Τι Σημαίνει να Είσαι Εθισμένος στο Σεξ;

Υπάρχουν πολλά πράγματα στα οποία μπορεί κανείς να είναι εθισμένος και όλη του η ζωή να γυρίζει γύρω από αυτά. Ένα από αυτά τα πράγματα, είναι το σεξ.

Το σεξ είναι ένα μέρος της φυσιολογικής ζωής των ανθρώπων. Η σύγχρονη ζωή είναι γεμάτη από εικόνες, από διαφημίσεις σε περιοδικά και τηλεόραση, μέχρι σκηνές σεξ σε ταινίες.

Για τους περισσότερους ανθρώπους η σεξουαλική επαφή δεν αποτελεί πρόβλημα, αλλά για κάποιους μπορεί να γίνει. Ο όρος εθισμός στο σεξ χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια κατάσταση κατά την οποία κάποιος θέλει να κάνει σεξ τόσο πολύ, που δεν μπορεί να το ελέγξει και αυτό επηρεάζει την υγεία και τις σχέσεις του.

Βέβαια, σαν άντρας είναι φυσιολογικό να έχεις σεξουαλικές ορμές ή να θέλεις να δοκιμάσεις καινούρια πράγματα στο κρεβάτι, όπως μπορείς να δεις στην εκπομπή μας Apla+Andrika, στο ακόλουθο βίντεο.

Δυσκολίες στην ΔιάγνωσηΥπάρχουν πολλά πράγματα στα οποία μπορεί κανείς να είναι εθισμένος και όλη του η ζωή να γυρίζει γύρω από αυτά. Ένα από αυτά τα πράγματα, είναι το σεξ.

 Η διάγνωση του εθισμού στο σεξ δεν είναι κάτι εύκολο, καθώς υπάρχουν διαφορετικές θρησκευτικές και κοινωνικές συνθήκες που επηρεάζουν τον κάθε ένα με διαφορετικό τρόπο.

Κάποιος που έχει πολλές συντρόφους και είναι πολύ ενεργός σεξουαλικά μπορεί να θεωρείται εθισμένος από κάποιον με άλλες αξίες.

Ακόμη και στις τάξεις των επιστημόνων υπάρχουν διαφωνίες σχετικά με το κατά πόσο υπάρχει ο συγκεκριμένος εθισμός ή όχι. Έχουν προταθεί κάποιοι τρόποι διάγνωσης που όμως δεν έχουν γίνει σύμφωνοι από το σύνολο των ειδικών.

Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να διαχωρίσουμε τις ταινίες πορνό από το σεξ. Κάποιος που είναι εθισμένος στις ταινίες πορνό, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι εθισμένος στο σεξ, εκτός αν υπάρχουν στοιχεία για αυτό.

 Τα Αποτελέσματα του Εθισμού στο ΣεξΥπάρχουν πολλά πράγματα στα οποία μπορεί κανείς να είναι εθισμένος και όλη του η ζωή να γυρίζει γύρω από αυτά. Ένα από αυτά τα πράγματα, είναι το σεξ.

 Ο εθισμός στη σεξουαλική επαφή μπορεί να έχει αρνητικά αποτελέσματα. Ένα άτομο με εθισμό μπορεί να εκθέσει τον εαυτό του σε πολλές επαφές με επικίνδυνες καταστάσεις, στις οποίες μπορεί να κολλήσουν κάποιο νόσημα, αλλά και να δημιουργηθεί πρόβλημα στις σχέσεις τους.

Ο εθισμένος μπορεί να χάνει τον έλεγχο της επιθυμίας του. Υπάρχουν μερικά σημάδια που αν παρατηρούνται σε μεγάλο βαθμό μπορεί να δείχνουν ότι υπάρχει πρόβλημα.

Ο εθισμένος στο σεξ αποκτά προβλήματα στις σχέσεις και στην δουλειά του. Επίσης, μπορεί να κολλήσει ΣΜΝ ή αν είναι γυναίκα, να έχει ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες. Επιπλέον, μπορεί να υπάρχουν συναισθηματικές διαταραχές, όπως άγχος ή κατάθλιψη. Ο εθισμός στο σεξ μπορεί να έχει και αρνητικά αποτελέσματα στα οικονομικά του ατόμου, το οποίο θα ξοδεύει χρήματα στην πορνεία (που σε ορισμένες χώρες απαγορεύεται με αποτέλεσμα να υπάρχουν προβλήματα και με τον Νόμο).

Οι προσπάθειες του ατόμου να μειώσει την εξάρτηση του από το σεξ συνήθως πέφτουν στο κενό και η συμπεριφορά του κλιμακώνεται, όντας πιο επικίνδυνη. Έτσι φτάνει σε σημείο να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Βέβαια, το σεξ είναι αναπόσπαστο κομμάτι της σχέσης με μια γυναίκα και είναι λογικό να αρχίζεις να σκέφτεσαι την πιθανότητα του σεξ. Μερικές φορές όμως η γυναίκα να δείχνει να αποφεύγει την σωματική επαφή. Τσέκαρε το παρακάτω βίντεο, για να μάθεις περισσότερα.

Εθισμός στο Σεξ και Περιβαλλοντικοί ΠαράγοντεςΥπάρχουν πολλά πράγματα στα οποία μπορεί κανείς να είναι εθισμένος και όλη του η ζωή να γυρίζει γύρω από αυτά. Ένα από αυτά τα πράγματα, είναι το σεξ.

 Αν και ο εγκέφαλος φαίνεται πως είναι υπεύθυνος για τον εθισμό, οι παράγοντες που προκαλούν την εμφάνιση του μπορούν να βρεθούν στο υπόβαθρο του ατόμου.

Σύμφωνα με τους ερευνητές σε πολλές περιπτώσεις οι εθισμένοι έχουν μεγαλώσει σε οικογένειες που δυσλειτουργούσαν ή ισχυρίζονται ότι είχαν κακοποιηθεί ως παιδιά.

Στην πλειονότητα των περιπτώσεων πιστεύεται ότι το άτομο μεγάλωσε σε μια οικογένεια, της οποίας κάποιο μέλος είχε εθισμό στο αλκοόλ ή στα ναρκωτικά.

Επίσης, θεωρείται ότι η έκθεση στο σεξ σε μικρή ηλικία επηρεάζει τον τρόπο λειτουργίας του εγκεφάλου.

Σε περιπτώσεις τραυματικών εμπειριών κατά τις οποίες το παιδί δεν είχε την απαιτούμενη υποστήριξη μπορεί να υπήρξε κατάχρηση αλκοόλ ή ουσιών, ως αφορμή για την δημιουργία του εθισμού.

Βέβαια, σημαντικό ρόλο παίζει και η στάση των γονέων, καθώς και η σχέση μεταξύ τους, αλλά και ο τρόπος σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης. Αν το σεξ θεωρείται ντροπή ή ταμπού, τότε το παιδί, όταν ενηλικιωθεί θα δυσκολεύεται σχετικά με το σεξ και θα προσπαθεί να κρύψει την σεξουαλική του δραστηριότητα.     

Πώς Μπορεί Κάποιος να Καταλάβει ότι Είναι Εθισμένος στο Σεξ;Υπάρχουν πολλά πράγματα στα οποία μπορεί κανείς να είναι εθισμένος και όλη του η ζωή να γυρίζει γύρω από αυτά. Ένα από αυτά τα πράγματα, είναι το σεξ.

Το καλύτερο αν έχεις μια τέτοια υποψία είναι να συμβουλευτείς κάποιον ειδικό.

Μερικά σημάδια που ίσως δεις είναι μια αδυναμία να ελέγξεις την σεξουαλική σου επιθυμία. Ίσως κάνεις επιλογές που δεν μπορείς να διαχειριστείς, μπορεί να ξοδεύεις πολλά χρήματα σε επισκέψεις σε στριπ σόου, πορνεία ή να περνάς πολύ χρόνο βλέποντας ταινίες πορνό.

Σε μερικές περιπτώσεις έχει βρεθεί ότι η κατάσταση βελτιώνεται με την χορήγηση ειδικών αντικαταθλιπτικών φαρμάκων, πράγμα που σημαίνει ότι σχετίζεται με τον εγκέφαλο, όπως και οι άλλοι εθισμοί. Αυτά φυσικά χορηγούνται, όπως είπαμε από ειδικό γιατρό, στον οποίο θα πρέπει κάποιος να απευθυνθεί, αν πιστεύει ότι έχει πρόβλημα.

 Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Αν ενδιαφέρεσαι να μάθεις περισσότερα γύρω από το φλερτ, τις σχέσεις και το σεξ, κάνε κλικ εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.