Το Φλερτ: Ο Απόλυτος Οδηγός Φλερτ για τους Άνδρες (2020) | Men of Style

φλερτ

Το Φλερτ είναι τελικά όσο δύσκολο φαντάζεσαι;

Ένας από τους πιο άμεσους και αποτελεσματικούς τρόπους για να εξελιχθείς και να αποκτήσεις μια καθημερινότητα που θα την απολαμβάνεις στο έπακρο, είναι το να εισάγεις το φλερτ στη ζωή σου.

Για αρκετούς άντρες στις μέρες μας, το φλερτ φαίνεται βουνό. Πολλοί νιώθουν ότι το φλερτ είναι κάτι δύσκολο ή ακόμα και ξένο για εκείνους. Και αυτό είναι λογικό.

Σε μια εποχή που τα social media έχουν ανακηρυχθεί Βασιλιάς της Επικοινωνίας και έχουν αντικαταστήσει σε μεγάλο βαθμό την προσωπική επαφή.

Σε μια καθημερινότητα που τρέχει με τρελούς ρυθμούς, το να φλερτάρει κάποιος σε καθημερινή βάση μπορεί να μην αποτελεί προτεραιότητα.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλά που μαθαίνει και κερδίζει κάποιος φλερτάροντας. Και πραγματικά, όσους ανθρώπους έχουμε γνωρίσει που ξεκίνησαν να φλερτάρουν περισσότερο, μας έχουν επιβεβαιώσει αυτό που ξέραμε: Το φλερτ είναι υγεία.

Σε φλερτάρει

Επιπλέον, το φλερτ αποτελεί βιολογική και συναισθηματική ανάγκη του ανθρώπου, καθώς χωρίς αυτό δεν θα μπορούσε να αναπαραχθεί το είδος.

Επίσης, δεν θα απολαμβάναμε την αποδοχή, τη στοργή, την προσοχή και την αγάπη που τόσο έχουμε ανάγκη.

Επομένως, είναι πολύ σημαντικό να αντιληφθούμε ότι χωρίς το φλερτ, η ζωή μας δεν έχει την ίδια αξία.

Είτε ήδη έχεις ξεκινήσει να φλερτάρεις περισσότερο στην καθημερινότητά σου, είτε τώρα ξεκινάς, στο σημερινό άρθρο θα μάθεις τους λόγους που το φλερτ αναβαθμίζει την καθημερινότητά σου.

Τα βασικότερα λάθη που κάνουν οι περισσότεροι άντρες κατά τη διάρκεια του φλερτ, καθώς και τα 15 απλά βήματα που θα βοηθήσουν κι εσένα να φλερτάρεις πιο επιτυχημένα.

 

Γιατί είναι σημαντικό το Φλερτ στη ζωή μας;

 

#1. Η Αξία Του Φλερτ Στη Ζωή Μας

Αρχικά, είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε ότι όλοι μπορούν να φλερτάρουν επιτυχημένα.

Η φύση, μας έχει χαρίσει απλόχερα όλα τα εφόδια προκειμένου να έχουμε τις επιτυχίες που επιθυμούμε με τις γυναίκες.

Από τη δική μου οπτική γωνία, εμείς οι ίδιοι είμαστε που βάζουμε εμπόδια στον εαυτό μας όσον αφορά το φλερτ, όπως άλλωστε κάνουμε και σε πολλούς άλλους τομείς.

φλερτ

 

Πιστεύουμε ότι δεν αξίζουμε ωραίες γυναίκες, ότι δεν αξίζουμε ποιοτικότερες σχέσεις, ότι το φλερτ είναι μόνο για αυτούς που το έχουν από τη φύση τους και ότι εμείς δεν έχουμε την ικανότητα να φλερτάρουμε αποτελεσματικά.

Και όλες αυτές οι πεποιθήσεις μπαίνουν τελικά εμπόδιο στο να αποκτήσουμε την ερωτική ζωή που θέλουμε και μας αξίζει.

Επομένως, διαβάζοντας παρακάτω θα ανακαλύψεις τους τέσσερις λόγους και παράγοντες που θα σου προσφέρουν την ώθηση που χρειάζεσαι, ώστε να αρχίσεις να φλερτάρεις περισσότερο σήμερα κιόλας.

 

α) Το Φλερτ Είναι Μέσο Διασκέδασης Και Απόλαυσης

Το πρώτο κίνητρο που θα σου δώσουμε σήμερα είναι ότι μέσα από το φλερτ μπορείς, αρχικά, να διασκεδάσεις και να νιώσεις χαρά, πληρότητα, ικανοποίηση και απόλαυση.

Όλα αυτά τα συναισθήματα δεν δημιουργούνται μόνο από ένα καλό αποτέλεσμα, όποιο κι αν μπορεί να πιστεύεις ότι είναι αυτό.

Αντίθετα, είναι η ίδια η διαδικασία του φλερτ που σε βοηθάει να αποκτήσεις αυτά τα θετικά συναισθήματα.

Μέσα από το φλερτ μαθαίνεις να επικοινωνείς αποτελεσματικότερα με τις γυναίκες και να απολαμβάνεις αυτήν την επικοινωνία.

Όταν είσαι χαλαρός και άνετος, κάτι που έρχεται με τη διαρκή τριβή και εξάσκηση, αρχίζεις να συνειδητοποιείς ότι, τελικά, το να φλερτάρεις είναι άκρως διασκεδαστικό.

φλερτ

Επίσης, κατά τη διάρκεια του φλερτ θα κάνεις χιούμορ, θα ξεφύγεις για λίγο από την ρουτίνα και θα γνωρίσεις νέο κόσμο, κάτι που σίγουρα θα κάνει την καθημερινότητά σου ποιοτικότερη και συνολικά καλύτερη.

 

β) Μέσα Από Το Φλερτ Μαθαίνεις Καλύτερα Τον Εαυτό Σου

Είναι απίστευτο το πόσα μπορείς να μάθεις όταν συναναστρέφεσαι συχνά με γυναίκες.

Λόγω του ότι οι γυναίκες είναι πολύ εξελιγμένες κοινωνικά και συναισθηματικά, υπάρχουν πάρα πολλά που μπορούν να σε διδάξουν.

Το φλερτ είναι ο γρηγορότερος και αποτελεσματικότερος τρόπος για να μάθεις καλύτερα και σε βάθος τον εαυτό σου και τελικά να εξελιχθείς και να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου.

Μέσω του φλερτ θα μάθεις ποιες είναι οι αδυναμίες σου, οι ανασφάλειες και οι φοβίες σου, καθώς και ποια είναι τα δυνατά σου σημεία.

Επειδή όταν φλερτάρεις, φλερτάρεις και με την απόρριψη, θα μάθεις επίσης το πώς να μην φοβάσαι την απόρριψη και να την αντιμετωπίζεις σωστά.

Φλερτάροντας μαθαίνεις να λειτουργείς αποτελεσματικά κάτω από πίεση και να είσαι περισσότερο ο εαυτός σου ανεξαρτήτως των συνθηκών.

Όλα αυτά θα σε βοηθήσουν να εξελιχθείς σε τεράστιο βαθμό και να αποκτήσεις τα αποτελέσματα που θέλεις και σου αξίζουν όχι μόνο στον ερωτικό τομέα αλλά και σε κάθε τομέα της ζωής σου.

 

γ) Εξασκείς Τις Επικοινωνιακές Σου Δεξιότητες

Το φλερτ βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην επικοινωνία, τόσο τη λεκτική όσο και τη μη-λεκτική. Το να φλερτάρεις συστηματικά είναι ένας τρόπος για να εκτοξεύσεις τη συνολική σου επικοινωνία.

Οι γυναίκες έχουν πολύ αναπτυγμένες επικοινωνιακές δεξιότητες εκ φύσεως. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να βοηθήσει κι εσένα να αναβαθμίσεις τον τρόπο που επικοινωνείς με τον κόσμο γύρω σου.

Πέρα από το ότι θα μάθεις πράγματα και θα εξελιχθείς επικοινωνιακά παρακολουθώντας τον τρόπο που επικοινωνούν εκείνες μεταξύ τους και με τους γύρω τους, οι περισσότερες γυναίκες είναι πάντα πρόθυμες να σου δώσουν συμβουλές ώστε να επικοινωνείς αποτελεσματικότερα.

Εάν ρωτήσεις γυναίκες φίλες σου, θα σου πουν τι κάνεις λάθος κι αυτό είναι κάτι που μπορεί να σε βοηθήσει στο να εκτοξεύσεις τη συνολική σου επικοινωνία.

φλερταροντας

 

δ) Γνωρίζεις νέους ανθρώπους με διαφορετικές απόψεις

Το να φλερτάρεις καθημερινά ή σχεδόν καθημερινά σε βοηθάει και στην κοινωνικοποίησή σου.

Μέσω του φλερτ, έχεις την ευκαιρία να έρχεσαι διαρκώς σε επαφή με νέο κόσμο. Και αυτό έχει τεράστια οφέλη.

Όσο περισσότερο φλερτάρεις, θα αντιληφθείς ότι θα αρχίσουν να συμβαίνουν τα εξής:

 • Θα σου είναι πιο εύκολο να ανοίγεις συζήτηση με τον οποιονδήποτε.
 • Θα συνηθίσεις στο να είσαι πιο άνετος όταν συζητάς με νέο κόσμο και να είσαι ο εαυτός σου.
 • Θα δεις πόσο όμορφο είναι το να κάνεις νέες γνωριμίες, καθώς και το να ανοίγεις τον κοινωνικό σου κύκλο.
 • Θα συνειδητοποιήσεις ότι το να μιλάς διαρκώς με νέα άτομα είναι κάτι το φυσιολογικό, το οποίο σταδιακά θα γίνει κομμάτι της καθημερινότητάς σου.

Όλα αυτά είναι τα οφέλη που κερδίζεις φλερτάροντας και γνωρίζοντας διαρκώς νέο κόσμο.

Όπως αντιλαμβάνεσαι, και τα τέσσερα παραπάνω οφέλη είναι πολύ σημαντικά για την προσωπική σου εξέλιξη και ανάπτυξη.

Όσο περισσότερο εισάγεις το φλερτ στη ζωή σου, τόσο θα βλέπεις την καθημερινότητά σου να αλλάζει και να αναβαθμίζεται.

Θα δεις, αρχικά, τον εαυτό σου να αλλάζει και θα βγάλεις προς τα έξω τις ποιοτικότερες και θετικότερες πτυχές του χαρακτήρα και της προσωπικότητάς σου.

φλερτ κοινωνικοποιηση

Επίσης, θα ανακαλύπτεις κρυμμένες και θαμμένες δυνάμεις σου που δεν ήξερες ότι έχεις μέχρι τώρα. Επιπροσθέτως, θα μάθεις να αντιμετωπίζεις και να ξεπερνάς τις βαθύτερες ανασφάλειες και φοβίες σου.

Θα αρχίσεις να βγάζεις τη δύναμη σου προς τα έξω και θα ξεσκεπάσεις επιτέλους τον υπερήρωα που κρύβεις μέσα σου.

Με άλλα λόγια, θα γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου, ένας Άνδρας Αξίας με στόχους, αυτοπεποίθηση, γοητεία και χιούμορ, που έχει στόχους και τις αντίστοιχες ικανότητες να τους πετύχει.

Όλα αυτά είναι μόνο μερικά από τα οφέλη που μπορείς να κερδίσεις ξεκινώντας να φλερτάρεις περισσότερο σε καθημερινή βάση.

Και δεν αξίζει όλο αυτό, δεδομένου ότι είναι τόσα πολλά αυτά που έχεις να κερδίσεις;

 

Τι να μην κάνεις στο Φλερτ

 

#1. Τα Βασικότερα Λάθη Στο Φλερτ

Έχοντας κατανοήσει τους λόγους που είναι απαραίτητο να εισάγουμε το φλερτ στη ζωή μας, είναι σημαντικό, πριν ξεκινήσουμε να φλερτάρουμε, να μάθουμε να φλερτάρουμε επιτυχημένα.

Ενώ ο αυτοσχεδιασμός είναι ένα βασικό κομμάτι του πετυχημένου φλερτ, δεν είναι ωφέλιμο να φλερτάρουμε χωρίς να έχουμε υπόψιν μας το τι λειτουργεί και τι όχι όσον αφορά τις γυναίκες.

Ευτυχώς, η επιστήμη έχει πλέον συμβάλει σε τεράστιο βαθμό στο να μας βοηθήσει να αντιληφθούμε καλύτερα και βαθύτερα τις ανάγκες του αντίθετου φύλου και να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε αποτελεσματικότερα με τις γυναίκες που γνωρίζουμε.

 

Επιστήμες αιχμής, όπως η βιολογία, η ψυχολογία και η κοινωνιολογία εξηγούν με πολύ απλό και κατανοητό τρόπο το πώς ένας άντρας μπορεί να αντιληφθεί το πώς σκέφτεται μια γυναίκα.

Πλέον, ο μύθος ότι οι γυναίκες είναι περίπλοκα και περίεργα όντα που κανένας, ούτε καν οι ίδιες, δεν μπορεί να καταλάβει το τι θέλουν, έχει καταρριφθεί. Και θα καταρριφθεί πανεύκολα και για εσένα διαβάζοντας παρακάτω.

 

#2. Πού Το “Χάνουμε” Οι Άντρες Όσον Αφορά Το Φλερτ;

Το μεγαλύτερο πρόβλημα απ’ όλα

Όταν φλερτάρουμε, πολλοί άντρες συνήθως κάνουμε κάποια κοινά, βασικά λάθη.

Τα λάθη αυτά, εάν συμβούν ταυτόχρονα κατά τη διάρκεια του φλερτ, μπορεί να αποβούν καταστροφικά και να μας φέρουν αντιμέτωπους όχι μόνο με την απόρριψη αλλά και το συναίσθημα της αποτυχίας.

Φυσικά, τόσο η αποτυχία όσο και η απόρριψη είναι πολύ λογικό και χρήσιμο να υπάρχουν σε κάθε κατάσταση στη ζωή μας, γιατί μέσα από αυτά μαθαίνουμε.

 

Ωστόσο, εάν μπορούμε να βρούμε ένα μονοπάτι που θα μπορέσει να μας προσφέρει απλόχερα την ερωτική επιτυχία που τόσο θέλουμε και που σίγουρα αξίζουμε, τότε γιατί να μην το ακολουθήσουμε.

Διαβάζοντας παρακάτω θα ανακαλύψεις τα 8 βασικότερα λάθη που κάνουμε οι περισσότεροι άντρες κατά τη διάρκεια του φλερτ και τα οποία, στο μεγαλύτερο ποσοστό των περιπτώσεων, μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην ερωτική απόρριψη.

Μόλις μάθεις ποια είναι αυτά, θα σου είναι εξαιρετικά εύκολο να τα αποφύγεις και να αρχίσεις να απολαμβάνεις κι εσύ τη μαγεία της ερωτικής επιτυχίας.

Φλέρταρε για Εσένα Πρώτα

α) Κατά Τη Διάρκεια Του Φλερτ, Προσπαθείς Να Αποδείξεις Κάτι

Το πρώτο και πιο συχνό από τα λάθη που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια του φλερτ, είναι ότι προσπαθούμε να αποδείξουμε κάτι στη γυναίκα που φλερτάρουμε.

Συνήθως, προσπαθούμε να αποδείξουμε ότι είμαστε δυναμικοί και γεμάτοι αυτοπεποίθηση. Όπως επίσης και ότι είμαστε ανεξάρτητοι και δεν την έχουμε ανάγκη.

Ίσως να προσπαθούμε να δείξουμε στη γυναίκα που φλερτάρουμε ότι είμαστε τέλειοι, ότι έχουμε χιούμορ, ότι είμαστε πανέξυπνοι.

Και φυσικά, συχνότερα απ’ όλα, προσπαθούμε διαρκώς και σε τεράστιο βαθμό να της αποδείξουμε ότι είμαστε κατάλληλοι για εκείνην, ότι έχουμε χημεία και ότι ταιριάζουμε.

λαθος στο φλερτ

Όλα αυτά συνάδουν στο να συμπεριφερόμαστε, τελικά, περίεργα.

Δείχνουμε μη αυθεντικοί, μιλάμε με στόμφο, οι κινήσεις μας είναι πιο κοφτές και γενικότερα η γυναίκα λαμβάνει κάτι… περίεργο.

Κάτι δεν που δεν της “κολλάει”.

Προσπαθώντας να αποδείξουμε σε μια γυναίκα το πόσο καλοί είμαστε και το πόσο ταιριάζουμε μαζί της, τελικά ξεχνάμε το σημαντικότερο όλων: Να είμαστε ο εαυτός μας και να απολαύσουμε το φλερτ.

Και αυτό βγαίνει στη γυναίκα που φλερτάρουμε, η οποία, ακόμα κι αν της αρέσουμε, επειδή νιώθει ότι κάτι δεν πάει καλά με την εικόνα που προβάλουμε, τελικά μας απορρίπτει.

Θυμήσου: Δεν έχεις ανάγκη να αποδείξεις τίποτα σε κανέναν.

Ο κάθε άνθρωπος κάνει τις επιλογές του. Το εάν μια γυναίκα σε επιλέξει για ερωτικό της σύντροφο, όσο κι αν σου κάνει έκπληξη, δεν έχει να κάνει με εσένα.

Βασικά, έχει να κάνει με εκείνην και μόνο.

Είναι οι δικές της ανάγκες, τα δικά της «θέλω», τα δικά της βιώματα που θα διαμορφώσουν την τελική της επιλογή.

Με το να προσπαθείς να αποδείξεις κάτι στη γυναίκα, ό,τι κι αν είναι αυτό, τελικά μπλοκάρεις συναισθηματικά και αδυνατείς να προβάλεις τα δυνατότερα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας και του χαρακτήρα σου.

Επομένως, αφέσου, απόλαυσέ το, και μην προσπαθείς να αποδείξεις σε κανέναν τίποτα.

β) Υπερπροσπαθείς χωρίς ουσιαστικό λόγο

Κάτι άλλο που κάνουμε συχνά λάθος κατά τη διάρκεια του φλερτ είναι ότι υπερπροσπαθούμε και αυτό φαίνεται.

Αυτό είναι διαφορετικό από το προηγούμενο, καθώς ένας άντρας που υπερπροσπαθεί το κάνει σε όλες τις καταστάσεις, συνολικά, σε κάθε του κίνηση ή φράση.

 

Θέλεις τόσο πολύ να αρέσεις στη συγκεκριμένη γυναίκα και τόσο πολύ να φλερτάρεις επιτυχημένα, που κάνεις υπερβολική προσπάθεια σε όλα!

 

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να προσπαθείς υπερβολικά πολύ να κάνεις κάποιο αστείο, ή να μιλάς πολύ ή πολύ γρήγορα σε μια σου προσπάθεια να μην υπάρχει κενό.

Ίσως προσπαθείς υπερβολικά να κερδίσεις την προσοχή της και την αποδοχή της, κάνοντας υπερβολικές κινήσεις με τα χέρια σου και δείχνοντάς της εξ αρχής το πόσο απεγνωσμένα την θέλεις.

Σε κάθε περίπτωση, έχεις μέσα σου μια σφοδρή επιθυμία να την κερδίσεις, με αποτέλεσμα να κάνεις μια υπερβολική προσπάθεια σε όλα.

Αυτό φυσικά, επειδή φανερώνει απόγνωση και απελπισία, καταλήγει να μην είναι ελκυστικό. Και πάλι, ακόμα κι αν η γυναίκα έλκεται από εσένα σε ένα επίπεδο, αυτού του είδους η συμπεριφορά την οδηγεί στο να σε απορρίψει.

Χαλάρωσε και μην σκέφτεσαι το πόσο πολύ θέλεις να πετύχει η συγκεκριμένη γνωριμία.

Θυμήσου: Κι εσύ πρέπει να αποφασίσεις το εάν σου αρέσει και το εάν θέλεις να προχωρήσεις ερωτικά μαζί της.

Επομένως, κι εκείνη χρειάζεται να κάνει κάτι για να σε κερδίσει.

Δεν χρειάζεται να υπερπροσπαθείς, λοιπόν, προκειμένου να την κάνεις να σε θέλει. Χαλάρωσε, απόλαυσε και διασκέδασε όταν φλερτάρεις, και κυρίως, αφέσου στο να είσαι ο εαυτός σου.

Συνήθως, φλερτάρουμε επιτυχημένα και έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε στον ερωτικό τομέα όταν αφήνουμε τις καταστάσεις να κυλήσουν φυσικά και ήρεμα. Μην πιέζεις κάτι και θα δεις ότι θα πάνε όλα πολύ καλύτερα.

 

γ) Θέλεις Να Τα Κάνεις Όλα Τέλεια Και Πιστεύεις Ότι Πρέπει Να Αποδώσεις Στο Φλερτ

Σε συνδυασμό με τα παραπάνω, σε πολλές περιπτώσεις όταν φλερτάρουμε μας πιάνει μια τελειομανία.

Σκεφτόμαστε: «Αυτό που είπα δεν ήταν και τόσο καλό», «Αυτό το αστείο δεν ήταν και τόσο πετυχημένο», «Δεν την άγγιξα σωστά».

Θέλουμε να τα κάνουμε όλα τέλεια, με αποτέλεσμα να καταλήγουμε να αγχωνόμαστε και να είμαστε νευρικοί.

Και πάλι, δεν αφήνουμε την κατάσταση να κυλήσει ομαλά και δεν απολαμβάνουμε τη συνομιλία μας με τη γυναίκα.

Επειδή δεν υπάρχει τέλειο, θα χρειαστεί σταδιακά να απομυθοποιήσουμε και να αποδομήσουμε το γεγονός ότι πρέπει να συμπεριφερθούμε άψογα κατά τη διάρκεια του φλερτ.

Καμία γυναίκα δεν θέλει δίπλα της κάποιον που είναι ο κ. Τέλειος αλλά δεν είναι ανθρώπινος.

Όπως η κάθε γυναίκα έχει τις ανασφάλειες και τις φοβίες της, έτσι κι εσύ έχεις τις δικές σου.

Εάν δείχνεις κάτι τέλειο στη γυναίκα που φλερτάρεις, το πιο πιθανό είναι ότι θα τρομάξει.

Επίσης, δεν πρόκειται να νιώσει έλξη για εσένα επειδή είσαι τέλειος. Είναι άλλοι οι παράγοντες που δημιουργούν έλξη στις γυναίκες.

 

Δεν χρειάζεται να αποδώσεις κάπου, καθώς το φλερτ δεν είναι κάποιου είδους τεστ.

Καμία γυναίκα όταν την φλερτάρουν δεν βαθμολογεί την απόδοση του άντρα!

 

Ίσα ίσα που θέλει έναν άντρα δίπλα της με αυτοπεποίθηση, ο οποίος δεν προσπαθεί να την εντυπωσιάσει.

Επομένως, ξέχνα την τελειότητα και σταμάτα να προσπαθείς να φτάσεις κάτι άπιαστο, που δεν υπάρχει.

Δεν χρειάζεται να τα κάνεις όλα τέλεια, αρκεί να τα κάνεις.

 

δ) Φλερτάρεις Έχοντας Το Μυαλό Σου Στο Αποτέλεσμα

Να ένα πολύ συνηθισμένο λάθος!

Όταν φλερτάρεις, επικεντρώνεσαι στο αποτέλεσμα.

Για κάθε άντρα, το θετικό αποτέλεσμα μετράει διαφορετικά.

Κάποιος μπορεί να μετράει τα αποτελέσματά του με βάση το πόσα τηλέφωνα πήρε. Άλλος με βάση το με πόσες από τις γυναίκες που φλέρταρε έκανε σεξ. Άλλος με βάση το με πόσες γυναίκες βγήκε ραντεβού.

 

Ό,τι κι αν έχεις στο μυαλό σου ως αποτέλεσμα, και μόνο το γεγονός ότι επικεντρώνεσαι σε αυτό σε αποσπάει και σε κάνει νευρικό και αγχωμένο.

Δεν υπάρχει κάποιου είδους checklist όσον αφορά το φλερτ.

 

Για εμάς, θετικό αποτέλεσμα είναι το γεγονός ότι έκανες το βήμα και φλέρταρες μια γυναίκα.

Κυρίως, θετικό αποτέλεσμα είναι το γεγονός ότι διασκέδασες και περάσατε και οι δύο καλά κατά τη διάρκεια του φλερτ, το οποίο είναι άλλωστε και το ζητούμε σε όλη τη διαδικασία.

Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι επειδή ανταλλάξατε τηλέφωνα, βγήκατε ραντεβού ή κάνατε σεξ έχεις φλερτάρει επιτυχημένα.

Αντίθετα, το να έχεις αυτήν τη νοοτροπία στο φλερτ σε απομακρύνει από τους στόχους σου και δεν σε βοηθάει να χαλαρώσεις και να είσαι ο εαυτός σου.

Επομένως, όταν φλερτάρεις, ξέχνα το αποτέλεσμα. Δεν έχει σημασία. Το θέμα είναι να περάσετε καλά και φυσικά, να μάθεις κάτι μέσα από την κάθε συναναστροφή σου. Και αυτό είναι εκείνο στο οποίο πρέπει να επικεντρωθείς.

 

ε) Δεν Δημιουργείς Άνεση και Έλξη Κατά Τη Διάρκεια Του Φλερτ

Είναι το πιο σημαντικό λάθος και το κάνουν σχεδόν όλοι: Δεν δημιουργούν άνεση και έλξη στη γυναίκα που τους αρέσει.

Ή, σε πολλές περιπτώσεις, συμβαίνει και το εξής: Δημιουργούν υπερβολική άνεση και οικειότητα με τη γυναίκα που φλερτάρουν, και καθόλου ή σχεδόν καθόλου έλξη. Το αποτέλεσμα είναι η γυναίκα να τους δει φιλικά.

Κατά τη διάρκεια του φλερτ, είναι πολύ σημαντικό να δημιουργήσεις, αρχικά, άνεση και οικειότητα με τη γυναίκα.

Χωρίς άνεση δεν υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθεί έλξη.

Όσο πιο άνετος και ήρεμος είσαι εσύ, τόσο πιο εύκολα θα δημιουργηθεί άνεση μεταξύ σας.

Φυσικά, υπάρχουν κι άλλα πράγματα που παίζουν ρόλο στο να δημιουργηθεί άνεση και οικειότητα μεταξύ εσένα και της γυναίκας, αλλά αυτά θα τα δούμε παρακάτω.

φλερτ με γυναικα

Εφόσον κάνεις τη γυναίκα να νιώσει άνετα και οικεία μαζί σου, ήρθε η ώρα να δημιουργήσεις έλξη.

Πολλοί άντρες φοβούνται να κάνουν τα απαραίτητα βήματα προκειμένου να δημιουργήσουν έλξη στη γυναίκα.

Χωρίς έλξη, ωστόσο, είναι απίθανο η γυναίκα να σε δει ερωτικά.

Ξεκίνα να την πειράζεις και να την αγγίζεις κατά τη διάρκεια του φλερτ, να κάνεις αστεία και γενικά να ασκείς γοητεία στη γυναίκα.

Πολύ συχνά, οι άντρες επικεντρωνόμαστε τόσο πολύ στο να δημιουργήσουμε σύνδεση με τη γυναίκα και να την κάνουμε να νιώσει άνετα μαζί μας, που ξεχνάμε ότι χωρίς έλξη δεν υπάρχει ερωτικό παιχνίδι.

Προκειμένου να φλερτάρεις αποτελεσματικά, χρειάζεται να πετύχεις έναν συνδυασμό άνεσης και έλξης.

Επομένως, επικεντρώσου αρχικά στο να κάνεις τη γυναίκα να νιώσει άνετα και στη συνέχεια να δημιουργηθεί έλξη ανάμεσά σας.

Αυτά είναι τα συστατικά του πετυχημένου φλερτ, που οι περισσότεροι άντρες αγνοούν.

στ) Δεν Κάνεις Το Σημαντικότερο Βήμα

Τώρα, ακόμα κι όταν τα κάνεις όλα σωστά κατά τη διάρκεια του φλερτ, ενδέχεται να πέσεις στην εξής παγίδα: Να μην κάνεις το σημαντικότερο βήμα όλων.

Και ποιο είναι αυτό;

Το σημαντικότερο βήμα όλων είναι το επόμενο βήμα!

Εάν μιλάτε ήδη ένα τέταρτο, πες της να ανταλλάξετε στοιχεία για να επικοινωνήσετε ξανά.

Εάν έχετε ανταλλάξει στοιχεία επικοινωνίας, ζήτα της να βγείτε ραντεβού.

Εάν βλέπεις ότι είναι πολύ θετική, πες της να πάτε σπίτι σου ή να φύγετε από εκεί που είστε και να πάτε μια βόλτα.

Σε κάθε επαφή και επικοινωνία με μια γυναίκα θα πρέπει πάντα να θυμάσαι να πας την επικοινωνία σας στο επόμενο επίπεδο, να κάνεις το επόμενο βήμα.

Είναι απίστευτο το πόσοι άντρες τα κάνουν όλα πραγματικά καλά στο φλερτ και αμελούν ή ξεχνούν ή αποφεύγουν να ολοκληρώσουν αυτήν την επικοινωνία τους με το να ανταλλάξουν τηλέφωνα με τη γυναίκα που τους αρέσει.

Το βλέπουμε πολλές φορές και στο πρακτικό μάθημα Infield της εταιρείας μας Men Of Style: Ορισμένοι μαθητές, ενώ τα πάνε καλά σε όλα τα επίπεδα όταν φλερτάρουν μια γυναίκα, είτε ξεχνούν είτε κολλάνε και δεν προχωρούν την επικοινωνία παρακάτω.

Θυμήσου: Το σημαντικότερο βήμα είναι το επόμενο.

 

ζ) Δεν Είσαι Στο Παρόν Όταν Φλερτάρεις

Ένα ακόμα πολύ βασικό λάθος που συμβαίνει πολύ συχνά κατά τη διάρκεια του φλερτ είναι αυτές οι σκέψεις που περνούν από το μυαλό μας σε τρελούς ρυθμούς και που μας αποσπούν από το να είμαστε στο παρόν.

Ερωτήσεις, απορίες και αμφιβολίες τύπου: «Της αρέσω; Με θέλει; Με βρίσκει ελκυστικό; Μήπως πρέπει να αλλάξω κάτι; Γιατί έκανε αυτήν την κίνηση τώρα;

Τι βρίσκουν ελκυστικό οι γυναίκες στους άντρες;» και ένα σωρό άλλες παρόμοιες σκέψεις που μας βασανίζουν.

Ενώ είναι σημαντικό να προβληματιζόμαστε σχετικά με τις γυναίκες και το φλερτ προκειμένου να εξελιχτούμε, το να μας πιάνουν αυτές οι απορίες όταν φλερτάρουμε μας αποσπάει την προσοχή και μπορεί να αποβεί καταστροφικό.

Είναι απαραίτητο να εξασκήσουμε το μυαλό μας ώστε να είμαστε στο παρόν και να απολαμβάνουμε τη στιγμή.

Μην αναλύεις κάθε της κίνηση και λέξη και μην ξεκινάς να αναρωτιέσαι εάν σε βρίσκει ελκυστικό.

Χρειάζεται να θεωρείς δεδομένο ότι:
 • Είσαι ελκυστικός.
 • Είσαι ελκυστικός για εκείνην.

Προσπάθησε να μην μπαίνεις κατά τη διάρκεια του φλερτ σε τέτοιου είδους αντιπαραγωγικές σκέψεις, γιατί δεν σε βοηθούν στο να φλερτάρεις πετυχημένα.

Επικεντρώσου σε αυτό που συμβαίνει τώρα.

Θυμήσου: Δεν πρόκειται να απαντήσεις σε αυτές τις απορίες και να λύσεις αυτά τα θέματα μέσα στο ένα τέταρτο που φλερτάρεις.

Το σημαντικό είναι να διώξεις αυτές τις σκέψεις από το μυαλό σου και να εξασκηθείς στο να είσαι επικεντρωμένος στη γυναίκα και στην μεταξύ σας σχέση.

η) Το Θέλεις Απεγνωσμένα

Ο όγδοος και τελευταίος λόγος που πολλές φορές αποτυγχάνουμε όταν φλερτάρουμε είναι ο εξής: Το θέλουμε απεγνωσμένα.

Θέλουμε απεγνωσμένα τη συγκεκριμένη γυναίκα, ή θέλουμε απεγνωσμένα να πετύχει το φλερτ μας.

Σε κάθε περίπτωση, όταν θέλεις κάτι απεγνωσμένα σημαίνει ότι εξαρτάσαι από αυτό. Ότι δεν μπορείς να φανταστείς τη ζωή σου χωρίς αυτό. Και ότι, εάν δεν το κατακτήσεις, θα νιώσεις αποτυχημένος.

Όλα αυτά, όπως είναι λογικό, σε πιέζουν ακόμα περισσότερο και δυσκολεύουν κατά πολύ το να αποκτήσεις τις ερωτικές επιτυχίες που σου αξίζουν.

Το να θέλεις κάτι απεγνωσμένα φανερώνει μια ανάγκη: Μια ανάγκη για επιβεβαίωση, μια ανάγκη για αποδοχή, για προσοχή, για να νιώσεις ότι έχεις αξία.

φλερταροντας

Μόλις συνειδητοποιήσεις ότι έχεις αξία και ότι δεν χρειάζεσαι κανέναν να στο επιβεβαιώσει, αυτόματα θα χαλαρώσεις και δεν θα νιώθεις ότι θα καταρρεύσεις εάν δεν καταλήξει όπως θέλεις με τη συγκεκριμένη γυναίκα.

 

Αυτό θα αφαιρέσει ένα σημαντικό βάρος από πάνω σου και σίγουρα θα σε βοηθήσει να απελευθερωθείς και να συμπεριφερθείς σύμφωνα με αυτό που νιώθεις. Πιο φυσικά και πιο αυθόρμητα.

Και τότε είναι που θα αρχίσεις να απολαμβάνεις πραγματική επιτυχία με τις γυναίκες.

Όπως αντιλαμβάνεσαι, τα 8 παραπάνω βήματα είναι ικανά να σε βοηθήσουν να διορθώσεις τον τρόπο που φλερτάρεις και να βιώσεις κι εσύ τις ερωτικές επιτυχίες που σου αξίζουν και που πάντα ήθελες.

 

Δώσε βάση κυρίως στο να αφεθείς κατά τη διάρκεια του φλερτ και να μην σκέφτεσαι υπερβολικά πολύ τη συνέχεια.

Κυρίως, επιδίωξε να είσαι ο εαυτός σου.

 

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι θα συμπεριφερθείς με ασυδοσία όταν φλερτάρεις, χωρίς να σέβεσαι τη γυναίκα που έχεις απέναντί σου και τα προσωπικά της όρια.

Σημαίνει απλά ότι δεν χρειάζεσαι να πιέζεσαι, να αγχώνεσαι, να κάνεις τα πάντα σωστά και να υπερπροσπαθείς κατά τη διάρκεια του φλερτ. Όπως είπαμε, δεν χρειάζεται να τα κάνουμε όλα τέλεια.

Χρειάζεται απλά να τα κάνουμε.

 

Τι να κάνεις στο Φλερτ για να τα καταφέρεις

 

Πώς Θα Φλερτάρεις Επιτυχημένα

Το φλερτ το διέπουν ορισμένες αρχές, χωρίς τις οποίες δεν μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά.

Όπως κάθε πράγμα, έτσι και στο φλερτ χρειάζεται να ξέρεις τους βασικούς κανόνες του παιχνιδιού προκειμένου να αποκωδικοποιήσεις τον τρόπο που λειτουργεί.

Ευτυχώς, έχουμε μαζέψει τις 15 βασικές αρχές που διέπουν το φλερτ και που θα βοηθήσουν κι εσένα να φλερτάρεις αποτελεσματικά και να αποκτήσεις σε καθημερινή βάση τα αποτελέσματα που σου αξίζουν.

Το φλερτ δεν είναι κάτι δύσκολο ούτε υπάρχει λόγος να σου φαίνεται βουνό. Διαβάζοντας παρακάτω θα συνειδητοποιήσεις ότι, όπως και σε κάθε τομέα, τα πράγματα γίνονται πολύ απλά και κατανοητά όταν ξέρεις τι ακριβώς χρειάζεται να κάνεις προκειμένου να επιτύχεις.

 

#1. Επικεντρώσου Στο Να Απολαύσεις Τη Διαδικασία Του Φλερτ

Όπως είπαμε, το πιο σημαντικό όταν φλερτάρεις είναι να το διασκεδάζεις.

Ξέχνα το αποτέλεσμα και το τι μπορεί να γίνει ή να μην γίνει κατά τη διάρκεια του φλερτ.

Επικεντρώσου, αρχικά, στο να περάσετε καλά κι εσύ και η γυναίκα την οποία φλερτάρεις.

Όταν είμαστε χαλαροί και περνάμε καλά, αρχίζουν να συμβαίνουν μαγικά πράγματα.

Αρχικά, εκκρίνονται συγκεκριμένες ουσίες στον εγκέφαλό μας, όπως η σεροτονίνη, που μας κάνει να νιώθουμε ευτυχισμένοι, και η ντοπαμίνη, που μας κάνει να νιώθουμε ικανοποίηση, όπως όταν κάποιος μας επιβραβεύει.

χαλαρο φλερτ

Επιπλέον, όσο πιο χαλαροί και συντονισμένοι στο παρόν είμαστε, και όσο περισσότερο διασκεδάζουμε, τόσο πιο εύκολα μπαίνουμε σε ροή (flow).

Η ροή είναι μια κατάσταση στην οποία γινόμαστε ένα με την κατάσταση, όλα κυλούν ομαλά και ευχάριστα, και δεν έχουμε την αίσθηση του χρόνου γιατί περνάμε καλά.

Όταν μπαίνουμε σε κατάσταση ροής, είναι πολύ δύσκολο να πούμε ή να κάνουμε κάτι λάθος.

Συνήθως, τα λάθη στο φλερτ, όπως άλλωστε και σε κάθε κατάσταση, είναι αποτέλεσμα υπερβολικής σκέψης και ανάλυσης, τελειομανίας, νευρικότητας και άγχους.

 

Γνωρίζεις ότι: Όταν αγχωνόμαστε ένα μέρος του εγκεφάλου μας, εκείνο που είναι υπεύθυνο για τη λογική σκέψη και τις μαθηματικές πράξεις, σταματάει να λειτουργεί;

Είναι εκείνο το μέρος του εγκεφάλου, το οποίο μας βοηθάει να βρούμε τις κατάλληλες λέξεις και να απαντήσουμε σε κάθε κατάσταση με τον κατάλληλο τρόπο

 

Το αποτέλεσμα, όπως καταλαβαίνεις, είναι να βρισκόμαστε στο κενό και είτε να λέμε κάτι που δεν αρμόζει, είτε να μην λέμε τίποτα απολύτως!

Για να το αποφύγεις αυτό και για να έχεις μια συζήτηση με τη γυναίκα που κυλάει ομαλά και βγάζει νόημα, χαλάρωσε και μάθε να διασκεδάζεις φλερτάροντας.

Όπως προαναφέρθηκε, δεν χρειάζεται να τα κάνεις όλα τέλεια, καθώς τέλειο δεν υπάρχει.

Ίσα ίσα, όταν απολαμβάνεις το φλερτ και δεν σκέφτεσαι ότι πρέπει να αποδώσεις, είσαι περισσότερο ο εαυτός σου και κερδίζεις τα ερωτικά αποτελέσματα που θέλεις.

Αφέσου λοιπόν, πάρε μια βαθιά ανάσα, και θυμήσου ότι ο Χρυσός Κανόνας για να φλερτάρεις επιτυχημένα είναι να περάσεις καταρχήν, καλά.

 

#2. Πριν Φλερτάρεις, Να Είσαι Προετοιμασμένος

Ένα πολύ σημαντικό βήμα είναι να είσαι προετοιμασμένος.

Τι εννοούμε;

Ενώ το να είσαι αυθόρμητος είναι εξίσου σημαντικό και πραγματικά βοηθάει στο να δημιουργηθεί μια πιο φυσική επικοινωνία ανάμεσα σε εσένα και τη γυναίκα, πρέπει να είσαι προετοιμασμένος τουλάχιστον σε μερικά βασικά πράγματα.

 

α. Να ξέρεις πώς θα ξεκινήσεις την προσέγγιση όσον αφορά το λεκτικό κομμάτι.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό το να ξέρεις τι θα πεις όταν θα ανοίξεις τη συζήτηση με μια γυναίκα.

Μην την πλησιάσεις απροετοίμαστος, γιατί το πιο πιθανό είναι ότι ή θα πεις κάτι που δεν κολλάει, ή θα στέκεσαι μπροστά της σαν στήλη άλατος!

Για να το αποφύγεις αυτό, βρες μία ή και περισσότερες φράσεις με τις οποίες μπορείς να ανοίξεις συζήτηση με τη γυναίκα που σου αρέσει.

Για παράδειγμα, μπορείς να της πεις κάτι όπως: «Καλησπέρα, σε είδα, μου άρεσες, και ήθελα να σε γνωρίσω».

Δεν χρειάζεται να βρεις κάποια μαγική ατάκα για να ανοίξεις συζήτηση με μια γυναίκα.

Αρκεί να είναι κάτι απλό, κατανοητό, ανθρώπινο, που κατά προτίμηση δηλώνει κατευθείαν το ερωτικό σου ενδιαφέρον.

 

β. Να ξέρεις περίπου τι θα πεις κατά τη διάρκεια της συνομιλίας σας.

Είναι πολύ καλό και χρήσιμο το να έχεις στο μυαλό σου μερικά θέματα συζήτησης ώστε να είσαι ήρεμος και ψύχραιμος και να μην σκέφτεσαι διαρκώς το τι θα πεις.

Προκειμένου να επικεντρωθείς στη γυναίκα και να το διασκεδάσεις, πρέπει να έχεις στο μυαλό σου μερικά θέματα που θα σας ενδιαφέρουν και τους δύο, ώστε να μην καταλήξετε να μιλάτε για τον καιρό.

Για παράδειγμα, μπορείτε να μιλήσετε για τα επαγγελματικά σας ή για τα ενδιαφέροντά σας εκτός εργασίας.

Ουσιαστικά, αυτό είναι και κάτι που θα το μάθεις με την τριβή και την εξάσκηση.

Όσο περισσότερο φλερτάρεις και έρχεσαι σε επαφή με γυναίκες, τόσο περισσότερο θα σου έρχονται αυτόματα θέματα συζήτησης, καθώς επίσης και θα ξέρεις με τι νιώθεις άνετα εσύ να συζητήσεις και με τι νιώθουν άνετα οι γυναίκες.

Σε κάθε περίπτωση, όσον αφορά το προφορικό κομμάτι, είναι πάρα πολύ σημαντικό να είσαι προετοιμασμένος. Θα σου φύγει ένα τεράστιο βάρος από πάνω σου.

 

#3. Πρόσεξε Την Εξωτερική Σου Εμφάνιση

Υπάρχουν κάποια πράγματα που έχουν τεράστια βαρύτητα στο φλερτ.

Κι ένα από αυτά είναι η πρώτη εντύπωση.

Το πρώτο που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι έχεις μόνο μια ευκαιρία να κάνεις μια καλή πρώτη εντύπωση.

Και αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Φρόντισε όταν βγαίνεις από το σπίτι σου, ακόμα κι αν είναι να πας μέχρι το περίπτερο, να είσαι περιποιημένος. Ποτέ δεν ξέρεις το πού μπορεί να γνωρίσεις μια γυναίκα που σου αρέσει.

Τώρα, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα:

Όταν λέμε εξωτερική εμφάνιση, δεν εννοούμε μόνο την ομορφιά. Ενώ η ομορφιά παίζει ρόλο, δεν παίζει τον μεγαλύτερο ρόλο.

Θα σου πούμε ένα μυστικό: Οι γυναίκες γενικά κοιτούν περισσότερο το πόσο περιποιημένος και καθαρός είναι κάποιος και το κατά πόσο έχει στυλ, παρά το εάν είναι όμορφος.

Και αυτό είναι μια τεράστια αλήθεια που ελάχιστοι άντρες γνωρίζουν.

Επομένως, φρόντισε τα εξής:

 • Να είσαι πάντα καθαρός.
 • Να φοράς καθαρά και σιδερωμένα ρούχα.
 • Να έχεις περιποιηθεί μαλλιά, μούσια, γένια.
 • Τα ρούχα σου να ταιριάζουν μεταξύ τους.
 • Να έχεις το δικό σου στυλ.

 

Επίσης, κάτι που γενικά προσέχουν οι γυναίκες είναι τα παπούτσια που φορούν οι άντρες και τα αξεσουάρ. Οπότε, δώσε μεγάλη προσοχή σε αυτά.

Συνολικά, η εξωτερική εμφάνιση παίζει τεράστιο ρόλο στο εάν θα σου μιλήσει μια γυναίκα και στο εάν θα νιώσει έλξη για εσένα.

ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΝΑ ΦΛΕΡΤΑΡΕΙΣ ΑΠΕΡΙΠΟΙΗΤΟΣ ΚΑΙ ΑΤΗΜΕΛΗΤΟΣ.

Δώσε βάση στα παραπάνω σημεία. Γιατί η εξωτερική εμφάνιση είναι ένα βασικό κομμάτι του φλερτ.

 

#4. Χαμογέλα Όταν Φλερτάρεις

Να κάτι που ξεχνάμε όλοι μας όταν φλερτάρουμε: Χαμόγελο!

Ήξερες όμως ότι το χαμόγελο είναι το μυστικό της επιτυχίας ορισμένων αντρών στο φλερτ;

Όταν χαμογελάς, γίνεσαι πιο ελκυστικός.

Αρχικά, προβάλεις ότι είσαι ένας θετικός άνθρωπος.

Η θετικότητα είναι πάρα πολύ σημαντική για μια γυναίκα. Καμία γυναίκα δεν θέλει δίπλα της έναν άντρα που είναι μίζερος, γκρινιάρης, παραπονιέται συνέχεια και είναι συνολικά αρνητικός.

Επειδή ο καθένας μας στην καθημερινότητά του έχει τα δικά του προβλήματα και συνήθως περικλείεται από αρνητικούς ανθρώπους, είναι πολύ σημαντικό να μην είσαι άλλος ένας άνθρωπος μουντός και καθόλου χαρούμενος.

Με το να χαμογελάς δείχνεις ότι είσαι θετικός και αισιόδοξος, τα οποία είναι και τα χαρακτηριστικά του Νικητή, ενός Άνδρα Αξίας.

Επομένως, θυμήσου να χαμογελάς κατά τη διάρκεια του φλερτ.

Υ.Γ.: Μην χαμογελάς πάρα πολύ, ούτε πολύ έντονα ή συνέχεια. Οι άντρες που χαμογελούν ασταμάτητα, ακόμα κι όταν δεν υπάρχουν λόγο, φανερώνουν ότι έχουν νευρικότητα και οι γυναίκες τους θεωρούν περίεργους.

Να χαμογελάς όταν το νιώθεις και όταν κολλάει με τη συνολική κατάσταση.

Η Σημασία της Αυτοβελτίωσης στο Φλερτ

#1. Απόκτησε Αυτοπεποίθηση

Κάτι που ελκύει τις γυναίκες σε τεράστιο βαθμό και θα σε βοηθήσει να φλερτάρεις αποτελεσματικά είναι το να αποκτήσεις περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Η αυτοπεποίθηση είναι η ικανότητα του να μπορείς να διαχειριστείς οποιαδήποτε κατάσταση κι αν προκύψει.

Υπάρχει μια αρκετά διαφορετική αντίληψη για το τι είναι η αυτοπεποίθηση. Πολλοί νομίζουν ότι είναι το να δείχνεις ισχυρός και δυνατός πάντα. Άλλοι το να μην δείχνεις ευάλωτος.

Σε κάθε περίπτωση, οι λάθος αντιλήψεις σε ωθούν σε περίεργες ή όχι τόσο αποτελεσματικές συμπεριφορές.

Μπορεί να προσπαθείς να δείξεις υπερβολικά σκληρός ή ότι δεν σε αγγίζει τίποτα. Η αυτοπεποίθηση δεν είναι αυτό όμως.

Δεν χρειάζεται ποτέ να δείχνεις ότι είσαι κάτι που δεν είσαι.

Αντίθετα, το να δείχνεις ευάλωτος ορισμένες στιγμές είναι δείγμα αυτοπεποίθησης.

Η αυτοπεποίθησή μας σε κάτι καλλιεργείται και μεγαλώνει όσο έχουμε τριβή με αυτό.

Όσο περισσότερο έχεις μελετήσει για ένα διαγώνισμα, τόσο μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση θα έχεις ότι θα γράψεις καλά και θα πετύχεις.

Το ίδιο ισχύει και στο φλερτ.

Με όσο περισσότερες γυναίκες μιλάς και φλερτάρεις, τόσο περισσότερη αυτοπεποίθηση θα αποκτάς ότι είσαι καλός σε αυτό.

Επιπλέον, η αυτοπεποίθηση έχει την τάση να τρέφει τον εαυτό της.

Μόλις αρχίσει να ανεβαίνει λίγο η αυτοπεποίθησή σου, θα δεις ότι η κατάσταση θα πάρει φόρα και η αυτοπεποίθησή σου θα ανεβαίνει διαρκώς όλο και περισσότερο.

Τέλος, η αυτοπεποίθηση δεν έχει να κάνει με το τι σου λένε οι άλλοι. Ακόμα κι αν όλοι έρθουν και σου πουν το πόσο επιτυχημένος είσαι στο φλερτ, εάν εσύ ο ίδιος δεν το πιστεύεις για τον εαυτό σου, δεν πρόκειται να το πιστέψεις ακόμα κι αν στο πουν.

Συνολικά, η αυτοπεποίθηση σε έναν άντρα είναι ένα άκρως ελκυστικό χαρακτηριστικό. Οι γυναίκες αντιλαμβάνονται από χιλιόμετρα τους άντρες που νιώθουν καλά με τον εαυτό τους και που πιστεύουν στις δυνατότητές τους.

Χρειάζεται να την καλλιεργήσεις, γιατί αυτό θα εκτοξεύσει τα αποτελέσματά σου στο φλερτ.

 

#2. Κάνε Εξάσκηση Στο Φλερτ

Ίσως ένα από τα πιο σημαντικά βήματα που μπορείς να κάνεις για να φλερτάρεις επιτυχημένα είναι το εξής: να φλερτάρεις!

Πολλοί άντρες αναλύουν υπερβολικά πολύ το τι πρέπει να κάνουν, με αποτέλεσμα να μένουν μόνο στη θεωρία.

Όμως!

Είναι η πράξη που κάνει τη διαφορά.

Ξεκίνα να φλερτάρεις, ακόμα κι αν στην αρχή το κάνεις λάθος.

Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, είμαστε σίγουροι ότι θα πάρεις πολλά χρήσιμα μαθήματα μέσα από την επαφή και τη συναναστροφή σου με τις γυναίκες. Θα αρχίσεις να αντιλαμβάνεσαι καλύτερα τι θέλουν και τι όχι, καθώς και τι λειτουργεί συνολικότερα καλύτερα.

Γιατί φοβάμαι να φλερτάρω γυναίκες που μου αρέσουν;

Το πιο σημαντικό είναι ότι θα φτάσεις στο σημείο όπου:

 • Δεν θα σε νοιάζει το αποτέλεσμα.
 • Θα εξοικειωθείς να μιλάς και να φλερτάρεις γυναίκες.
 • Θα αποκτήσεις περισσότερη αυτοπεποίθηση.
 • Θα σταματήσεις να έχεις άγχος.
 • Θα είσαι πιο χαλαρός και θα συμπεριφέρεσαι πιο άνετα κατά τη διάρκεια του φλερτ.
 • Τελικά, θα γίνεις ελκυστικότερος και θα αρχίσεις να έχεις θετικά αποτελέσματα στον ερωτικό τομέα.

Όπως ισχύει και με κάθε κατάσταση και κάθε τομέα, είναι η εμπειρία που κάνει τη διαφορά.

Μην αφήνεις τον εαυτό σου να σε σταματάει από το να κάνεις το σημαντικότερο βήμα όλων: Το πρώτο βήμα.

Μόλις ξεκινήσεις, θα δεις τον εαυτό σου να αλλάζει.

Και όσο επιμένεις, θα φτάσεις στο σημείο που δεν θα σκέφτεσαι πλέον όλα τα σενάρια που μπορούν να πάνε στραβά.

Η γνώση είναι εξαιρετικά σημαντική, αλλά είναι χρήσιμη μόνο όταν συνδυάζεται με την αντίστοιχη πράξη.

Το να κάτσεις να διαβάζεις όλα τα άρθρα του Men Of Style, ή να δεις όλα τα βίντεο στο κανάλι μας στο YouTube δεν έχει την ίδια αξία με το να τα συνδυάσεις αυτά με εξάσκηση.

Επίσης, εάν είσαι ήδη σε ένα επίπεδο καλό και έχεις ξεκινήσει να φλερτάρεις, κάνε το συχνότερα και περισσότερο, ώστε να έχεις ανοδική πορεία.

Σε κάθε περίπτωση, η εξάσκηση στο φλερτ είναι που θα σε φέρει στην κορυφή των δυνατοτήτων σου.

Πώς Μπορείς να Βελτιώνεσαι Διαρκώς

#3. Δημιούργησε Άνεση, Οικειότητα Και Εμπιστοσύνη

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, είναι πολύ σημαντικό να δημιουργήσεις ΕΞ’ ΑΡΧΗΣ άνεση, έλξη και εμπιστοσύνη με τη γυναίκα που φλερτάρεις.

Εάν η γυναίκα δεν νιώσει άνετα μαζί σου, το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα θέλει να σου μιλήσει καν!

Προκειμένου να το αποφύγεις αυτό, θα πρέπει αρχικά να νιώθεις εσύ ο ίδιος άνετα με τον εαυτό σου.

Σε δεύτερο επίπεδο, είναι απαραίτητο να νιώθεις άνετα με αυτό που κάνεις, δηλαδή με το φλερτ.

Εάν, καθ’ όλη τη διάρκεια του φλερτ, εσύ σκέφτεσαι ότι δεν το κάνεις καλά ή ότι δεν είσαι ελκυστικός, η γυναίκα το αντιλαμβάνεται σε ασυνείδητο επίπεδο και το σκέφτεται και εκείνη.

Παράλληλα, εάν σκέφτεσαι ότι αυτό που κάνεις είναι περίεργο ή σε απασχολεί το τι θα πει ο κόσμος, και πάλι η γυναίκα νιώθει το άγχος σου και αντιλαμβάνεται ότι αισθάνεσαι άβολα με αυτό που κάνεις. Αυτόματα, αισθάνεται περίεργα και άβολα κι εκείνη.

Επομένως, προκειμένου να δημιουργήσεις οικειότητα, άνεση και εμπιστοσύνη, είναι απαραίτητο να είσαι ειλικρινής και αυθεντικός και κυρίως, να νιώθεις άνετα με τον εαυτό σου και με το γεγονός ότι φλερτάρεις.

 

#4. Πείραξέ Την Κατά Τη Διάρκεια Του Φλερτ

Τώρα, ένα τεράστιο λάθος που κάνουν πολλοί άντρες κατά τη διάρκεια του φλερτ είναι ότι είναι υπερβολικά καλοί με τη γυναίκα που φλερτάρουν.

Πρόσεξε!

Δεν λέμε εννοείται να την προσβάλλεις, να έχεις άσχημη συμπεριφορά απέναντι της και να την φέρνεις σε δύσκολη θέση.

Από την άλλη, και το να της λες σε όλα ναι, να της κάνεις όλα τα χατίρια και γενικά το να έχεις μια υποτακτική συμπεριφορά απέναντι της είναι μη ελκυστικό.

Προκειμένου να δημιουργήσεις έλξη στη γυναίκα που φλερτάρεις, είναι απαραίτητο κατά τη διάρκεια του φλερτ να κάνεις χιούμορ και να την πειράζεις και λίγο.

φλερταρω με πειραγμα

Δεν χρειάζεται να φοβάσαι ότι η γυναίκα θα αντιδράσει υπερβολικά η γυναίκα ή ότι θα σε απορρίψει.

Εάν την πειράξεις μερικές φορές κατά τη διάρκεια του φλερτ θα δείξεις στη γυναίκα ότι είσαι δυναμικός, καθώς δεν φοβάσαι τις αντιδράσεις της και δεν έχεις ανάγκη την αποδοχή της.

Όταν ένας άντρας είναι υπερβολικά ευγενικός και καλός, στέλνει στη γυναίκα το μήνυμα ότι φοβάται τις αντιδράσεις της. Επίσης, της δείχνει ότι έχει ανάγκη την αποδοχή της, την προσοχή της και την επιβεβαίωση της.

Μια τέτοια εικόνα δεν είναι καθόλου ελκυστική για μια γυναίκα, η οποία χρειάζεται και θέλει δίπλα της ένα ισχυρό αρσενικό, έναν Άνδρα Αξίας.

Προκειμένου, λοιπόν, να στείλεις στη γυναίκα το μήνυμα ότι νιώθεις ασφαλής μέσα σου και ότι δεν είσαι σαν όλους τους άλλους άντρες που την προσεγγίζεις, θα χρειαστεί να εισάγεις το πείραγμα στο φλερτ σου.

Πες της κάτι αστείο και άγγιξε την. Δήλωσε με τη συμπεριφορά σου ότι δεν φοβάσαι να βγεις έξω από τα συνηθισμένα και να κάνεις κάτι διαφορετικό, ακόμα κι αν αυτό που κάνεις δεν της αρέσει και τόσο.

Φυσικά, πρόσεξε πάντα να είσαι ευγενικός και να την πειράζεις με σεβασμό.

Σε κάθε περίπτωση, το πείραγμα είναι άκρως ελκυστικό.

 

#5. Καλλιέργησε Το Χιούμορ Σου Για Να Φλερτάρεις Επιτυχημένα

Προκειμένου να φλερτάρεις επιτυχημένα, θα χρειαστεί να καλλιεργήσεις το χιούμορ σου.

Οι γυναίκες βρίσκουν άκρως ελκυστικούς τους άντρες με χιούμορ.

Το χιούμορ φανερώνει τα εξής:

 • Ότι είσαι ένας θετικός άνθρωπος.
 • Συναισθηματική και κοινωνική ευφυΐα.
 • Αυτοπεποίθηση.
 • Υψηλή αντίληψη

Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά είναι άκρως ελκυστικά για κάθε γυναίκα.

Κυρίως, το χιούμορ είναι σημάδι αυτοπεποίθησης.

Και η αυτοπεποίθηση είναι ένα από τα ελκυστικότερα χαρακτηριστικά στο φλερτ.

Ωστόσο, δεν λέμε να κάνεις διαρκώς αστεία ή να λες ανέκδοτα. Αντίθετα, θα μπορούσες να σχολιάσεις κάτι έξυπνο με αστείο τρόπο πάνω σε κάτι που θα πει.

Σε κάθε περίπτωση, προκειμένου να αποκτήσεις ερωτικές επιτυχίες, είναι απαραίτητο να καλλιεργήσεις το χιούμορ σου.

 

#6. Βελτίωσε Τη Γλώσσα του Σώματος

Κάτι που σε πολλούς άντρες διαφεύγει είναι η γλώσσα σώματος.

Ωστόσο, από το σύνολο της επικοινωνίας μας με τους άλλους ανθρώπους, μόνο το 7% βασίζεται στο τι λέμε. Το 93% της επικοινωνίας είναι μη λεκτική.

Αυτό σημαίνει ότι το βλέμμα, οι κινήσεις και οι συνολική γλώσσα σώματος είναι πιο ηχηρά από τις λέξεις.

Στάσου ευθυτενής και με ίσια πλάτη, μη σκύβεις και μην κοιτάς κάτω.

Διατήρησε την οπτική σου επαφή με τη γυναίκα. Χαμογέλα.

Μην κάνεις νευρικές κινήσεις με τα χέρια ή τα πόδια σου, όπως τα να τρέμουν τα πόδια σου όταν είσαι καθιστός ή να τρίβεις τις παλάμες σου.

γλώσσα σώματος φλερτ
Η γλώσσα του σώματος στο φλερτ

Πιάσε όσο περισσότερο χώρο σου αναλογεί μέσα σε έναν χώρο.

Με άλλα λόγια, απέκτησε μια ανοιχτή γλώσσα σώματος που φανερώνει αυτοπεποίθηση και δυναμισμό.

Μην κάθεσαι μαζεμένος όταν φλερτάρεις.

Η γλώσσα σώματος είναι ίσως το μεγαλύτερό σου όπλο. Το να μάθεις να την ελέγχεις και να αναλύεις τη γλώσσα του σώματος της γυναίκας είναι αυτό που θα εκτοξεύσει τα αποτελέσματά σου στο φλερτ δραματικά.

 

#7. Δημιούργησε Και Κλιμάκωσε Την Ερωτική Και Σεξουαλική Έλξη

Εάν έχεις ακολουθήσει τα βήματα που προτείνουμε μέχρι τώρα, είμαστε σίγουροι ότι θα δεις απίστευτη διαφορά στα αποτελέσματά σου στο φλερτ.

Από εκεί και πέρα, τα πέντε βήματα που ακολουθούν είναι και τα πιο σημαντικά και θα σε βοηθήσουν στο να αποκτήσεις ένα τεράστιο προβάδισμα στο φλερτ.

Ένα από τα συχνότερα λάθη είναι ότι ορισμένοι άντρες, όταν φλερτάρουν, αμελούν, ξεχνούν ή φοβούνται να κλιμακώσουν την ερωτική και τη σεξουαλική έλξη.

Δεν αρκεί μόνο το να δημιουργήσεις έλξη στη γυναίκα.

Χρειάζεται να υπάρχει μια διαρκής κλιμάκωση σε αυτό.

Επομένως, ξεκίνα να αγγίζεις.

Εάν αγγίζεις ήδη, ξεκίνα να αγγίζεις περισσότερο και με μεγαλύτερη διάρκεια.

Επιπλέον, ξεκίνα να «πετάς» και μερικά υπονοούμενα, ερωτικά ή σεξουαλικά, χωρίς ωστόσο να λες κάτι ξεκάθαρο.

Πως μπορείς να νιώθεις αυτοπεποίθηση με τις γυναίκες, όταν δεν έχεις ήδη κάποια επιτυχία για να σου δημιουργεί αυτοπεποίθηση; Ένας είναι ο πραγματικός τρόπος...

Ουσιαστικά, θα χρειαστεί να προετοιμάσεις το έδαφος και να δώσεις ένα ξεκάθαρο μήνυμα στη γυναίκα ότι ήρθε η ώρα να προχωρήσετε στο επόμενο στάδιο, να φιληθείτε ή να κάνετε σεξ (εάν φυσικά βλέπεις ότι και η γυναίκα είναι θετική σε αυτό).

Το σημαντικότερο όλων είναι να μην αφήσεις την μεταξύ σας επαφή και σχέση να χαλαρώσει.

Ξεκίνα να την πειράζεις πιο έντονα, να την αγγίζεις περισσότερο, δώσε της ένα φιλάκι στο μάγουλο, πάρε την μία αγκαλιά.

Με άλλα λόγια, προχώρα την έλξη ένα βήμα παραπέρα.

 

#8. Να Είσαι Αυθεντικός Κατά Τη Διάρκεια Του Φλερτ

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, είναι εξαιρετικά σημαντικό να είσαι αυθεντικός και ειλικρινής καθ’ όλη τη διάρκεια του φλερτ.

Αυτό θα βοηθήσει τη γυναίκα να νιώσει ασφάλεια δίπλα σου. Και η ασφάλεια είναι ένας πολύ βασικός παράγοντας στο παιχνίδι του φλερτ, προκειμένου να νιώσει έλξη για εσένα και τελικά, να σε ακολουθήσει.

Μη λες ψέμματα, μην υπερβάλλεις και μην λες πράγματα που δεν ισχύουν.

Επίσης, εάν κάνει ή πει κάτι που σε πειράξει, πες της το ευθέως.

Μην φοβηθείς να δείξεις και τις καλές και τις άσχημες πλευρές σου.

Αυτός ο κανόνας ισχύει για κάθε στάδιο της σχέσης σου με μια γυναίκα. Δείξε ότι είσαι ευάλωτος, γιατί αυτό θα την βοηθήσει να σε εμπιστευτεί.

Οι γυναίκες έχουν ραντάρ σε ό,τι αφορά το να αντιληφθούν πότε ένας άντρας είναι όντως αυτό που δείχνει και λέει και πότε όχι.

Και προκειμένου να είσαι ελκυστικότερος χρειάζεται να είσαι ο εαυτός σου.

 

#9. Δημιούργησε Θετικά Συναισθήματα Κατά Τη Διάρκεια Του Φλερτ

Μέρος της έλξης είναι η θετικότητα.

Το χιούμορ, όπως αναφέραμε και παραπάνω, ενισχύει την εικόνα ενός θετικού ανθρώπου.

Επίσης, είναι απαραίτητο να μην εισάγεις δυσάρεστα ή αρνητικά θέματα κατά τη διάρκεια της συνομιλίας σας.

Δώσε βάση στο να συζητήσετε θετικά θέματα που την κάνουν να νιώθει ευχάριστα με:

 • Τον εαυτό της.
 • Τη σχέση σας.
 • Εσένα.

Το ζητούμενο όταν φλερτάρεις είναι να δημιουργήσεις μια θετική εμπειρία για τη γυναίκα που συναναστρέφεσαι.

Η γυναίκα, φεύγοντας από τη συνομιλία σας, δεν θα θυμάται τι είπατε.

Θα θυμάται πώς την έκανες να νιώσει.

 

#10. Γίνε Πρόκληση Για Τη Γυναίκα Που Φλερτάρεις

Προσοχή!

Μην δείξεις σημάδια απελπισίας ή απόγνωσης στη γυναίκα.

Δεν τη θέλεις απεγνωσμένα. Και ναι, εάν δεν λειτουργήσει μαζί της, θα βρεις κάποια άλλη.

Έχεις επιλογές.

Αυτός ο τρόπος σκέψης θα σε βοηθήσει να γίνεις Άνδρας-Πρόκληση για τη γυναίκα.

Θυμήσου: Δεν είσαι μόνο εσύ που πρέπει να την κερδίσεις.

Κι εκείνη πρέπει να σε κερδίσει αντίστοιχα.

επιλογες στο φλερτ

Οι περισσότεροι άντρες δεν προκαλούν τη γυναίκα να τους κερδίσει.

Γι’ αυτό χρειάζεται να υιοθετήσεις μια συμπεριφορά και νοοτροπία που θα σε μετατρέψει σε πρόκληση για εκείνη.

Αυτό είναι κάτι που θα εκτοξεύσει την έλξη και θα την κάνει να σε θέλει ακόμα περισσότερο.

 

#11. Ολοκλήρωσε Την Επικοινωνία Σας, Ζητώντας Να Ανταλλάξετε Στοιχεία Επικοινωνίας

Και, αφού τα έχουν κάνει όλα σωστά, πού το χάνουν οι περισσότεροι άντρες;

Στο τέλος!

Και όμως. Οι περισσότεροι άντρες ξεχνούν, αμελούν ή φοβούνται να πουν στη γυναίκα να κάνουν το σημαντικότερο βήμα όλων: να ανταλλάξουν στοιχεία.

Πάρα πολλές φορές έχουμε δει άντρες να φλερτάρουν εξαιρετικά και μετά, να γυρνούν και να φεύγουν!

Αυτό, όπως καταλαβαίνεις, είναι καταστροφικό.

Κάνε το επόμενο βήμα με θάρρος.

Πες της ότι θέλεις να ξαναμιλήσετε και να βγείτε από κοντά για να τα πείτε. Και πες της να ανταλλάξετε τηλέφωνα.

Τόσο απλά.

Θυμήσου: Εάν δεν κάνεις το τελευταίο αυτό βήμα, το μεγαλύτερο μέρος του κόπου σου έχει πάει χαμένο.

 

Μην φοβάσαι την απόρριψη, ότι δηλαδή η γυναίκα θα σου πει όχι. Εάν δεν της πεις ότι θέλεις να την ξαναδείς, τότε σίγουρα δεν θα την ξαναδείς!

 

Επομένως, μετά από περίπου 20 λεπτά που φλερτάρετε, πες της ότι θέλεις να ξαναβρεθείτε και ανταλλάξετε τηλέφωνα.

Συνολικά, ο συγκεκριμένος οδηγός είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεσαι προκειμένου να φλερτάρεις επιτυχημένα.

Εάν ακολουθήσεις τις συμβουλές που σου δώσαμε σε αυτό το άρθρο, δεν υπάρχει περίπτωση να μην δεις τα ερωτικά σου αποτελέσματα να εκτοξεύονται.

Όπως θα έχεις συνειδητοποιήσει μέχρι τώρα, το φλερτ δεν είναι ούτε δύσκολο ούτε περίπλοκο.

Πρόκειται για μια συνταγή που απλά χρειάζεται τα κατάλληλα υλικά, καθώς και το να ξέρεις την κατάλληλη δοσολογία.

Το σημαντικότερο όλων είναι το εξής: Μη μένεις στη θεωρία.

 

Ξεκίνα το Φλερτ σήμερα. 

 

Αν έφτασες μέχρι εδώ διαβάζοντας τον απόλυτο οδηγό Φλερτ είσαι έτοιμος να βγεις εκεί έξω και να τα καταφέρεις.

Αν όμως χρειάζεσαι extra βοήθεια από τους εξειδικευμένους coaches του Men Of Style δες όλες μας τις υπηρεσίες

 

Η πράξη είναι που κάνει τη διαφορά.

Όσο περισσότερο φλερτάρεις, θα συνειδητοποιήσεις ότι οι γυναίκες είναι πάντα πρόθυμες να σου μιλήσουν και θέλουν κι εκείνες να φλερτάρετε.

Εάν τις προσεγγίσεις με ωραίο τρόπο και καταλάβεις το πώς σκέφτονται.

Και είμαστε σίγουροι ότι, όπως σε κάθε περίπτωση, έτσι και στο φλερτ μπορείς να αποκτήσεις σε καθημερινή βάση τα ερωτικά αποτελέσματα που θέλεις και σου αξίζουν.

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.