Τι Κάνω αν Σκέφτομαι Συνέχεια την Πρώην μου;

Σκέφτομαι συνέχεια την πρώην μου και δεν μπορώ να προχωρήσω στην προσωπική μου ζωή. Τι πρέπει να κάνω για να τη βγάλω από το μυαλό μου;

Ένας χωρισμός μπορεί να φέρει στο προσκήνιο πολλά αρνητικά συναισθήματα και είναι μια κατάσταση που ενδεχομένως θα δυσκολευτείς να ξεπεράσεις.

Είναι φυσιολογικό ένας χωρισμός να σε πληγώσει, αλλά αν περνά ο καιρός και δεν έχεις ξεπεράσει ακόμη την πρώην, θα πρέπει να σκεφτείς σοβαρά έναν τρόπο, για την βγάλεις από το μυαλό σου.

Όταν δεν έχεις ξεπεράσει την πρώην θα παρατηρήσεις κάποια σημάδια στην συμπεριφορά σου. Θα κρατάς ακόμη ενθύμια και φωτογραφίες και θα τα κοιτάζεις συχνά, αναπολώντας τις στιγμές σου με εκείνην.

Συχνά θα πιάνεις τον εαυτό σου να τσεκάρει το προφίλ της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και θα σου δημιουργούνται αρνητικά συναισθήματα και αντιδράσεις όταν το όνομα της πρώην θα αναφέρεται σε κάποια συζήτηση.

Ακόμη, μπορεί να σκέφτεσαι την πρώην σου, όταν βγαίνεις ραντεβού με κάποια γυναίκα.

Τι κάνεις λοιπόν σε αυτές τις περιπτώσεις;

#1. Απομάκρυνε Όσα Αντικείμενα σε ΣτοιχειώνουνΣκέφτομαι συνέχεια την πρώην μου και δεν μπορώ να προχωρήσω στην προσωπική μου ζωή. Τι πρέπει να κάνω για να τη βγάλω από το μυαλό μου;

Δεν μπορείς να ξαναγράψεις την ιστορία, ούτε φυσικά να σβήσεις τις μνήμες σου από την σχέση με την πρώην σου.

Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να ελαχιστοποιήσεις όλα εκείνα που βρίσκονται στο περιβάλλον σου και στην θυμίζουν.

Απόφυγε να πηγαίνεις σε μέρη που πηγαίνατε συχνά μαζί με την πρώην και βάλε στην άκρη τα ενθύμια και τις φωτογραφίες από την σχέση σας, που συνεχίζουν να στην θυμίζουν ό,τι και αν κάνεις.

#2. Βρες Θετικούς Τρόπους να Βγάλεις Από Μέσα σου τα ΣυναισθήματαΣκέφτομαι συνέχεια την πρώην μου και δεν μπορώ να προχωρήσω στην προσωπική μου ζωή. Τι πρέπει να κάνω για να τη βγάλω από το μυαλό μου;

Τα συναισθήματα σου είναι ένα βάρος που δεν σε αφήνει να προχωρήσεις μπροστά και να βρεις μια νέα, καλύτερη σχέση.

Θα πρέπει λοιπόν να βρεις κάποιον τρόπο, ώστε αυτή η ένταση, να βγαίνει από μέσα σου. Κάνε σκληρότερη γυμναστική, πέρασε περισσότερο χρόνο με τους κολλητούς ή την οικογένεια, κάνε κάτι δημιουργικό και εποικοδομητικό, όπως για παράδειγμα ο εθελοντισμός ή η ενασχόληση με κάποια τέχνη.

#3. Μην Ρίχνεις το Φταίξιμο στον Εαυτό σουΣκέφτομαι συνέχεια την πρώην μου και δεν μπορώ να προχωρήσω στην προσωπική μου ζωή. Τι πρέπει να κάνω για να τη βγάλω από το μυαλό μου;

Ανεξαρτήτως από τον λόγο του χωρισμού σας, μην ρίξεις το φταίξιμο στον εαυτό σου ή στην πρώην σου.

Θα σε βοηθούσε περισσότερο να σκεφτείς ότι έφταιγαν οι συνθήκες, το timing ή ακόμη και οι διαφορές που μπορεί να είχατε σχετικά με τις φιλοδοξίες και τα όνειρα σας.

Αλλάζοντας την οπτική γωνία σου σχετικά με τους λόγους του χωρισμού, θα μπορέσεις να αλλάξεις επίσης και τα συναισθήματα σου.

#4. Πες την Ιστορία σου σε Κάποιον Έμπιστο ΦίλοΣκέφτομαι συνέχεια την πρώην μου και δεν μπορώ να προχωρήσω στην προσωπική μου ζωή. Τι πρέπει να κάνω για να τη βγάλω από το μυαλό μου;

Μερικές φορές δεν είναι εύκολο να μιλήσεις σε κάποιον φίλο, σχετικά με το τι νιώθεις. Μπορεί να πιστεύεις ότι δεν σε καταλαβαίνει ή απλά δεν θέλεις να ανοιχτείς.

Εξήγησε σε έναν έμπιστο φίλο πώς αισθάνεσαι και τι σε προβληματίζει και σίγουρα θα σε βοηθήσει να αισθανθείς καλύτερα και να ξεπεράσεις πιο εύκολα την πρώην.

Δες στο παρακάτω επεισόδιο του Apla+Andrika περισσότερα για τους κώδικες επικοινωνίας μεταξύ των φίλων.

#5. Σημείωσε Κάπου τις Σκέψεις σουΣκέφτομαι συνέχεια την πρώην μου και δεν μπορώ να προχωρήσω στην προσωπική μου ζωή. Τι πρέπει να κάνω για να τη βγάλω από το μυαλό μου;

Υπάρχουν καταστάσεις, οι οποίες σε οδηγούν στο να θυμάσαι την πρώην σου περισσότερο.

Παρατήρησε ποιες είναι αυτές οι καταστάσεις. Συμβαίνουν σε κάποια συγκεκριμένα μέρη; Κάποιες συγκεκριμένες ώρες ή κάνοντας κάποια συγκεκριμένη δραστηριότητα;

Σημείωσε τι σκέψεις κάνεις και πότε συμβαίνουν, ώστε να καταλάβεις τι ακριβώς σε οδηγεί σε αυτές και να τις αποφύγεις.

#6. Μείωσε Σταδιακά την ΕπαφήΣκέφτομαι συνέχεια την πρώην μου και δεν μπορώ να προχωρήσω στην προσωπική μου ζωή. Τι πρέπει να κάνω για να τη βγάλω από το μυαλό μου;

Ειδικά τον πρώτο καιρό μετά τον χωρισμό μπορεί να κάνεις προσπάθειες επικοινωνίας με την πρώην.

Αυτό πρέπει να σταματήσει και για να τα καταφέρεις θα πρέπει η επικοινωνία σας να μειώνεται σταδιακά.

Αν της έστελνες 5 μηνύματα κάθε μέρα, βάλε στόχο να της στέλνεις λιγότερα μέρα με την μέρα, μέχρι που να μην στέλνεις κανένα.

Ενώ αν της απαντούσες σε κάποιο μήνυμα μέσα σε 10′, προσπάθησε να αυξήσεις τον χρόνο.

Αν τώρα, έχεις την πεποίθηση ότι μπορείς να την κερδίσεις ξανά, τότε τσέκαρε το παρακάτω βίντεο του Χρήστου, για να μάθεις περισσότερα.

#7. Διάκοψε Κάθε ΕπαφήΣκέφτομαι συνέχεια την πρώην μου και δεν μπορώ να προχωρήσω στην προσωπική μου ζωή. Τι πρέπει να κάνω για να τη βγάλω από το μυαλό μου;

Μετά την σταδιακή μείωση της επικοινωνίας σας, θα είναι σχετικά πιο εύκολο να διακόψεις κάθε επαφή με την πρώην.

Οι διαρκής επιθυμία για επικοινωνία με την πρώην, μπορεί να σε βγάλει από τον δρόμο σου, να μην νιώθεις καλά και να μην μπορείς να αποδώσεις.

Ο χρόνος μπορεί να γιατρέψει κάθε τραύμα, αλλά ο χρόνος είναι επίσης πολύτιμος. Δεν μπορείς να αφήνεις πίσω την ζωή σου, να μην είσαι παραγωγικός στην δουλειά ή να πηγαίνουν πίσω οι σπουδές σου.

Γι’ αυτό, εφόσον βεβαιωθείς ότι πρόκειται για έναν τελειωτικό χωρισμό, κόψε κάθε επαφή μαζί της και δώσε προτεραιότητα σε άλλα πράγματα στην ζωή σου.

#8. Χρειάζεται ΠειθαρχίαΣκέφτομαι συνέχεια την πρώην μου και δεν μπορώ να προχωρήσω στην προσωπική μου ζωή. Τι πρέπει να κάνω για να τη βγάλω από το μυαλό μου;

Δεν είναι εύκολο να ξεπεράσεις την πρώην σου, αλλά είναι αναγκαίο. Πρέπει να βρεις έναν τρόπο να σβήσεις τα συναισθήματα σου και να προχωρήσεις και αυτό απαιτεί αυτο-πειθαρχία, ώστε να παραμείνεις προσηλωμένος στους άλλους σου στόχους και να προχωρήσεις την ζωή σου.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Θέλεις να προχωρήσεις στη ζωή σου και δυσκολεύεσαι; Μάθε περισσότερα εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.