Τι κάνεις όταν οι Ερωτικές σου Σχέσεις σε Απογοητεύουν

Τι κάνεις όταν οι Ερωτικές σου Σχέσεις σε Απογοητεύουν

Ερωτικές Σχέσεις Που Απογοητεύουν

Έχεις δοκιμάσει τα πάντα στις σχέσεις σου με τις γυναίκες.

Έχεις γίνει το «καλό παιδί», έχεις γίνει το «κακό παιδί». Υπήρχαν γυναίκες που τους έκανες όλα τα χατίρια και γυναίκες για τις οποίες αδιαφορούσες.

Έχεις δοκιμάσει να πας με τα νερά της και έχεις δοκιμάσει να πατήσεις πόδι και να γίνεις ισχυρό αρσενικό.

Και όμως. Τίποτα από αυτά δεν λειτούργησε κι έχεις αρχίσει να απογοητεύεσαι.

Γιατί δεν μπορείς να βρεις τις γυναίκες που σου αξίζουν;

Γιατί δεν μπορείς να αποκτήσεις μια σχέση που να σου προσφέρει αυτά που θέλεις;

Και γιατί πάντα τυχαίνουν σε εσένα οι πιο περίεργες και άδικες περιπτώσεις;

Εάν νιώθεις ότι οι γυναίκες σε απογοητεύουν τότε ίσως είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνεις κάτι για αυτό.

Και όχι, δεν μπορεί να φταίνε μόνο οι γυναίκες που μπαίνουν στη ζωή σου. Και αν το καλοσκεφτείς, είναι λογικό. Όταν επαναλαμβανόμενα απογοητεύεσαι από τις σχέσεις και τις γνωριμίες που κάνεις, υπάρχει ένα μοτίβο: τον τύπο της γυναίκας που έλκεις και αφήνεις να μπει στη ζωή σου.

Και αυτό το μοτίβο έχει έναν κοινό παρανομαστή: εσένα. Δεν είναι ευθύνη των ανθρώπων γνωρίζεις να σε κάνουν ευτυχισμένο.

Αντίθετα, είναι δική σου ευθύνη. Και μόνο.

Και αυτό είναι καλό. Γιατί με αυτήν την νοοτροπία, τη νοοτροπία ότι είναι δική σου ευθύνη και μόνο, έχεις τη δυνατότητα να αποκτήσεις τη γυναίκα και τη σχέση που σου αξίζει.

Και αυτό είναι απελευθερωτικό.

4 Λόγοι Που Απογοητεύεσαι Από Τις Ερωτικές Σου Σχέσεις;

ερωτικές σχέσεις και απογοήτευση

Καταρχάς, ένας άντρας που απογοητεύεται διαρκώς από τις ερωτικές του σχέσεις είναι ένας άντρας με υπερβολικές προσδοκίες.

Είναι πολύ πιθανό στην αρχή της σχέσης να βλέπει τη σύντροφό σου ως ιδανική και όσο περνάει ο καιρός να απογοητεύεσαι.

Ενώ από τη μια αυτό είναι λογικό, από την άλλη δεν είναι σίγουρα ωφέλιμο για εσένα.

Αντιλαμβάνομαι ότι μπορεί η απογοήτευση και η απόρριψη να πονάνε, όμως το θέμα είναι να κατανοήσεις τους λόγους που σου συμβαίνουν. Δες το βίντεο του Χρήστου για τους λόγους οδηγείσαι στην απόρριψη.

Ένας λόγος λοιπόν που απογοητεύεσαι από τις ερωτικές σου σχέσεις είναι ότι πολλές φορές θεοποιείς τη γυναίκα που έχεις δίπλα σου και έχεις υπερβολικές προσδοκίες από εκείνην και τη σχέση σας.

Ένας άλλος λόγος είναι ότι δεν έχεις ξεκάθαρο στο μυαλό σου το τι ακριβώς ζητάς από μια γυναίκα.

Όταν δεν έχεις ξεκάθαρα κριτήρια και αυτά που θέλεις στο μυαλό σου είναι μπερδεμένα, τότε το αποτέλεσμα είναι ότι ό,τι κι αν σου προσφέρει μια γυναίκα εσύ δεν θα είσαι ικανοποιημένος. Το αποτέλεσμα είναι να απογοητεύεσαι και να νιώθεις ότι και πάλι δεν σου πρόσφερε αρκετά η σχέση ή γυναίκα.

Ένας άλλος παράγοντας είναι ότι, ενώ εσύ ψάχνεις γυναίκες για σχέση, καταλήγεις να σχετίζεσαι με γυναίκες που θέλουν μια απλή γνωριμία, ένα ραντεβού ή one night stand. Και πάλι σε αυτήν την περίπτωση είναι λογικό να απογοητευτείς.

Άλλο θέλεις εσύ, άλλο θέλει εκείνη. Σε αυτήν την περίπτωση ίσως νιώθεις ότι δεν είσαι εσύ αρκετός.

Κι έτσι περνάμε στον τέταρτο λόγο που απογοητεύεσαι από τις ερωτικές σου σχέσεις: δεν νιώθεις ότι μπορείς να ικανοποιήσεις τη γυναίκα που έχεις δίπλα σου.

Μια τέτοια νοοτροπία είναι λογικό να σε απογοητεύει. Πρέπει όμως να αντιληφθείς ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι  να ικανοποιήσεις μια γυναίκα και ότι το να πιστεύεις ότι δεν είσαι αρκετός σε κάνει να μην είσαι όντως αρκετός.

Είναι η νοοτροπία μας, λοιπόν, που δημιουργεί τις καταστάσεις.

 

Άλλαξε Νοοτροπία Και Θα Αλλάξουν Και Τα Αποτελέσματά Σου

απόρριψη

Οι περισσότεροι άντρες που απογοητεύονται από τις ερωτικές τους σχέσεις απογοητεύονται εξαιτίας της νοοτροπίας τους.

Ουσιαστικά, ενώ πιστεύουν ότι φταίνε οι γυναίκες και γενικότερα όλοι οι άλλοι εκτός από τους ίδιους που δεν μπορούν να αποκτήσουν αυτό που τους αξίζει, η αλήθεια είναι ότι απογοητεύονται από τον εαυτό τους.

Κατά βάθος, όλοι ξέρουμε σε ποιο σημείο βρισκόμαστε και που μπορούμε να φτάσουμε.

Επομένως, ο θυμός που βγάζεις προς το αντίθετο φύλο στην πραγματικότητα σχετίζεται με εσένα.

Όμως!

Αυτή η νοοτροπία δεν σε ωφελεί και πρέπει να αρχίζεις να ξεχωρίζεις τι είναι ωφέλιμο για την ερωτική σου επιτυχία και τι όχι.

Το να πιστεύεις ότι ευθύνονται οι άλλοι που οι σχέσεις σου με τις γυναίκες δεν είναι όπως θα ήθελες μπορεί να είναι βολικό γιατί δεν έχεις ευθύνη. Όμως στο τέλος της ημέρας το να μην έχεις ευθύνη σημαίνει ότι δεν μπορείς να κάνεις κάτι για να αλλάξεις την κατάσταση.

Μόλις αρχίσεις να αναλαμβάνεις την ευθύνη των ερωτικών σου επιλογών θα αρχίσεις να κάνεις και καλύτερες επιλογές, καθώς θα ξέρεις ότι εσύ ευθύνεσαι για αυτά που σου συμβαίνουν.

Επομένως, η ερωτική απογοήτευση που νιώθεις τώρα σχετίζεται με τις ερωτικές επιλογές που έχεις κάνει στη ζωή σου.

Όταν το συνειδητοποιήσεις αυτό θα αρχίσεις να επιλέγεις και τις κατάλληλες γυναίκες για εσένα.

Δεν θα συμβιβάζεσαι πλέον με το μέτριο. Θα θέλεις κάτι εξαιρετικό στη ζωή σου και θα διεκδικείς μόνο αυτό.

Επιπλέον, χρειάζεται να αποκτήσεις κριτήρια. Εάν τα κριτήριά σου είναι πολύ χαμηλά είναι λογικό να επιλέγεις γυναίκες που δεν θα σου συμπεριφερθούν όπως θέλεις και θα σε απογοητεύσουν.

Απέκτησε υψηλά κριτήρια και συνειδητοποίησε ότι έχεις κι εσύ δικαίωμα να απορρίψεις τη γυναίκα με την οποία φλερτάρεις.

Εξίσου σημαντικό είναι το να απομυθοποιήσεις τις γυναίκες γενικά. Μην τις βάζεις σε βάθρο γιατί αυτό σε οδηγεί στο να δέχεσαι συμπεριφορές που δεν σου αξίζουν και σε μειώνουν.

Φυσικά αυτό σχετίζεται και με τα κριτήρια αλλά και με τις εμπειρίες που έχεις. Δες το επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika για τα κριτήρια που πρέπει να έχεις για να κάνεις σχέσεις.

Με όσες περισσότερες γυναίκες σχετίζεσαι τόσο περισσότερο θα έχεις αυτοπεποίθηση και εμπειρία και θα ανεβαίνουν τα κριτήριά σου.

Συνολικά, το να απογοητεύσαι από τις ερωτικές σου σχέσεις είναι λογικό ειδικά όταν δεν έχεις τα αποτελέσματα που θέλεις στον ερωτικό τομέα.

Ωστόσο, πρέπει να αρχίσεις να αναλαμβάνεις την ευθύνη των επιλογών σου ώστε σταδιακά οι επιλογές σου να αλλάξουν.

Από εσένα εξαρτάται η ερωτική σου επιτυχία ή αποτυχία.

 

Αν θέλεις κι εσύ να μάθεις περισσότερα για τις σχέσεις, δες εδώ.

Βρες και διάβασε το βιβλίο Άνδρας Αξίας από τους ιδρυτές του Men Of Style εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.