Tinder – 6 θέματα που πρέπει να ξέρεις

Πως να το κάνω να δουλέψει για εμένα;

Tinder – Τί παίζει με αυτό και τι πρέπει να ξέρω;

Το καλοκαίρι εξακολουθεί να είναι ζεστό, οι περισσότεροι είναι ακόμη στις διακοπές τους (αν έχεις γυρίσει, ελπίζω να έχεις αρκετές καλές ιστορίες να μοιραστείς), η διάθεση εξακολουθεί να είναι στα ύψη και όλοι κάνουν ότι καλύτερο μπορούν για να βρουν λίγη καλή παρέα.

Λίγο η ζέστη και λίγο η ασφάλεια του Internet, μπορεί να σε οδήγησαν στο διαδικτυακό φλερτ.  Έχουμε εξηγήσει αρκετές φορές τα προτερήματα του online flirting και πως μπορείς να το αξιοποιήσεις καλύτερα. Σε αυτό το άρθρο, θα αναφερθούμε σε μία εφαρμογή που είναι κάπως ιδιαίτερη, κυρίως γιατί είναι λίγο παρεξηγημένη και χρησιμοποιείται λάθος από αρκετό κόσμο στην Ελλάδα.

Σε περίπτωση που δεν γνωρίζεις το Tinder, ήρθε η ώρα να το μάθεις. Το Tinder έκανε την εμφάνιση του το 2012 και μέχρι τώρα έχει περίπου 50 εκατομμύρια χρήστες. Η χρήση του είναι απλή.

Δηλώνεις αν προτιμάς άντρες ή γυναίκες, ορίζεις ηλικιακό όριο και απόσταση και μετά ξεκινάς και βλέπεις φωτογραφίες από προφίλ. Σέρνεις το δάχτυλο σου δεξιά για αυτές που σου αρέσουν και αριστερά για αυτές που δεν σου αρέσουν. Τόσο απλό.

Βέβαια αν ήταν τόσο απλό, γιατί δεν έχεις matches ή “ταιριάσματα”, όπως λέγονται;

Όπως και σε οτιδήποτε άλλο κάνεις στη ζωή σου, η εικόνα που θα βγάλεις προς τα έξω παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Εφόσον το Tinder είναι καθαρά οπτικό εργαλείο, πρέπει να προσέξεις πολύ τις φωτογραφίες που θα ανεβάσεις.

 

Πρώτο Θέμα

Αν έχεις να κουρευτείς  ένα χρόνο και τα μούσια σου είναι απεριποίητα, μην περιμένεις πολλά θετικά αποτελέσματα. Όπως και με τις γυναίκες που γνωρίζεις έξω στα μαγαζιά, έτσι και στο Tinder, η κοπέλα που θα δει την πρώτη φωτογραφία σου, δεν θα ασχοληθεί παραπάνω αν σε δει παρατημένο. Μπορεί σε κάποιες να αρέσει αυτό αλλά σίγουρα δεν θα είναι η πλειοψηφία.

Φρόντισε να ανεβάσεις μία φωτογραφία σου που θα είσαι περιποιημένος και καθαρός. Το ίδιο ισχύει και για τα ρούχα σου. Αν το γούστο σου δείχνει άτομο κολλημένο στην δεκαετία του 80’ τα ταιριάσματα θα έρχονται όλο και λιγότερο.

Οι καλές φωτογραφίες θα σου φέρουν καλά αποτελέσματα
Οι καλές φωτογραφίες θα σου φέρουν καλά αποτελέσματα

 

Δεύτερο Θέμα

Το μικρό βιογραφικό που σου ζητάει, πρέπει να είναι μικρό. Έχεις 500 λέξεις διαθέσιμες αλλά δεν χρειάζεται να το γεμίσεις. Αν έχεις χιούμορ, γράψε κάτι πιασάρικο. Αν δεν έχεις, γράψε κάτι απλό ή κάποιο γνήσιο ενδιαφέρον σου. όπως και οπουδήποτε αλλού φλερτάρεις, τα θέματα ταμπού, όπως ποδοσφαιρικές ομάδες, θρησκείες πολιτική και στρατό, καλό είναι να τα αποφύγεις.

Τέλος, μπορείς να γράψεις κάτι που θα τις αναγκάσει να σε ρωτήσουν για αυτό. Κάτι που θα πυροδοτήσει το ενδιαφέρον τους, που θα τους γεννήσει την απορία και που θα βοηθήσει την κουβέντα να προχωρήσει.

 

Τρίτο Θέμα

Παίζει ρόλο η ώρα που θα “παιξεις”. Απέφυγε να παίξεις ώρες που είναι περίεργες. Αν ταιριάξεις με κάποια Σάββατο βράδυ στις 23:00, θα φανεί ότι δεν έχεις κάτι άλλο να κάνεις. Δεν έχεις προσωπική ζωή; Δεν βγαίνεις έξω; Το κατάλαβε κατ’ ευθείαν. Το ίδιο ισχύει και για τα ταιριάσματα που πετυχαίνεις στις 4 και 5 το πρωί.

 

Τέταρτο Θέμα

Το Tinder είναι μία αρκετά γρήγορη εφαρμογή. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Όσοι μπαίνουν εκεί ψάχνουν για σεξ. Αν και στα ελληνικά δεδομένα είναι λίγο παρεξηγημένο και μπορεί να δεις πολλές (και πολλούς), ειδικά μετά τα 30-35 που θα μπουν για να γνωρίσουν κόσμο με την ελπίδα ότι θα γνωρίσουν τη γυναίκα ή τον άντρα της ζωής τους. Εντάξει, αν σου τύχει κανένα πρόβλημα αλλά μην περιμένεις και θαύματα.

Το γεγονός ότι είναι μία γρήγορη εφαρμογή, σημαίνει ότι δεν πρέπει να χάνεις χρόνο. Εφ’ όσον ταίριαξες με κάποια, στείλε μήνυμα. Εδώ δεν ισχύει το “Θα περιμένω μία με δύο ημέρες για να μην φανώ απελπισμένος”. Αν η κοπέλα που ταίριαξες, δει ότι δεν της στέλνεις, θα σε διαγράψει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Οπότε μην χάνεις χρόνο.

Κάν'το απλό
Δεν ξέρεις τί να πεις;

 

Πέμπτο Θέμα

Δεν ξέρεις τι να πεις…

Οκ, δεν υπάρχει λόγος να πανικοβάλλεσαι. Για αρχή απλά απέφυγε τις χαζές και συνηθισμένες ατάκες του τύπου: “Γεια”, “Τι κάνεις”, “Πως πάει”;

Αυτές είναι αυτόματα μείον δέκα πόντοι για την μεριά σου. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις, είναι να σχολιάσεις κάτι που είδες σε κάποια από τις φωτογραφίες της. Όχι κάτι επάνω της και σίγουρα όχι κάτι ανατομικό. Σχολίασε την κατάσταση που βλέπεις.

Οπωσδήποτε, απέφυγε τα κομπλιμέντα. Έχει ακούσει πολλά και τα έχει βαρεθεί. Ναι, ακόμα και αυτό το ιδιαίτερο και διαφορετικό κομπλιμέντο που σκέφτεσαι, το έχει ακούσει.΄

 

Έκτο Θέμα

Απλά, μην περιμένεις πολλά από εκεί μέσα. Πολλές φωτογραφίες είναι “πειραγμένες” με φίλτρα ή Photoshop. Άλλες πάλι, είναι από τον καιρό του Νώε και αυτή που θα συναντήσεις δεν έχει καμία σχέση με αυτή που είδες στο προφίλ της.

Επίσης, η διαφορά φάσης θα παίξει μεγάλο ρόλο. Αν ψάχνεις για σχέση και εκείνη για περιπέτεια της μίας νύχτας ή το ανάποδο, η κουβέντα σας θα μείνει εκεί. Γι’ αυτό μην χάνεις χρόνο. Ρώτα τις προθέσεις της ή δήλωσε τις δικές σου. Δεν χρειάζεται να γίνεις χυδαίος, απλά να πεις ξεκάθαρα αυτό που θες. Αν παίζεται στο ίδιο μήκος κύματος, ακόμη καλύτερα. Αν όχι, next!

Για ότι χρειαστείς, μπορείς να μας βρεις εδώ.

Men Of Style

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους.
Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Men Of Style
Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.