Τι να Κάνεις όταν Όλα σου Πάνε Στραβά

Έρχεται η στιγμή που όλα στη ζωή σου πηγαίνουν στραβά. Οι στιγμές αυτές είναι αναπόφευκτες. Σημασία έχει να ξέρεις πώς να αντιδράσεις.

Υπάρχουν κάποιες περίοδοι στην ζωή μας που όλα μας πάνε πραγματικά στραβά. Ό, τι και να κάνουμε, πάντα θα υπάρχει κάτι που να πηγαίνει ανάποδα, και όσο κι αν προσπαθούμε να φτιάξουμε την ζωή μας και τις καταστάσεις γύρω μας, τόσο μοιάζουν όλα να καταρρέουν.

Κι εκεί απογοητευόμαστε. Κι αναρωτιόμαστε πως πρέπει να σκεφτούμε, και τι πρέπει να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση.

Αυτή μπορεί να είναι μια πολύ επίπονη διαδικασία, ιδιαίτερα όταν επιδιώκουμε να στήσουμε κάποια πράγματα στην ζωή μας και να αποκτήσουμε ηρεμία και ευημερία.

Συνέχισε να διαβάζεις και θα ανακαλύψεις τι μπορείς να κάνεις όταν όλα πάνε στραβά.

#1. Όταν Όλα Πάνε Στραβά Ο Πόνος Σε Βοηθάει Να Εξελιχθείςπονος

Όταν είμαστε βυθισμένοι στον πόνο μας, ξεχνάμε. Ξεχνάμε ότι ο πόνος είναι φίλος μας. Ξεχνάμε ότι χωρίς αυτόν, δεν θα υπήρχε εξέλιξη. Η ανάπτυξή μας προέρχεται συνήθως από όλες εκείνες τις φορές που πέσαμε κάτω και που καταφέραμε να σηκωθούμε.

Όλες εκείνες τις φορές που πονέσαμε.

Θα ξέρεις σίγουρα τι σημαίνει «πονάω» αν σε χώρισε χωρίς να το περιμένεις. Πώς το ξεπερνάς;

Όλες εκείνες τις φορές που τα πράγματα ήταν πραγματικά άσχημα, και το ξεπεράσαμε.

Ο πόνος είναι θετικός, γιατί μας δημιουργεί την ανάγκη να αλλάξουμε. Μας κάνει να βλέπουμε τι λάθος κάναμε και φτάσαμε στο σημείο να πονάμε τόσο, ώστε να το αποφύγουμε την επόμενη φορά.

Κανείς δεν θέλει να πονάει. Αλλά μερικές φορές, η ζωή κλείνει πόρτες με τον άσχημο τρόπο προκειμένου να προχωρήσουμε μπροστά και να ανοίξουμε άλλες.

Ακόμα κι αν τώρα όλα φαίνονται στραβά, σε λίγο καιρό θα καταλάβεις ότι όλα συνέβησαν για κάποιο λόγο, και για να αναπτυχθείς μέσα από τις δυσκολίες και να γίνεις πιο δυνατός.

#2. Με Το Να Επικεντρώνεσαι Στα Αρνητικά Δεν Αλλάζει Κάτιδυνατος

Αποδέξου την κατάσταση. Τα πράγματα έχουν ως έχουν. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα παραιτηθείς, σημαίνει απλά ότι με το να παραπονιέσαι και να λυπάσαι τον εαυτό σου δεν πρόκειται να αλλάξει η κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι.

Αντί να επικεντρώνεσαι, λοιπόν, στα αρνητικά, και στο πόσα άσχημα πράγματα σου συμβαίνουν, επικεντρώσου στο τι μπορείς να κάνεις για να λύσεις τα προβλήματα σου και να αλλάξεις την κατάσταση.

Επικεντρώσου στην λύση και όχι στο πρόβλημα.

Το πρόβλημα θα υπάρχει είτε το σκέφτεσαι είτε όχι. Την λύση μόνο εσύ μπορείς να την βρεις.

#3. Οι Πληγές Σου Είναι Τα Σημάδια Της Δύναμής Σουdean

Κάθε φορά που κάτι σε πληγώνει και σε καταστρέφει μέσα σου, αποκτάς ένα σημάδι. Τα σημάδια αυτά είναι η δύναμή σου. Αν δεν ήσουν τόσο δυνατός, δεν θα τα είχες περάσει όλα αυτά και δεν θα είχες αντέξει. Τα δύσκολα είναι για τους δυνατούς.

Τα σημάδια υπάρχουν εκεί για κάποιο λόγο. Για να θυμόμαστε.

Να θυμόμαστε από που περάσαμε και τι καταφέραμε. Να θυμόμαστε τις δυνάμεις μας, και μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε. Ώστε να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την επόμενη δυσκολία που θα μας φέρει η ζωή.

Εάν δεν είχες αυτά τα σημάδια, δεν θα ήσουν αυτός που είσαι τώρα. Όλη σου την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα σου τα χρωστάς στις δυσκολίες που πέρασες και που κατάφερες να ξεπεράσεις.

Θυμήσου το αυτό, κάθε φορά που αποκτάς ένα καινούριο σημάδι.

#4. Ξέγραψε Το Παρελθόν. Το Μόνο Που Μπορείς Να Κάνεις Είναι Να Πας ΜπροστάΈρχειται η στιγμή που όλα στη ζωή σου πηγαίνουν στραβά. Οι στιγμές αυτές είναι αναπόφευκτες. Σημασία έχει να ξέρεις πώς να αντιδράσεις.

Το παρελθόν υπάρχει εκεί μόνο για να μας δίνει μαθήματα. Από κει και πέρα, ό, τι έχει τελειώσει έχει τελειώσει. Και δεν πρόκειται να επιστρέψει.

Μην δίνεις περισσότερη αξία στο παρελθόν και σε αυτά που σου έχουν συμβεί μέχρι τώρα. Το μόνο σημαντικό είναι να θυμάσαι τα μαθήματα που πήρες από αυτό, και να συνεχίσεις με δύναμη παρακάτω.
Το μόνο που υπάρχει πλέον είναι το παρόν και το μέλλον. Εκεί εστιάσου. Εάν είχες την δύναμη να φτάσεις μέχρι εδώ, σίγουρα έχεις την δύναμη να προχωρήσεις και παρακάτω. Δεν υπάρχει λόγος να σε πιάνει ηττοπάθεια.

Επικεντρώσου στα όνειρα και στους στόχους σου, και στο τι θες να πετύχεις. Έχεις πολύ περισσότερη δύναμη απ’ ότι πιστεύεις αυτήν την στιγμή.

#5. Δεν Υπάρχει Τίποτα Σταθερό Στην Ζωή. Όλα Αλλάζουν.Έρχειται η στιγμή που όλα στη ζωή σου πηγαίνουν στραβά. Οι στιγμές αυτές είναι αναπόφευκτες. Σημασία έχει να ξέρεις πώς να αντιδράσεις.

Εάν περιμένεις σταθερότητα στην ζωή σου, τότε είναι λογικό να πονάς και να νιώθεις ότι όλα γύρω σου καταρρέουν.

Ζωή σημαίνει αλλαγή.

Αποδέξου το γεγονός ότι τα πράγματα αλλάζουν, και ότι η αλλαγή είναι κάτι θετικό. Αν δεν υπήρχε αλλαγή, η ζωή δεν θα είχε καμία ιδιαίτερη σημασία.

Στην ουσία, ο πόνος που βιώνεις τώρα και το αίσθημα ότι όλα πάνε στραβά δεν είναι τίποτε άλλο από την ζωή που σου δίνει μια σπρωξιά για να προχωρήσεις. Είναι μια θετική κατάσταση μακροπρόθεσμα, ακόμα κι αν δεν μπορείς να το δεις τώρα.

Αποδέξου την αλλαγή, γιατί είναι φίλη σου.

#6. Όσο Πιο Κάτω Πέφτεις, Τόσο Πιο Ψηλά Θα ΑνέβειςΈρχειται η στιγμή που όλα στη ζωή σου πηγαίνουν στραβά. Οι στιγμές αυτές είναι αναπόφευκτες. Σημασία έχει να ξέρεις πώς να αντιδράσεις.

Για να πηδήξεις ψηλά, πρέπει να πάρεις φόρα από πολύ χαμηλά πρώτα. Όσο πιο χαμηλά πέφτεις, τόσο πιο ψηλά θα σηκωθείς.

Υπάρχει λόγος που σου πάνε όλα στραβά αυτήν την περίοδο της ζωής σου, και σίγουρα δεν θα τον ανακαλύψεις αμέσως. Όπως και να’ χει, θυμήσου ότι μέσα από κάθε δυσκολία βγαίνεις δυνατότερος από πριν, και ότι αυτά που περνάς τώρα σίγουρα θα σε ωφελήσουν στο μέλλον.

Αυτό που εμένα με βοηθάει είναι να θυμάμαι πώς ένιωθα την τελευταία φορά που ξεπέρασα μια πραγματικά δύσκολα κατάσταση. Έτσι, επικεντρώνομαι στις νίκες μου, όσο μικρές ή μεγάλες κι αν είναι, και όχι στην παρούσα κατάσταση που με ρίχνει.

Και όλο αυτό, φυσικά, γιατί έχει σεβασμό για τον εαυτό σου και θέλεις συνεχώς να βελτιώνεσαι. Ρίξε μια ματιά στο σχετικό επεισόδιο από το ελληνικό podcast  Apla+Andrika.

Τέλος, όλοι έχουμε περάσει από πολύ δύσκολες καταστάσεις στην ζωή μας. Το σημαντικό είναι να θυμόμαστε τι κερδίσαμε από αυτές μέχρι τώρα, το που θέλουμε να φτάσουμε, και το ότι αν ξεπεράσαμε τα δύσκολα μια φορά, μπορούμε και δεύτερη και τρίτη.

Μην πτοείσαι. Όλα αυτά που περνάς τώρα θα σε οδηγήσουν κάπου καλύτερα. Όσες πόρτες είναι να κλείσουν, άσ’ τες να κλείσουν. Το πιο πιθανό είναι ότι θα ανοίξουν καλύτερες.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για το πώς να αντιμετωπίζεις τα εμπόδια που συναντάς μπροστά σου, μπορείς να μας βρεις εδώ.

Διάβασε το βιβλίο μας Άνδρας Αξία. Βρες το εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.

ΠΩΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ EBOOK ΤΟΥ MEN OF STYLE!
Ένα μοναδικό EBOOK 102 σελίδων με tips για να βελτιωθείς και να δεις αποτελέσματα άμεσα! Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να συμπληρώσεις την παρακάτω φόρμα και θα γίνει δικό σου άμεσα!
ΤΟ ΘΕΛΩ ΤΩΡΑ!
Ένας συνεργάτης του Men Of Style θα έρθει σε επικοινωνία μαζί σου για να δει αν είσαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα και να συζητήσετε για τυχόν απορίες.
cover
close-link