Το Facebook ως η Βασικότερη Πηγή Γνωριμιών και Αιτία Απιστίας

Το Facebook ως η Βασικότερη Πηγή Γνωριμιών

Facebook : Γνωριμίες Αλλά Και Πηγή Απιστίας

Το Facebook ως πρωτοπόρο στα social media , με πάνω από 1 δις χρήστες, 1,32 δις για την ακρίβεια, έσπασε φέτος  κάθε ρεκόρ κερδών για άλλη μία χρονιά. Έχοντας γίνει ένα αποδεκτό μέσο δικτύωσης, επικοινωνίας και γνωριμιών, έγινε ένας τρόπος να επικοινωνήσεις με παλιούς συμφοιτητές, συμμαθητές, παλιούς έρωτες, παλιά απωθημένα, μια κοπέλα που δεν μπορούσες να βρεις το κινητό της αλλά ήξερες το επίθετό της κτλ.

Δες το βίντεο πριν συνεχίσεις:

Σε στατιστική έρευνα, το Facebook είναι και η βασικότερη αιτία Διαζυγίων, καθώς 1 / 5 διαζύγια που εκδίδονται παγκοσμίως οφείλονται στο Facebook.

Μάλιστα, ειδικά σε περίπτωση απατημένων συζύγων, το Facebook είναι η βασικότερη πηγή αποδείξεων απιστίας σύμφωνα με τους δικηγόρους, με ποσοστό πάνω από 65%.  Παράλληλα, όμως, όλο και περισσότεροι ελεύθεροι / διαθέσιμοι άνθρωποι, συνδέονται. γνωρίζονται, κάνουν σχέση ή και παντρεύονται μέσω Facebook.

Α) Ποια είναι τα πλεονεκτήματα που προσφέρει σε σχέση με τις live γνωριμίες;

Β) Ποιες επιδράσεις ευνοούν τις διαδικτυακές γνωριμίες;

Γ) Γιατί ο κόσμος καταφεύγει όλο και πιο συχνά και εκτεταμένα στη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και εφαρμογών / site γνωριμιών για την αναζήτηση ερωτικού συντρόφου;

#1. Έλλειψη Χρόνου / Δύσκολη Καθημερινότητα.facebook γλιτωνει χρονο

Πολλοί νέοι κουράζονται καθημερινά. Επιστρέφουν σπίτι κουρασμένοι το απόγευμα ή και το βράδυ. Δεν έχουν λοιπόν τις αντοχές να διασκεδάσουν έξω, να κοινωνικοποιηθούν και να γνωρίσουν κάποιον, στο βαθμό που μπορεί να είχαν παλιότερα. Το Facebook τους παρουσιάζει μία ευκαιρία να κοινωνικοποιηθούν χωρίς να μπούνε στη διαδικασία για προετοιμασίες και έξοδο. Στον καναπέ, με τις πιτζάμες, με χαλαρή μουσική.

#2. Facebook Και Εθισμός Στο Διαδίκτυο.

Το Διαδίκτυο έχει την ικανότητα να καλύψει συγκεκριμένες ψυχολογικές ανάγκες ενός ατόμου. Ένα από τα χαρακτηριστικά του μέσου που προκύπτει από τη φύση του είναι ότι μπορεί να δημιουργήσει μια «ιδανική κατάσταση εαυτού», όπου το άτομο μπορεί να εξερευνήσει διάφορες πτυχές της προσωπικότητας του χωρίς να έχει περιορισμούς και συνέπειες.

Στο Διαδίκτυο δεν υπάρχουν άμεσες συνέπειες των πράξεων, ο χρήστης μπορεί να μπει και να βγει όποτε θέλει, ενώ μπορεί να καλύψει την όποια εξωτερική εμφάνιση, αφού δεν υπάρχει οπτική επαφή.

Ταυτόχρονα, ο χρήστης μπορεί να ενσαρκώσει διαφορετικούς ρόλους, ή να υιοθετήσει διαφορετικές ταυτότητες ανάλογα με την εκάστοτε διαδικτυακή εμπειρία, εξαιτίας της ανωνυμίας, που συνιστά κατεξοχήν χαρακτηριστικό του Διαδικτύου.

Ποιοι Εθίζονται Στο Facebook

 

Α) Συνήθως, τα παιδιά που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα του εθισμού στο διαδίκτυο είναι αγόρια ή και ενήλικες και μεγαλώνουν ή μεγάλωσαν σε δύσκολες καταστάσεις (δυσλειτουργικές οικογένειες).

Η βέλτιστη παροχή γονικής μέριμνας χαρακτηρίζεται από φροντίδα και υγιή προστατευτικότητα, ούτως ώστε το παιδί να κατευθύνεται και να καθοδηγείται με επάρκεια σε ένα ασφαλές περιβάλλον, χωρίς να παρεμποδίζονται οι προσπάθειες του για την ανάδειξη προσωπικής ταυτότητας και αυτονόμησης.

Αντίθετα, υπερπροστατευτικότα των γονέων και χαμηλά επίπεδα φροντίδας συνιστούν το πρότυπο μέριμνας ‘affectionless control’ (έλεγχος χωρίς στοργή) το οποίο συνδέθηκε με υψηλότερες βαθμολογίες εθισμού στο Διαδίκτυο.

Β) Το ίδιο ισχύει όμως και για παντρεμένα ζευγάρια των οποίων η σχέση έχει οδηγηθεί στην παρακμή και που η προσφυγή στο Ίντερνετ μπορεί να είναι ένας τρόπος διαφυγής από τη δυσλειτουργική σχέση τους. 

Ένας ακόμα πληθυσμός υψηλού κινδύνου είναι αυτός των φοιτητών, οι οποίοι καλούνται πολλές φορές για πρώτη φορά να οριοθετήσουν οι ίδιοι τη χρήση Διαδικτύου στην οποία προβαίνουν, μακριά από οικογενειακό έλεγχο αλλά και χωρίς το ξεκάθαρα δομημένο πλαίσιο υποχρεώσεων του σχολείου μέσης εκπαίδευσης.

#3. Facebook Και Φόβος Live Προσέγγισης.

φλερτ

Εδώ αναφερόμαστε κατά κύριο λόγο στους άνδρες. Χιλιάδες άνδρες φοβούνται να μιλήσουν σε μία γυναίκα που τους αρέσει, όταν την συναντάνε σε ένα μπαρ / σε μία εκδήλωση / σε μία συγκέντρωση / σε ένα πάρτι. Το βρίσκουν πιο εύκολο πίσω από την ασφάλεια της οθόνης να εκφραστούν χωρίς φόβο ή ανασφάλειες.

Παράλληλα, αρκετές γυναίκες προτιμάνε αυτό τον τρόπο γνωριμιών επίσης. Ώστε να γνωρίσουν καλύτερα κάποιον πριν τον συναντήσουν: να μιλήσουν ώρες πολλές μαζί του, να δούνε το προφίλ του και να δούνε τις παρέες του, τι μουσική προτιμά, τα χόμπι του.. να έχουν μία πλήρη εικόνα για τον υποψήφιο σύντροφό τους πριν το πρώτο ραντεβού.

#4. “Σπάνε” οι Άμυνες.

Εδώ περνάμε στο θέμα της απιστίας: Σε έρευνα που έγινε στην Ελλάδα, το 70% των Ελληνίδων έχει δηλώσει ότι κάτω από προϋποθέσεις, θα μπορούσε να απιστήσει. Οι προϋποθέσεις, ως επί το πλείστον, είναι 3:

  1. Να εξασφαλίσει να μην το μάθει ο σύντροφός της.
  2. Να εμπιστεύεται πολύ τον άνδρα με τον οποίο θα κάνει κάτι τέτοιο.
  3. Να έχει ο άνδρας τον χρόνο να την πολιορκήσει αρκετά.

Για να εξασφαλιστούν τα 2 τελευταία, χρειάζεται μία διαρκή επικοινωνία τις περισσότερες φορές. Αυτό προϋποθέτει οι 2 υποψήφιοι να μπορούν να βρίσκονται συχνά σε επικοινωνία, χωρίς να διακινδυνεύει η σχέση της κοπέλας. Αυτό, το Facebook, ΜΠΟΡΕΙ να το παρέχει καθημερινά!

Τέλος, τo Internet, το Facebook, μπορεί να αποδειχθεί ένας πολύ καλός τρόπος γνωριμιών.

Μην ξεχνάμε ΠΟΤΕ όμως ότι ο καλύτερος τρόπος είναι να γνωρίζεις κάποιον live, τρισδιάστατα. Σε πραγματικές συνθήκες. Ωστόσο, εάν ακόμα δε νιώθεις έτοιμος να ακολουθήσεις τον δύσκολο δρόμο, αν παρόλο που γνωρίζεις γυναίκες live θέλεις να μπορείς να προσεγγίζεις γυναίκες και στο διαδίκτυο, εάν υπάρχει μία κοπέλα που σου αρέσει καιρό τώρα και είστε φίλοι στο Facebook αλλά δε γνωρίζεις πώς να την πλησιάσεις, κάνε κλικ εδώ να σου δείξω πόσο εύκολο μπορεί να είναι.

Και μην ξεχνάς, ότι όταν διεκδικείς, δείχνεις ότι είσαι ένας Άνδρας Αξίας με κριτήρια και επιθυμίες. Όταν κυνηγάς, αυτή η εικόνα αλλάζει. Πού σταματάει όμως η διεκδίκηση και που ξεκινάει το κυνήγι; Σήμερα ο Χρήστος θα απαντήσει σε αυτό το ερώτημα, αλλά θα σου δώσει επίσης και τους 5 σημαντικότερους λόγους για να σταματήσεις να την κυνηγάς.

Αυτό που ελκύει τους ανθρώπους στο ίντερνετ και τις γνωριμίες σε αυτό; Είναι και αυτό που καλεί τους χρήστες που έχουν ένα προφίλ να φλερτάρουν. Και να κάνουν σχέσεις μέσω ίντερνετ: η ανωνυμία.  Η ασφάλεια που παρέχει.

Εκτός από αυτό, ό, τι βρίσκουν οι άνθρωποι ελκυστικό στο διαδίκτυο μπορεί να μην έχει σχέση με την πραγματικότητα των σχέσεων, αλλά έχει κάνει τα μαγικά της και πάλι ή έλξη που δημιουργήθηκε κατά τη περίοδο του φλερτ. Όμως έχουν δίκιο όταν λένε ότι η προσέγγιση στην πραγματική ζωή είναι η καλύτερη.

Επίσης, μάθε πως να απογειώσεις την αξία σου στο φλερτ, online ή στη πραγματική ζωή, εδώ.

Διάβασε το βιβλίο μας Άνδρας Αξίας. Βρες το εδώ.

Καλή συνέχεια

Anestis
author
Όντας για πολλά χρόνια ένας απογοητευμένος άνδρας με πολλές αποτυχίες στην προσωπική του ζωή, προσπάθησε να βελτιώσει τον τρόπο που επικοινωνεί με το άλλο φύλο, οδηγούμενος από την απόγνωση, πιστεύοντας ότι αξίζει κάτι καλύτερο. Και τα κατάφερε. Ειδικότητά του είναι η ετοιμολογία του, η άνεσή του και το χιούμορ του. 'Έχοντας πραγματικά αστείρευτη ενέργεια που σε συνδυασμό με το πηγαίο χιούμορ, τον ενθουσιασμό του και την μεγάλη εμπειρία του, τον κάνουν ικανό να καθηλώσει όχι μόνο την γυναίκα που τον ενδιαφέρει, αλλά και μία ολόκληρη παρέα ανθρώπων! Ο Ανέστης συχνά αναφέρει ότι όποτε έρχεται σε επαφή με μαθητή, στα μάτια του βλέπει τον εαυτό του πριν πολλά χρόνια και αυτό είναι κάτι που τον ωθεί να αποδίδει πάντα 100%, καθώς και να καταλαβαίνει πάντα πώς μπορεί να νιώθει αυτός που έχει απέναντί του.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.