Τι ΔΕΝ Βρίσκουν Ελκυστικό οι Γυναίκες στο «Καλό Παιδί»

Τι ΔΕΝ Βρίσκουν Ελκυστικό οι Γυναίκες στο «Καλό Παιδί»

Τι Δεν Αρέσει Στις Γυναίκες Στο Καλό Παιδί

Αυτό με το “καλό παιδί“, αυτή η ατάκα, έχει ακουστεί τόσες φορές και από τόσες γυναίκες ανά καιρούς, που ξέρω ότι μερικές φορές σου σπάει τα νεύρα και μόνο που την ακούς.

Και είναι λογικό.

Κάτι παθαίνουν οι γυναίκες και χρησιμοποιούν συχνά αυτή την φράση, τόσο συχνά που ίσως πλέον να μοιάζει και με δικαιολογία για να μην κάνουν κάτι μαζί σου.

Είναι όμως δικαιολογία;

Τι παθαίνουν οι γυναίκες με τα “καλά παιδιά” και γιατί τα απορρίπτουν (ή, ακόμα χειρότερα, τα βάζουν στο friendzone);

Και τι τις απωθεί από το να αποκτήσουν ερωτική σχέση με κάποιον άντρα που είναι υπερβολικά καλός;

καλό παιδί

 

Τι Είναι Το “Καλό Παιδί;”

 

Πολλές φορές, κάποιες γυναίκες, όταν ένας άντρας τους εκφράζει τις ερωτικές του προθέσεις και τα συναισθήματά του για εκείνες, του λένε την εξής φράση: “Είσαι πολύ καλό παιδί, αλλά…”

Το πρόβλημα αυτής της φράσης βρίσκεται στο καλό παιδί. Ενώ καμία γυναίκα δεν θέλει να είναι με έναν άντρα που είναι αγενής και προσβλητικός, μοιάζει ότι επίσης σχεδόν καμία γυναίκα δεν θέλει και το αντίστροφο: Να είναι με κάποιον που είναι “πολύ καλό παιδί”.

Τι γίνεται όμως με αυτό;

Γιατί οι γυναίκες δεν εκτιμούμε την ευγένεια, τους καλούς τρόπους και την γενικώς καλή συμπεριφορά;

Και τελικά, τι είναι το “καλό παιδί”.

Ας τα πάρουμε από την αρχή.

Αλήθεια Νο1: Οι γυναίκες εκτιμούμε την ευγένεια, τους καλούς τρόπους και την γενικώς καλή συμπεριφορά σε μεγάλο βαθμό. Μάλιστα, τα παραπάνω χαρακτηριστικά είναι από τα πιο ελκυστικά που μπορεί να έχει ένας άντρας.

Αλήθεια Νο2: Αυτό που πολλές φορές μας απωθεί είναι η υπερβολή στα παραπάνω χαρακτηριστικά.

Το “καλό παιδί” είναι εκείνος ο άντρας που μας κάνει πάντα όλα τα χατίρια. Που λέει “ναι” σε όλα, που δεν αντιστέκεται, που δεν “πατάει πόδι” όταν χρειάζεται. Είναι εκείνος ο άντρας που ξέρεις ότι θα είναι εκεί για εσένα ό,τι κι αν του κάνεις, ό,τι κι αν του πεις, όπως κι αν του συμπεριφερθείς.

Είναι πάντα ευγενικός, ακόμα κι όταν τα πράγματα είναι άσχημα και θα μπορούσε να αντιδράσει αρνητικά, δηλαδή να θυμώσει.

Δεν λέει ποτέ “όχι” στη γυναίκα που του αρέσει, ακόμα κι αν θυσιάσει τη δική του ευημερία και ζωή.

Θα τρέξει ό,τι κι αν γίνει και τελικά, γίνεται χαλί να τον πατήσεις.

Ξέρω τι θα σκεφτείς τώρα: “Γιατί όλα αυτά να είναι αρνητικά;”

Δεν είναι αρνητικά απαραίτητα. Αρκεί να γίνονται με μέτρο. Η υπερβολή είναι που προκαλεί στο καλό παιδί να φαίνεται μη ελκυστικό.

Ότι είναι, δηλαδή, υπερβολικά καλός, υπερβολικά ευγενικός.

Και όπως είπαμε, όλα θέλουν μέτρο.

καλό παιδί

Τι ΔΕΝ Βρίσκουν Ελκυστικό Οι Γυναίκες Στο Καλό Παιδί

 

Ελπίζω ότι μέχρι αυτό το σημείο, έχει γίνει κατανοητό το τι είναι το “καλό παιδί” που τόσο συχνά αναφέρουν οι γυναίκες.

Ωστόσο, θέλω να διευκρινίσω το εξής: Το ότι οι γυναίκες δεν θέλουν συνήθως να είναι με κάποιον που είναι το “καλό παιδί” δεν σημαίνει ότι θέλουν δίπλα τους κάποιον που είναι το “κακό παιδί”.

Και πάλι, δεν χρειάζεται να το φτάνουμε στα άκρα, γιατί υπάρχουν και μέσες λύσεις, που συνήθως λειτουργούν καλύτερα. Για να μάθεις τι βρίσκουν ελκυστικό οι γυναίκες στα “κακά παιδιά” δες εδώ.

Το μυστικό είναι να είσαι καλός όποτε χρειάζεται και “κακό παιδί” και πάλι όταν χρειάζεται. Η εναλλαγή είναι που κάνει τη διαφορά. Και δημιουργεί έλξη.

Σε κάθε περίπτωση, είναι πολύ σημαντικό να εξετάσουμε τι απωθεί τις γυναίκες από το έναν άντρα που είναι πολύ “καλό παιδί”. Και σίγουρα, διαβάζοντας παρακάτω, θα κατανοήσεις εάν κι εσύ είσαι το καλό παιδί και τι μπορείς να κάνεις για αυτό.

#1. Δεν Νιώθουν Ότι Το “Καλό Παιδί” Θα Τις Προστατεύσει

Το να νιώθει μια γυναίκα ασφάλεια και προστασία δίπλα στον άντρα που έχει επιλέξει είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά που ψάχνει και που της δημιουργούν αυτόματα έλξη.

Οι γυναίκες θέλουν να έχουν δίπλα τους κάποιον που παίρνει αποφάσεις και πρωτοβουλίες και που έχει την ικανότητα, εξαιτίας της αποφασιστικότητάς του, να τους παρέχει προστασία εάν χρειαστεί.

Κάθε φορά που ένας άντρας κάνει όλα τα χατίρια σε μια γυναίκα δείχνει ότι του λείπει αυτό το πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό: η ικανότητα να “πατήσει πόδι” όταν χρειάζεται και να προστατέψει και να υποστηρίξει τον εαυτό του και τη γυναίκα που έχει δίπλα του.

Ένας άντρας όμως, που λέει “ναι” σε όλα και δεν αντιστέκεται ποτέ, δεν θα μπορεί και να προβάλει αντίσταση και ισχυρά χαρακτηριστικά σε κάποια κρίσιμη στιγμή και κατάσταση.

Κι αυτό δεν είναι ελκυστικό για μια γυναίκα.

 

#2. Το Να Είναι Κάποιος “Πολύ Καλό Παιδί” Φανερώνει Χαμηλή Αυτοπεποίθηση

καλό παιδί

Ένας άντρας που έχει αυτοπεποίθηση και πιστεύει ότι μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικά τις καταστάσεις της ζωής, δεν φοβάται να πάει κόντρα σε κάποιον που και πού.

Αυτό δεν ισχύει και στην περίπτωση του “καλού παιδιού”.

Το “καλό παιδί” δεν θέλει ποτέ να δημιουργεί εντάσεις και κόντρες, γιατί φοβάται ότι οι γύρω του θα τον απορρίψουν.

Αυτό όμως φανερώνει χαμηλή αυτοπεποίθηση.

Η αυτοπεποίθηση προέρχεται από την ικανότητά σου και την πίστη σου ότι μπορείς να διαχειριστείς απρόβλεπτες καταστάσεις στη ζωή σου.

Εάν αντιμετωπίζεις διαρκώς τη ζωή ως μια συνεχή απόρριψη, είναι λογικό να μη θέλεις να δημιουργείς ποτέ κόντρες και διαμάχες, ακόμα κι όταν αδικείσαι.

Όμως, ισχύει το ότι τα «καλά παιδιά» τερματίζουν τελευταία; Δες το βίντεο του Χρήστου σχετικά με τα εμπόδια που μπορεί να αντιμετωπίσεις εάν είσαι «καλό παιδί».

Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό να έχεις την αυτοπεποίθηση ότι, ακόμα κι αν έρθεις σε ρήξη με κάποιον, θα μπορέσεις να υποστηρίξεις αποτελεσματικά τον εαυτό σου και τελικά, δεν θα επηρεαστείς και σε τεράστιο βαθμό.

Με άλλα λόγια θα μπορέσεις να διαχειριστείς τη σύγκρουση.

Γιατί δεν φοβάσαι την απόρριψη, καθώς έχεις αυτοπεποίθηση και ξέρεις ποιος είσαι και πού πηγαίνεις.

Στο καλό παιδί, λοιπόν, βλέπουμε ότι αποφεύγει συνέχεια τις συγκρούσεις, γιατί φοβάται την απόρριψη και δεν πιστεύει, λόγω χαμηλής αυτοπεποίθησης, ότι μπορεί να την διαχειριστεί αποτελεσματικά.

 

#3. Δεν Δείχνει Ότι Είναι Ισχυρός

Ακριβώς επειδή ένας Άνδρας Αξίας δεν φοβάται την απόρριψη και έχει αυτοπεποίθηση, δείχνει ότι είναι ισχυρός.

Το να είναι κάποιος ισχυρός είναι εξαιρετικά σημαντικό προκειμένου να δημιουργηθεί έλξη.

Το να είσαι ισχυρός σημαίνει ότι:

α) Είσαι δυναμικός.

β) Είσαι ηγετική προσωπικότητα.

γ) Παίρνεις αποφάσεις και πρωτοβουλίες.

δ) Έχεις άποψη και την εκφράζεις δυναμικά.

ε) Δεν φοβάσαι την απόρριψη.

στ) Δεν επηρεάζεσαι συναισθηματικά από τα συναισθήματα των άλλων.

ζ) Μπορείς να υποστηρίξεις τον εαυτό σου όταν χρειάζεται.

 

Ένας άντρας, όμως, που είναι “πολύ καλό παιδί” συνήθως δεν διαθέτει τα παραπάνω χαρακτηριστικά.

Αυτό τον οδηγεί στο να λέει πάντα “ναι”, καθώς θέλει να τους ικανοποιεί όλους. Κάτι που δεν δείχνει ότι είναι ισχυρός και φυσικά, δεν είναι ελκυστικό.

 

#4. Το “Καλό Παιδί” Περιμένει Να Πάρει Αξία Από Τους Άλλους

Η αλήθεια είναι πως το “καλό παιδί” κατά βάθος νιώθει ότι δεν αξίζει και αυτός είναι ο λόγος που προσπαθεί να κάνει τους άλλους να τον συμπαθήσουν με το να είναι υπερβολικά ευγενικός.

Ουσιαστικά, προσπαθεί να “κερδίσει” αξία από τους άλλους και αποζητά διαρκώς την αποδοχή τους και την προσοχή τους.

Αυτό ενδέχεται να μην το κάνει με εμφανή τρόπο. Ίσως δεν είναι η ψυχή του πάρτι.

Ωστόσο, το κάνει με πολλές πράξεις ευγένειας, με χάρες και θυσίες.

Ουσιαστικά, νιώθει ότι κερδίζει αξία με το να υποχωρεί διαρκώς και να θυσιάζει τον εαυτό του για τους άλλους.

Αυτό, φυσικά, δεν είναι καθόλου ελκυστικό για μια γυναίκα.

Οι γυναίκες θέλουν δίπλα τους άντρες που όχι μόνο έχουν αξία αλλά επιπλέον, ξέρουν την αξία τους.

Και που δεν περιμένουν από τους άλλους να τους επιβεβαιώσουν ότι αξίζουν.

Και αυτό είναι ελκυστικό.

 

#5. Συνήθως, Παρακαλάει Και Κυνηγάει Τις Γυναίκες

Ακριβώς επειδή αποζητάει την αποδοχή και την προσοχή των γύρω του, και φυσικά και των γυναικών, σε πολλές περιπτώσεις καταλήγει να παρακαλάει ή να κυνηγάει τις γυναίκες.

Και αυτό, φυσικά, δεν είναι καθόλου ελκυστικό. Είναι όμως κακό το να είσαι «καλό παιδί»; Δες το επεισόδιο από το ελληνικό podcst Apla+Andrika σχετικά με το θέμα.

Ενώ οι γυναίκες θέλουμε να μας διεκδικείτε, δεν μας αρέσει να μας παρακαλάτε με τη συμπεριφορά μας για να είμαστε μαζί σας. Όπως αντίστοιχα, δεν αρέσει και στους άντρες να είναι με μια γυναίκα που δεν ξέρει τι αξίζει και τους παρακαλάει να της δώσουν προσοχή.

Μια υγιής σχέση σχηματίζεται ανάμεσα σε δύο άτομα που έχουν αυτοπεποίθηση, ξέρουν τι αξίζουν και δεν έχουν την ανάγκη να είναι με κάποιον που δεν τους θέλουν.

Τα άτομα Αξίας δεν βιώνουν την απόρριψη αρνητικά, γιατί ξέρουν ότι δεν μπορούμε να αρέσουμε σε όλους.

Επομένως, δεν παρακαλούν κανέναν προκειμένου να είναι σε σχέση μαζί της.

Αυτός είναι ο λόγος που, στο μυαλό μου αλλά και των περισσότερων γυναικών, τα πολλά χατίρια και οι χάρες δεν είναι ελκυστικά.

Είναι σαν να υπερπροσπαθεί ο άντρας και να μας παρακαλάει να είμαστε μαζί του.

Κι αυτό δεν είναι ελκυστικό.

#6. Το “Καλό Παιδί” Αποζητά Προσοχή Και Αποδοχή Από Τη Γυναίκα

Μέσω των πολύ ευγενικών του πράξεων και της υπερβολικά μεγάλης καλοσύνης του, το “καλό παιδί” αποζητά, τελικά, την προσοχή και την αποδοχή της γυναίκας.

Όμως, αυτό ρίχνει ένα μεγάλο βάρος στους ώμους της, καθώς η γυναίκα αισθάνεται ότι πρέπει διαρκώς να τον επιβεβαιώνει.

Σε κάθε περίπτωση, οι γυναίκες βρίσκουμε ελκυστικό έναν άντρα ο οποίος, ακριβώς επειδή έχει υψηλή αξία και το αναγνωρίζει, δεν αποζητά προσοχή, ούτε αποδοχή και επιβεβαίωση.

Αντίθετα, είναι σταθερός μέσα του και δεν επηρεάζεται συναισθηματικά από τις αντιδράσεις ή τα συναισθήματα της γυναίκας.

Το “καλό παιδί” συνήθως, λόγω ανασφάλειας, θέλει να νιώσει ότι τον αποδέχονται. Και γι’ αυτό γίνεται και τόσο καλός, για να κερδίσει την αποδοχή των γύρω του.

Συνολικά, αυτοί είναι οι έξι βασικοί λόγοι που οι γυναίκες ΔΕΝ βρίσκουν ελκυστικό έναν άντρα που είναι “πολύ καλό παιδί”.

Σε κάθε περίπτωση, το να είσαι “καλό παιδί” δεν είναι κάτι κακό. Λόγω κοινωνικών προτύπων, πολλές φορές προβάλεται η υπερβολική ευγένεια και το να κάνει ένας άντρας όλα τα χατίρια στη γυναίκα προβάλλονται ως θετικά χαρακτηριστικά.

Και είναι. Αρκεί να γίνεται με μέτρο.

Το φλερτ θέλει και λίγο ένταση, θέλει λίγο πρόκληση και φυσικά πείραγμα και χιούμορ. Αυτά το κάνουν πολύ πιο ενδιαφέρον.

Και συνήθως, το κάνουν και πιο πετυχημένο.

Θέλεις να αποκτήσεις τώρα αυτό που σου αξίζει στον ερωτικό τομέα; Μην χάνεις χρόνο. Δες αυτό.

Μήπως αντί για ¨καλό παιδί” να γίνεις Άνδρας Αξίας; Δες εδώ.

Καλή συνέχεια

Eva
subscriber
Μέσα από τυχαίες συγκυρίες στη ζωή της η Εύα ήρθε σε επαφή με την επιστήμη γύρω από το φλερτ και τις σχέσεις μεταξύ των δύο φύλων, κάτι που την βοήθησε να εξελιχθεί και να δει τις ανθρώπινες σχέσεις τελείως διαφορετικά. Αυτό την ώθησε να έρθει σε επαφή με τον εαυτό της και να θελήσει να βοηθήσει κι άλλους ανθρώπους να βιώσουν την αλλαγή που βίωσε εκείνη. Η οπτική της γωνία βοηθάει τους άντρες που έρχονται στο Men Of Style να συνειδητοποιήσουν το πώς τους βλέπει μια γυναίκα, τι θέλουν οι γυναίκες και τελικά, το πώς μπορούν να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους. Μέσα από τα άρθρα της εκφράζει τη γυναικεία οπτική των καταστάσεων που διέπουν το φλερτ και τις σχέσεις μεταξύ των δύο φύλων.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.