Τι Φοβάσαι Περισσότερο; – Apla + Andrika #117

Όλοι οι άνθρωποι φοβούνται.

Ο φόβος είναι ένα βασικό συναίσθημα του ανθρώπου που προκαλείται από τη συνειδητοποίηση ενός πραγματικού ή πλασματικού κινδύνου ή απειλής. Είναι ένας μηχανισμός προστατευτικού χαρακτήρα, μια φυσιολογική αμυντική αντίδραση του οργανισμού χωρίς να απαιτείται συνειδητή σκέψη.

Το τι φοβάσαι μπορεί να δείχνει το ποιος είσαι και από τι έχεις περάσει. Οι φόβοι σου αλλά και ο τρόπος με τον οποίο τους αντιμετωπίζεις είναι μέρος της ταυτότητάς σου.

Όταν όμως ο φόβος συνεχίζει να υφίσταται, ενώ δεν υπάρχει πραγματικός κίνδυνος και σε καταστάσεις υπερβολικού στρες, τότε μετατρέπεται σε φοβία και γίνεται εμπόδιο στην φυσιολογική αντιμετώπιση της καθημερινότητας του ατόμου. Η φοβία είναι ένας επίμονος και παράλογος φόβος κάποιου συγκεκριμένου αντικειμένου ή κατάστασης, που έχει ως αποτέλεσμα την επιθυμία αποφυγής αυτού αντικειμένου που στην πραγματικότητα δεν αποτελεί σπουδαία πηγή κινδύνου.

Από το The Ring μέχρι το IT και από τα φίδια μέχρι τα φαντάσματα, η pop κουλτούρα έπαιξε και παίζει μέχρι σήμερα με το συλλογικό ασυνείδητο και την ανάπτυξη φόβων στον άνθρωπο.

Υπάρχουν όμως και οι δικοί μας φόβοι, όπως ο φόβος προσέγγισης και ο φόβος έκθεσης. Που τους αντιμετωπίσαμε και σήμερα είμαστε έτοιμοι να σου μιλήσουμε για αυτούς.

Δες το video στο κανάλι μας στο YouTube

Μείνε μέχρι το τέλος του video και γράψε μας στα σχόλια εσύ τι φοβάσαι και πώς αντιμετώπισες τον φόβο σου τελικά.

Να θυμάσαι ότι η πρώτη διαδικτυακή πλατφόρμα μαθημάτων είναι στην διάθεσή σου για να κάνεις την εγγραφή σου σήμερα. Μπορεί να μη σε σώσει από τα φίδια αλλά για την εξέλιξή σου δε θα έχεις να φοβάσαι τίποτα! Δες εδώ

 

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.