Τι Κάνει Ένα Πρόσωπο να Δείχνει Ελκυστικό;

πάρχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που κάνουν ένα πρόσωπο να δείχνει περισσότερο ελκυστικό. Διάβασε ποια είναι.

Όλοι ξέρουμε ότι δεν πρέπει να κρίνουμε έναν άνθρωπο από την εμφάνιση του, αλλά δεν είναι κάτι που μπορούμε να αγνοήσουμε. Ένας ελκυστικός άνθρωπος, με όμορφο πρόσωπο, μας κάνει να θέλουμε να τον παρατηρούμε περισσότερο.

Αν κοιτάξεις έναν κατάλογο με φωτογραφίες, θα μπορείς να ξεχωρίσεις κάποια πρόσωπα που θεωρείς ότι είναι τα πιο όμορφα και τις περισσότερες φορές δύο ή περισσότερα άτομα θα συμφωνούν, χωρίς όμως να γνωρίζουν ποια είναι τα ακριβή κριτήρια.

Κάθε διαφορετική κουλτούρα, αλλά και κάθε χρονική περίοδος έχει διαφορετική αντίληψη του τι είναι ελκυστικό.

Παρ’ όλες όμως τις διαφοροποιήσεις, μοιάζει να είναι σταθερή η αντίληψη του τι κάνει ένα πρόσωπο ελκυστικό. Αυτό υποστηρίζεται από εκτενείς μελέτες, οι οποίες έχουν δείξει ότι πρόσωπα από διαφορετικές κοινωνίες θεωρούν ελκυστικά πρόσωπα με παρεμφερή χαρακτηριστικά.

Έτσι και αλλιώς, η εξωτερική εμφάνιση παίζει μεγάλο ρόλο, όπως μπορείς να τσεκάρεις στην εκπομπή μας Apla+Andrika παρακάτω:


Ποια Στοιχεία Κάνουν ένα Πρόσωπο Ελκυστικό
πάρχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που κάνουν ένα πρόσωπο να δείχνει περισσότερο ελκυστικό. Διάβασε ποια είναι.

Οι επιστήμονες έχουν προσπαθήσει να βρουν ποιο είναι το μοτίβο εκείνο που μας κάνει να θεωρούμε ότι ένα πρόσωπο είναι ελκυστικό.

Τα πρόσωπα που είναι ελκυστικά είναι συμμετρικά, δηλαδή οι δυο πλευρές μοιάζουν η μια με την άλλη. Τα περισσότερα πρόσωπα έχουν κάποιου βαθμού συμμετρία. Ο εγκέφαλος μας είναι συνηθισμένος σε αυτήν και τείνει να προτιμά πρόσωπα που διαθέτουν αυτό το χαρακτηριστικό.

Ένα ακόμη στοιχείο που κάνει ένα πρόσωπο ελκυστικό, είναι όταν κινείται στον μέσο όρο, όσον αφορά το μέγεθος των χαρακτηριστικών και τις αναλογίες μεταξύ τους. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η απόσταση μεταξύ των ματιών.

Έχει βρεθεί ότι ένα γυναικείο πρόσωπο θεωρείται πιο ελκυστικό όταν η απόσταση μεταξύ των ματιών είναι ελαφρώς μικρότερη από το πλάτος του προσώπου.

Ένα ακόμη παράδειγμα η αναλογία της απόστασης μεταξύ ματιών και στόματος, η οποία όταν είναι περίπου το ένα τρίτο του ύψους του προσώπου της γυναίκας, θεωρείται ότι έχει ελκυστικό πρόσωπο.

Ακόμα, το πρόσωπο και η εξωτερική εμφάνιση παίζουν ρόλο στην επιστήμη του φλερτ, όπως μπορείς να δεις στο παρακάτω βίντεο:

Αυτό που φαίνεται τελικά ότι κάνει ένα πρόσωπο ελκυστικό είναι το υγιές δέρμα και τα ισορροπημένα χαρακτηριστικά. Βλέποντας ένα ελκυστικό πρόσωπο υποσυνείδητα κρίνουμε την υγεία και την ζωτικότητα του ατόμου.

Ένα λείο και απαλό δέρμα για παράδειγμα, σε συνδυασμό με την συμμετρία στα χαρακτηριστικά του, δείχνει ένα άτομο απαλλαγμένο από ασθένειες, που διαθέτει καλά γονίδια.

Τα Ελκυστικά Πρόσωπα Επεξεργάζονται πιο Εύκολα από τον Εγκέφαλο
πάρχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που κάνουν ένα πρόσωπο να δείχνει περισσότερο ελκυστικό. Διάβασε ποια είναι.

Σε μια μελέτη που έλαβε χώρα στο Πανεπιστήμιο του Texas, υπέβαλλαν σε έναν αριθμό ανθρώπων μια σειρά από φωτογραφίες προσώπων και με ειδικά ηλεκτρόδια μέτρησαν την εγκεφαλική τους δραστηριότητα.

Τα πρόσωπα ήταν χωρισμένα σε ομάδες ελκυστικών – μη ελκυστικών και ψηφιακών εικόνων με συνδυασμό χαρακτηριστικών, καθώς και μερικές φωτογραφίες χιμπατζήδων.

Τα πρόσωπα που χαρακτηρίσθηκαν ως ελκυστικά είχαν τα χαρακτηριστικά που αναφέραμε παραπάνω (συμμετρία και αναλογίες).

Οι άνθρωποι που έλαβαν μέρος φάνηκε ότι επεξεργάζονται πιο γρήγορα τις εικόνες των ανθρώπων, από αυτές των χιμπατζήδων, κάτι που είναι λογικό, αφού ο εγκέφαλος είναι συνηθισμένος στα ανθρώπινα πρόσωπα.

Το ενδιαφέρον είναι ότι ο εγκέφαλος επεξεργαζόταν τα ελκυστικά πρόσωπα πιο γρήγορα σε σχέση με τα μη ελκυστικά.

Πώς μας Επηρεάζει ένα Ελκυστικό Πρόσωπο;
πάρχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που κάνουν ένα πρόσωπο να δείχνει περισσότερο ελκυστικό. Διάβασε ποια είναι.

Στο Πανεπιστήμιο του Texas έγινε μια ενδιαφέρουσα μελέτη υπό τον δρ Langlois, στην οποία 300 φοιτητές παρατήρησαν εικόνες προσώπων που ήταν κατηγοριοποιημένες ανάλογα με το πόσο ελκυστικά θεωρούνταν.

Τελικά, τους ζητήθηκε να χαρακτηρίσουν τα συγκεκριμένα πρόσωπα, για παράδειγμα, πόσο δημοφιλή είναι, αν είναι φιλικά, έξυπνα και ευγενικά.

Τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες που συμμετείχαν χαρακτήρισαν τα λιγότερο ελκυστικά πρόσωπα ως λιγότερο έξυπνα, λιγότερο κοινωνικά και λιγότερο πρόθυμα να βοηθήσουν τους άλλους.

Αν βέβαια είσαι ντροπαλός στο φλερτ, τότε μπορείς να ρίξεις μια ματιά στο παρακάτω βίντεο:

Τα πρόσωπα που ήταν χαρακτηρισμένα ως ελκυστικά από την άλλη, έλαβαν θετικούς χαρακτηρισμούς – έξυπνα, κοινωνικά και με προθυμία να βοηθήσουν τους άλλους, ενώ τα μέτριας ελκυστικότητας άτομα είχαν παρόμοιους χαρακτηρισμούς, με εξαίρεση την κοινωνικότητα.

Φαίνεται ότι το στερεότυπο δεν είναι ότι η ομορφιά είναι κάτι καλό, αλλά το αντίθετο, ότι η ασχήμια είναι κάτι κακό και αυτό μάλλον συμβαίνει επειδή ένα μη ελκυστικό πρόσωπο ξεφεύγει αρκετά από το μέσο πρόσωπο.

Είναι μάλλον δύσκολο να πάψουμε να δημιουργούμε στερεότυπα. Η εμφάνιση είναι το πρώτο που παρατηρούμε στους ανθρώπους και μας βοηθά να δημιουργήσουμε μια πρώτη εικόνα.

Το σημαντικό είναι να ξέρουμε ότι αυτά τα στερεότυπα τις περισσότερες φορές δεν ισχύουν. Ένα άτομο με ελκυστικό πρόσωπο δεν σημαίνει ότι είναι πιο έξυπνο από ένα άτομο με λιγότερο ελκυστικά χαρακτηριστικά.

Τι Κάνει Ελκυστικό ένα Αντρικό Πρόσωπο;
πάρχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που κάνουν ένα πρόσωπο να δείχνει περισσότερο ελκυστικό. Διάβασε ποια είναι.
#1. Το Επιθετικό Ύφος

Οι άντρες με φυσικό επιθετικό ύφος φαίνονται πιο ελκυστικοί στις γυναίκες, σε σχέση με εκείνους που δείχνουν καλοί και ευγενικοί. Το θυμωμένο ύφος δείχνει δυνατό, μυώδες και κυριαρχικό.

Αυτά είναι χαρακτηριστικά που προτιμούν οι γυναίκες, γι’ αυτό και βρίσκουν τα συγκεκριμένα πρόσωπα πιο ελκυστικά.

#2. Η Αναλογία Πλάτους προς Ύψος Προσώπου και η Συμμετρία

Ο μεγαλύτερος λόγος πλάτους προς ύψος προσώπου κάνει τον άντρα να δείχνει πιο αρρενωπός και κυριαρχικός.

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, η συμμετρία είναι ένα χαρακτηριστικό που εκλαμβάνεται από τον εγκέφαλο ως στοιχείο καλής υγείας και ένδειξη καλών γονιδίων, κάτι που καθιστά ένα τέτοιο πρόσωπο προτιμητέο, για λόγους αναπαραγωγής.

#3. Τα Γένια Λίγων Ημερών

Οι γυναίκες προτιμούν τους άντρες με γένια λίγων ημερών. Υπάρχουν φυσικά και γυναίκες που προτιμούν το τελείως αξύριστο look ή τα μακριά γένια, αλλά οι διάφορες έρευνες συνηγορούν στο ότι τα γένια λίγων ημερών είναι πιο ελκυστικά για τις γυναίκες.

#4. Ξεκάθαρα Αρρενωπά Χαρακτηριστικά

Ένα αντρικό πρόσωπο για να θεωρηθεί ελκυστικό πρέπει να διαθέτει μερικά ξεκάθαρα χαρακτηριστικά, όπως καλά ορισμένο σαγόνι, ζυγωματικά, μικρά μάτια και μεγάλη μύτη.

#5. Λιγότερα Θηλυκά Χαρακτηριστικά

Θηλυκά χαρακτηριστικά όπως τα μεγάλα μάτια, οι μακριές βλεφαρίδες, τα λεπτά φρύδια και το λεπτό πρόσωπο μπορεί να κάνουν ένα αντρικό πρόσωπο να δείχνει λιγότερο ελκυστικό, μιας και η ελκυστικότητα του κρίνεται κυρίως από τα αρρενωπά χαρακτηριστικά.

Τα παραπάνω είναι γενετικά προκαθορισμένα και δεν μπορείς παρά να πορευτείς με αυτά, είτε διαθέτεις ελκυστικά χαρακτηριστικά είτε όχι.

Αυτό που είναι σημαντικό να καταλάβεις είναι, ότι ακόμη και αν έχεις λιγότερο ευνοϊκά χαρακτηριστικά, μπορείς να δουλέψεις συγκεκριμένους τομείς, όπως το σώμα και φυσικά την προσωπικότητα σου.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Το να είσαι ελκυστικός, είναι ένα ακαταμάχητο προσόν το οποίο μπορείς να το αναπτύξεις. Δες εδώ για περισσότερα.

Καλή συνέχεια

Men Of Style

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους.
Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Men Of Style
Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.