Τι Χρειάζεται να Γνωρίζεις Πριν την Πρώτη σου Σχέση

Αποφάσισες πως ήρθε η ώρα να προχωρήσεις στο επόμενο στάδιο, αλλά είναι η πρώτη σου σχέση και δεν ξέρεις τι να κάνεις. Μάθε περισσότερα σήμερα!

Η Πρώτη Σου Σχέση…

Όταν είσαι ακόμη σε μικρή ηλικία ή με λίγη εμπειρία στο κομμάτι των σχέσεων, μπορεί να έχεις στο μυαλό σου  μια εικόνα για αυτές που απέχει από την πραγματικότητα.

Συχνά εξιδανικεύουμε τις καταστάσεις και σκεφτόμαστε ιδανικά σενάρια, τα οποία όταν δεν εκπληρώνονται (δηλαδή σχεδόν πάντα), αρχίζουμε και αισθανόμαστε περίεργα.

Έτσι λοιπόν, αν δεν έχεις ακόμη κάνει την πρώτη σου σχέση ή αν μόλις ξεκίνησες, είναι καλό να έχεις υπ’ όψιν σου μερικά σημεία που θα σε βοηθήσουν, τόσο κατά την διάρκεια της, όσο και μετά από αυτήν.

πρώτη σχέση

#1. Στην Πρώτη Σου Σχέση Θα Υπάρξουν Διαμάχες

Ένα πράγμα το οποίο τρομάζει τους άντρες και τις γυναίκες που δεν έχουν ξαναβρεθεί σε σχέση είναι ο πρώτος καβγάς.

Χαλάρωσε. Οι τσακωμοί συμβαίνουν και είναι μέρος των σχέσεων.  Ειδικά όταν δυο άνθρωποι είναι σε σχέση για καιρό, αναπόφευκτα θα υπάρξουν διαμάχες. Αυτό όμως δεν λέει κάτι για την σχέση.

Στην πραγματικότητα, το να μην έχει γίνει ποτέ τσακωμός σημαίνει τις περισσότερες φορές ότι οι άνθρωποι φοβούνται να εκδηλώσουν τα συναισθήματα τους και δεν είναι ένδειξη μιας υγιούς σχέσης.

Δες το επεισόδιο από το ελληνικό podcast του Apla+Andrika για τα λάθη που όλοι κάνουμε στις πρώτες σχέσεις.

#2. Πρέπει Να Βάλεις Όρια Στη Σχέση

Κάτι που απασχολεί τους άπειρους ανθρώπους είναι η προοπτική μιας τοξικής σχέσης στην οποία ίσως η γυναίκα τους εκμεταλλευτεί λόγω της αθωότητας και της έλλειψης εμπειρίας.

Οι φόβοι είναι βάσιμοι, όμως δεν πρόκειται να συμβεί οτιδήποτε από αυτά, εάν ήδη έχεις διαμορφώσει ισχυρά όρια, τα οποία θα κρατήσουν τους τοξικούς ανθρώπους μακριά και θα σου δώσουν την δυνατότητα να δημιουργήσεις μια υγιή σχέση.

Το να είσαι σε μια σχέση δεν σημαίνει ότι χάνεις παντελώς την αίσθηση του εαυτού σου.

Έχεις τα δικά σου ενδιαφέροντα και τους φίλους σου.

Την ίδια στιγμή, η γυναίκα με την οποία έχεις σχέση έχει ανάγκη τα δικά της ενδιαφέροντα και την παρέα της. Όπως δεν της ανήκεις, έτσι δεν σου ανήκει και εκείνη.

Στα πλαίσια των ορίων, είναι σημαντικό να μπορείς να δώσεις προσωπικό χώρο και χρόνο στην σύντροφο σου, όπως εσύ αντίστοιχα θα έχεις τον δικό σου. Αυτό θα συμβάλλει στην διατήρηση της ισορροπίας.

#3. Μην Παραμελείς Τους Φίλους Και Την Οικογένεια Για Τη Σχέση

πρώτη σχέση

Μια σχέση, ιδιαίτερα η πρώτη, έχει ημερομηνία λήξης. Μην παραμελήσεις τους φίλους και την οικογένεια, για μια τέτοια σχέση.

Η οικογένεια και οι φίλοι σου έχουν προτεραιότητα. Μην νομίζεις ότι  μπορείς να τους αγνοείς μέχρι να τελειώσει η σχέση σου. Βρες χρόνο για όλες τις υπόλοιπες σχέσεις στην ζωή σου και μην ξεχνάς ότι είναι σημαντικό να είσαι κοινωνικός και να έχεις ένα μεγάλο δίκτυο δικών σου ανθρώπων.

#4. Η Ζωή Δεν Είναι Παραμύθι

Η ζωή δεν είναι παραμύθι και αυτά που βλέπεις στις ταινίες δεν συμβαίνουν στην πραγματικότητα.

Στατιστικά μόνο το 2% των σχέσεων του λυκείου διαρκούν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτή είναι μια ηλικία που οι ορμόνες έχουν το πάνω χέρι και εκτός αυτού είσαι αρκετά μικρός    για να γνωρίζεις τι θέλεις πραγματικά

Είναι όμορφο το ρομάντζο, αλλά για να κρατήσεις μια σχέση που ευημερεί, απαιτεί σκληρή δουλειά, για να έχει διάρκεια.

Δες το Θέμη να σου εξηγεί ποια πράγματα θα ήθελε να γνωρίζει νωρίτερα, για να έχεις κι εσύ αυτές τις εμπειρίες.

#5. Ενδέχεται Να Πληγωθείς

Είναι μέρος της ζωής και των σχέσεων και είναι αναμενόμενο. Όταν ανοίγεσαι σε κάποιο άτομο, γίνεσαι ευάλωτος.

Αυτό το άνοιγμα δημιουργεί μια πολύ κοντινή  σύνδεση μεταξύ δυο ανθρώπων αλλά μπορεί να σε αφήσει πληγωμένο στο τέλος. Εξαρτάται από εσένα, πόσο θα ρισκάρεις για τη σχέση αυτή.

Το σίγουρο είναι ότι ακόμη και όταν πληγωθείς, εσύ πρέπει να συνεχίσεις, γνωρίζοντας ότι και αυτό είναι απλά μέρος του παιχνιδιού.

#6. Μην Την Πιέζεις Να Αλλάξει

μην την πιέζεις να αλλάξει

Δεν μπορείς  να πιέσεις κάποιον να αλλάξει, όταν έχει κάποιο χαρακτηριστικό που δεν σου αρέσει. Αυτό είναι ένα δύσκολο μάθημα που πρέπει να μάθεις.

Ένα άτομο ίσως να αλλάξει για να σε ευχαριστήσει, αυτό όμως τις περισσότερες φορές δεν θα διαρκέσει για πολύ, εάν το ίδιο το άτομο δεν θέλει πραγματικά να αλλάξει.

Όταν δεν σου αρέσει κάτι, δεν χρειάζεται να πιέζεις τα πράγματα. Είναι καλύτερο να προχωρήσεις.

#7. Κάθε Σχέση Είναι Μια Χρήσιμη Εμπειρία

πρώτη σχεση

Κάθε σχέση μπορεί να σου αποτελέσει ένα εργαλείο εκμάθησης, ώστε η επόμενη να είναι καλύτερη.

Στο τέλος της σχέσης πρέπει να αναλογιστείς τι πήγε λάθος ή πώς θα μπορούσε να υπήρχε καλύτερη επικοινωνία. Οι απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα θα σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις μια καλύτερη σχέση στην πορεία.

Στην πρώτη σου σχέση είναι λογικό να μην γνωρίζεις τον τρόπο διαχείρισης διάφορων καταστάσεων. Μάθε λοιπόν από την εμπειρία σου και θα δεις ότι θα γίνεις καλύτερος στην επόμενη σχέση σου.

#8. Δεν Θα Σας Αρέσουν Τα Ίδια Πράγματα

Στην αρχή πιστεύεις ότι ταιριάζετε στο 100% και δημιουργείς στο μυαλό σου την εικόνα μιας ιδανικής σχέσης.

Καθώς ο καιρός περνά και τα πράγματα σοβαρεύουν, συνειδητοποιείς ότι αυτό δεν ισχύει και ότι έχετε πολλά σημεία που διαφοροποιούν τον έναν από τον άλλον.

Αυτό μπορεί να σου φανεί περίεργο, αλλά είναι απόλυτα φυσιολογικό. Όλοι οι άνθρωποι διαφέρουν μεταξύ τους.

#9. Δεν Χρειάζεται Να Προσπαθείς Σκληρά Για Να Την Εντυπωσιάσεις

πρώτη σχέση

Το να φοράς ρούχα που δεν σε κάνουν να νιώθεις άνετα, ξοδεύοντας πολλά χρήματα σε αξεσουάρ που δεν μπορείς να πληρώσεις και γενικά όταν δεν είσαι ο εαυτός σου, αλλά προσπαθείς να προβάλλεις κάτι διαφορετικό, είναι μια λάθος τακτική.

Το μόνο που θα καταφέρεις είναι η γυναίκα να ερωτευτεί μια εκδοχή σου που απέχει από τον αληθινό εαυτό σου.

Να είσαι σίγουρος για αυτό που θέλεις να δώσεις στην σχέση σου. Το να είσαι αυθεντικός είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις, για να χτίσεις γερές βάσεις.

#10. Μια Σχέση Απαιτεί Εμπιστοσύνη, Όχι Έλεγχο

Η προσπάθεια ελέγχου της κοπέλας προβάλλει ανασφάλεια. Όσο μεγαλύτερη η ανασφάλεια, τόσο περισσότερο προσπαθείς να την χειραγωγήσεις και να την ελέγξεις, μέχρι να φτάσεις σε ένα επίπεδο ασφάλειας, το οποίο συχνά δεν έρχεται ποτέ και τελικά η προσπάθεια ελέγχου έχει αντίθετα αποτελέσματα.

Το να ελέγχεις τι κάνει η σύντροφος σου, δεν είναι υγιές και δεν είναι η βάση για μια υγιή σχέση. Από την άλλη όμως η εμπιστοσύνη είναι κάτι τελείως διαφορετικό και είναι προαπαιτούμενο για μια καλή σχέση.

εμπιστοσύνη στη σχεση

#11. Οι Σχέσεις Είναι Δύσκολες

Αυτό που πρέπει να καταλάβεις όταν είσαι ακόμα στην αρχή είναι ότι οι σχέσεις δεν είναι εύκολες. Χρειάζεται να προσπαθήσεις, να δείξεις καλή θέληση, ενδιαφέρον και εμπιστοσύνη.

Πολλές φορές θα δυσκολευτείς, θα αισθανθείς ότι δεν αξίζει και μπορεί να απογοητευτείς μετά από έναν χωρισμό, αλλά κατ’ αυτόν τον τρόπο λειτουργεί μια σχέση, πρέπει να το αποδεχτείς, να βγάλεις τον καλύτερο εαυτό σου και να μάθεις από τα λάθη και τις εμπειρίες σου.

Αν θες να μάθεις περισσότερα για το πώς λειτουργούν οι σχέσεις, δες εδώ.

Το βιβλίο Άνδρας Αξίας από τους ιδρυτές του Men Of Style μπορεί να σου δώσει μια καλύτερη εικόνα. Βρες το εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.