Θράσος: Ο καλύτερος Σύμμαχος που Μπορείς να Έχεις

Θράσος: Ο αφανής σύμμαχος

Το θράσος είναι μία αρετή που λίγοι άνθρωποι εκτιμούν συνειδητά. Μπορεί να ανοίξει πολλές πόρτες και να έχει θεαματικά αποτελέσματα. Τις περισσότερες φορές, μάλιστα, το μόνο που χρειάζεται να κάνει κάποιος για να δείξει θράσος είναι να πει αυτό που σκέφτεται.

Αν όλοι λέγαμε αυτό που σκεφτόμασταν πάντα σε αυτόν που έχουμε απέναντί μας, ο κόσμος θα ήταν πολύ πιο ενδιαφέρων. Το θράσος όμως είναι μία “αντικοινωνική” συμπεριφορά και αυθόρμητη, που καθώς μεγαλώνουμε την χάνουμε – θράσος π.χ. έχουν τα παιδιά που έχουν και το ακαταλόγιστο λόγω της νεαρής τους ηλικίας.

Η Απρόσιτη Παρέα

hot girls

Ήμουν με ένα φίλο μου σε ένα μπαρ. Στο μπαρ αυτό υπήρχε ένα μεγάλο τραπέζι, στο κέντρο του οποίου καθόταν μία πολύ όμορφη κοπέλα με μία φίλη της – επίσης όμορφη. Ωστόσο η πρόσβαση στο χώρο τους ήταν αδύνατη. Θα μπορούσε να πει κανείς λοιπόν ότι δεν υπήρχε τρόπος να την γνωρίσει.

Πόσο θράσος χρειάζεται άραγε για να κάνεις νόημα σε μία εντελώς άγνωστη σε εσένα κοπέλα από πέντε μέτρα απόσταση για να έρθει να της μιλήσεις ;

Τις περισσότερες φορές, αν υποθέσεις την οικειότητα που έχεις με έναν κολλητό ή με έναν γνωστό, θα ανταποκριθεί και ο άγνωστος με τον ίδιο τρόπο. Κάνω νεύμα στη φίλη της κοπέλας που άρεσε στον φίλο μου. Της κάνω νόημα να έρθει ένα λεπτό να της πω, όπως θα έκανα και σε φίλο μου. Με κοιτάζει απορημένη. Στη συνέχεια κοιτάζω τον φίλο μου και συνεχίζω να μιλάω.

Σημαντικό: ΔΕΝ περιμένω αντίδραση. ΔΕΝ περιμένω να δω αν θα έρθει ή όχι ούτε να “ζητιανεύω” με το βλέμμα μου. Μόνο λίγα δευτερόλεπτα μετά και ενώ με την άκρη του ματιού μου την παρατηρώ, την ξανακοιτάζω και επαναλαμβάνω το νεύμα και τη χειρονομία. Η κοπέλα απορημένη σηκώνεται και δειλά μας πλησιάζει.

Αποστολή εξετελέσθη

mission accomplished

Η κοπέλα έρχεται κοντά μου. Συστήνομαι και μετά συνεχίζω σαν να την ξέρω, την συστήνω στον κολλητό μου ως φίλη μου.

“Ο φίλος μου ο Χ είδε τη φίλη σου από μακρυά και μάλλον του αρέσει. Φέρε την να την γνωρίσει”.

Έχει σαστίσει αλλά δε φεύγει. Η φίλη της μας παρατηρεί από μακρυά. Δέχεται το ίδιο νόημα και νεύμα. Της είναι πιο εύκολο να ακολουθήσει την πράξη της φίλης της, καθώς η φίλη της ήδη είναι στην παρέα μας και μας μιλάει και δεν την βλέπει να φεύγει από εμάς.

Bingo!

bingo

Η κοπέλα που άρεσε στον φίλο μου είναι τώρα στην παρέα μας. Χωρίς να χρειαστεί να περάσουμε από τις Συμπληγάδες Πέτρες, χωρίς να χρειαστεί να στριμωχτούμε, χωρίς να χρειαστεί καν να τις πλησιάσουμε εμείς. Ήρθε το βουνό στον Μωάμεθ αφού δεν μπορούσε ο Μωάμεθ να πάει στο βουνό.

Τώρα η φίλη της κοπέλας που ενδιαφέρει τον φίλο μου είναι έτοιμη να επιστρέψει στη θέση της. Αυτό θα μπορούσε να σαμποτάρει την γνωριμία του φίλου μου, καθώς η κοπέλα που τον ενδιέφερε μπορεί να ένιωθε την υποχρέωση να επιστρέψει στη θέση της για να μην την αφήνει μόνη της.

“Πού πας;” της λέω. “Επιστρέφω στο τραπέζι θέλω να καθίσω δεν μπορώ να είμαι όρθια”, απαντά. “Κάτσε στην παρέα μας. Θα περάσεις 10 φορές καλύτερα από ό,τι μόνη σου στο τραπέζι.”

Bingo ξανά!

win

Με συνοπτικές διαδικασίες – μου πήρε 10 δευτερόλεπτα να την πείσω – επιστρέφει στο τραπέζι της, παίρνει τα ποτά τους και την τσάντα της και έρχεται ξανά στην παρέα μας.

Ένα μικρό παράδειγμα του θράσους που μπορείς να επιδείξεις και πού αυτό μπορεί να οδηγήσει. Πολλές φορές, η κοπέλα που μπορεί να σου αρέσει θα βρίσκεται σε μία θέση στο μπαρ που δε θα μπορείς θεωρητικά να την πλησιάσεις ή θα φοβάσαι ότι θα εκτεθείς πάρα πολύ και θα χάσεις την αξία σου για να το καταφέρεις. Ωστόσο το μόνο που χρειάζεται είναι να δείξεις θράσος και αυτοπεποίθηση.

Αυτή η γνωριμία δε θα μπορούσε να γίνει με άλλον τρόπο. Μάλιστα, αν έλεγα σε 100 άνδρες τι είχα σκοπό να κάνω πριν το δοκιμάσω, οι 99 θα μου έλεγαν ότι σκέφτομαι χαζά και “θα γίνεις ρόμπα”. Μην υποτιμάς ποτέ όμως την επιρροή του θράσους.

Καλά Χριστούγεννα σε όλους. Και ας μην ξεχνάμε ότι αυτές οι γιορτινές μέρες κάνουν το κόσμο πιο θετικό στην κοινωνικοποίηση. Εκμεταλλευτείτε το!

Anestis
author
Όντας για πολλά χρόνια ένας απογοητευμένος άνδρας με πολλές αποτυχίες στην προσωπική του ζωή, προσπάθησε να βελτιώσει τον τρόπο που επικοινωνεί με το άλλο φύλο, οδηγούμενος από την απόγνωση, πιστεύοντας ότι αξίζει κάτι καλύτερο. Και τα κατάφερε. Ειδικότητά του είναι η ετοιμολογία του, η άνεσή του και το χιούμορ του. 'Έχοντας πραγματικά αστείρευτη ενέργεια που σε συνδυασμό με το πηγαίο χιούμορ, τον ενθουσιασμό του και την μεγάλη εμπειρία του, τον κάνουν ικανό να καθηλώσει όχι μόνο την γυναίκα που τον ενδιαφέρει, αλλά και μία ολόκληρη παρέα ανθρώπων! Ο Ανέστης συχνά αναφέρει ότι όποτε έρχεται σε επαφή με μαθητή, στα μάτια του βλέπει τον εαυτό του πριν πολλά χρόνια και αυτό είναι κάτι που τον ωθεί να αποδίδει πάντα 100%, καθώς και να καταλαβαίνει πάντα πώς μπορεί να νιώθει αυτός που έχει απέναντί του.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.