Τι σκοπό έχεις όταν προσεγγίζεις μία γυναίκα;

ποιος είναι ο σκοπός σου;

Τι θες να κάνεις μαζί της; Σε ενδιαφέρει ερωτικά ή απλά πας για να πεις ότι πήγες;

Ξέρεις αυτό είναι κάτι που το ρωτάμε σε πολύ κόσμο. Όταν προσεγγίζεις μία γυναίκα, ξέρεις τί θες από αυτή; Έχεις κάποιο συγκεκριμένο σκοπό όταν πας να της μιλήσεις ;

Υπάρχει ένα μεταβατικό στάδιο από το να μην έχεις μέθοδο στον τρόπο που προσεγγίζεις γυναίκες και από το να προσεγγίζεις με πλάνο και με συγκεκριμένη μέθοδο. Δεν είναι απαραίτητα επιστήμη (εκτός και αν επιλέξεις να το κάνεις), όμως αυτό το στάδιο μπορεί να σε αποδιοργανώσει.

Αυτό είναι λογικό να συμβεί. Ουσιαστικά χρειάζεται να ξεχάσεις κάποια πράγματα που ξέρεις για να τα μάθεις εκ νέου. Σε αυτή την διαδικασία, οι περισσότεροι εστιάζουν στον τρόπο και τη μεθοδολογία και χάνουν ένα μέρος από το feeling.
Στην αρχή είναι αναμενόμενο να γίνουν λάθη
Στην αρχή είναι αναμενόμενο να γίνουν λάθη

 

Εντάξει, όταν έχεις να θυμάσαι πέντε με δέκα καινούρια πράγματα, θα εστιάσεις πρωτίστως στο να τα εφαρμόσεις παρά στο να τα εφαρμόσεις καλά. Υπάρχουν περιπτώσεις όμως, όπου κολλάς στην ξερή εφαρμογή και δεν εμβαθύνεις σε αυτό που πραγματικά θες.

Για να στο κάνω λίγο πιο κατανοητό θα σου πω το εξής. Στις πρώτες προσεγγίσεις σου εστιάζεις στην απόδοση. Ουσιαστικά εφαρμόζεις μία μεθοδολογία, ακολουθώντας τις οδηγίες κατά γράμμα.

Όπως όταν μαθαίνεις να οδηγάς, τις πρώτες φορές δεν έχεις ολοκληρωτική αντίληψη της κατάστασης αλλά εστιάζεις στην κάθε σου κίνηση για να βεβαιωθείς ότι την έχεις κάνει σωστά. Συνεπώς δουλεύεις με το συνειδητό σου και αφήνεις το υποσυνείδητο ανενεργό.

Σκοπός είναι, σταδιακά να συμβεί το αντίθετο. Έτσι, με την τριβή και την εξάσκηση, οι μεμονωμένες κινήσεις που κάνεις ενώνονται και σχηματίζουν μία συνεχόμενη ροή.

Αν πάρουμε πάλι το παράδειγμα της οδήγησης, σκέψου ότι μετά από κάποιο διάστημα εξάσκησης, οι κινήσεις σου γίνονται αυτόματα. Δεν χρειάζεται να σκεφτείς πότε να πατήσεις συμπλέκτη, ούτε πότε να αλλάξεις ταχύτητα ή να κοιτάξεις από τους καθρέπτες. Απλά το ξέρεις και το κάνεις την κατάλληλη στιγμή.

Έτσι, όταν οδηγάς, αναλαμβάνει το υποσυνείδητο σου και το συνειδητό μπορεί να ασχοληθεί με κάτι άλλο. Το ίδιο γίνεται και στο φλερτ.

Αφού αποκτήσεις αρκετή τριβή, αρκετά από τα πράγματα που απαιτούν την συγκέντρωση και την προσοχή σου για να γίνουν σωστά στην αρχή, τώρα μπορείς να τα κάνεις αυτόματα και να εστιάσεις σε κάτι άλλο.

Ας επανέλθουμε στην αρχική ερώτηση όμως. Τί σκοπό έχεις όταν προσεγγίζεις μία γυναίκα;

Όσο κι αν είναι μία απλή ερώτηση, η απάντηση μπορεί να καθορίσει το αποτέλεσμα της βραδιάς σου.

Έχουμε αναφέρει στο παρελθόν ότι η γλώσσα του σώματος σου καθορίζεται από την ψυχολογική σου κατάσταση και το τι σκέφτεσαι την εκάστοτε στιγμή. Έτσι, το σώμα σου δείχνει τι σκέφτεσαι.

Αντίστοιχα, η συμπεριφορά σου καθορίζεται από τις σκέψεις σου. είναι λογικό λοιπόν, ο τρόπος που θα κινηθείς και θα εκφραστείς να έχει προκαθοριστεί από το τί αποσκοπείς από αυτή την προσέγγιση.

Μία χλιαρή προσέγγιση θα έχει ένα αντίστοιχο αποτέλεσμα
Μία χλιαρή προσέγγιση θα έχει ένα αντίστοιχο αποτέλεσμα

 

Ας το δούμε λίγο πιο αναλυτικά.

Αν υποθέσουμε ότι ο λόγος που πας να μιλήσεις με κάποια είναι απλά για να περάσεις ευχάριστα το υπόλοιπο βράδυ σου, τότε η προσέγγιση σου θα είναι πιο χαλαρή. Οι κινήσεις σου και το βλέμμα σου δεν θα εκφράζουν διεκδίκηση (φυσικά γιατί δεν έχεις πάει για να διεκδικήσεις κάτι).

 

Πας με σκοπό να πάρεις ένα τηλέφωνο;

Εδώ τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα. Οι κινήσεις σου θα είναι πιο αποφασιστικές, το χαμόγελό σου θα αφήνει αρκετά υπονοούμενα και αυτά που θα πεις θα έχουν έναν πιο συγκεκριμένο σκοπό, ο οποίος είναι να πάρεις το τηλέφωνο αυτής που έχεις απέναντί σου. Ως εδώ καλά λοιπόν.

 

Αν πήγαινες με σκοπό να της δείξεις ότι την βλέπεις ερωτικά;

Τότε η κατάσταση αλλάζει αρκετά. Από τη στιγμή που θα φανταστείς τί θες να κάνεις μαζί της, θα αλλάξει η φυσιολογία του σώματος σου. Οι κινήσεις σου θα γίνουν ακόμα πιο αποφασιστικές. Επίσης θα αλλάξει ο τρόπος που την κοιτάς. Είναι τελείως διαφορετικό να κοιτάς κάποια αδιάφορα και να την κοιτάς έχοντας στο μυαλό σου κάτι ερωτικό.

Αντίστοιχα, θα αλλάξει και ο τρόπος που την αγγίζεις καθώς και τα σημεία που την αγγίζεις. Για να μην παρεξηγήσεις, δεν εννοώ ότι θα γίνεις χυδαίος αλλά πιο σίγουρος και με άλλο σκοπό.

Συνεπώς, το να πάρεις το τηλέφωνό της δεν είναι αυτοσκοπός. Εντάξει, θα το πάρεις αλλά ο λόγος που πήγες να της μιλήσεις δεν είναι αυτός. Πήγες γιατί την βλέπεις ερωτικά και της το δείχνεις. Το εκφράζεις με αυτά που λες και με τις κινήσεις του σώματός σου.

Να είσαι σίγουρος ότι αυτό θα αλλάξει τον τρόπο που προσεγγίζεις. Όπως όμως αναφέραμε και στην αρχή, αυτό δεν μπορεί να γίνει με την μία. Χρειάζεται εξάσκηση και προσεγγίσεις. Είναι απαραίτητο να αποκτήσεις τριβή και άνεση και ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό, είναι να βγεις έξω και να φλερτάρεις.

Τι περιμένεις λοιπόν;    

Αν πιστεύεις ότι χρειάζεσαι βοήθεια, μην διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.