Τι σε περιορίζει να κάνεις πράξη τα όνειρά σου;

Τι σε περιορίζει από το να ζήσεις τα όνειρά σου;

Μετά από ένα μικρό διάλλειμα στη συγγραφή άρθρων, επιστρέφω στην τακτική μου εβδομαδιαία αρθρογραφία μέσα από το MenOfStyle, και χαίρομαι που θα είμαι και πάλι εδώ για να επικοινωνούμε τόσο μέσα από το forum , αλλά και από κοντά στα γραφεία μας.

(Με την ευκαιρία, τα προηγούμενα άρθρα μου μπορείς να βρεις εδώ)

Θέλω λοιπόν να ξεκινήσω αυτό το δεύτερο κύκλο με μία βασική και απλή σκέψη, που έχει όμως και μεγαλύτερη σημασία επειδή ζούμε σε περίεργους καιρούς. Αυτό το ξέρουμε, το νιώθουμε, το βλέπουμε γύρω μας. Και είναι πιο βασικό από ποτέ, να μην παίρνουμε αποφάσεις από φόβο ούτε να μένουμε αδρανείς.

 

Αλλά το ξέρεις κι εσύ, έχεις όμως μόνο μία ζωή να ζήσεις!

 

Γι αυτό μην κρατάς από φόβο τον εαυτό σου από το να εκπληρώσει τα όνειρά του. Μη μείνεις σε εκείνη τη δουλειά που σε κάνει δυστυχισμένο, μόνο και μόνο από φόβο ότι δεν θα βρεις άλλη καλύτερη δουλειά. Μην διστάσεις να προσεγγίσεις εκείνη την κοπέλα που σου αρέσει, από φόβο ότι δεν θα ξέρεις τι να πεις. Μη μένεις σε μια σχέση που δεν σε ικανοποιεί και σε περιορίζει. Μην περιμένεις μέχρι να έχεις μαζέψει αρκετά χρήματα για να ξεκινήσεις εκείνο το project που πάντα ονειρευόσουν.

Δεν ισχυρίζομαι ότι πρέπει να είσαι απρόσεκτος ή επιπόλαιος, ή απλά να περιμένεις να σταθείς «τυχερός». Αλλά είναι καιρός πια να σταματήσεις να περιμένεις και να αρχίσεις να δρας. Ξεκίνα να δουλεύεις για το όνειρό σου τώρα. Όποιο κι αν είναι αυτό: βελτίωση στο φλερτ, επαγγελματικά ή προσωπικά θέματα.

 

 

 

Βάλε το όνειρό σου στο πρώτο πλάνο της ζωή σου και άσε την γκρίζα καθημερινότητα να περάσει σταδιακά σε δεύτερο πλάνο μέχρι να εξαφανιστεί εντελώς.

Η κατάλληλη στιγμή είναι τώρα!

 

Και τώρα είναι και κατάλληλη η στιγμή να ρωτήσεις τον εαυτό σου:

  • Γιατί είσαι εδώ;
  • Τι σου αρέσει να κάνεις;
  • Τι δίνει νόημα στη ζωή σου; Πως σε κάνει να νιώθεις;
  • Τι είναι αυτό που σε περιορίζει και δεν σε αφήνει να ζήσεις στο 100% του δυναμικού σου;
  • Πως μπορείς να προχωρήσεις μπροστά;
  • Είσαι έτοιμος να αφιερώσεις χρόνο και προσπάθεια;

 

Και ακριβώς, όπως δεν πρέπει να παίρνεις αποφάσεις από φόβο, δεν πρέπει να παίρνεις αποφάσεις και από ελπίδα μόνο. Το να ελπίζεις απλά, μπορεί να γίνει παγίδα αντίστοιχη με του φόβου. Πρέπει να παίρνεις αποφάσεις με σεβασμό στον ίδιο σου τον εαυτό. Γιατί αν δεν σέβεσαι εσύ ο ίδιος τον εαυτό σου, τότε μην περιμένεις κανέναν άλλο να σε σεβαστεί.

Και ναι, θα χρειαστεί και κόπο και θυσίες! Γιατί αν θες τα οφέλη από κάτι στη ζωή, πρέπει να είσαι διατεθειμένος να υποστείς και το κόστος. Αν για παράδειγμα, θες να φτιάξεις το τέλειο σώμα, θα πρέπει να υπομείνεις και τον ιδρώτα, τον κόπο, την κούραση, την πειθαρχία που απαιτείται. Αν θες να στήσεις την επιχείρησή σου, θα πρέπει να υπομείνεις τις τρελές ώρες δουλειάς, τις ριψοκίνδυνες επιχειρηματικές κινήσεις και την αβεβαιότητα. Αν θες να επιτύχεις με τις γυναίκες, θα πρέπει να διαχειριστείς το άγχος, τις απορρίψεις και να αντιμετωπίσεις τους φόβους σου κατάματα.

Σε όλες τις περιπτώσεις θα πρέπει να συμφιλιωθείς με τις μικρές αποτυχίες που θα έχεις στο δρόμο σου. Ίσως νομίζεις ότι αν αρχίσεις να αποδέχεσαι τις αποτυχίες σου, θα συμβιβαστείς με αυτές και δεν θα έχεις κίνητρο βελτίωσης. Όμως το αντίθετο ισχύει: Η συμφιλίωση με την αποτυχία σε βοηθάει να δρας χωρίς φόβο. Και αυτός είναι ο μόνος σίγουρος δρόμος για την αυτοπεποίθηση!

Αυτοί που νιώθουν άνετα και με τις αρνητικές εμπειρίες είναι αυτοί που προχωράνε μπροστά και απολαμβάνουν και τα περισσότερα οφέλη. Έτσι, οι άνθρωποι που έχουν επαγγελματική επιτυχία είναι αυτοί που νιώθουν άνετα με την αποτυχία. Και αυτοί που γίνονται καλοί στο φλέρτ με τις γυναίκες είναι αυτοί που έχουν συμφιλιωθεί με την απόρριψη. Αυτοί που τα πάνε καλά  στις σχέσεις τους, είναι αυτοί που έχουν συμφιλιωθεί με την ιδέα ότι μπορεί να πληγωθούν και αποδέχονται ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

 

Γιατί είσαι εδώ λοιπόν; Τι σε περιορίζει ως τώρα από το να ζήσεις τη ζωή που θες;

Κι αν χρειάζεσαι κάποια βοήθεια για να βάλεις σε σειρά τις σκέψεις σου, είμαι εδώ για να το συζητήσουμε από κοντά.

Αν όμως είσαι έτοιμος για δράση και θες να βελτιωθείς αισθητά στο φλερτ, τότε δες εδώ.

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.