Τί Θέλει Τελικά μια Γυναίκα;

Μεταξύ σοβαρού και αστείου, πάντα οι άντρες μιλούν για το ότι οι γυναίκες δεν ξέρουν τι πραγματικά θέλουν. Τι θέλει μια γυναίκα τελικά;

Το αιώνιο ερώτημα που έχει τεθεί από δισεκατομμύρια άντρες σε όλο τον κόσμο, και για πολλούς παραμένει αναπάντητο ακόμα και σήμερα.

Για δεκαετίες ή ίσως και αιώνες, οι άντρες έβρισκαν εξαιρετικά δύσκολο το να κατανοήσουν μια γυναίκα. Θεωρούσαν ότι οι γυναίκες είναι ιδιαίτερα περίπλοκα όντα, πλήρως ακατανόητα, και, ακριβώς επειδή δεν τις καταλάβαιναν, σε περιόδους σκοταδισμού τις θεωρούσαν ακόμα και επικίνδυνες.

Δεν είναι λίγες φορές που οι άντρες κατά την διάρκεια της ιστορίας του κόσμου περιόρισαν και επιδίωξαν να υποτάξουν τις γυναίκες με σκοπό να τις ελέγξουν.

Ο λόγος;

Δεν τις καταλάβαιναν. Και ως γνωστόν, ό, τι δεν καταλαβαίνουμε το φοβόμαστε.

Καθώς φλερτάρεις και εξελίσσεσαι θα αντιμετωπίσεις πολλούς από τους φόβους και τις ανασφάλειες σου.

Ο Σίγκμουντ Φρόυντ είπε το εξής: Η μεγαλύτερη ερώτηση που δεν έχει απαντηθεί ποτέ και που κι εγώ δεν έχω κατορθώσει να απαντήσω μετά από τριάντα χρόνια έρευνας, είναι: «τι θέλει μια γυναίκα;»

Και όντως τώρα, μεταξύ μας, οι γυναίκες είναι αρκετά πολύπλοκα όντα. Ελάχιστοι άντρες έχουν κατορθώσει ανά τα έτη να κατανοήσουν σε βάθος τον ψυχισμό τους, και όσοι το έκαναν είχαν φυσικά ένα τεράστιο προτέρημα, καθώς είχαν καταφέρει να λύσουν αυτό που για πολλούς είναι γρίφος.

Αλλά τι θέλει τελικά μια γυναίκα;

Ως γυναίκα, αποφάσισα σήμερα να σας το απαντήσω.

#1. Μια Γυναίκα Θέλει Να Νιώθει Ασφάλεια Και ΠροστασίαΜεταξύ σοβαρού και αστείου, πάντα οι άντρες μιλούν για το ότι οι γυναίκες δεν ξέρουν τι πραγματικά θέλουν. Τι θέλει μια γυναίκα τελικά;

Από τα πρώτα πράγματα που θέλουμε να νιώθουμε ως γυναίκες είναι η ασφάλεια. Θέλουμε να νιώθουμε ότι ο άντρας που έχουμε δίπλα μας είναι ικανός να μας προστατεύσει και να μας παρέχει ασφάλεια αν χρειαστεί.

Αυτός είναι ένας πάρα πολύ σημαντικός παράγοντας, και ισχύει τόσο από εξελικτικής απόψεως, όσο και από ψυχολογικής- συναισθηματικής.

Ένας βασικός λόγος που μια γυναίκα θέλει να νιώθει ότι είναι ασφαλής δίπλα σε έναν άντρα είναι ότι οι άντρες έχουν μεγαλύτερη μυϊκή δύναμη. Επομένως, είναι πολύ πιο εύκολο να προστατέψει ένας άντρας μια γυναίκα από κάποιον που θέλει να την βλάψει.

Το αποκαλυπτικό είναι το εξής: Αυτός είναι και ένας από τους κύριους λόγους που μας αρέσουν άντρες με κύρος και χρηματική δύναμη. Πιστεύουμε σε υποσυνείδητο επίπεδο ότι αν κάτι συμβεί, ο άντρας που τα κατέχει αυτά θα μας προστατεύσει.

Απίστευτο και όμως αληθινό.

#2. Μια Γυναίκα Θέλει Ένα Άντρα Που Αναλαμβάνει Ευθύνες Και Παίρνει ΠρωτοβουλίεςΜεταξύ σοβαρού και αστείου, πάντα οι άντρες μιλούν για το ότι οι γυναίκες δεν ξέρουν τι πραγματικά θέλουν. Τι θέλει μια γυναίκα τελικά;

Το παραπάνω είναι ιδιαίτερα σημαντικό !

Μια γυναίκα θέλει να νιώθε ότι έχει ένα ισχυρό αρσενικό δίπλα της, που έχει μια ηγετική προσωπικότητα και έχει αυξημένη ικανότητα λήψης αποφάσεων και πρωτοβουλιών.

Δεν είναι λίγες οι φορές που μια γυναίκα βαριέται μέσα στην σχέση, ακριβώς επειδή στον σύντροφό της λείπουν αυτά τα δύο πάρα πολύ σημαντικά χαρακτηριστικά.

Ναι, είναι αλήθεια. Μας αρέσει να παίρνετε πρωτοβουλίες όσο τίποτε άλλο. Για μας, όσο λιγότερες ευθύνες έχουμε, τόσο μεγαλύτερη ασφάλεια νιώθουμε δίπλα σας.

Θέλουμε να είστε δυναμικοί, να έχετε στόχους, δική σας άποψη και να την υποστηρίζετε. Αυτά είναι πού σημαντικά στοιχεία για εμάς.

#3. Μια Γυναίκα Θέλει Ηρεμία Και Θετικά ΣυναισθήματαΜεταξύ σοβαρού και αστείου, πάντα οι άντρες μιλούν για το ότι οι γυναίκες δεν ξέρουν τι πραγματικά θέλουν. Τι θέλει μια γυναίκα τελικά;

Όλοι οι άνθρωποι το θέλουμε αυτό. Οι αλήθεια είναι ότι κανένας δεν αντέχει τις εντάσεις σε μια σχέση.

Ως γυναίκες, θέλουμε δίπλα μας έναν άντρα που να είναι ΨΥΧΡΑΙΜΟΣ. Να ξέρει που βαδίζει και να έχει μια ηρεμία που να μας ηρεμεί κι εμάς.

Και κυρίως, να μας δημιουργεί θετικά συναισθήματα.

Να μας κάνει να γελάμε και να μας δημιουργεί θετικά συναισθήματα. Γι’ αυτό, άλλωστε, μας αρέσουν και οι άντρες με χιούμορ.

#4. Μια Γυναίκα Θέλει Έναν Άντρα Που Την Προσέχει Και Την ΣέβεταιΜεταξύ σοβαρού και αστείου, πάντα οι άντρες μιλούν για το ότι οι γυναίκες δεν ξέρουν τι πραγματικά θέλουν. Τι θέλει μια γυναίκα τελικά;

Οι καλοί τρόποι είναι ένα πάρα πολύ σέξι χαρακτηριστικό σε έναν άντρα. Ως γυναίκα, βρίσκω ιδιαίτερα ελκυστικό κάποιον ο οποίος ξέρει πως να μου συμπεριφερθεί. Ο οποίος αναγνωρίζει την αξία μου και μου δίνει προτεραιότητα.

Που με εμπνέει και που με κάνει να νιώθω θετικά για τον εαυτό μου.

Που με στηρίζει και μου θυμίζει ποια είμαι.

Και, όταν κάποιος μου φέρεται με σεβασμό και μου χαρίζει αξία και προσοχή, θα κάνω κι εγώ το ίδιο για εκείνον.

Έτσι κι αλλιώς, ο σκοπός είναι να ανεβάσουμε και να εμπνεύσουμε ο ένας τον άλλον, και όχι να τον μειώσουμε.

#5. Μια Γυναίκα Θέλει Κάποιον Που Την Κάνει Να Νιώθει ΞεχωριστήΜεταξύ σοβαρού και αστείου, πάντα οι άντρες μιλούν για το ότι οι γυναίκες δεν ξέρουν τι πραγματικά θέλουν. Τι θέλει μια γυναίκα τελικά;

Και πάλι, αυτό είναι κάτι που αρέσει σε όλους μας.

Μια γυναίκα, όμως, θέλει να νιώθει ότι έχει την προσοχή σου. Ότι είναι αρκετά ξεχωριστή και μοναδική για σένα. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα παρατήσεις την ζωή σου και την πραγματικότητά σου για μένα, γιατί αυτό ως γυναίκες δεν το βρίσκουμε ελκυστικό.

Αυτό που θέλουμε, όμως, είναι να μας κάνετε να νιώθουμε ξεχωριστές για εσάς- ιδιαίτερα όταν έχουμε έντονα συναισθήματα απέναντί σας- χωρίς να θυσιάζετε κομμάτια της ζωής σας και του χαρακτήρα σας.

Δύσκολο ε;

#6. Μια Γυναίκα Θέλει Έναν Άντρα Με Υψηλή ΑντίληψηΜεταξύ σοβαρού και αστείου, πάντα οι άντρες μιλούν για το ότι οι γυναίκες δεν ξέρουν τι πραγματικά θέλουν. Τι θέλει μια γυναίκα τελικά;

Μεγάλο προνόμιο αυτό για έναν άντρα. Είναι από τα χαρακτηριστικά που κοιτάμε περισσότερο απ’ όλα σε ένα αρσενικό- η αντίληψή του. Το πόσο κοινωνικά και συναισθηματικά έξυπνος είναι.

Για αυτό και πολλές φορές σας τεστάρουμε.

Το να μπορείτε να μας διαχειριστείτε στις δύσκολές μας στιγμές φανερώνει για εμάς ότι είστε αρκετά έξυπνοι για να διαχειριστείτε ακόμα πιο δύσκολες καταστάσεις στον πραγματικό κόσμο που πιθανόν να προκύψουν.

Όλες αναζητάμε έναν άντρα με υψηλή αντίληψη, καθώς και κάποιον που συνδυάζει την αντίληψη με ενσυναίσθηση, την ικανότητα, δηλαδή, του να συναισθάνεται τους γύρω του.

Στην ουσία αυτό κυνηγάμε.

Και ευτυχώς, η αντίληψη είναι κάτι που καλλιεργείται.

#7. Συνολικά, Μια Γυναίκα Θέλει Δίπλα Της Κάποιον Με ΑΞΙΑΜεταξύ σοβαρού και αστείου, πάντα οι άντρες μιλούν για το ότι οι γυναίκες δεν ξέρουν τι πραγματικά θέλουν. Τι θέλει μια γυναίκα τελικά;

Όλα τα παραπάνω είναι τα συστατικά μιας αλάνθαστης συνταγής με το όνομα ΑΞΙΑ. Ουσιαστικά, ο λόγος που κοιτάμε όλα τα παραπάνω είναι για να δούμε πόση αξία έχεις ως άνθρωπος. Και αυτό είναι απολύτως λογικό, καθώς αυτό ακριβώς κοιτάς κι εσύ σε εμάς !

Η αξία είναι κάτι που αποτελείται από πολλά πράγματα ταυτόχρονα, κι έχει να κάνει με την ποιότητα του ανθρώπου, την ιδιοσυγκρασία του, τον χαρακτήρα του, τις προθέσεις του και πολλά άλλα.

Είναι κάτι που χτίζεται σταδιακά και μονίμως εξελίσσεται.

Και είναι και ο μοναδικός τρόπος που υπάρχει ώστε να κατακτήσεις πραγματικά μια γυναίκα.

Τσέκαρε τα πιο κλασσικά λάθη που κάνεις όταν φλερτάρεις με μια γυναίκα.

Disclaimer: Μην με παρεξηγήσεις. Τίποτα από αυτά που κοιτάμε σε έναν άντρα δεν το κοιτάμε συνειδητά. Συνήθως όλα τα παραπάνω παίζουν σε υποσυνείδητο επίπεδο, πριν αποφασίσουμε αν θα συνάψουμε ή θα διατηρήσουμε σχέση με κάποιον. Και σε καμία περίπτωση δεν το κάνουμε για να σας παιδέψουμε.

Η αλήθεια είναι ότι κι εσείς κοιτάτε κάποια συγκεκριμένα πράγματα πριν επιλέξετε μια γυναίκα. Όλοι οι άνθρωποι το κάνουμε αυτό.

Η δεύτερη αλήθεια είναι η εξής: Στις περισσότερες περιπτώσεις, κι εμείς δεν μπορούμε να σας καταλάβουμε.

Η τρίτη αλήθεια είναι και η πιο συγκλονιστική: Πολλές φορές, ούτε κι εμείς οι ίδιες δεν μας καταλαβαίνουμε !

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Το τι πραγματικά θέλει μια γυναίκα, το μαθαίνεις και καθώς φλερτάρεις μαζί της. Μάθε περισσότερα εδώ.

Καλή συνέχεια

Eva

Coach at Men Of Style
Η Εύα, με χρόνια εκπαιδευτικής εμπειρίας και ενασχόλησης με τις κοινότητες του φλερτ, βοηθά τους Άνδρες που έρχονται στο Men Of Style, να ακονίσουν τις ικανότητές τους και τις γνώσεις τους, πριν βγουν με τους coaches στο πεδίο.
Eva
Eva
author
Η Εύα, με χρόνια εκπαιδευτικής εμπειρίας και ενασχόλησης με τις κοινότητες του φλερτ, βοηθά τους Άνδρες που έρχονται στο Men Of Style, να ακονίσουν τις ικανότητές τους και τις γνώσεις τους, πριν βγουν με τους coaches στο πεδίο.