Το Μεγαλύτερο Πρόβλημα στο Φλερτ Και Πώς το Λύνεις

Το Μεγαλύτερο Πρόβλημα στο Φλερτ Και Πώς το Λύνεις

Ποιο Είναι Το Μεγαλύτερο Πρόβλημα στο Φλερτ; 

Υπάρχουν πολλά προβλήματα που πολλοί από εμάς αντιμετωπίζουμε καθημερινά στο φλερτ. Ωστόσο, το μεγαλύτερο πρόβλημα απ’ όλα είναι ένα. Και σε αυτό το άρθρο θα μάθεις πώς μπορείς κι εσύ να το λύσεις.

Αυτού του είδους το πρόβλημα στο φλερτ σχετίζεται άμεσα με την απόρριψη. Μάλιστα, είναι ένας από τους παράγοντες που οδηγεί σε αυτήν.

Όπως έχουμε αναφέρει ξανά, η απόρριψη πονάει. Γιατί με κάθε απόρριψη στο φλερτ, δεχόμαστε το μήνυμα πως η γυναίκα δεν θέλει εμάς και αυτό που προσφέρουμε. Ουσιαστικά, βιώνουμε απόρριψη ως εραστές.

Και αυτό είναι πολύ λογικό να πονάει οποιονδήποτε άνθρωπο, άντρα ή γυναίκα.

Ποιο είναι όμως το μεγαλύτερο πρόβλημα στο φλερτ;

Είναι το γεγονός ότι θέλουμε μια γυναίκα ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ.

Όχι μόνο μας αρέσει, αλλά εξαρτάται η ευτυχία μας και η ηρεμία μας από το εάν η γυναίκα θα μας αποδεχτεί.

Και αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα για όλους τους ανθρώπους που επιδιώκουν να εισάγουν το φλερτ στην καθημερινότητά τους γιατί, συνήθως, οδηγεί στην απόρριψη.

 

Οι Λόγοι Που Δημιουργείται Το Συγκεκριμένο Πρόβλημα Στο Φλερτ

Για τους περισσότερους άντρες, το φλερτ είναι κάτι που δεν το απολαμβάνουν και πολύ.

Και αυτό συμβαίνει γιατί εστιάζουν περισσότερο στο αποτέλεσμα και στην απόρριψη που μπορεί να δεχθούν παρά στη διαδικασία.

Πριν συνεχίσεις να διαβάζεις, δες το βίντεο του Χρήστου σχετικά με το μεγαλύτερο πρόβλημα στο φλερτ και τι μπορείς να κάνεις για να το λύσεις.

Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό να εξετάσουμε τους λόγους που θέλουμε απεγνωσμένα μια γυναίκα και που νιώθουμε ότι η ευτυχία μας εξαρτάται από το εάν η συγκεκριμένη γυναίκα είναι πιθανό να μας αποδεχτεί ή όχι.

 

#1. Το Μεγαλύτερο Πρόβλημα Στο Φλερτ Είναι Η Έλλειψη Επιλογών

Στηρίζουμε όλες μας τις ελπίδες σε μια και μόνο γνωριμία προσπαθώντας να κάνουμε τα πάντα για να δουλέψει και να μην απορριφθούμε επειδή γνωρίζουμε πως η επόμενη θα αργήσει πολύ να έρθει ή δεν θα έρθει ποτέ.

Ουσιαστικά, η έλλειψη επιλογών είναι ο πρώτος και ο βασικότερος λόγος που νιώθουμε ότι εξαρτόμαστε τόσο πολύ από μια γυναίκα. Όταν νιώθουμε ότι δεν έχουμε καμία άλλη επιλογή από το να μας αποδεχτεί η συγκεκριμένη γυναίκα, τότε αυτόματα παρουσιάζεται μια ανάγκη.

Η ανάγκη αυτή είναι άμεση και αδήριτη. Πρόκειται για την ανάγκη για αποδοχή από τη συγκεκριμένη γυναίκα.

Εφόσον δεν έχουμε τις γυναίκες που θα θέλαμε να έχουμε, μοιάζει ότι, εάν μας απορρίψει και αυτή η γυναίκα, δεν θα αξίζουμε. Επομένως, δημιουργείται μια πίεση μέσα μας και ξαφνικά η αξία και η ευτυχία μας εξαρτάται από το εάν θα μας επιλέξει ή όχι το συγκεκριμένο άτομο.

δεν υπάρχει πρόβλημα στο φλερτ

#2. Έλλειψη Εμπειρίας

Δεν γνωρίζουμε ποια είναι ποιοτικά χαρακτηριστικά που θέλουμε να έχει μια γυναίκα γιατί πολύ απλά δεν τα έχουμε δει ακόμα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να προβάλουμε το ιδανικό που της φαντασίας στη γυναίκα που γνωρίσαμε και να την εξιδανικεύουμε πολύ γρήγορα.

Η έλλειψη εμπειρίας εξαρτάται άμεσα από την έλλειψη επιλογών. Όταν δεν έχουμε πολλές επιλογές, είναι λογικό να μην έχουμε και μεγάλη εμπειρία στο φλερτ και στις σχέσεις.

Το καλό είναι ότι αυτές τις δύο καταστάσεις μπορείς να τις διορθώσεις τη στιγμή που θα συνειδητοποιήσεις ότι εξαρτώνται από εσένα.

Το να αποκτήσεις περισσότερη ερωτική εμπειρία έχει να κάνει με τη δική σου δράση και το κατά πόσο βγαίνεις έξω και φλερτάρεις.

Σε κάθε περίπτωση, η έλλειψη εμπειρίας είναι ο δεύτερος λόγος που μας κάνει να νιώθουμε ότι εξαρτάται η ευτυχία μας από τη γυναίκα που θέλουμε απεγνωσμένα.

 

#3. Διέξοδος Από Την Καθημερινότητα

Η καθημερινότητα μας δεν μας αρέσει τόσο, γιατί μπορεί να την βαριόμαστε ή να μας πιέζει με αρνητικό τρόπο και ψάχνουμε διέξοδο (ψάχνουμε διέξοδο από την καθημερινότητα μας). Δεν έχουμε όσο χρόνο θα θέλαμε για τον εαυτό μας ή είμαστε σε μια δουλειά που μπορεί να μην μας αρέσει αλλά δεν μπορούμε να φύγουμε. Οι λόγοι είναι πολλοί.

Ωστόσο, όταν η καθημερινότητά μας δεν μας αρέσει και ψάχνουμε διέξοδο, αυτόματα δημιουργείται μια ανάγκη για να βρούμε άμεσα διέξοδο.

Και αυτή η διέξοδος μπορεί να είναι η συγκεκριμένη γυναίκα.

Σε κάθε περίπτωση, λόγω των παραπάνω τριών λόγων δημιουργείται μια άμεση ανάγκη μέσα μας για αποδοχή, και αυτό κάνει την κατάσταση αρκετά δύσκολη.

πως να μην έχεις πρόβλημα στο φλερτ

Που Οδηγεί Ο Συγκεκριμένος Τρόπος Σκέψης Πάνω Στο Φλερτ

Είμαι σίγουρος ότι ξέρεις ότι αυτός ο τρόπος σκέψης κατά τη διάρκεια του φλερτ δεν είναι ωφέλιμος ούτε για εσένα ούτε για τη γυναίκα και τη σχέση που θέλεις να δημιουργήσεις. Ουσιαστικά, ανάγεις ένα απλό φλερτ στο πιο σημαντικό πράγμα που ορίζει τη ζωή σου!

Όταν έχουμε τον τρόπο σκέψης πως θα γίνουμε περισσότερο ευτυχισμένοι μόνο αν κάνουμε κάτι με την γυναίκα που μας αρέσει μας επηρεάζει στο φλερτ σε κάτι ιδιαίτερα σημαντικό:

Κάνουμε τα πάντα για να αποφύγουμε την απόρριψη.

Όταν δεχόμαστε μια απόρριψη, τότε επιτόπου παίρνουμε το μήνυμα πως κάποιος δεν μας αποδέχεται. Πως κάτι που προσφέρουμε η γυναίκα δεν το θέλει. Θέλουμε να μας αποδεχτεί σαν εραστή, αλλά δεν το κάνει.

Εκείνη τη στιγμή φυσικά νιώθουμε ευάλωτοι και εκτεθειμένοι γιατί βρισκόμαστε μπροστά από ένα είδος κριτικής. Και εκείνη τη στιγμή είναι πολύ πιθανό να αμφισβητήσουμε αυτό που προσφέρουμε γιατί δεν γίνεται αποδεχτό.

Βέβαια αυτό γεννά ένα καίριο ερώτημα:

Για ποιο λόγο να αμφισβητήσεις την αξία που προσφέρεις αν δεν γίνει αποδεχτή; Γιατί να νιώσω άσχημα αν κάποιος δεν δεχτεί την προσφορά μου;

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που συμβαίνει αυτό.

Αρχικά, αυτό το συναίσθημα προκύπτει γιατί νιώθουμε ότι δεν είμαστε ελκυστικοί γενικότερα ως άντρες.

Επίσης, παράλληλα νιώθουμε ότι δεν είμαστε ελκυστικοί για τη συγκεκριμένη γυναίκα, το οποίο συνδέεται με το προηγούμενο.

Μόλις νιώσουμε ότι δεν είμαστε ελκυστικοί για τη συγκεκριμένη γυναίκα, αυτόματα αρχίζουμε να αμφισβητούμε το ότι είμαστε ελκυστικοί γενικά.

Από τις βασικές αιτίες είναι επίσης ότι πιστεύουμε πως κάτι κάνουμε λάθος. Κι αυτό αυτόματα μας ρίχνει την αυτοπεποίθηση, καθώς πιστεύουμε ότι είναι δικό μας λάθος το ότι η γυναίκα δεν μας θέλει. Και νιώθουμε ενοχές.

Ο τελευταίος λόγος είναι ότι δεν είμαστε σίγουροι πως αυτό που προσφέρουμε έχει αξία ή ίση αξία με αυτό που πιστεύουμε πως προσφέρει η γυναίκα. Δεν πιστεύουμε με άλλα λόγια πως μπορεί αυτό που νιώθουμε να είναι αμοιβαίο, γιατί δεν πιστεύουμε ότι, ό,τι προσφέρουμε, είναι αρκετό για εκείνην.

Αυτό έχει να κάνει με το πόση αξία έχουμε,αλλά και πόση αξία πιστεύουμε ότι έχουμε.

Ωστόσο, τι γίνεται εάν η γυναίκα μας έχει απορρίψει κι εμείς θέλουμε να επιμείνουμε; Δες το επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika σχετικά με το πόσο πρέπει να επιμείνουμε μετά την απόρριψη.

 

Χάνοντας Τον Έλεγχο Στο Φλερτ

Ουσιαστικά, όταν φοβόμαστε ότι η γυναίκα που θέλουμε απεγνωσμένα θα μας απορρίψει, της χαρίζουμε απλόχερα τον έλεγχο της ζωής μας και της συναισθηματικής μας κατάστασης.

Προσπαθούμε να αποφύγουμε τον έλεγχο γιατί πιστεύουμε πως σε καμία περίπτωση δεν επιλέγουμε εμείς. Σίγουρα η γυναίκα είναι αυτή που επιλέγει. Αλλά, εάν τα κριτήριά μας είναι φτωχά και κάνουμε τα πάντα για να γίνουμε αποδεχτοί, τότε έχουμε χάσει εντελώς τον έλεγχο στο φλερτ.

Το χειρότερο είναι ότι όταν προσπαθείς να ανακτήσεις τον έλεγχο, η κατάσταση γίνεται ακόμα χειρότερη. Κάνεις τα πάντα για να αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεται για εσένα η συγκεκριμένη γυναίκα και προσπαθείς να της αλλάξεις γνώμη για να σε αποδεχτεί.

Διάβασε τον Απόλυτο Οδηγό Φλερτ για τους Άνδρες (2020)

Ουσιαστικά προσπαθείς να αποδείξεις μανιωδώς ότι είσαι ένα ενδιαφέρον άτομο, αντί να προσπαθήσεις να καταλάβεις εάν πραγματικά ενδιαφέρεσαι για τη συγκεκριμένη γυναίκα.

Όταν θέλουμε απεγνωσμένα να κάνουμε κάτι με την γυναίκα που μας αρέσει, προσπαθούμε διαρκώς να πιέσουμε τον εαυτό μας να δείξουμε πως είμαστε ενδιαφέροντες, να πούμε κάτι ξεχωριστό ή να κάνουμε κάτι που σίγουρα θα εντυπωσιάσει.

Αυτό όμως είναι διαφορετικό από τον τρόπο σκέψης όπου προσπαθείς να καταλάβεις αν ενδιαφέρεσαι. Γιατί τότε έχεις αυθεντική περιέργεια να καταλάβεις αν η γυναίκα πραγματικά σου αρέσει. Δείχνεις ενδιαφέρον να την μάθεις.

Μια γυναίκα αισθάνεται ξεχωριστή όταν γνωρίζεις πως και εσύ την επέλεξες λόγω την ξεχωριστών χαρακτηριστικών της.

Ουσιαστικά, είναι ο τρόπος σκέψης που κάνει τη διαφορά.

πως να μην έχεις πρόβλημα στο φλερτ

Τελικά, ενώ είναι λογικό και φυσιολογικό το να θέλουμε να αρέσουμε σε μια γυναίκα την οποία θέλουμε απεγνωσμένα, σίγουρα είναι παράλληλα και επιζήμιο.

Η λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα στο φλερτ και ο κατάλληλος τρόπος σκέψης είναι να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν χρειαζόμαστε καμία συγκεκριμένη γυναίκα προκειμένου να μας κάνει να νιώσουμε ότι αξίζουμε.

Αντίθετα, είμαστε εμείς οι ίδιοι που έχουμε αξία και που πρέπει να την αναγνωρίσουμε.

Μόλις πάρεις τη ζωή σου στα χέρια σου θα συνειδητοποιήσεις ότι κανένα πρόβλημα, καμία γυναίκα και καμία απόρριψη δεν θα μπορέσει να σε ρίξει.

Κι αυτό γιατί εσύ θα ορίζεις πλέον τη ζωή σου και θα επιλέγεις με ποια γυναίκα θέλεις πραγματικά να είσαι.

Το να φλερτάρεις πετυχημένα δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. Υπάρχει τρόπος όμως να το καταφέρεις. Πάτα εδώ.

Καλή συνέχεια

 

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.