Τι Χρειάζεται να Γνωρίζεις για να Γίνεις Περισσότερο Κοινωνικός

Είναι πολύ σημαντικός να είσαι σημαντικός. Για να γίνεις όμως, θα χρειαστούν κάποια βήματα.

Γίνε Περισσότερο Κοινωνικός Άμεσα

Αν θέλεις να ζήσεις μια επιτυχημένη ζωή, είναι σημαντικό να είσαι κοινωνικός. Σε αυτό το άρθρο θα μάθεις όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για να γίνεις περισσότερο κοινωνικός.

Όντας κοινωνικός, όχι μόνο θα μπορείς να ξεχωρίσεις από το πλήθος, αλλά θα έχεις περισσότερες ευκαιρίες για μια ξεχωριστή και συναρπαστική ζωή.

Αν σε αγχώνει η παρουσία άλλων ανθρώπων γύρω σου, αν χάνεις τα λόγια σου και γενικά νιώθεις άβολα, συνέχισε να διαβάζεις αυτό το άρθρο. Το να αισθάνεσαι έτσι αμήχανα και να έχεις άγχος είναι στην πραγματικότητα μια απόφαση που εσύ έχεις πάρει και άρα είναι κάτι που μπορείς να αναστρέψεις.

Όλοι κάποια στιγμή έχουμε υπάρξει αδέξιοι στην επικοινωνία και αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για το θέμα, τότε ρίξε μια ματιά στο παρακάτω βίντεο:

Μπορείς να εκπαιδεύσεις τον εαυτό σου, να είσαι πιο ανοικτός και το σημαντικότερο, να μπορείς να εκφραστείς, χωρίς να αισθάνεσαι άβολα.

Αυτές λοιπόν είναι οι βασικές αρχές:

#1. Άλλαξε Τον Τρόπο Με Τον Οποίο Βλέπεις Τους Άλλους

Πώς βλέπεις τους γύρω σου; Τους βλέπεις σαν εχθρούς ή σαν φίλους;

Αυτό είναι καθαρά μια δική σου απόφαση. Μπορείς να δεις την κακή πλευρά κάποιου ή να επιλέξεις να δεις την καλή του πλευρά. Το πώς αισθάνεσαι την πραγματικότητα γύρω σου και πώς αισθάνεσαι, έχει να κάνει με εσένα. Ο τρόπος που αντιλαμβάνεσαι τους άλλους μπορεί να αλλάξει τα πάντα. Μπορείς να γίνεις πιο κοινωνικός έτσι.

Μήπως λοιπόν να βλέπεις πρώτα το καλό στους άλλους ανθρώπους; Να τους βλέπεις σαν φίλους, παρά σαν “εχθρούς”;

για να γίνεις περισσότερο κοινωνικός κάνε φιλίες

Το να φοβάσαι το άγνωστο είναι ένα φυσικό ένστικτο. Όμως μην ξεχνάς ότι όλοι οι άνθρωποι που γνωρίζεις, ακόμη και οι καλύτεροι σου φίλοι, κάποια στιγμή στο παρελθόν υπήρξαν άγνωστοι.

Επομένως, κάθε φίλος μπορεί να είναι άγνωστος και κάθε άγνωστος μπορεί δυνητικά να είναι φίλος. Και φυσικά, κάθε άγνωστος είναι και αυτός ένας άνθρωπος, που θέλει να είναι ευτυχισμένος και να τα πηγαίνει καλά με τους γύρω του. Ακριβώς όπως και εσύ!

Κερδίζεις κάτι αν υποθέσεις εξ αρχής ότι κάποιος είναι “εχθρός” σου;

Όπως έγραψα και παραπάνω, είναι δική σου απόφαση, όμως νομίζω ότι ο κόσμος σου θα αλλάξει αν αποφασίσεις να βλέπεις την θετική πλευρά, κάτι που θα σε κάνει να αισθανθείς καλύτερα, αλλά επίσης θα σε κάνει να βγάλεις και τον καλύτερο εαυτό σου προς τα έξω.

#2. Επανακαθόρισε Την Ταυτότητά Σου Για Να Γίνεις Περισσότερο Κοινωνικός

Ακόμη και αν θεωρείς τον εαυτό σου εσωστρεφή, υπήρχε κάποια περίοδος στην αρχή της ζωής σου που δεν γνώριζες την έννοια του εσωστρεφούς, ούτε του εξωστρεφούς. Ανεξάρτητα από το αν ήσουν κοινωνικός ή όχι.

Το να βρεις τον τρόπο να εκφράζεις τον εαυτό σου, είναι σαν να βρίσκεις τον δρόμο για τον ίδιο σου τον εαυτό.

Κάθε ένας έχει μια συγκεκριμένη εικόνα για τον εαυτό του, η οποία τον καθοδηγεί κατά την διάρκεια της ζωής του και περιλαμβάνει τα πιστεύω του, τα οποία κατά συνέπεια ελέγχουν τις πράξεις του.

Εσύ τι ταυτότητα δίνεις στον εαυτό σου;

Πιστεύεις ότι δεν είσαι και τόσο καλός; Μήπως έχεις ανασφάλειες; Μήπως φοβάσαι να μιλήσεις σε όμορφες γυναίκες ή δεν έχεις την δύναμη να τελειώσεις με επιτυχία κάτι που έχεις ξεκινήσει;

γίνε περισσότερο κοινωνικός και γνώρισε γυναίκες

Αν σκέφτεσαι κατά αυτόν τον τρόπο, έχεις σκεφτεί πόσο πίσω και πόσο μακριά από τον καλό σου εαυτό μπορεί να σε τραβάνε αυτές οι σκέψεις;

Εντόπισε όλα αυτά που σε κρατάνε πίσω και ξεπέρασέ τα. Δες εδώ το σχετικό βίντεο.

Το τι πιστεύουμε για τον εαυτό μας είναι κάτι που “κουβαλάμε” μαζί μας και ακόμη και αν δεν το καταλαβαίνουμε, ελέγχει την ζωή μας. Η εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας, επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούμε.

Πρέπει λοιπόν να αλλάξεις την εικόνα που έχεις για τον εαυτό σου, αλλάζοντας την ταυτότητα σου. Αυτό δεν είναι κάτι που θα συμβεί μέσα σε μια νύχτα, αλλά κάνοντας μικρά βήματα βελτίωσης καθημερινά, θα δεις ότι θα αλλάξεις πολύ σύντομα.

#3 Για Να Γίνεις Κοινωνικός Χρειάζεται Να Γίνεις Καλύτερος Γενικά

Έχεις σκεφτεί πώς θα ήθελες να είσαι στην ζωή σου; Τι είδους άνθρωπος θα ήθελες να είσαι; Πώς θα μπορούσες να αποτελείς πρότυπο και να εμπνέεις τους γύρω σου;

Αυτές είναι οι ερωτήσεις που αξίζει να κάνεις στον εαυτό σου. Το να είσαι κοινωνικός δεν σημαίνει μόνο να είσαι ανοιχτός. Είναι πολλά περισσότερα. Σημαίνει ότι είσαι κάποιος που έχει πολλά να δώσει, που νοιάζεται για τους άλλους και που αποτελεί πρότυπο.

Γίνε λοιπόν ένας άνθρωπος που θα αξίζει κάποιος να μιλήσει μαζί του. Πάρε γνώσεις, γίνε χρήσιμος για τους άλλους και κάνε δραστηριότητες που θα σε κάνουν να ξεχωρίζεις από το πλήθος.

#4. Μπορείς Να Γίνεις Κοινωνικός Αρκεί Να Ξεκινήσεις Τώρα

Μην αναβάλλεις όλα αυτά που πρέπει να κάνεις για να αλλάξεις προς το καλύτερο. Ξεκίνησε το συντομότερο δυνατό. Ακόμη και αν δεν θα γίνεις πιο κοινωνικός μέσα σε μια μέρα, η αφοσίωση σου και μόνο μπορεί να κάνει την διαφορά.

Δεν χρειάζεται να περιμένεις πότε θα αισθανθείς έτοιμος. Το αίσθημα της ετοιμότητας και η αυτοπεποίθηση θα έρθουν στην πορεία.

Για παράδειγμα, όταν θέλεις να γίνεις περισσότερο κοινωνικός, η συναισθηματική νοημοσύνη παίζει σημαντικό ρόλο και μπορείς να μάθεις περισσότερα αν δεις αυτό το βίντεο:

Κάνε ένα βήμα κάθε φορά, χωρίς να περιμένεις ανταλλάγματα. Μίλησε με άλλους ανθρώπους, ευχαρίστησε τους, πίστεψε την νέα σου ταυτότητα.

Θα διαπιστώσεις ότι όταν αρχίσεις να δίνεις θετικά συναισθήματα, να ξεχωρίζεις και να εκφράζεσαι, θα αρχίσεις να γίνεσαι πιο ελκυστικός και πιο κοινωνικός.

Αυτό που χρειάζεται για να περάσεις στο επόμενο επίπεδο κοινωνικότητας είναι πρώτα από όλα να ξεπεράσεις τις νοοτροπίες που σε περιορίζουν και να πιστέψεις στις δυνατότητες σου!

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Αν θέλεις να αυξήσεις την κοινωνικότητα σου και να έχεις περισσότερα αποτελέσματα με τις γυναίκες, δες εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.