Τι Πρέπει να Προσέξεις στις Γνωριμίες στο Internet

Ποια Πράγματα Χρειάζονται Προσοχή Στις Γνωριμίες Στο Internet 

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι φλερτάρουν πλέον μέσω ίντερνετ και έτσι οι γνωριμίες μέσω εφαρμογών γνωριμιών είναι κάτι συνηθισμένο στην εποχή μας. 

Όμως υπάρχουν κάποια πράγματα που θα πρέπει να προσέξεις στις γνωριμίες στο Internet, αν θέλεις να κυλήσουν όλα ομαλά και να αξιοποιήσεις τις σελίδες γνωριμιών στον μέγιστο βαθμό, αποφεύγοντας τις δυσκολίες και τις παγίδες.

#1. Διάλεξε Την Σωστή Πλατφόρμα

γνωριμίες στο ίντερνετ

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν αμέτρητες επιλογές.

Θα βρεις πληθώρα από site γνωριμιών: Όπως το tinder, το badoo, το okcupid και άλλα) και μέσων κοινωνικής δικτύωσης( όπως το facebook, το instagram κλπ, για να διαλέξεις. 

Κάθε πλατφόρμα έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της.

Προτού γραφτείς και αφιερώσεις χρόνο στην δημιουργία ενός προφίλ, ψάξε να βρεις ποιες σελίδες είναι δημοφιλείς και δουλεύουν καλύτερα στην περιοχή σου.

Με μια αναζήτηση στο internet, θα βρεις πληροφορίες και αξιολογήσεις.

Πρόσεξε όμως, γιατί υπάρχουν σελίδες που υπόσχονται πολλά, αλλά δεν είναι και τόσο γνωστές και μπορεί να σου ζητήσουν χρήματα για να γραφτείς ή για να στείλεις μηνύματα στις γυναίκες-μέλη.

Μην πληρώσεις συνδρομή, αν δεν είσαι 100% σίγουρος ότι η σελίδα λειτουργεί όπως θέλεις και δεν κρύβει απάτες.

#2. Φτιάξε Προφίλ Με Προσωπικότητα

Η δημιουργία ενός ποιοτικού προφίλ είναι από τα σημαντικότερα κομμάτια που πρέπει να προσέξεις στις γνωριμίες στο Internet.

Με ένα καλό προφίλ θα συστηθείς στις πιθανές καινούριες σου γνωριμίες, επομένως μέσα από αυτό πρέπει να παρουσιάζεις μια εικόνα του εαυτού σου, των ενδιαφερόντων σου και του τι αναζητάς.

Στο επεισόδιο από το ελληνικό podcast του Apla+Andrika που ακολουθεί ο Ανέστης εξηγεί λεπτομερώς ποια σημεία πρέπει να προσέξεις φτιάχνοντας ένα προφίλ για γνωριμίες στο Internet.

#3. Γράψε Ένα Καλό Πρώτο Μήνυμα

Σίγουρα είναι εύκολο να έχεις ένα μήνυμα ίδιο για όλες τις γυναίκες που θέλεις να γνωρίσεις, όμως αυτή η μέθοδος δεν δουλεύει.

Αν θες να λάβεις απαντήσεις, γίνε συγκεκριμένος.

Δεν θα σου πάρει πολλή ώρα να ρίξεις μια ματιά στο προφίλ της, σε όσα γράφει και στις φωτογραφίες που έχει δημοσιεύσει, ούτως ώστε να γράψεις ένα μικρό μήνυμα με αφορμή κάτι από αυτά που είδες σε αυτό.

Έτσι σίγουρα θα ξεχωρίσεις από την πλειονότητα που στέλνουν κοινότυπα μηνύματα και δεν λαμβάνουν ποτέ απάντηση.

#4. Κράτησε Tο Ενδιαφέρον Της

Ίσως έχεις παρατηρήσει ότι πολλές γυναίκες, εξαφανίζονται μετά από μια σύντομη πρώτη συζήτηση.

Το ghosting έχει γίνει κάτι σύνηθες και μπορεί να οφείλεται σε αρκετούς λόγους, ένας εκ των οποίων είναι η έλλειψη ενδιαφέροντος.

Για να κρατήσεις το ενδιαφέρον, θα πρέπει να δείξεις ότι έχεις κάτι να πεις.

Κάνε ερωτήσεις και σχολίασε όσα σου λέει, δίνοντας παράλληλα πληροφορίες για εσένα.

Αν δεις ότι ακόμη και έτσι δεν υπάρχει ενδιαφέρον από πλευράς της, προχώρησε στην επόμενη!

Μην ξεχνάς ότι υπάρχει πάντα η πιθανότητα η γυναίκα να είναι εκείνη που δεν έχει κάτι να πει, για να προχωρήσει η γνωριμία.

#5. Κάνε Κίνηση (Σχετικά) Γρήγορα

Κατά την πορεία του διαδικτυακού φλερτ, θα πρέπει να δημιουργήσεις σύνδεση μεταξύ σας και να κινηθείς γρήγορα, προτείνοντας μια συνάντηση.

Φτιάξε ένα πλάνο σχετικά με το πού θα ήθελες να πάτε και πρότεινε το σχετικά σύντομα, εφ’ όσον βλέπεις ότι υπάρχει ενδιαφέρον και έχει δημιουργηθεί επαρκής σύνδεση και έλξη.

Δες εδώ ένα βίντεο και να μάθεις γιατί είναι σημαντικό να κινηθείς γρήγορα και να εκφράσεις τις προθέσεις σου από την αρχή της γνωριμίας.

Οι ατέλειωτες συζητήσεις μέσω internet, δεν θα οδηγήσουν πουθενά.

Το νόημα είναι να βγείτε ραντεβού. 

Τότε είναι που θα δείτε αν πραγματικά ταιριάζετε και αν μπορείτε να προχωρήσετε σε μια σχέση.

Τσέκαρε το παρακάτω βίντεο του Θέμη, αν θέλεις να ετοιμάσεις το δικό σου δυνατό πλάνο προσέγγισης.

#6. Κάνε Μια Μικρή Έρευνα

Οι γνωριμίες στο Internet μπορεί να κρύβουν παγίδες και ίσως η γυναίκα με την οποία συζητάς να μην είναι αυτή που λέει.

Μην διστάσεις να κάνεις μια μικρή έρευνα σχετικά με αυτήν.

Τσέκαρε αν οι φωτογραφίες της είναι αληθινές, ιδιαίτερα αν έχει μόνο μια ή δύο και ψάξε μήπως υπάρχει ίδιο προφίλ με το όνομα της και τις φωτογραφίες της.

Συνήθως τα fake προφίλ στα social media έχουν πολύ λίγους φίλους και ελάχιστες φωτογραφίες και δημοσιεύσεις.

Ακόμη, αν η φωτογραφία μοιάζει να είναι επαγγελματική, μπορεί να είναι ψεύτικη.

Πρόσεξε, γιατί γίνονται απάτες. Μπορεί μια γυναίκα δήθεν να θέλει να σε γνωρίσει και να αρχίσει να σου ζητάει να της στείλεις χρήματα, για να έρθει να σε δει ή για άλλους λόγους.

Με την εμπειρία, θα αρχίσεις εύκολα να καταλαβαίνεις ποια προφίλ είναι πολύ καλά για να είναι αληθινά. Αν έχεις οποιαδήποτε αμφιβολία, δεν είναι κακό να κάνεις μια μικρή έρευνα, για να διαπιστώσεις ότι μιλάς με ένα πραγματικό άτομο.

#7. Προστάτευσε Τον Εαυτό Σου Από Περίεργες Γνωριμίες

Φρόντισε να επιλέξεις τις κατάλληλες ρυθμίσεις ιδιωτικότητας στα προφίλ σου και να μην μοιράζεσαι με όλους σημαντικές πληροφορίες, όπως πλήρες ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, αριθμό τηλεφώνου, χώρο εργασίας κλπ.

Όπως είπαμε, στις γνωριμίες στο Internet μπορεί να κρύβονται παγίδες, οπότε στα πρώτα στάδια μιας τέτοιας γνωριμίας θα ήταν καλό να συμπεριφέρεσαι με σύνεση σαν να πρόκειται για κάποιον τελείως άγνωστο.

Κάνε μια έρευνα στο google, για να δεις τι πληροφορίες εμφανίζονται για εσένα. Και κρύψε όσες θεωρείς ότι δεν χρειάζεται να υπάρχουν.

#8. Μην Βιάζεσαι Να Προχωρήσεις Με Τις Διαδικτυακές Γνωριμίες Σου

γνωριμίες στο ίντερνετ

Αυτό που πρέπει να θυμάσαι πάντα στις γνωριμίες στο Internet είναι ότι: Ο στόχος είναι να τις μεταφέρεις στην πραγματική ζωή.

Μόνο τότε θα διαπιστώσεις, αν πραγματικά σου αρέσει η γυναίκα με την οποία μιλάς, αν πληροί τα κριτήρια σου και φυσικά, αν και εσύ της αρέσεις.

Μην βιάζεσαι λοιπόν να εκδηλώσεις συναισθήματα. Μην κάνεις ανώριμες δηλώσεις περί έρωτος, αν δεν έχετε καν συναντηθεί από κοντά.

Ακόμη, μην αρχίσεις να της ζητάς να σου στείλει σέξι φωτογραφίες. Και γενικώς μην πέφτεις σε υπερβολές, όπως συμβαίνει με τους περισσότερους. 

Δεν μπορείς να φανταστείς πόσα μηνύματα θαυμασμού και περίεργων αιτημάτων δέχεται το προφίλ μιας μέσης γυναίκας σε αυτές τις εφαρμογές.

Δείξε λοιπόν ότι ξεχωρίζεις πραγματικά, όντας ένας Άνδρας Αξίας με κριτήρια, ο οποίος ξέρει να διαχειριστεί τις σχέσεις και τα συναισθήματα του.

Κλείνοντας,

Οι εφαρμογές για διαδικτυακό φλερτ μπορεί να είναι μια πλούσια πηγή καινούριων γνωριμιών. Είναι σίγουρα ένα πολύτιμο εργαλείο, αρκεί να τις χρησιμοποιήσεις σωστά. Και να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά για τις μικρές παγίδες που μπορεί να συναντήσεις στις γνωριμίες στο Internet, ώστε να τις αποφύγεις.

Είναι εφικτό να τα πας καλύτερα με τις γνωριμίες σου στο Internet αλλά και στις προσεγγίσεις σου εκτός διαδικύου. Για να το επιτύχεις δες εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.