Τι Συμβαίνει Όταν Θέλεις Όλο και Περισσότερα;

Θέλεις συνεχώς περισσότερα και περισσότερα. Πότε δεν είσαι ικανοποιημένος με αυτά που έχεις και συνεχώς επιζητείς το κάτι παραπάνω.

Το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό όταν σκεφτόμουν το πλαίσιο του «όλο και περισσότερα» ήταν μια χαρακτηριστική λέξη που μου χτύπησε τα μηνίγγια με έναν εκνευριστικό τρόπο: Απληστία.

Δεν ξέρω αν σου έχει συμβεί, όμως εμένα θα μπορούσα να δηλώσω πως μου συμβαίνει με διάφορα πράγματα ειδικά στο κομμάτι της δουλειάς.

Και αποφάσισα να γράψω το συγκεκριμένο άρθρο περισσότερο για μένα ώστε να μην κολλήσω έτσι εύκολα την ρετσινιά του άπληστου.

Περισσότερα Αρώματα!Θέλεις συνεχώς περισσότερα και περισσότερα. Πότε δεν είσαι ικανοποιημένος με αυτά που έχεις και συνεχώς επιζητείς το κάτι παραπάνω.

Οι κοντινοί μου άνθρωποι γνωρίζουν πολύ καλά πως θέλω συνεχώς περισσότερα αρώματα.

Κολόνιες με λίγα λόγια.

Δοκιμάζω κολόνιες και τσεκάρω συνέχεια reviews με χειρουργική ιεροτελεστία για να αποφασίσω την επόμενη αγορά. Μάλιστα, πριν αγοράσω μια κολόνια, το αίσθημα που νιώθω είναι λες και θα ταξιδέψω στο φεγγάρι.

Φυσικά, έχω μαζέψει κάποιες φοβερές κολόνιες που όχι μόνο απολαμβάνω αλλά και που δεν βαριέμαι να φοράω. Μόνο που δεν προλαβαίνω να τις φοράω όλες γιατί απλούστατα είναι πολλές.

Όμως αυτό δεν έχει καμία σημασία στο μυαλό μου.

Ποτέ δεν είναι αρκετές και η αναζήτηση της επόμενης καλύτερης είναι μια εκστρατεία σε εξέλιξη.

Εργασία

Το ίδιο βέβαια συμβαίνει και στην δουλειά.

Μετά από κάποιο διάστημα, οτιδήποτε και αν έχει δημιουργηθεί, χρειάζεται βελτίωση. Σταματά να είναι αρκετό και η προσπάθεια γα την επόμενη εφεύρεση ξεκινά

Από την μια δεν είναι κακό να θέλεις όλο και περισσότερα, όλο και καλύτερα. Οι φιλοδοξίες σπρώχνουν την εξέλιξη και η εξέλιξη με την σειρά της δημιουργεί νέες και πολλές φορές καλύτερες συνθήκες.

Απλά υπάρχει ένα μικρό θέμα όταν θέλεις συνεχώς περισσότερα.

Και το πρόβλημα είναι πως από την στιγμή που το μυαλό σου εστιάσει στο επόμενο επίπεδο, η αξία αυτών που ήδη έχεις κατακτήσει και έχεις στα χέρια σου, μειώνεται δραματικά.

Και αυτός ο τρόπος σκέψης δεν αργεί να μεταμορφωθεί σε ένα είδος εμμονής.

Η Ασθένεια του να Θέλεις Συνεχώς ΠερισσότεραΘέλεις συνεχώς περισσότερα και περισσότερα. Πότε δεν είσαι ικανοποιημένος με αυτά που έχεις και συνεχώς επιζητείς το κάτι παραπάνω.

Όταν θέλεις περισσότερα, όπως έγραψα παραπάνω δεν είναι και τόσο κακό.

Τα πράγματα όμως μπερδεύονται αρκετά όταν τελικά τα αποκτήσεις. Γιατί όταν συμβεί, από την μια πιάνεις τον εαυτό σου να το απολαμβάνει και από την άλλη σκέφτεσαι ποιο είναι το επόμενο επίπεδο.

Και ξαφνικά συνειδητοποιείς πως η στιγμή της απόλαυσης ήταν ελάχιστη και αυτό που μένει είναι η επιθυμία για περισσότερα.

Μάλιστα, η ασθένεια του να θέλεις περισσότερα, είναι μια ονομασία που δόθηκε από τον Pat Riley, έναν από τους κορυφαίους προπονητές του NBA.

Είχε εξηγήσει πως όταν η ασθένεια του να θέλεις περισσότερα χτυπήσει μια ομάδα, η ομάδα εκθρονίζεται όχι από τον ανταγωνισμό αλλά από εσωτερικές δυνάμεις.

Ο ανταγωνισμός είναι πραγματικότητα και στον τομέα του φλερτ. Τσέκαρε το επεισόδιο από την εκπομπή μας Apla+Andrika.

Όταν κερδίζονται ένα, δύο ή ακόμα και τρία πρωταθλήματα, οι αθλητές δεν σταματούν να θέλουν ακόμα περισσότερα. Περισσότερα χρήματα, περισσότερα ρεκόρ, καλύτερα συμβόλαια και πάει λέγοντας.

Όταν συμβαίνει αυτό, αισθάνονται πως «το έχουν» και σταματούν να εξασκούν όλα τα βασικά που τους έφτασαν εν τέλει σε κορυφαίο επίπεδο.

Χάνουν την αίσθηση του συνόλου και του γενικότερου νοήματος.

Όταν όμως μιλάμε για νόημα, τι ακριβώς εννοούμε;

Τι Ακριβώς Σημαίνει να Θέλεις Περισσότερα;Θέλεις συνεχώς περισσότερα και περισσότερα. Πότε δεν είσαι ικανοποιημένος με αυτά που έχεις και συνεχώς επιζητείς το κάτι παραπάνω.

Για πολύ καιρό, η επιστήμη της Ψυχολογίας μελετούσε την ευτυχία μέσω του τι κάνει τους ανθρώπους δυστυχισμένους.

Από το 1980 όμως και μετά, το σκεπτικό άλλαξε και δημιουργήθηκε μια ερώτηση: «Μήπως να δούμε τι μας κάνει ευτυχισμένους;».

Παίρνοντας λοιπόν ένα μεγάλο γκρουπ ανθρώπων, του ρώτησαν δύο ερωτήσεις:

#1. Σε κλίμακα 1-10, πόσο ευτυχισμένος είσαι αυτή την στιγμή;

#2. Τι συμβαίνει στην ζωή σου που σου προκαλεί αυτά τα συναισθήματα;

Συλλέχθηκαν χιλιάδες ερωτηματολόγια και αυτό που έβγαλαν ως συμπέρασμα από τις απαντήσεις, ήταν άκρως εντυπωσιακό και ταυτόχρονα άκρως βαρετό!

Σχεδόν όλοι, είχαν δώσει ως απάντηση τον αριθμό 7!

Πηγαίνεις στο περίπτερο; Επτά. Λύνεις ένα πρόβλημα; Επτά. Κάνεις πώληση; Επτά.

Υπήρχαν περιπτώσεις βέβαια όπου απίστευτα τραγικά συμβάντα βαθμολογούνταν σε κλίμακα 2-5 και αντίστοιχα για απίστευτα θετικά η κλίμακα πήγαινε 7-9.

Όμως, μετά από κάποιο διάστημα, ο αριθμός επτά έκανε και πάλι την εμφάνιση του.

Συμπέρασμα; Κανείς δεν ήταν δυστυχισμένος αλλά και κανείς δεν ήταν απόλυτα ευτυχισμένος!

Το πώς αισθάνεσαι επηρεάζει και την αυτοπεποίθησή σου. Τσέκαρε το βίντεο του Χρήστου και δες αν ταυτίζεσαι.

Με λίγα λόγια, τα πράγματα πήγαιναν μια χαρά αλλά θα μπορούσαν να πάνε και καλύτερα.

Ένα αέναο παιχνίδι του μυαλού που δηλώνει συνεχώς πως τα πράγματα πηγαίνουν καλά αλλά αν είχα λίγα περισσότερα, θα έφτανα το δέκα!

Το ζήτημα βέβαια δεν είναι το τυχερό εφτάρι. Είναι πως οτιδήποτε και αν συμβεί, όσο θετικό και αν είναι, μετά από κάποιο διάστημα θα πέσουμε πάλι κάπου στο επτά!

Και σε αυτό το σημείο δεν γνωρίζεις ακριβώς αν όλες οι προσπάθειες σου που ενδεχομένως να δημιουργήσουν απίστευτα επιτεύγματα, καταλήξουν ξανά στο σημείο που θα ψάχνεις για την επόμενη αίσθηση του δέκα μέχρι να νιώσεις και πάλι επτά.

Φυσικά, όταν δηλώνουμε πως θέλουμε περισσότερα, έχουμε ένα βασικό κίνητρο: Την βελτίωση.

Θέλουμε κάποια κατάσταση, οποιαδήποτε και αν είναι αυτή, να γίνει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, καλύτερη.

Στον βωμό της βελτίωσης, πολλές θυσίες πρέπει να γίνουν και οι θυσίες έχουν κόστος.

Τελικά να Θέλω Περισσότερα;Θέλεις συνεχώς περισσότερα και περισσότερα. Πότε δεν είσαι ικανοποιημένος με αυτά που έχεις και συνεχώς επιζητείς το κάτι παραπάνω.

Δίκαιη ερώτηση και την γράφω γιατί την κάνω συνέχεια στον εαυτό μου.

Συνήθως, και το έγραψα παραπάνω, όταν θέλω περισσότερα, εκλογικεύω το κίνητρο πίσω από αυτό που θέλω και το βαφτίζω βελτίωση.

Περισσότερη και ποιοτικότερη δουλειά θα σημαίνει όχι μόνο περισσότερα χρήματα άρα και αναβάθμιση βιοτικού επιπέδου αλλά κυρίως πως θα έχω βρει νέους τρόπους να είμαι καλύτερος σε αυτό που κάνω, λαμβάνοντας περισσότερη απόλαυση.

Όμως η βελτίωση από την άλλη, σε οποιοδήποτε επίπεδο και αν φτάσει θα με ρίξει και πάλι στο επτά! Και αυτό είναι τόσο τραγικό όσο και λυτρωτικό.

Η ζωή δεν είναι μια λίστα που τσεκάρεις κουτάκια όταν πέτυχες κάτι, δεν είναι ένα βουνό που πρέπει να μετρήσεις ούτε ένα παιχνίδι μπάσκετ που θα πάρεις το πρωτάθλημα.

Η ζωή είναι μια ανταλλαγή όπου τα πάντα έχουν μια ανταλλακτική αξία.

Ανταλλαγή

Ανταλλάζεις κάτι για κάτι άλλο και η αξία όλων πραγμάτων μειώνεται ή αυξάνεται σε σύγκριση με την προσπάθεια και την προσοχή που βάζεις σε αυτά.

Και σε αυτή την ανταλλαγή, επιλέγεις τι είσαι διατεθειμένος να ανταλλάξεις ανάλογα με την αξία που έχουν τα πράγματα που έχουν σε σχέση με την αξία της προσπάθειας που χρειάζεται να δώσεις για τα πράγματα που θέλεις να αποκτήσεις.

Και αυτή είναι η παγίδα.

Η σύγκριση δεν γίνεται μόνο ανάμεσα στην αξία αυτών που έχεις με αυτών που θέλεις να αποκτήσεις αλλά με τι χρειάζεται να κάνεις για να αποκτήσεις κάτι καινούργιο.

Ξέρεις…. Για να καταλήξεις στο εφτάρι!!!

 Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Θέλεις συνέχεια περισσότερα και τίποτα δεν σου είναι αρκετό; Ίσως χρειάζεται να αναπροσαρμόσεις τους στόχους σου εδώ.

Να είσαι καλά

Ο Χρήστος γρήγορα στην ενήλικη ζωή του συνειδητοποίησε πως η πραγματική ουσία της σωστής επικοινωνίας με τις γυναίκες, δεν βρίσκεται ούτε σε ατάκες ούτε σε συστήματα και ότι αυτά είναι μόνο η αρχή για το ξεκίνημα μιας νέας ζωής και κρίσιμων εσωτερικών αλλαγών και εξελίξεων σε οποιοδήποτε τομέα. Στρέφοντας το ενδιαφέρον του στις δομές διαχείρισης Σχέσεων, αποφάσισε να επεκτείνει τις γνώσεις του πάνω στην Ψυχολογία, ώστε να συνδέσει τις πλούσιες εμπειρικές γνώσεις που ήδη υπήρχαν με τεχνογνωσίες που θα του επέτρεπαν μια βαθύτερη κατανόηση της διαπροσωπικής επαφής μεταξύ των δύο φύλων. Ο Χρήστος είναι ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνος του προγράμματος εκπαίδευσης του MenOfStyle.gr
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.