Τι Συμβαίνει στο Σώμα της Κατά την Διάρκεια του Σεξ;

Αν θέλεις να γνωρίζεις πως συμπεριφέρεται το σώμα της γυναίκας κατά την διάρκεια του σεξ, τότε διάβασε παρακάτω.

Τα κατάφερες, βγήκες ραντεβού, της έδειξες ότι την θέλεις και καταλήξατε να κάνετε σεξ. Το τι συμβαίνει στο αντρικό σώμα κατά την διάρκεια του σεξ είναι εμφανές και σου είναι σίγουρα γνωστό. Τι συμβαίνει όμως με τις γυναίκες; Τι συμβαίνει μέσα στο σώμα τους όταν διεγείρονται σεξουαλικά;

Συνέχισε να διαβάζεις για να μάθεις!

Φάση 1: Η Επιθυμία Γα Σεξ
Αν θέλεις να γνωρίζεις πως συμπεριφέρεται το σώμα της γυναίκας κατά την διάρκεια του σεξ, τότε διάβασε παρακάτω.

Η αλήθεια είναι ότι η επιθυμία δεν περιλαμβάνεται στα «επίσημα» μέρη του σεξουαλικού κύκλου. Η επιθυμία όμως, είναι κάτι βασικό ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία.

Για κάποιες γυναίκες, ιδιαίτερα αν είναι σε μια νέα σχέση ή αν είναι πολύ ενθουσιασμένες, η επιθυμία μπορεί να υπάρχει εξαρχής, ενώ σε άλλες μπορεί να δημιουργηθεί στην πορεία, με τα προκαταρκτικά.

Το άγγιγμα σου είναι ικανό να της δημιουργήσει έντονη επιθυμία, γι’ αυτό και από το πρώτο λεπτό μιας γνωριμίας πρέπει να την αγγίζεις, ελαφρά και συχνά και να κλιμακώνεις την επαφή σιγά-σιγά.

Φάση 2: Η Διέγερση Πριν Το Σεξ
σωμα

Μόλις ο εγκέφαλος διεγερθεί από κάποιο ερέθισμα, στέλνει σήμα στο σώμα και ξεκινά μια σειρά γεγονότων.

 • Αυξάνεται η καρδιακή συχνότητα και η αρτηριακή πίεση.
 • Αναλόγως του χρώματος του δέρματος, παρατηρείται ερυθρότητα στο στήθος και στον λαιμό.
 • Το σώμα απελευθερώνει νιτρικό οξείδιο, το οποίο κάνει τους μύες να χαλαρώσουν και αυξάνεται η αιμάτωση του κόλπου και του τράχηλου.
 • Αυτή η αιμάτωση προκαλεί την λίπανση.
 • Η κλειτορίδα αιματώνεται και διεγείρεται.

Παρατηρείται διαστολή του άνω μέρους του τράχηλου και συστολή του κατώτερου, κάτι που δημιουργεί διαφορά πίεσης. Ο κόλπος προετοιμάζεται να οδηγήσει το σπέρμα προς τον τράχηλο.

 • Η αιμάτωση συνεχίζεται και σε άλλα σημεία, όπως οι ρώγες, που γίνονται πιο ευαίσθητες.
 • Το μυϊκό σύστημα αρχίζει σιγά-σιγά να εντείνεται.

Και φυσικά υπάρχει και συνέχεια…

Φάση 3: Υπερδιέγερση
σωμα

Σε αυτή την φάση η γυναίκα αισθάνεται έντονη σεξουαλική διέγερση και σε όλα τα παραπάνω προστίθενται και αυτά, για να το κάνουν ακόμη καλύτερο:

 • Παρατηρείται έντονη δραστηριότητα στα κέντρα ευχαρίστησης του εγκεφάλου και απενεργοποιούνται κατά κάποιον τρόπο τα τμήματα του εγκεφάλου που σχετίζονται με το άγχος, κάτι που είναι το κλειδί για την φάση 4, τον οργασμό.
 • Τα επίπεδα ντοπαμίνης και επινεφρίνης (αδρεναλίνη) είναι στο μέγιστο σημείο. Η ντοπαμίνη είναι νευροδιαβιβαστής και εξασφαλίζει ότι η ροή του αίματος οδηγείται στα σημεία που είναι απαραίτητη, ενώ η αδρεναλίνη εξασφαλίζει την παροχή ενέργειας.
 • Ο κόλπος παίρνει ένα βαθύ μωβ χρώμα, κάτι που δεν μπορείς να δεις, αλλά ίσως παρατηρήσεις ότι το εξωτερικό μέρος σκουραίνει επίσης.
 • Οι μύες των χεριών, των ποδιών και του προσώπου συσπώνται.
 • Η κλειτορίδα γίνεται πιο ευαίσθητη.

Φάση 4: Οργασμός
Αν θέλεις να γνωρίζεις πως συμπεριφέρεται το σώμα της γυναίκας κατά την διάρκεια του σεξ, τότε διάβασε παρακάτω.

Όταν η γυναίκα φτάνει σε οργασμό συμβαίνουν τα παρακάτω φοβερά!

 • Η καρδιακή συχνότητα, ο ρυθμός αναπνοής και η αρτηριακή πίεση φτάνουν στα μέγιστα.
 • Παράγονται σημαντικές ποσότητες οξυτοκίνης, κάτι που εκτός από έντονη ευχαρίστηση, προκαλεί συσπάσεις, οι οποίες οδηγούν το σπέρμα προς τον τράχηλο.
 • Όλοι οι μύες γύρω από τον κόλπο συσπώνται 5 έως 12 φορές ανά 0,8 δευτερόλεπτα, για όσο διαρκεί ο οργασμός.

Φάση 5: Χαλάρωση Μετά Το Σεξ
Αν θέλεις να γνωρίζεις πως συμπεριφέρεται το σώμα της γυναίκας κατά την διάρκεια του σεξ, τότε διάβασε παρακάτω.

Στην συνέχεια έρχεται η χαλάρωση και οι ρυθμοί του σώματος γυρίζουν πίσω στο κανονικό.

Μερικές γυναίκες μπορούν σχεδόν αμέσως να επανέλθουν στην φάση του οργασμού και να βιώσουν πολλαπλούς οργασμούς, οπότε μετά την χαλάρωση ίσως υπάρχει και δεύτερος γύρος.

Κατά τη διάρκεια του σεξ συμβαίνουν εκπληκτικά πράγματα και στα δυο φύλα. Για το τέλος λοιπόν θα σου πούμε ότι είναι σημαντικό να περάσετε καλά και να το απολαύσετε και οι δύο. Αφιέρωσε τον απαραίτητο χρόνο στη σωστή προετοιμασία του σώματος της γυναίκας και δες τη σεξουαλική διάθεση να εκτοξεύεται.

Περισσότερο από αυτό, μπορείς να έχεις από πριν ήδη φροντίσει για τη δημιουργία της κατάλληλης ατμόσφαιρας για να νιώθετε και οι δυο άνετα να εκφραστείτε. Αυτή είναι μια σοφή κίνηση που ξέρεις τι μπορεί να σου προσφέρει. Πάντως μια από τις πιο σωστές τακτικές σου στο σεξ θα πρέπει να είναι να μην βιάζεσαι να φτάσεις στον ”προορισμό” σου, αλλά να δίνεις χώρο και χρόνο για να έχετε και οι δυο εξίσου καλή ερωτική διάθεση και ενέργεια. Είπαμε, το σεξ το απολαμβάνουν και οι δυο.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Πρέπει να γνωρίζεις, τι μηνύματα σου στέλνει το σώμα της γυναίκας κατά την διάρκεια της ερωτικής πράξης, δες εδώ για ακόμα περισσότερα tips.

Βρες και παράγγειλε το βιβλίο μας Άνδρας Αξίας εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.