Την Είδες και Πάγωσες! Που Οφείλεται ο Φόβος Προσέγγισης;

Αν θέλεις να προσεγγίσεις την γυναίκα που σου αρέσει, όμως νιώθεις φόβο προσέγγισης, αυτοί είναι οι σημαντικότεροι λόγοι που παγώνεις.

Ο Φόβος Προσέγγισης Και Πως Να Την Διαχειριστείς

Ο φόβος της προσέγγισης ανακόπτει την ερωτική σου ζωή και σε αποτρέπει από το να έχεις τις γυναίκες που θέλεις. Είναι ένα πρόβλημα που στοιχειώνει εκατομμύρια άντρες σε όλο τον κόσμο. Οι περισσότεροι (αν όχι όλοι) άντρες έχουν περάσει από αυτό το στάδιο.

Βλέπεις μια πολύ όμορφη γυναίκα και το μόνο που θέλεις είναι να της μιλήσεις. Αντί αυτού όμως, παγώνεις, παραλύεις και δεν καταφέρνεις να βγάλεις ούτε μια κουβέντα.

Μπορεί να έχεις κάνει ελεύθερη πτώση ή κάποιο άλλο extreme sport, αλλά ακόμη σου φαίνεται δύσκολο να προσεγγίσεις μια όμορφη γυναίκα.

Που οφείλεται όμως αυτός ο φόβος;

#1. Ο Φόβος Της Απόρριψης

Η πρώτη αιτία που σε κάνει να φοβάσαι να προσεγγίσεις γυναίκες είναι ο φόβος ότι θα σε απορρίψουν. Η απόρριψη όμως, είναι κάτι αναπόφευκτο και συμβαίνει ακόμη και στους άντρες που είναι πολύ επιτυχημένοι στο φλερτ. Δεν γίνεται να είσαι ελκυστικός για όλες τις γυναίκες (ούτε το αντίθετο φυσικά)

Τσέκαρε το βίντεο που ακολουθεί για να μάθεις περισσότερα για τον φόβο της απόρριψης:

#2. Πιστεύεις Ότι Δεν Ξέρεις Τι Να Πεις

Οι περισσότεροι άντρες πιστεύουν ότι αυτός είναι ο κυριότερος λόγος που τους αποτρέπει από το να προσεγγίσουν τις γυναίκες που τους αρέσουν.

Μπορεί να δεις μια όμορφη γυναίκα, η οποία δείχνει ότι θέλει να την προσεγγίσεις και να μην το κάνεις επειδή δεν έχεις ιδέα τι να πεις και επειδή φοβάσαι ότι αν απλά πλησιάσεις και πεις ένα γεια, δεν θα καταφέρεις να συνεχίσεις την συζήτηση μαζί της.

#3. Θεωρείς Ότι Δεν Είσαι Προετοιμασμένος Κατάλληλα

ξεπέρασε το φόβο προσέγγισης

Ο φόβος της προσέγγισης μερικές φορές πηγάζει από το γεγονός ότι δεν αισθάνεσαι έτοιμος. Το πρόβλημα σε αυτή την περίπτωση είναι ότι ο εγκέφαλος σου προκειμένου να «γλιτώσει» από τον πόνο, που φοβάται ότι θα βιώσει σε περίπτωση αρνητικής έκβασης της επικείμενης προσέγγισης, αρχίζει και προβάλλει αμφιβολίες και δικαιολογίες, για να σε αποτρέψει.

Με λίγα λόγια, ο φόβος της προσέγγισης είναι ένας μηχανισμός άμυνας, ο οποίος, αν δεν τον προλάβεις, έρχεται στο προσκήνιο μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.

#4. Δεν Έχεις Αυτοπεποίθηση Σε Θέματα Προσέγγισης

Ο φόβος της προσέγγισης σε κάνει να έχεις αμφιβολίες για τον ίδιο σου τον εαυτό. Πιστεύεις ότι δεν αξίζεις να έχεις μια τόσο όμορφη γυναίκα. Και βέβαια, αν πιστεύεις εσύ ο ίδιος κάτι τέτοιο, τότε δεν μπορείς να βγάλεις προς τα έξω το αντίθετο.

Η αυτοπεποίθηση είναι ένα αρρενωπό, ελκυστικό χαρακτηριστικό που αποζητούν οι γυναίκες. Αν δεν διαθέτεις αυτοπεποίθηση, ο φόβος της προσέγγισης θα σε κυριεύει για πάντα και δεν θα σου επιτρέπει να γνωρίσεις τις γυναίκες που πραγματικά αξίζεις.

Αν είσαι ντροπαλός και δεν ξέρεις πώς να φλερτάρεις, τότε τσέκαρε το παρακάτω βίντεο:

#5.  Έλλειψη Εμπειρίας Σε Θέματα Προσέγγισης

Είναι λογικό να αισθάνεσαι άβολα όταν πας να κάνεις κάτι, οτιδήποτε και αν είναι αυτό. Όπως για καθετί όμως, η έλλειψη εμπειρίας παύει να αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα μετά από λίγο καιρό πρακτικής.

Όταν ξεκινήσεις να μιλάς με γυναίκες και να κοινωνικοποιείσαι, τότε θα αποκτήσεις εμπειρίες και ο φόβος της προσέγγισης θα αρχίσει να σβήνει σταδιακά.
Αν το καλοσκεφτείς, θα διαπιστώσεις και από μόνος σου ότι όλα τα παραπάνω δεν έχουν λογική, δεν μπορούν να χαρακτηριστούν βάσιμες δικαιολογίες για να μην προσεγγίζεις γυναίκες.

Ο φόβος της προσέγγισης που βιώνεις σε κάνει να μην σκέφτεσαι λογικά. Πρέπει όμως να δεις τα πράγματα από μια άλλη οπτική.

ξεπέρασε το φόβο προσέγγισης

Όταν βλέπεις μια γυναίκα που σου αρέσει, έχεις μόνο 2 επιλογές:

  1. Να αγνοήσεις τον φόβο της προσέγγισης και να εκφράσεις τις προθέσεις σου.
  2. Να υποκύψεις στον φόβο της προσέγγισης και να μην κάνεις τίποτα.

Η πρώτη επιλογή μπορεί να έχει τρεις πιθανές εκβάσεις:

  • Αγάπη, Σεξ, Ευτυχία
  • Ραντεβού
  • Απόρριψη

Από την άλλη, η δεύτερη επιλογή μπορεί να έχει μόνο μια έκβαση, που δεν είναι άλλη από το να σκέφτεσαι «τι θα γινόταν, αν της μιλούσες» και να μετανιώνεις που δεν το έκανες.

Η δεύτερη επιλογή της αδράνειας που προκύπτει από τον φόβο της προσέγγισης, δεν θα μπορέσει ποτέ να φέρει τα τρία πρώτα αποτελέσματα, ενώ η πρώτη επιλογή δεν θα φέρει ποτέ τις σκέψεις της άλλης επιλογής.

Μοναδική λογική επιλογή, μοιάζει να είναι η πρώτη! Δεν συμφωνείς;

Τέλος, αν θέλεις ακόμη περισσότερη λογική για να αντιμετωπίσεις τον φόβο της προσέγγισης, θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου ότι και οι γυναίκες θέλουν να τις προσεγγίσεις.

Ακόμη και αν απορριφθείς, πρέπει να ξέρεις ότι αυτό που μετράει δεν είναι το αποτέλεσμα, αλλά το γεγονός ότι κάθε φορά αποκομίζεις και μια νέα εμπειρία, που θα σε κάνει καλύτερο.

Τελικά, ο μοναδικός τρόπος να ξεφύγεις από τον φόβο της απόρριψης και από αυτά που τον προκαλούν, είναι να προσεγγίσεις γυναίκες και να βάλεις το φλερτ στην καθημερινότητα σου. Ακόμη και αν δεν έχεις χρόνο για πολλές εξόδους λόγω των υποχρεώσεων σου, υπάρχουν αρκετοί τρόποι να τα καταφέρεις.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερους τρόπους για να προσεγγίσεις πετυχημένα δες εδώ.

Ξεπέρασε το φόβο της προσέγγισης ως Άνδρας Αξίας. Βρες και διάβασε το βιβλίο μας εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.