Τι 30.. Τι 40.. Τι 50. Η Ηλικία Είναι Μόνο ένα Νούμερο

Τι 30.. Τι 40.. Τι 50.

Η Ηλικία Είναι Μόνο Ένα Νούμερο

Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσω για έναν μαθητή που πραγματικά προσπαθεί πολύ για να αλλάξει και αυτό φάνηκε γρήγορα – με αποτελέσματα χειροπιαστά. Ήρθε να με βρει το καλοκαίρι του 2016 στην έδρα μας και ξεκίνησε μαθήματα μαζί μας αρχές Αυγούστου. Η ηλικία του τον προβλημάτιζε αρκετά.

Ο συγκεκριμένος μαθητής είναι 48 ετών και οι αλλαγές που έχει κάνει στη ζωή του είναι δραματικές. Από θέμα διατροφής, κιλών, στιλ, παρουσίας, αυτοπεποίθησης. Δείχνει πόσο μπορεί κάποιος να αλλάξει ανεξαρτήτως ηλικίας, αν πραγματικά το θέλει.

Το Ταξίδι Ξεκινά Και Γιατί Η Ηλικία Δεν Παίζει Κανένα Ρόλο

Έχοντας μπει σε ένα νέο πρόγραμμα που δημιουργήσαμε, έφτασε η στιγμή των infield, των δύο εξόδων δηλαδή. Ο συγκεκριμένος άνδρας δεν έχει πλησιάσει σχεδόν ποτέ άγνωστη γυναίκα. Το άγχος προσέγγισης ήταν δεδομένο ότι θα υπάρξει καθώς μου είχε εκμυστηρευτεί ότι σε όλη του τη ζωή τον βασάνιζε.

Δες πριν συνεχίσεις το επεισόδιο από το ελληνικό podcast του Apla+Andrika για τους φόβους γενικά, αλλά ειδικά για το φόβο προσέγγισης.

Το πρώτο βράδυ κύλισε με άγχος αλλά και ενθουσιασμό. Κατάφερε να ξεπεράσει το άγχος προσέγγισης αλλά και να μπορεί να κρατήσει τη συζήτηση με μία άγνωστη γυναίκα για 10 λεπτά τουλάχιστον. Κάτι που του φαινόταν απίθανο νωρίτερα. Ο ενθουσιασμός του φάνηκε με προσωπικό μήνυμα που έστειλε στην ομάδα το πρώτο βράδυ, καθώς δεν μπορούσε να διανοηθεί πόσο εύκολο ήταν τελικά να πάει να μιλήσει σε μία άγνωστη και να φλερτάρει μαζί της.

Το Καλύτερο Όμως Μας Το Επιφύλαξε Το Δεύτερο Βράδυ

Πάντα το δεύτερο βράδυ έξω, έχει λιγότερο άγχος καθώς λίγο πολύ ο μαθητής έχει δει τη διαδικασία και δεν επικρατεί και το άγχος του αγνώστου ως προς τη διαδικασία που ακολουθούμε. Ωστόσο, εφόσον διακρίνουμε ότι έχει έρθει πιο ξεψαρωμένος, η πίεση που θα του ασκήσουμε θα είναι μεγαλύτερη. Πρώτον, επειδή χωρίς πίεση δεν πρόκειται να δεις αλλαγή. Δεύτερον, επειδή μπορεί να την αντέξει και να τη διαχειριστεί.

η ηλικία έιναι ένα νούμερο

Σίγουρα το ζητούμενο όταν ένας μαθητής βγαίνει έξω μαζί μας είναι να προσεγγίσει γυναίκες και να φλερτάρει, προσπαθώντας να κλιμακώσει κάθε φορά τη γνωριμία όσο περισσότερο μπορεί. Ωστόσο, είναι καθήκον μας να του δείξουμε ότι το να μιλάς με όμορφες γυναίκες είναι ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΟ. Είναι κάτι που σου φτιάχνει τη διάθεση και είναι μία διαδικασία που πρέπει να μάθει να διασκεδάζει και να ευχαριστιέται. ΜΟΝΟ έτσι θα καταφέρει να δει πραγματική διαφορά και να συντηρήσει τον ενθουσιασμό του κατά την προσπάθεια.

Για να διατηρήσεις έλξη στην συζήτηση με μια γυναίκα, υπάρχει τρόπος και θα τον βρεις παρακολουθώντας το βίντεο εδώ.

Η Μαγεία Δεν Αργεί Να Συμβεί, Ανεξάρτητα Από Την Ηλικία

Το δεύτερο βράδυ λοιπόν και ενώ ο μαθητής προσέγγιζε γυναίκες στο δρόμο, έγινε το “θαύμα”. Αυτό που του φάνηκε θαύμα δηλαδή αλλά πρέπει να αποδεχθεί και να συνηθίσει ότι θα γίνεται συχνά από εδώ και πέρα. Προσέγγισε μία κοπέλα που του άρεσε, μίλησαν 10 λεπτά και αντάλλαξαν κινητά.

Η ενέργεια που είχε μετά, θύμιζε 20άρη. Ο ενθουσιασμός του επίσης. Ειλικρινά στα τέσσερα χρόνια που ασχολούμαι επαγγελματικά με το coaching δεν έχω ξαναδεί τόσο ενθουσιασμό σε άνδρα. Τελικά η ηλικία είναι απλά ένα νούμερο.

Αποφάσισε τι θέλεις να κάνεις. Αν πραγματικά θέλεις να αλλάξεις, δεν υπάρχουν εμπόδια.

Δεν είσαι πολύ μεγάλος πια, δεν πέρασαν τα χρόνια, δε φταίει που δεν έχεις χρήματα, δε φταίει που δεν έχεις κοιλιακούς. Φταίει αυτή η δικαιολογία που λες στον εαυτό σου και σε κρατά καθηλωμένο. Φταίει που έχεις αποδεχθεί τη μοίρα σου ενώ ο άνδρας πρέπει να ορίζει τη μοίρα του.

Ξεκίνα τις αλλαγές και γίνε ο Άνδρας Αξίας που μπορείς να γίνεις. Δες εδώ.

Καλή συνέχεια

Anestis
author
Όντας για πολλά χρόνια ένας απογοητευμένος άνδρας με πολλές αποτυχίες στην προσωπική του ζωή, προσπάθησε να βελτιώσει τον τρόπο που επικοινωνεί με το άλλο φύλο, οδηγούμενος από την απόγνωση, πιστεύοντας ότι αξίζει κάτι καλύτερο. Και τα κατάφερε. Ειδικότητά του είναι η ετοιμολογία του, η άνεσή του και το χιούμορ του. 'Έχοντας πραγματικά αστείρευτη ενέργεια που σε συνδυασμό με το πηγαίο χιούμορ, τον ενθουσιασμό του και την μεγάλη εμπειρία του, τον κάνουν ικανό να καθηλώσει όχι μόνο την γυναίκα που τον ενδιαφέρει, αλλά και μία ολόκληρη παρέα ανθρώπων! Ο Ανέστης συχνά αναφέρει ότι όποτε έρχεται σε επαφή με μαθητή, στα μάτια του βλέπει τον εαυτό του πριν πολλά χρόνια και αυτό είναι κάτι που τον ωθεί να αποδίδει πάντα 100%, καθώς και να καταλαβαίνει πάντα πώς μπορεί να νιώθει αυτός που έχει απέναντί του.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.