Τι Συμβαίνει στο Σώμα μας στη Διάρκεια του Φλερτ

Όταν φλερτάρουμε, το σώμα μας το γνωρίζει πολύ καλά και μπαίνει σε μια συγκεκριμένη διαδικασία. Τι συμβαίνει πραγματικά κατά τη διαδικασία του φλερτ!

Ή αλλιώς η σωματική διάσταση του φλερτ…

Το σώμα μας λειτουργεί με τρόπους που δεν γνωρίζουμε. Στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να αναπτύσσει μηχανισμούς που μας προστατεύουν.

Όταν φλερτάρουμε, το σώμα μας αντιδράει με πολύ συγκεκριμένο τρόπο. Εκκρίνονται συγκεκριμένες ουσίες και ενεργοποιούνται μηχανισμοί που έχουν ως σκοπό να μας προστατέψουν μεν, αλλά και να μας βοηθήσουν να πετύχουμε τον στόχο μας, που δεν είναι άλλος από το να έλξουμε ερωτικά την γυναίκα που μας αρέσει.

Οτιδήποτε συμβαίνει στο σώμα μας εμείς δεν το συνειδητοποιούμε. Είναι ωστόσο πολύ χρήσιμο και ενδιαφέρον να ξέρουμε πως ακριβώς λειτουργούμε, καθώς για τους περισσότερους το φλερτ είναι μια μορφή πίεσης.

Η πίεση αυτή σε οδηγεί σε λάθη που τελικά σαμποτάρουν τον εαυτό σου.

Ενδεχομένως, αν γνωρίζουμε τον τρόπο που αντιδράει ο οργανισμός μας όταν φλερτάρουμε, να μπορέσουμε να χειριστούμε κάποιες καταστάσεις πιο αποτελεσματικά.

Όπως έχουμε ξαναπεί, το φλερτ θα έπρεπε να είναι μια ευχάριστη διαδικασία, με κύριο σκοπό να γνωρίσουμε την γυναίκα που έχουμε απέναντί μας, και να περάσουμε και οι δύο καλά.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να το πετύχεις αυτό, και όπως θα ανακαλύψεις, ο ένας είναι η εξάσκηση. Όσο περισσότερο φλερτάρεις, τόσο περισσότερο και ο οργανισμός σου μαθαίνει να αντιδράει θετικά στο φλερτ και σε βοηθάει να πετύχεις τον στόχο που έχεις.

Τι συμβαίνει, λοιπόν, στο σώμα μας όταν φλερτάρουμε;

Συνέχισε να διαβάζεις και θα μάθεις !

#1. Σώμα Και Φλερτ: Όταν Φλερτάρεις Το Σώμα Σου Μπαίνει Σε Κατάσταση Φόβουφόβος στο φλερτ

Πρόκειται για το λεγόμενο fight or flight mode, που σύμφωνα με τους επιστήμονες αναπτύσσεται στους ανθρώπους όπως και στα ζώα όταν βρισκόμαστε αντιμέτωποι με καταστάσεις που υποσυνείδητα νομίζουμε ότι είναι επικίνδυνες για εμάς.

Όταν γνωρίζουμε καινούριους ανθρώπους, είμαστε βιολογικά προγραμματισμένοι να μην νιώθουμε εμπιστοσύνη απέναντί τους, και αυτομάτως να μπαίνουμε σε κατάσταση φόβου.

Η κατάσταση αυτή ενεργοποιείται από την αμυγδαλή που βρίσκεται στον εγκέφαλό μας, και έχει ως σκοπό να μας χτυπήσει το καμπανάκι ότι ακολουθεί κίνδυνος. Ο απώτερος σκοπός αυτής της λειτουργίας είναι να εκκριθούν οι κατάλληλες ουσίες ώστε να προστατευθούμε.

Ωστόσο, οι ειδικοί λένε ότι παρ’ όλο που κατά την διάρκεια του φλερτ αυτή η λειτουργία ενεργοποιείται, το φλερτ βοηθάει να ανασταλεί και να μειωθεί το αίσθημα του φόβου απέναντι σε κάποιον άγνωστο.

Ο λόγος είναι ότι το σώμα μας μπαίνει ταυτόχρονα σε κατάσταση ενδιαφέροντος και ασφάλειας, καθώς αναγνωρίζει ότι έχει απέναντί του ένα άτομο του αντίθετου φύλου, το οποίο είναι πιθανός σύντροφος.

#2. Σώμα Και Φλερτ: Όταν Φλερτάρεις Στέλνεις Ορμόνες Έλξης στην Γυναίκα Που Σου Αρέσειφλερτ

Μόλις καταλαγιάσει ο φόβος του αγνώστου, κι αρχίζεις να γνωρίζεις λίγο καλύτερα το άτομο που έχεις απέναντί σου, το σώμα συνειδητοποιεί ότι επιδιώκεις να φλερτάρεις, και ξεκινάει να ενεργοποιεί λειτουργίες που θα σε βοηθήσουν να γίνεις πιο ελκυστικός.

Η αμυγδαλή, η οποία ενεργοποιεί αρχικά το σήμα κινδύνου και βάζει το σώμα σε λειτουργία fight or flight, είναι μέρος ενός μεγαλύτερου συστήματος, που είναι το μεταιχμιακό σύστημα. Το σύστημα αυτό ενεργοποιεί τις βασικές ανθρώπινες επιθυμίες, οι οποίες είναι το φαγητό, η αγάπη και το σεξ.

Με την ενεργοποίηση των επιθυμιών μας εκκρίνεται ντομαπίνη, που είναι μια ορμόνη και νεροδιαβιβαστής θετικών συναισθημάτων, με αποτέλεσμα να νιώθουμε πιο ευχάριστα κατά την διάρκεια του φλερτ.

Με το που αρχίζει να εκκρίνεται η ντοπαμίνη, η γλώσσα σώματός μας αρχίζει να αναλαμβάνει ενεργό ρόλο στην διαδικασία του φλερτ, καθώς στέλνουμε ασυνείδητα μηνύματα στην γυναίκα ότι μας αρέσει. Αρχίζουμε να γινόμαστε πιο διαχυτικοί, ενώ παράλληλα εκκρίνονται φερορμόνες, που ενισχύουν το φυσικό μας άρωμα, και είναι ιδιαίτερα ελκυστικές.

Όλα αυτά συμβαίνουν μέσα στα πρώτα δευτερόλεπτα της συνάντησής μας με μια γυναίκα, και είναι διαδικασίες που δεν συνειδητοποιούμε.

Διάβασε το επόμενο και θα ανακαλύψεις γιατί όσο περισσότερο φλερτάρεις, τόσο πιο ελκυστικός  γίνεσαι.

#3. Σώμα Και Φλερτ: Όταν Φλερτάρεις Το Σώμα Σου Δίνει Σημάδια Ότι Σου Αρέσει Η Γυναίκαφλερτ

Όλες οι παραπάνω διαδικασίες έχουν ως αποτέλεσμα το σώμα σου να δίνει συγκεκριμένα σημάδια για να περάσει ένα μήνυμα στην γυναίκα που σου αρέσει ότι την βρίσκεις ελκυστική.

Α) Το πρώτο είναι ότι οι κόρες των ματιών σου διαστέλλονται. Αυτό συμβαίνει πάντα όταν κάνουμε κάτι που μας αρέσει, καθώς ο εγκέφαλος λαμβάνει το μήνυμα ότι υπάρχει κάτι ενδιαφέρον, και επιδιώκει να απορροφήσει την πληροφορία στο έπακρο.

Β) Παράλληλα, εκκρίνεται μια ακόμη ουσία, η βαζοπρεσσίνη στους άντρες και η ωκυτοκίνη στις γυναίκες, που είναι η ορμόνη που μας κάνει να αγαπάμε το άλλο πρόσωπο και να δενόμαστε μαζί του. Η βαζοπρεσσίνη είναι και ο λόγος που όταν είσαι με μια γυναίκα που σου αρέσει, γίνεσαι πιο γλυκός, έχεις την τάση να θες να αγγίξεις περισσότερο, και συνολικότερα έχεις μια πιο ελκυστική και συντροφική συμπεριφορά.

Γ) Ταυτόχρονα, ένας άλλος λόγος που αρχίζεις να γίνεσαι πιο ελκυστικός στο αντίθετο φύλο είναι ότι αρχίζεις να γελάς, πράγμα για το οποίο ευθύνεται η ωκυτοκίνη, η οποία εκκρίνεται και στους άντρες με διαφορετικές λειτουργίες.

Άλλοι Βιολογικοί Μηχανισμοί Κατά τη Διάρκεια Του Φλερτ

Κάποια χαρακτηριστικά των γυναικών είναι αντικειμενικά ελκυστικά. Μάθε περισσότερα στο επεισόδιο από το ελληνικό podcast μας Apla+Andrika.

Όλα αυτά είναι σύμμαχοι που σε βοηθούν να γίνεις πιο ελκυστικός στα μάτια της, και να γίνει πιο ξεκάθαρο σε υποσυνείδητο επίπεδο ότι η γυναίκα σου αρέσει και ότι θέλεις να την φλερτάρεις.

Το σώμα μας όταν φλερτάρουμε λειτουργεί σαν ασπίδα, και μας βοηθάει να προστατευθούμε από την απόρριψη.

προστατευει απο την απόρριψη

Επιπλέον, λόγω της ντοπαμίνης, όσο περισσότερο φλερτάρεις, τόσο περισσότερο εθίζεσαι σε αυτό και θέλεις να το ξανακάνεις.

Το φλερτ μπορεί να γίνει η πιο ευχάριστη εμπειρία που θα ζήσεις, και το σώμα σου έχει μηχανισμούς για να σε βοηθήσει σε αυτό. Μην κολλάς. Αν έχεις αρκετό διάστημα να προσεγγίσεις γυναίκες, ξεκίνα σήμερα. Τώρα ξέρεις ότι έχεις από την φύση σου τα κατάλληλα όπλα για να πετύχεις.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Η διαδικασία του φλερτ είναι επιστήμη. Μάθε περισσότερα εδώ.

Βρες το βιβλίο μας Άνδρας Αξίας εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.