Γιατί δεν πας να Μιλήσεις με τη Γυναίκα που σου Αρέσει;

Η Γυναίκα Που Σου Αρέσει Και Πως Να Της Μιλήσεις

Αλήθεια, σου αρέσει μια γυναίκα… Τι περιμένεις και δεν πας να της μιλήσεις; Είσαι στο μπαρ με τον κολλητό σου, περνάς όμορφα, πίνετε τα ποτά σας και γελάτε. Ξαφνικά παρατηρείς μια κοπέλα που σου αρέσει.

Την κοιτάς. Σε κοιτάει. Την κοιτάς. Σε ξανακοιτάει. Αυτομάτως, σου γεννιέται η επιθυμία να πας να της μιλήσεις. Ταυτόχρονα, σου γεννιέται και ο φόβος να πας να της μιλήσεις. Και αυτά τα δύο συναισθήματα αρχίζουν να παλεύουν. Η εσωτερική πάλη κρατάει πολλά λεπτά. Μπορεί και ώρες….

Σενάριο 1:

Όπως περνάει η ώρα, κάποιος πιο θαρραλέος που του αρέσει πάει να της μιλήσει. Τον βλέπεις και λες: “Γαμώτο, ένα λεπτό ακόμα να είχα και θα πήγαινα.” Παρηγορείς τον εαυτό σου έτσι.. ότι σε πρόλαβε στο τσακ. Ενώ ξέρεις βαθειά μέσα σου ότι δε θα πήγαινες και άλλα 30 λεπτά να είχες. Ξέρεις επίσης πως ακόμα και αν πήγαινες, δεν έχεις ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ για τα 30-40-50 λεπτά που έχουν ήδη περάσει και δεν έχεις πάει να μιλήσεις.

Μήπως αναβάλλεις το να της μιλήσεις, γιατί πρώτα περιμένεις το αλκόολ να σε βοηθήσει να πάρεις θάρρος; Δες το επεισόδιο από το ελληνικό podcast του Apla+Andrika και θα μάθεις γιατί το αλκόολ δεν βοήθησε ποτέ καμία προσέγγιση να πάει καλύτερα.

Σενάριο 2:

Περνάει η ώρα, και ηκοπέλα έχει πιει το ποτό της. Και η φίλη της επίσης. Πληρώνουν για να φύγουν. Εκείνη τη στιγμή λες: “Γαμώτο, ένα λεπτό ακόμα να είχα θα πήγαινα.” Και πάλι παραμυθιάζεις τον εαυτό σου, αν και σου αρέσει.

Ανεξαρτήτως  σεναρίου, επιστρέφεις σπίτι όλος νεύρα. Ξέρεις ότι ήθελες πολύ να πας να της μιλήσεις. Ξέρεις ότι το χειρότερο σενάριο θα ήταν το Σενάριο 3, να πας να της μιλήσεις και να μην καταλήξει κάπου.

Αλλά θα είχες προσπαθήσει. Είναι ΟΚ να αποτύχεις, αλλά τουλάχιστον προσπάθησε… γιατί ο πιο σίγουρος τρόπος να αποτύχεις, είναι να μην προσπαθήσεις.

Ο Michael Jordan, ο γνωστός πρώην παίκτης του NBA και κατά πολλούς ο κορυφαίος αθλητής που έχει υπάρξει ποτέ στον πλανήτη (όχι παίκτης του μπάσκετ, αθλητής γενικότερα) είχε πει:

Έχω αποτύχει ξανά και ξανά. Ποτέ δεν φοβόμουν την αποτυχία, και για αυτό έχω πετύχει στη ζωή μου. Έχω χάσει 23 σουτ στη λήξη του παιχνιδιού με τα οποία χάσαμε και το παιχνίδι. Πάντα όμως στην κρίσιμη στιγμή ζητούσα την μπάλα.

Αυτή είναι η νοοτροπία του νικητή. Τι περιμένεις και δεν πας να της μιλήσεις;

Επιστρέφω λίγο στο άρθρο που είχα γράψει “Εισαγωγή στα Ανθρώπινα Ένστικτα”.  Από αυτό το άρθρο λοιπόν, αναλύοντας το άγχος προσέγγισης, μεταφέρω 2 παραγράφους:

γυναικα

1) Αν γίνω “ρόμπα”;

Είσαι σε ένα κλαμπ με 500 άτομα, δε σε ξέρει κανένας. Αύριο δε θα σε θυμάται κανένας. Γιατί φοβάσαι μη γίνεις “ρόμπα” λοιπόν; Γιατί τα ένστικτά σου θέλουν να σε προστατεύσουν. Σ’ αρέσει δε σ’ αρέσει…

Γιατί για δεκάδες χιλιάδεις χρόνια που ζούσαμε σε φυλές των 50-100 ανθρώπων, αν γινόσουν ρόμπα κάνοντας πέσιμο σε μια γυναίκα της φυλής σου, αναπόφευκτα θα το μάθαιναν όλοι στη φυλή σου και επομένως καταδίκαζες τον εαυτό σου να μείνει παρθένος για πάντα και να μην κάνει απογόνους – άρα στον θάνατο!

2) Και αν έχει σχέση;

Και τι έγινε; Θα σου πει ότι έχει σχέση, θα της πεις ΟΚ και θα φύγεις. Και αν είναι μαζί της το “αγόρι” της; Και τι έγινε και πάλι; Θα του πεις συγγνώμη, ότι δεν το αντιλήφθηκες και τελείωσε εκεί το θέμα. Για δεκάδες χιλιάδες χρόνια όμως, δεν ήταν τα πράγματα τόσο απλά ούτε τόσο πολιτισμένα.

Αν έκανες το λάθος να προσεγγίσεις ερωτικά μια γυναίκα που είχε δεσμό με τον αρχηγό της φυλής, ο αρχηγός της φυλής θα έδινε διαταγή στους ανθρώπους του να σε πάνε στο δάσος και να σου πετάνε πέτρες μέχρι να σε σκοτώσουν.

Δες το παρακάτω βίντεο αν έκανες κάποιο τέτοι λάθος…

Τι παρατηρούμε λοιπόν; Ότι και οι 2 λόγοι για τους οποίους φοβόμαστε να προσεγγίσουμε μια γυναίκα σήμερα, ΔΕΝ υφίστανται σήμερα. Όχι τουλάχιστον για κάποιον που μένει σε μεγαλούπολη. Λοιπόν; Τι περιμένεις και δεν πας να της μιλήσεις; Εισάγουμε λοιπόν έναν βασικότατο κανόνα στη ζωή μας.

Είναι ο κανόνας των 3 δευτερολέπτων.

Είναι απλούστατος, αλλά αν εφαρμοστεί, αποδεικνύεται εξαιρετικά αποτελεσματικός και αποδοτικός. Εντοπίζω την γυναίκα που θέλω να της μιλήσω. Μετράω 3 δευτερόλεπτα. Την πλησιάζω και της χαμογελάω. Της λέω γεια. Και το παιχνίδι αρχίζει.

Είναι πραγματικά τόσο απλό. Το μόνο που έχω να κάνω είναι να μπλοκάρω το μυαλό μου από αρνητικές σκέψεις, να το αδειάσω εντελώς, να μετρήσω μέχρι το 3 και να πάω. Μόλις χαιρετήσω και μιλήσω, όλο αυτό το άσχημο συναίσθημα που είχα, τον λεγόμενο άγχος προσέγγισης, θα εξαφανιστεί.

Είναι προτιμότερο να αισθάνομαι αυτό το άσχημο συναίσθημα για 3 δευτερόλεπτα, παρά για 3 ώρες και εντέλει να μην μιλήσεις σε καμία και να γυρίσεις σπίτι όλος νεύρα. Μάλιστα, όσο την κοιτάς και δεν την προσεγγίζεις, η ίδια καταλαβαίνεις τις προθέσεις σου.

Το Γεγονός Ότι Δεν προσεγγίζεις Τη Γυναίκα Που Σου Αρέσει, Το Μεταφράζει Με 3 Τρόπους:

1. Δεν ενδιαφέρεσαι.

2. Φοβάσαι να της μιλήσεις, άρα νιώθεις ότι είναι καλύτερή σου

3. Είσαι γκέι.

προσεγγισε τη γυναίκα που σου αρέσει

Τι περιμένεις και δεν πας να της μιλήσεις; Αν δεν πας να της μιλήσεις, δε θα την γνωρίσεις. Είναι τόσο απλό.

Έλα να με βρεις στο Facebook στο προσωπικό μου προφίλ. Εκεί μπορούμε να συζητήσουμε, να μου πεις τις απόψεις σου ή τις αντιρρήσεις σου (η διαφωνία προάγει το διάλογο) ή να με ρωτήσεις ότι θέλεις.

Ακόμα, μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο Newsletter μας, αν δεν έχεις κάνει ήδη. Θα λάβεις αμέσως ένα Δωρεάν E – Book με 19 από τα καλύτερα άρθρα μας.

Αν θες να προσεγγίζεις με αυτοπεποίθηση όποια γυναίκα σου αρέσει δες εδώ.

Βρες το βιβλίο μας Άνδρας Αξίας εδώ.

Καλή συνέχεια

Anestis
author
Όντας για πολλά χρόνια ένας απογοητευμένος άνδρας με πολλές αποτυχίες στην προσωπική του ζωή, προσπάθησε να βελτιώσει τον τρόπο που επικοινωνεί με το άλλο φύλο, οδηγούμενος από την απόγνωση, πιστεύοντας ότι αξίζει κάτι καλύτερο. Και τα κατάφερε. Ειδικότητά του είναι η ετοιμολογία του, η άνεσή του και το χιούμορ του. 'Έχοντας πραγματικά αστείρευτη ενέργεια που σε συνδυασμό με το πηγαίο χιούμορ, τον ενθουσιασμό του και την μεγάλη εμπειρία του, τον κάνουν ικανό να καθηλώσει όχι μόνο την γυναίκα που τον ενδιαφέρει, αλλά και μία ολόκληρη παρέα ανθρώπων! Ο Ανέστης συχνά αναφέρει ότι όποτε έρχεται σε επαφή με μαθητή, στα μάτια του βλέπει τον εαυτό του πριν πολλά χρόνια και αυτό είναι κάτι που τον ωθεί να αποδίδει πάντα 100%, καθώς και να καταλαβαίνει πάντα πώς μπορεί να νιώθει αυτός που έχει απέναντί του.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.