Τι κάνεις όταν έχεις πιάσει πάτο;

Τι κάνεις όταν έχεις πιάσει πάτο;

Στα πλαίσια συναντήσεων μας στα γραφεία μας με μαθητές και φίλους του site, συναντάμε και αρκετούς που αντιμετωπίζουν πραγματικά μεγάλες δυσκολίες και προκλήσεις: άσχημους χωρισμούς, απολύσεις από τη δουλειά τους, προβλήματα υγείας και πολλά ακόμη. Λόγοι που θεωρούσαν ότι τους αποτρέπουν από το να προχωρήσουν τη ζωή τους και να διεκδικήσουν καλύτερα πράγματα.

Όμως πολλοί επιτυχημένοι άνδρες που άλλαξαν ριζικά τη ζωή τους έχουν συχνά ένα κοινό: Είχαν πιάσει πάτο με κάθε πιθανή έννοια. Το να πιάνεις πάτο είναι σκληρό και άσχημο, αλλά το καλό είναι πως αν το προσεγγίσεις σωστά, μπορεί να αποτελέσει το ξεκίνημα μιας νέας ζωής, της ζωής που πάντα ήθελες να κάνεις. Στην πραγματικότητα μπορεί να γίνει μία από τις πιο δυνατές εμπειρίες που κάθε άνθρωπος μπορεί να έχει.

 

Γιατί; Μα επειδή όταν πιάνεις πάτο δεν έχεις κάτι άλλο να χάσεις. Και αν το δεις ψύχραιμα, αποτελεί μια καλή ευκαιρία να αλλάξεις τον εαυτό σου προς όποια κατεύθυνση επιθυμείς.

 

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να νιώσει ένας άντρας ότι έπιασε πάτο. Μπορεί να έχασες τη δουλειά σου ή να είσαι πνιγμένος στα χρέη. Μπορεί μόλις να βγήκες από μία κακή σχέση ή να παίρνεις διαζύγιο. Ακόμη και χωρίς να έχει γίνει και κάτι τόσο ριζικό όπως το να χρεοκοπήσεις, μπορεί απλά να αισθάνεσαι ότι είσαι σε μία μόνιμη κατάσταση τέλματος και μιζέριας, κι αυτό αρκεί.

Ότι κι αν σε έφερε εδώ, σίγουρα είναι κάτι επίπονο. Καμία εμπειρία δεν είναι άχρηστη όμως. Μέσα από κάθε εμπειρία πρέπει να μαθαίνεις και κάτι για τον εαυτό σου, για το ποιος είσαι και το ποιος μπορείς να γίνεις.

Κάθε τι που συμβαίνει (όχι δεν συμβαίνει για κάποιο λόγο, δεν πιστεύω στη μοίρα) μας προχωράει ένα σκαλί.

 

Μπορείς να διαλέξεις να ηττηθείς από ότι σου συμβαίνει ή να διαλέξεις να μετατρέψεις τις πολύ άσχημες εμπειρίες σε καταλύτη της νέας σου ζωής.

 

Πολλοί άνθρωποι πιάνουν πάτο σε κάποιο σημείο της ζωής τους, αλλά δεν είναι σίγουροι πως μπορούν να ξεκολλήσουν. Και παρόλο που κάθε περίπτωση είναι μοναδική (και θα χαρούμε να ακούσουμε από κοντά την δική σου ιστορία), υπάρχουν κάποιες βασικές αρχές, ώστε να γυρίσεις την κατάσταση ξανά.

 

Τι κάνεις όταν έχεις πιάσει πάτο;

 

 

Βήμα Πρώτο: Αναγνώρισε την κατάσταση

Για να μπορέσεις να προχωρήσεις, πρέπει πρώτα να αναγνωρίσεις την κατάστασή σου και να την αποδεχτείς. Είναι πάντα δελεαστικό να προσπαθήσεις να ρίξεις όλο το φταίξιμο σε άλλους ανθρώπους ή εξωτερικές συνθήκες για το που βρίσκεσαι τώρα. Μην το κάνεις όμως. Είναι ο πιο απλός τρόπος για να βραχυκυκλώσεις τη νέα ζωή που πας να φτιάξεις. Το πρώτο βήμα λοιπόν πρέπει να είναι να αποδεχτείς την κατάσταση. Το ζητούμενο δεν είναι να οικτίρεις τον εαυτό σου για τα λάθη σου, αλλά να καταλάβεις τι πρέπει να αλλάξεις στη ζωή σου αλλά και τι είναι στη δύναμή σου να αλλάξεις.

 

Αναγνώρισε που βρίσκεσαι στη ζωή σου και ότι εσύ είσαι ο μόνος που κρατάει στα χέρια του την τύχη του και την ευτυχία του.

 

Το να αποδεχτείς την κατάσταση και να κάνεις κάτι ενεργά για να την αλλάξεις είναι το καύσιμο που θα σε ωθήσει για να συνεχίσεις την μεταμόρφωσή σου. Ακόμα και αν στην αρχή δεν αλλάξει κάτι εξωτερικά, θα έχεις ήσυχη τη συνείδησή σου γνωρίζοντας ότι κάνεις το σωστό για εσένα πράγμα.

Τέλος, ένας τρόπος να βεβαιωθείς ότι κινείσαι στη σωστή κατεύθυνση είναι να μοιράζεσαι τους στόχους σου με κάποιον που μπορεί να σε κατευθύνει και να σε καθοδηγήσει.

 

Βήμα Δεύτερο: Ξεκίνα να φτιάχνεις τη νέα σου ζωή

Εδώ ξεκινάς επιτέλους να σχεδιάζεις. Το πρώτο και βασικό είναι να καταλήξεις που θες να πας στη ζωή σου. Θα χρειαστεί ηρεμία και ησυχία, ώστε να μπορείς να κάτσεις ανενόχλητος και χωρίς περισπάσεις και να σκεφτείς τι θες από τη ζωή σου.

Πως θα ήταν η τέλεια ζωή για εσένα; Τι θες να πετύχεις; Και αν σου έρχονται πιο «κυνικές» απαντήσεις, όπως «πλούτος», ψάξε κάτω από την επιφάνεια. Αναρωτήσου: γιατί θέλω να γίνω εκατομμυριούχος; Τι θέλω να επιτύχω με αυτό; Τι αντιπροσωπεύουν τα χρήματα για εμένα; Τα χρήματα είναι το κλασικό παράδειγμα όπου οι άνθρωποι που θέλουν κάτι, στην πραγματικότητα δεν το θέλουν αυτό καθαυτό, αλλά μάλλον αυτό που εκπροσωπεί ή αυτό που μπορεί να τους προσφέρει. Ανάλυσε το όνειρο σου και δες τι βρίσκεται από κάτω.

 

Βήμα Τρίτο: Δράσε

Κατάγραψε που θες να πας: Το να γράψεις τι θες να κάνεις είναι χρήσιμο γιατί σου επιτρέπει να δεις το πλάνο σου σε λεπτομέρεια και να κάνεις μικρές αλλαγές και βελτιώσεις. Επίσης αποτελεί μία βάση για να ξέρεις που ήσουν και που θες να πας. Θα σου χρησιμεύει σαν μια συνεχής υπενθύμιση αλλά και ενθάρρυνση κατά τη διαδρομή.

Θέσε στόχους: Άλλο είναι το να κάνεις όνειρα και άλλο να τα υλοποιείς σε πραγματικές συνθήκες. Οι στόχοι σου πρέπει να είναι συγκεκριμένοι και πραγματοποιήσιμοι. Και φυσικά ξεκίνα να τους υλοποιείς και να κινείσαι προς την επίτευξή τους σε καθημερινή βάση.

Έχε υπόψη ότι η πορεία προς τον στόχο σου δεν θα είναι πάντα ανοδική, μικρά πισωγυρίσματα πάντα θα υπάρχουν και, αν η γενική εξέλιξη είναι θετική, δεν θα πρέπει να σε αποθαρρύνουν. Αντίθετα:

 

Βήμα Τέταρτο: Επιβράβευσε τον εαυτό σου

Το να κινείσαι προς τους στόχους σου αποτελεί μία επιβράβευση από μόνο του, παρόλα αυτά κατά διαστήματα επιβράβευε τον εαυτό σου. Μπορεί να είναι κάτι μικρό, όπως το να βγεις απλά έξω για ένα ποτό ή κάτι σαν το να ξοδέψεις λίγα χρήματα για τον εαυτό σου. Το θέμα εδώ είναι να φροντίσεις λίγο τον εαυτό σου όταν έχεις κάνει πρόοδο και επειδή το αξίζεις αλλά και επειδή θα σε βοηθήσει να συνεχίσεις και θα σου δώσει κουράγιο για τη συνέχεια.

 

 

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.