Τι να προσέχεις όταν την πέφτεις σε μία γυναίκα – Μέρος 1

Τι να προσέχεις όταν την πέφτεις σε μία γυναίκα - Μέρος 1

Χαιρετώ τους αναγνώστες.. σε αυτό το άρθρο θα δούμε μερικά κλασσικά λάθη που κάνουν πολλοί άντρες κατά την προσέγγιση γυναικών. Για να δούμε, πόσα από αυτά κάνεις κι εσύ; Κανένα από αυτά δε θα σε βοηθήσει να πετύχεις τον σκοπό σου.. αντιθέτως, σε σαμποτάρουν περισσότερο από όσο νομίζεις. Τι να προσέχεις όταν την πέφτεις σε μία γυναίκα λοιπόν:

1. Βλέπεις μια όμορφη γυναίκα και δεν αποφασίζεις αμέσως να της μιλήσεις.

Τι να προσέχεις όταν την πέφτεις σε μία γυναίκα - Μέρος 1
Αν δεν προσπαθήσεις, θα αποτύχεις

ΠΑΝΤΑ προσέγγισε αμέσως. Ο γνωστός κανόνας των 3 δευτερολέπτων, που αναλύθηκε λεπτομερώς σε 3 άρθρα μου “τι περιμένεις και δεν πας να της μιλήσεις”.

Τι περιμένεις και δεν πας να της μιλήσεις – Μέρος 3

Τι περιμένεις και δεν πας να της μιλήσεις – Μέρος 2

Τι περιμένεις και δεν πας να της μιλήσεις – Μέρος 1

Πλησιάζω πάντα αμέσως. Έτσι θα είμαι λιγότερο αγχωμένος, η ίδια θα νιώσει ότι η προσέγγισή μου ήταν πιο αυθόρμητη αλλά και όσο καταλαβαίνει ότι θέλω να πάω να της μιλήσω και δεν πηγαίνω, της δίνω την εντύπωση ότι είμαι δειλός ή ότι νιώθω ότι δε μου αξίζει κάτι τέτοιο. Ότι δεν πιστεύω στην επιτυχία. Έχω αναφερθεί στο συγκεκριμένο θέμα σε πολλά άρθρα, θα συνεχίσω να αναφέρομαι, δίνω ιδιαίτερη βαρύτητα και στα bootcamps / σεμινάρια πάνω σε αυτό το κομμάτι γιατί είναι ίσως το πιο σημαντικό κομμάτι. Αν δεν μιλήσω σε γυναίκα, δε θα τη γνωρίσω κιόλας. Μόνο κερδισμένος μπορώ να βγω αν πλησιάσω κατευθείαν τη γυναίκα που μου αρέσει. Μόνο ήττα μπορώ να γευτώ αν δεν πλησιάσω!!

2. Μιλάς υπερβολικά γρήγορα.

Τι να προσέχεις όταν την πέφτεις σε μία γυναίκα - Μέρος 1

Το να μιλάς υπερβολικά γρήγορα – ή έστω γρήγορα – είναι συνηθισμένο όταν μιλάς με τους φίλους σου, καθώς έχετε πολλά να πείτε. Όταν όμως πάω να μιλήσω σε μια γυναίκα και μιλάω πολύ γρήγορα, θα της φανώ νευρικός και αγχωμένος, ενώ της το κάνω δύσκολο να με παρακολουθήσει. Όταν μάλιστα βρίσκομαι σε μαγαζί με δυνατή μουσική, η προσπάθειά της να με ακούσει γίνεται ακόμα μεγαλύτερη.

Υπάρχουν χιλιάδες διαθέσιμες ρουτίνες και ατάκες στο διαδίκτυο,  που κάποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει όταν προσεγγίζει μια γυναίκα, που πολλοί είναι αυτοί που στην αρχή τουλάχιστον – και καλά κάνουν αν έχουν περιορισμένες κοινωνικές δεξιότητες, τα λεγόμενα social skills – χρησιμοποιούν αυτές τις ρουτίνες / ατάκες ώστε να έχουν κάτι ενδιαφέρον να πούνε. Και αγχώνονται, να προλάβουν να πούνε αυτές τις ρουτίνες / ατάκες, νομίζοντας ότι είναι ο Χάρι Πότερ και ότι οι ρουτίνες / ατάκες είναι μαγικά ξόρκια, που μόλις τα “απαγγείλουν” η γυναίκα θα τους ερωτευτεί. ΔΕΝ είναι έτσι!! Το pick up είναι μία μορφή τέχνης, και μάλιστα από τις πιο δύσκολες αν δεν ασχοληθείς σωστά. Είναι “performing act”, όπως λένε οι Αμερικάνοι.

Θα σου δώσω μια συμβουλή: Την επόμενη φορά που θα πας να μιλήσεις σε μια γυναίκα, μίλα της 2-3 φορές πιο αργά από ό,τι συνήθως. Στην αρχή θα είναι δύσκολο να πειθαρχήσεις τον εαυτό σου – μιλάμε για μια συνήθεια που “κουβαλάς” 20-30 χρόνια, δεν αλλάζει από τη μια στιγμή στην άλλη – μάλιστα με μεγάλη πειθαρχία, μπορώ να σου πω ότι θα σου πάρει περίπου 5-6 μήνες για να σου γίνει βίωμα και να μην προσπαθείς για να μιλάς πιο αργά, απλά να συμβαίνει. Μίλα ΑΡΓΑ και καθαρά. Όταν μιλάς αργά, δίνεις την αίσθηση ότι έχεις αυτοπεποίθηση. Ότι είσαι σίγουρος ότι αυτό που λες είναι σημαντικό, και οι άλλοι θα σε ακούσουν. Και αυτό πετυχαίνεις με αυτό τον τρόπο.

3. Μιλάς πολύ σιγά / με απαλή φωνή.

Αν διαλέξω τυχαία 1000 άντρες και τους πω να πάνε να μιλήσουν σε μια γυναίκα σε κλαμπ, οι 900 + θα μιλάνε πολύ σιγά. Λίγα πράγματα είναι χειρότερα από το να σε ρωτάει η κοπέλα να ξαναπείς αυτό που είπες γιατί δε σε άκουσε. “Σκοτώνει” τη στιγμή, το “vibe”, το momentum. Τα πρώτα 5 λεπτά, κάτι τέτοιο μπορεί να αποδειχθεί καταστροφικό για την πορεία της συζήτησης. Μίλα δυνατά λοιπόν!

4. Αγνοείς τις φίλες της.

Ακόμα και αν προσεγγίζεις άμεσα, (δηλαδή εκδηλώνοντας εξαρχής τις προθέσεις σου) πάντα βοηθάει να μιλήσεις πρώτα σε όλη την παρέα. Αν μάλιστα ξεκινήσεις έμμεσα μία συζήτηση, δηλαδή ξεκινήσεις μια συζήτηση χωρίς να εκδηλώσεις κανένα ερωτικό ή άλλου είδους ενδιαφέρον σε κάποια κοπέλα της παρέας, επιβάλλεται να μιλήσεις περισσότερο στις άλλες κοπέλες της παρέας και να δώσεις την λιγότερο δυνατή προσοχή στην κοπέλα που σου αρέσει, τα πρώτα 5 λεπτά.

Αν αρχίσεις να μιλάς κατευθείαν σε αυτή που σου αρέσει και αγνοήσεις τη φίλη της ή τις φίλες της, το πιο πιθανό είναι οι φίλες της να νιώσουν ότι είσαι απειλή και να σε διακόψουν για να την “σώσουν”.  Θέλεις να συμβεί κάτι τέτοιο; Όχι βέβαια. Θέλεις να συμβεί ακριβώς το αντίθετο. Είναι φορές που έχω κάνει τόσο καλή “δουλειά” μιλώντας με τη φίλη αυτής που μου αρέσει, που μου κάνει “πλάτες”, βρίσκοντας “δικαιολογίες” – π.χ. να πάει τουαλέτα ή να μιλήσει στο τηλέφωνο πιο κάτω – για να μου προσφέρει private time με τη φίλη της (χρόνο όπου θα μιλάμε μόνοι μας). Είναι ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ λοιπόν στην αρχή να εμπλακούν όλη στη συζήτηση.

5. Μπαίνεις με υπερβολικά πολλή ενέργεια, ή με υπερβολικά λίγη ενέργεια.

Το επίπεδο της ενέργειας που πρέπει να έχεις όταν πλησιάζεις μία γυναίκα, έχει τεράστια σημασία. Εξαρτάται ΑΜΕΣΑ και ΜΟΝΟ από το επίπεδο ενέργειας της κοπέλας / της παρέας που πλησιάζεις. Μπορείς να καταλάβεις γιατί;

Είναι απλό. Όταν πλησιάζεις μια κοπέλα ή μια παρέα, η ενέργειά σου πρέπει να είναι στα ίδια επίπεδα με την ενέργεια της παρέας. Αλλιώς, ή θα είσαι αυτός που τις ρίχνει ψυχολογικά, αν η ενέργειά σου είναι υπερβολικά μικρότερη της δικής τους, ή ο περίεργος υπερβολικός, ο “Καραγκιόζης”, ο “κοινωνικά απροσάρμοστος”. Ιδανικά, η ενέργεια που πρέπει να έχω όταν πλησιάζω μια παρέα ή μια κοπέλα, πρέπει να είναι ελάχιστα μεγαλύτερη από αυτή που ήδη έχουν. Έτσι, θα είμαι αυτός που σταδιακά προσφέρει στην παρέα το “λίγο παραπάνω” για να ανέβουν λίγο ακόμα.

Αν ξεκινάς τώρα το ταξίδι της αυτοβελτίωσης και αναρωτιέσαι τι να προσέχεις όταν την πέφτεις σε μία γυναίκα, προσπάθησε να έχεις στο νου σου αυτά τα 5 λάθη που κάνουν οι περισσότεροι και να τα αποφύγεις. Θα γλιτώσεις πολύ κόπο και πολύ χρόνο με αυτό τον τρόπο.

Ακολουθεί σύντομα και το δεύτερο μέρος: Τι να προσέχεις όταν την πέφτεις σε μία γυναίκα. Μέχρι τότε, καλή συνέχεια σε όλους.

Έλα να με βρεις στο Facebook στο προσωπικό μου προφίλ. Εκεί μπορούμε να συζητήσουμε, να μου πεις τις απόψεις σου ή τις αντιρρήσεις σου (η διαφωνία προάγει το διάλογο) ή να με ρωτήσεις ότι θέλεις.

Ακόμα, μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο Newsletter μας, αν δεν έχεις κάνει ήδη. Θα λάβεις αμέσως ένα Δωρεάν E – Book με 19 από τα καλύτερα άρθρα μας.

Anestis
author
Όντας για πολλά χρόνια ένας απογοητευμένος άνδρας με πολλές αποτυχίες στην προσωπική του ζωή, προσπάθησε να βελτιώσει τον τρόπο που επικοινωνεί με το άλλο φύλο, οδηγούμενος από την απόγνωση, πιστεύοντας ότι αξίζει κάτι καλύτερο. Και τα κατάφερε. Ειδικότητά του είναι η ετοιμολογία του, η άνεσή του και το χιούμορ του. 'Έχοντας πραγματικά αστείρευτη ενέργεια που σε συνδυασμό με το πηγαίο χιούμορ, τον ενθουσιασμό του και την μεγάλη εμπειρία του, τον κάνουν ικανό να καθηλώσει όχι μόνο την γυναίκα που τον ενδιαφέρει, αλλά και μία ολόκληρη παρέα ανθρώπων! Ο Ανέστης συχνά αναφέρει ότι όποτε έρχεται σε επαφή με μαθητή, στα μάτια του βλέπει τον εαυτό του πριν πολλά χρόνια και αυτό είναι κάτι που τον ωθεί να αποδίδει πάντα 100%, καθώς και να καταλαβαίνει πάντα πώς μπορεί να νιώθει αυτός που έχει απέναντί του.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.