια πλάτη και το ευθυτενές κεφάλι όχι μόνο σε δείχνουν με περισσότερη αυτοπεποίθηση αλλά και πιο ψηλό.

Μην καμπουριάζεις και φρόντισε οι ώμοι σου να είναι ελαφρά τραβηγμένοι προς τα πίσω. Ακόμα, όπου και αν κάθεσαι, φρόντισε να πιάνεις χώρο και μην κάθεσαι σαν τον φτωχό συγγενή.

Το λέει και ο Θέμης στο παρακάτω video.

#6. Γυμνάσου

Το να προσέχεις το σώμα σου και να γυμνάζεσαι είναι πάνω από όλα υγεία. Ακόμα, αυξάνει κατά πολύ τους πόντους της εξωτερικής εμφάνισης και της πρώτης εντύπωσης που δίνεις.

Δεν εννοώ να είσαι σαν ντουλάπα αλλά fit. Επιπροσθέτως, όταν αισθάνεσαι καλά με το σώμα σου φαίνεται και στους άλλους.

Εν κατακλείδι, πιστεύω πως δεν αξίζει να βάζεις ταμπέλα στον εαυτό σου στηριζόμενος σε τρεις αριθμούς. Το ύψος μετράει όπως και όλα τα υπόλοιπα και σκοπός δεν είναι να καταργήσουμε το αυτονόητο.

Αν όμως καθορίζεις τον εαυτό σου από αυτό είναι σαν να ρίχνεις στο πηγάδι όλες τις επιτυχίες που έχεις καταφέρει και όλες τις δυσκολίες και εμπόδια που ξεπέρασες για να τις φέρεις εις πέρας.

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για το φλερτ αλλά και την αλληλεπίδραση σου με αυτή την εκπληκτική διαδικασία, δες εδώ.

Απογείωσε την αξία σου στο φλερτ. Διάβασε το βιβλίο μας Άνδρας Αξίας. Αγόρασέ το εδώ.

Καλή συνέχεια

Ο Χρήστος γρήγορα στην ενήλικη ζωή του συνειδητοποίησε πως η πραγματική ουσία της σωστής επικοινωνίας με τις γυναίκες, δεν βρίσκεται ούτε σε ατάκες ούτε σε συστήματα και ότι αυτά είναι μόνο η αρχή για το ξεκίνημα μιας νέας ζωής και κρίσιμων εσωτερικών αλλαγών και εξελίξεων σε οποιοδήποτε τομέα. Στρέφοντας το ενδιαφέρον του στις δομές διαχείρισης Σχέσεων, αποφάσισε να επεκτείνει τις γνώσεις του πάνω στην Ψυχολογία, ώστε να συνδέσει τις πλούσιες εμπειρικές γνώσεις που ήδη υπήρχαν με τεχνογνωσίες που θα του επέτρεπαν μια βαθύτερη κατανόηση της διαπροσωπικής επαφής μεταξύ των δύο φύλων. Ο Χρήστος είναι ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνος του προγράμματος εκπαίδευσης του MenOfStyle.gr