Τι πρέπει να προσέξω όταν προσεγγίζω μια γυναίκα

τι πρέπει να προσέξω όταν προσεγγίζω μια γυναίκα

Πολλοί άντρες φοβούνται υπερβολικά την προσέγγιση. Έχει αναλυθεί σε αρκετά άρθρα, το θέμα του άγχους προσέγγισης. Ενώ υπάρχει πάντα ο φόβος της απόρριψης ή κάποιας ακραίας αντίδρασης της γυναίκας  που θα προσεγγίσεις, πρέπει να συγκεντρωθείς σε κάτι άλλο. Αντί να σκέφτεσαι τι θα πεις και τι θα σου απαντήσει και με ποια μαγική ατάκα θα “πέσει”, είμαι εδώ να σου πω ότι δεν υπάρχει καμία μαγική ατάκα που θα την κάνει να σε ερωτευτεί αμέσως και να ανοίξει τα πόδια της. Υπάρχουν όμως μερικές χρήσιμες συμβουλές και πληροφορίες για σένα, για να γίνει λιγότερο αγχωτική η προσέγγιση.

1. Κάνε ένα σχόλιο

Αν φοβάσαι να ξεκινήσεις μια συζήτηση “στο άσχετο” εκδηλώνοντας έτσι πιο άμεσα τις προθέσεις σου, δοκίμασε να κάνεις ένα σχόλιο της στιγμής.. Αυτό που ονομάζουμε “situational opener”. Π.χ. είσαι στο σούπερ μάρκετ και είναι μπροστά σου στο ταμείο, την ρωτάς κάτι για ένα προϊόν που αγόρασε και βλέπεις πώς θα ανταποκριθεί. Αυτός είναι ένας φυσιολογικός τρόπος να ξεκινήσεις συζήτηση, χωρίς να εκτεθείς ή να νιώσεις άβολα. Όπου και να είσαι, σε οποιεσδήποτε συνθήκες, είναι εύκολο να βρεις κάτι να σχολιάσεις και να δημιουργήσεις ένα situational opener.

2. Body Language

Μπορείς να καταλάβεις πολλά από το body language (γλώσσα / στάση σώματος) μιας γυναίκας. Μπορείς να καταλάβεις πώς νιώθει, τι διάθεση έχει. Δείχνει το σώμα της ανοιχτό προς το υπόλοιπο μαγαζί; Δείχνει το μάτι της να “παίζει” τριγύρω; Κοιτάει κάτω αντιθέτως; Τα χέρια της μήπως είναι σταυρωμένα; Αμυντική στάση τα δύο τελευταία, και μάλιστα πολύ έντονη. Ειδικά αν είναι έτσι εφόσον έχεις πάει και της μιλάς. Παρατήρησέ την λοιπόν πριν πας να της μιλήσεις. Μην την κοιτάξεις έντονα όμως. Αν το καταλάβει – και έχουν “ραντάρ”, το αντιλαμβάνονται εύκολα – θα σηκώσει άμυνες, ίσως. Αν σου χαμογελάει πάντως και διατηρεί επαφή με τα μάτια ενώ την κοιτάς, απλά πήγαινε ΑΜΕΣΩΣ να της μιλήσεις. Εκεί μη διστάσεις γιατί θα το εκλάβει ως αδυναμία και έλλειψη αυτοπεποίθησης, ενώ σου έχει δώσει έμμεση πρόσκληση. Αν την κοιτάξεις, το δει και αντιδράσει θετικά, είσαι ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ να πας να της μιλήσεις και ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ!

3. Δείξε αυτοπεποίθηση

Όταν κάποιος έχει αυτοπεποίθηση, φαίνεται. Οπως και όταν δεν έχει. Όταν προσεγγίζω μια όμορφη γυναίκα λοιπόν, θέλω να δείχνω – αλλά και να νιώθω – φουλ αυτοπεποίθηση. Τι πρέπει να προσέξω όταν προσεγγίζω μια γυναίκα στο θέμα αυτό λοιπόν; Οι ώμοι πίσω, στέκομαι όρθιος, βαθιές ανάσες πριν την προσέγγιση. Όταν της μιλάω, διατηρώ eye contact. Την κοιτάω στα μάτια, μιλάω ήρεμα και φιλικά, ώστε να μη νιώσει άβολα – δεν την κοιτάω από τα πρώτα δευτερόλεπτα με το βλέμμα “θέλω να σε βάλω κάτω”, εκτός αν η εμπειρία μου και τα σήματα που μου στέλνει μου  δείχνουν ότι “με παίρνει”. Αποφεύγω να πω κάτι αρνητικό καθώς αυτό μπορεί να την ξενερώσει αμέσως.

4. Κράτα μια απόσταση – μην πλησιάζεις επιθετικά

Καθώς προσεγγίζω μια γυναίκα, δεν πρέπει να την πλησιάσω τρέχοντας ή να χαράξω μια βιαστική νοερή ευθεία γραμμή προς το μέρος της. Έτσι πλησιάζει το λιοντάρι τη λεία του. Θα σηκώσει άμυνες αμέσως. Πλησιάζω με αργά και σταθερά βήματα, και αν η μουσική δεν είναι πολύ δυνατή και το επιτρέπει, σταματώ σε μια απόσταση που δεν ενεργοποιεί εκ νέου άμυνες. Μισό μέτρο είναι καλά. ΠΑΝΤΑ το σώμα μου θα έχει μια μικρή τάση προς τα πίσω. Και εδώ είναι το κλειδί. Οι περισσότεροι άντρες που προσεγγίζουν μια γυναίκα, δεν το προσέχουν αυτό καθόλου. Δεν το καταλαβαίνουν καν ότι το κάνουν. Το κεφάλι τους, το άνω μέρος του σώματός τους, γέρνει προς το μέρος της κοπέλας. Αυτό πέρα του ότι τους εκθέτει, εκδηλώνοντας υπερβολικό ενδιαφέρον, θα βάλει τη γυναίκα στο ρόλο που θα έπρεπε να έχει ο άντρας – δηλαδή το άνω μέρος της με κλίση προς τα πίσω.

Πέρα του ότι έτσι δεν την τρομάζεις, δείχνεις και ότι σέβεσαι τον προσωπικό της χώρο. Θα είναι πιο θετικά προδιατεθειμένη να σου μιλήσει. Εδώ παίζει και μεγάλο ρόλο, το σώμα σου να μην έχει “κατεύθυνση” προς το μέρος της 100%, αλλά να έχει μια μικρή κλίση 30-45 μοίρες σε άλλη κατεύθυνση, και το κεφάλι σου να είναι γυρισμένο προς το μέρος της. Έτσι της δείχνεις ότι δεν έχει κερδίσει ακόμα το 100% της προσοχής σου, θα το κερδίσει καθώς θα “επενδύει” στη συζήτηση και θα αρχίσει και αυτή να εκδηλώνει σταδιακά ενδιαφέρον.

5. Άκουσέ την όταν μιλάει

Εφόσον το πάρεις απόφαση, πρέπει να προσέξεις και αυτό. Να είσαι έτοιμος να την ΑΚΟΥΣΕΙΣ. Να ακούσεις πραγματικά τι έχει να πει. Αυτό και θα σε βοηθήσει να καταλάβεις τι θέλει και πώς νιώθει, αλλά και θα την κάνεις να νιώσει ωραία εφόσον καταλάβει ότι πραγματικά την ακούς. Αυτό θα το καταλάβει αν διατηρείς επαφή με τα μάτια, κάνεις σχόλια και ερωτήσεις πάνω σε αυτά που σου λέει.

Σίγουρα η προσέγγιση μιας άγνωστης γυναίκας δεν είναι κάτι εύκολο. Θέλει εξάσκηση, επιμονή και να ξεπεράσεις πολλούς δαίμονες που σε κυνηγάνε χρόνια. Είναι το πιο όμορφο ταξίδι όμως που μπορείς να κάνεις.

Έλα να με βρεις στο Facebook στο προσωπικό μου προφίλ. Εκεί μπορούμε να συζητήσουμε, να μου πεις τις απόψεις σου ή τις αντιρρήσεις σου (η διαφωνία προάγει το διάλογο) ή να με ρωτήσεις ότι θέλεις.

Ακόμα, μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο Newsletter μας, αν δεν έχεις κάνει ήδη. Θα λάβεις αμέσως ένα Δωρεάν E – Book με 19 από τα καλύτερα άρθρα μας.

 

Anestis
author
Όντας για πολλά χρόνια ένας απογοητευμένος άνδρας με πολλές αποτυχίες στην προσωπική του ζωή, προσπάθησε να βελτιώσει τον τρόπο που επικοινωνεί με το άλλο φύλο, οδηγούμενος από την απόγνωση, πιστεύοντας ότι αξίζει κάτι καλύτερο. Και τα κατάφερε.Ειδικότητά του είναι η ετοιμολογία του, η άνεσή του και το χιούμορ του. 'Έχοντας πραγματικά αστείρευτη ενέργεια που σε συνδυασμό με το πηγαίο χιούμορ, τον ενθουσιασμό του και την μεγάλη εμπειρία του, τον κάνουν ικανό να καθηλώσει όχι μόνο την γυναίκα που τον ενδιαφέρει, αλλά και μία ολόκληρη παρέα ανθρώπων!Ο Ανέστης συχνά αναφέρει ότι όποτε έρχεται σε επαφή με μαθητή, στα μάτια του βλέπει τον εαυτό του πριν πολλά χρόνια και αυτό είναι κάτι που τον ωθεί να αποδίδει πάντα 100%, καθώς και να καταλαβαίνει πάντα πώς μπορεί να νιώθει αυτός που έχει απέναντί του.