Τί Φοβάσαι στο Φλερτ και Γιατί δε Φλερτάρεις

Οι παλάμες σου ιδρώνουν, η καρδιά σου χτυπάει γρήγορα και όλα μοιάζουν βουνό. Τι κάνεις όταν φοβάσαι να φλερτάρεις με τη γυναίκα που σου αρέσει.

Καιρός Να Σταματήσεις Να Φοβάσαι Στο Φλερτ

Φοβάσαι το φλερτ με τη γυναίκα που σου αρέσει; Βιώνεις τρελό άγχος όταν συναντάς και επικοινωνείς με όμορφες γυναίκες, είτε είναι η πρώτη φορά που μιλάς μαζί τους είτε και μετά την πρώτη επαφή και παγώνεις και μόνο στην ιδέα να φλερτάρεις μαζί τους;

Ώρα να νιώσεις λίγο καλύτερα με τον εαυτό σου: Είναι φυσιολογικό συναίσθημα ο φόβος. Είναι μία φυσιολογική αντίδραση του εγκεφάλου σε μία νέα κατάσταση, η οποία σε κάνει να νιώθεις άβολα επειδή δεν την βιώνεις συχνά. Ειδικά όταν η κοπέλα με την οποία θέλεις να φλερτάρεις σου αρέσει πολύ, το άγχος ανεβαίνει περισσότερο, αφού η έντονη επιθυμία για ένα θετικό αποτέλεσμα έχει την ικανότητα να μας θολώνει την κρίση και να μας αγχώνει.

Τσέκαρε το παρακάτω βίντεο του Χρήστου, σχετικά με το τα λάθη που οδηγούν στην απόρριψη στο φλερτ.

Σε αυτό το άρθρο θα σου δώσω μερικές χρήσιμες συμβουλές που βοήθησαν και εμένα προσωπικά, ώστε να ξεπεράσω τον φόβο στο φλερτ με μία γυναίκα που μου αρέσει ή και πριν από ένα ραντεβού. Επειδή ειδικά στην αρχή, όσο ακόμα κάποιος νιώθει άπειρος στο φλερτ, ο φόβος θα εμφανίζεται σε όλα τα στάδια της γνωριμίας:

  • Στην προσέγγιση
  • Στο ενδεχόμενο της απόρριψης
  • Στο πώς θα εκφράσεις τις προθέσεις σου
  • Στο πρώτο ραντεβού
  • Πριν από το φιλί
  • Πώς να της ζητήσεις να πάτε σπίτι σου ή πώς θα περάσετε στο σεξ

Οποιαδήποτε άβολη κατάσταση, μας πιέζει, μας αγχώνει και μας τρομάζει. Η εξοικείωση με άβολες καταστάσεις θα μας βοηθήσουν να αισθανθούμε άνετα σε αυτές. Πέρα από την τριβή όμως και τη συνεχή εξάσκηση, αυτές οι συμβουλές θα σε βοηθήσουν στα πρώτα σου βήματα που η τριβή και η εμπειρία δεν υπάρχει.

Κάτι Που Σίγουρα Φοβάσαι Στο Φλερτ Είναι Η Αμεσότηταμην φοβάσαι την αμεσότητα στο φλερτ

Δεν ξέρω πραγματικά πόσες φορές πρέπει να αναφερθεί για να το χωνέψει κάποιος. Αν και δεν αρκεί να το χωνέψεις. Πρέπει να σου γίνει βίωμα. Προσεγγίζεις μία γυναίκα που σου αρέσει, αμέσως.

Κακά τα ψέματα. Έχεις δύο επιλογές: ή θα νιώθεις φόβο να προσεγγίσεις όλο το βράδυ ή μία ώρα, ή ένα δευτερόλεπτο. Και εδώ είναι το μυστικό: Όσο περισσότερο καθυστερείς την προσέγγιση, τόσο περισσότερο κλιμακώνεται ο φόβος. Τα απίθανα σενάρια που θα τρέχουν στο μυαλό σου, θα είναι όλα αρνητικά και το ένα χειρότερο από το άλλο.

Απλά μόλις δεις τη γυναίκα που σου αρέσει, παράτησε ό,τι έκανες και πήγαινε μίλα της. Όσο πιο αυθόρμητα προσεγγίσεις ή φανεί ότι προσέγγισες, επίσης, τόσο το καλύτερο για τη γυναίκα. Η γυναίκα σιχαίνεται την αντζέντα. Αν συνειδητοποιήσει ότι έχεις προετοιμάσει διάλογο, θα ξενερώσει. Αν αντιληφθεί φόβο και δισταγμό, επίσης μπορεί να ξενερώσει – ειδικά αν είναι πολύ όμορφη.

Το καταλαβαίνω ότι είναι εύκολο να το λέει κάποιος και δύσκολο να το κάνει. Αλλά φίλε μου δεν έχεις άλλη επιλογή. Ξεπέρασέ το και πήγαινε μίλα της. Αλλιώς κάτσε στη θέση σου θεατής στη ζωή σου και παρακολούθησε τους άλλους να περνάνε καλά ενώ σε λούζει ο ιδρώτας του φόβου.

Εντέλει, τι είναι λιγότερο επώδυνο; Μία πιθανή στιγμιαία απόρριψη ή ο αιώνιος δισταγμός;

Επίσης Κάτι Που Φοβάσαι Στο φλερτ Είναι Η Κοινωνικοποίησηκοινωνικοποίηση στο φλερτ

Αυτό ισχύει κυρίως για μέρη με πολύ κόσμο, όπως είναι ένα μεγάλο κλαμπ ή ένα πάρτυ με πολύ κόσμο. Άρχισε δηλαδή να μιλάς με όλους και με όλες. Δε χρειάζεται να είναι μόνο με γυναίκες που σου αρέσουν πολύ. Μίλησε και με κοπέλες που δε σου αρέσουν ιδιαίτερα, με τον μπάρμαν, με την κοπέλα στην υποδοχή, με άντρες.

Αυτό σημαίνει να είσαι κοινωνικός. Το να είσαι κοινωνικός σου δίνει μερικά δυνατά προτερήματα:

  1. Η κοπέλα που θα σε δει να είσαι κοινωνικός και θα δει τους γύρω σου να διασκεδάζουν με την παρέα σου, θα είναι θετικά προδιαθετειμένη όταν πας να της μιλήσεις. Δε θα φαίνεσαι απειλητικός ή ότι αυτό που κάνεις είναι απροκάλυπτο “πέσιμο”, που μερικές γυναίκες τις ενοχλεί. Θα είσαι ο κουλ κοινωνικός τύπος που έτυχε να της πιάσει κουβέντα.
  2. Η κοινωνικοποίηση θα σε βάλει σε μία διαδικασία να ανοιχτείς, να αρχίσει ο λόγος σου να ρέει και να μπεις σε μία ομιλιτική κατάσταση που θα σε βοηθήσει στο να σου μειώσει δραματικά το άγχος στο κομμάτι του “τι θα πω”.
  3. Όντας σε μία κατάσταση που μιλάς με πολύ άγνωστο κόσμο και έχεις την αποδοχή του, εύκολα θα μηδενιστεί κα ιτο άγχος προσέγγισης και θα θεωρήσεις πως και η κοπέλα που σου αρέσει θα έχει θετική ανταπόκριση.

Το να διασκεδάζεις συζητώντας με κόσμο είναι κάτι που σε ηρεμεί. Εξαφανίζει το άγχος και σε χαλαρώνει. Και τότε είσαι σε μία τέλεια κατάσταση και διάθεση για να προσεγγίσεις γυναίκες.

Φλερτ Και Αποδοχήαποδέξου ποιος είσαι

Α) Αποδέξου το ποιος είσαι. Μου στοίχησε αρκετό καιρό που δεν αποδεχόμουν τον εαυτό μου όπως ήταν. Ένιωθα καθώς εξελισσόμουν στον προσωπικό τομέα και με τις γυναίκες, πως είχα ένα σπασικλάκι μέσα μου 17 ετών που σπαρταρούσε και προσπαθούσα να το σκοτώσω.

Β) Δε χρειάζεται να κατηγορείς τον εαυτό σου ούτε να προσπαθείς να είσαι ψεύτικος. Κατάγραψε τα ελαττώματά σου που πιστεύεις ότι σου στερούν τις ευκαιρίες που θέλεις να έχεις. Τα μειονεκτήματα στη συμπεριφορά σου ή στην επικοινωνία που πιστεύεις ότι είναι οι λόγοι που οι γυναίκες σε απορρίπτουν. Αποδέξου τα και σκέψου πώς μπορείς αυτά να τα αλλάξεις.

Γ) Είναι οκ να είσαι λίγο ντροπαλός, να φοβάσαι λίγο ή ακόμα και να νιώθεις αμήχανα. Το κακό είναι να κρύβεσαι και να προσποιείσαι ότι είσαι κουλ αντί να το αποδέχεσαι και να προχωράς. Η γυναίκα θα καταλάβει τη δήθεν συμπεριφορά σου και θα σε απορρίψει. Θα της φανεί πιο ελκυστική η αυθεντική συμπεριφορά του άνδρα που φοβάται λίγο, το παραδέχεται αλλά παρ’όλα αυτά κάνει μία τίμια προσπάθεια να φλερτάρει με τη γυναίκα που του αρέσει.

Σχετικά με την αλλαγή στον τρόπο σκέψης που χρειάζεσαι, μπορείς να δεις το επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika.

Από τη στιγμή που αποφασίζεις να ξεπεράσεις τους φόβους σου, μια νέα ζωή ξεκινά για σένα. Δεν είναι μόνο οι σχέσεις σου με τις γυναίκες που βελτιώνονται, αλλά και οι επικοινωνιακές σου ικανότητες συνολικά θα περάσουν σε άλλο επίπεδο. Συνέχισε λοιπόν να εξελίσσεσαι. Δεν χρειάζεται να φοβάσαι στο φλερτ για πάντα.

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για το πώς να ξεπερνάς το φόβο και να φλερτάρεις με σιγουριά με μία γυναίκα που σου αρέσει, μπορείς να έρθεις σε μία δωρεάν συνάντηση στα γραφεία μας ή αν δεν είσαι Αθήνα μέσω skype με μία βίντεο κλήση να συζητήσουμε μία ώρα τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις.

 Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Όταν φλερτάρεις, δεν είναι παράλογο να φοβάσαι. Είναι όμως παράλογο να μην κάνεις τίποτα για αυτό. Μάθε περισσότερα εδώ.

Βρες το βιβλίο μας Άνδρας Αξίας εδώ.

Καλή συνέχεια

Anestis
author
Όντας για πολλά χρόνια ένας απογοητευμένος άνδρας με πολλές αποτυχίες στην προσωπική του ζωή, προσπάθησε να βελτιώσει τον τρόπο που επικοινωνεί με το άλλο φύλο, οδηγούμενος από την απόγνωση, πιστεύοντας ότι αξίζει κάτι καλύτερο. Και τα κατάφερε. Ειδικότητά του είναι η ετοιμολογία του, η άνεσή του και το χιούμορ του. 'Έχοντας πραγματικά αστείρευτη ενέργεια που σε συνδυασμό με το πηγαίο χιούμορ, τον ενθουσιασμό του και την μεγάλη εμπειρία του, τον κάνουν ικανό να καθηλώσει όχι μόνο την γυναίκα που τον ενδιαφέρει, αλλά και μία ολόκληρη παρέα ανθρώπων! Ο Ανέστης συχνά αναφέρει ότι όποτε έρχεται σε επαφή με μαθητή, στα μάτια του βλέπει τον εαυτό του πριν πολλά χρόνια και αυτό είναι κάτι που τον ωθεί να αποδίδει πάντα 100%, καθώς και να καταλαβαίνει πάντα πώς μπορεί να νιώθει αυτός που έχει απέναντί του.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.