To MenOfStyle στο Oneman.gr

Το πιο επιτυχημένο ανδρικό online περιοδικό, Oneman.gr φιλοξενεί μια συνέντευξη του Χρήστου, υπεύθυνου εκπαιδεύσεων του Men Of Style.

Το πιο επιτυχημένο ανδρικό online περιοδικό, Oneman.gr φιλοξενεί μια συνέντευξη του Χρήστου, υπεύθυνου εκπαιδεύσεων του Men Of Style.

Παρακάτω ένα απόσπασμα: 

Όπως, μάλλον, έχεις ήδη καταλάβει συναντήθηκα μ’ έναν άνθρωπο που το επάγγελμά του είναι να διδάσκει την τέχνη του φλερτ σε άνδρες. Δεν το έκανα επειδή θέλω να μάθω να φλερτάρω άγνωστες γυναίκες σε μπαρ, αν και οι ικανότητες μου στο συγκεκριμένο τομέα είναι λίγο χαμηλότερες από αυτές που θα χρειάζονταν ως προαπαιτούμενο για την ανάγνωση ενός βιβλίου με τίτλο ‘Φλερτ σε Μπαρ for Dummies’, αλλά γιατί όταν έπεσα πάνω στο MenOfStyle.gr θεώρησα αδιανόητο να μην έρθω σε επαφή με κάποιον από τους ανθρώπους που εργάζονται σε μια εταιρεία που στο site της αναφέρει μεταξύ άλλων πηχυαίων τίτλων τα εξής:

> Γίνε Άμεσα Καλύτερος με τις Γυναίκες!
> Γνωρίζεις Πώς να Φλερτάρεις Επιτυχημένα; Άλλαξε τα πάντα σε ένα Σαββατοκύριακο!
> Είσαι Έτοιμος να Προσεγγίσεις σε 2 Βράδια, 8 ώρες, 30-50 άγνωστες γυναίκες;

”Δεν θα σου κρύψω πως αμφιβάλω πάρα πολύ για το κατά πόσο μπορεί να λειτουργεί όλο αυτό”;

Hταν το πρώτο πράγμα που είπα στο Χρήστο, μόλις τον συνάντησα ένα μεσημέρι καθημερινής, στο γραφείο του στη Νέα Φιλαδέλφεια. Προκειμένου να μου εξηγήσει τι ακριβώς κάνει ένας Dating Coach.

”Όλοι όσοι έρχονται έχουν αμφιβολίες για το κατά πόσο λειτουργεί όλο αυτό”, μου απάντησε με άνεση.

Οι τρεις μας (εγώ, εκείνος και η Φραντζέσκα, η φωτογράφος) καθόμασταν σε τρεις περιστρεφόμενες καρέκλες, περιμετρικά ενός μαύρου οβάλ γραφείου, στη μέση ενός δωματίου που εκτός από τα προαναφερθέντα έπιπλα περιλάμβανε μόνο έναν άσπρο πίνακα που κρεμόταν στον τοίχο, πίσω από το Χρήστο.

Γιατί Δεν Φλερτάρουν Οι Άνδρες; Όπως Το Συζητήσαμε Στο Oneman.gr

φλερτ και συνεντευξη oneman.gr

”Οι άνθρωποι που ζητάνε τις συμβουλές μας κατά μέσο όρο είναι από 18 μέχρι 35 ετών. Το βασικό τους χαρακτηριστικό είναι είτε ότι είναι χωρισμένοι. Είτε ότι δεν έχουν κάνει κάποια σταθερή σχέση στη ζωή τους και θέλουν να βρουν τον τρόπο”. Όταν ρώτησα τον Χρήστο ποια είναι τα βασικά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο μέσος άντρας που τους επισκέπτεται όσον αφορά το φλερτ, μου ζήτησε να σηκωθεί και να γράψει στον πίνακα όπως κάνει στα σεμινάρια του MenOfStyle. Ένα λεπτό αργότερα ο μέχρι πρότινος ολόλευκος πίνακας έγραφε τα εξής:

> Ο φόβος προσέγγισης, δεν μπορώ να κάνω το πρώτο βήμα
> Δεν ξέρω τι να πω
> Δεν ξέρω/φοβάμαι να δείχνω τις προθέσεις μου ή καθυστερώ τόσο πολύ, ώστε έχουμε αυτό που λέμε friend zone*

Τον αστερίσκο στο ‘friend zone’ μου τον ανέλυσε προφορικά: ”Η έλξη έχει ημερομηνία λήξης. Αν αργήσεις πολύ να πάρεις την ηγεσία και να δείξεις στη γυναίκα ότι της αρέσεις, εκείνη θα το θεωρήσει υποσυνείδητα αδυναμία και θα σε δει φιλικά.

Πρακτικά Ζητήματα Για Το Φλερτ, Όπως Τα Συζητήσαμε Στο Oneman.gr

Αυτά είναι τα τρία σημαντικότερα θέματα που συναντάμε, ενώ υπάρχουν και δύο πρακτικά που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.

Πρώτον, ο χρόνος. Κάποιοι δεν έχω έχουν χρόνο να βγουν να μιλήσουν σε κάποια γυναίκα. Αλλά εφόσον έρχεσαι εδώ, πρέπει να βρεις δύο τρίωρα την εβδομάδα, για να βγεις για ποτό.

Δεύτερον, μερικοί δεν έχουν παρέα να βγουν. Ή η παρέα που θα βγουν, αν θέλουν να μιλήσουν με κάποιες γυναίκες, δεν μπορεί να τους στηρίξει. Όσον αφορά την κατάλληλη παρέα, φέρνουμε σ’ επαφή ανθρώπους μεταξύ τους, αφού ολοκληρώσουν το πρόγραμμα.

Αυτό που πρέπει να ξεκαθαρίσουμε είναι πως δεν μαθαίνουμε σε κανένα να ρίχνει όποια γυναίκα του αρέσει. Μαθαίνουμε στους άνδρες που ζητάνε τις συμβουλές μας, να εκφράζουν τις ανάγκες τους. Και αυτό που θέλουν στις γυναίκες που τους αρέσουν εμφανισιακά, αφού η πρώτη προσέγγιση προκύπτει από την εμφάνιση”.

Πριν συναχίσεις δες ένα best of επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika:

Η Διδασκαλία Του Φλερτ

Η διαδικασία για όσους ζητάνε τις υπηρεσίες του MenOfStyle έχει ως εξής:
Α) Αρχικά κλείνεται ένα ραντεβού του ενδιαφερόμενου με τον Χρήστο ή κάποιον άλλο από τους Dating Coaches, κατά τη διάρκεια του οποίου γίνεται αξιολόγηση και μια διερεύνηση των αναγκών του ενδιαφερόμενου.
Β) Στη συνέχεια γίνονται δύο 4ωρα σεμινάρια. Ακολουθεί role-playing μεταξύ του Dating Coach και του ενδιαφερόμενου και στο τελευταίο στάδιο βρίσκεται η πρακτική άσκηση, η οποία περιλαμβάνει προσέγγιση γυναικών, τόσο στο δρόμο όσο και στο μπαρ.
Οι ερωτήσεις που γεννήθηκαν στο μυαλό μου μόλις ο Χρήστος μου περιέγραψε την παραπάνω διαδικασία ήταν τόσες πολλές που μπορούσαν να κάνουν το κεφάλι μου να εκραγεί, οπότε του ζήτησα να μου περιγράψει αναλυτικά ένα ένα τα βήματα.
φλερτ και συνεντευξη oneman.gr

ΤΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

”Όσον αφορά το πρώτο θεωρητικό μάθημα, ασχολούμαστε με το πώς διαχειρίζεται κάποιος τον εαυτό του, ενώ στο δεύτερο με το πώς διαχειρίζεται μια γυναίκα, μέσω ενός επικοινωνιακού πλάνου που έχουμε ως μπούσουλα, αλλά προσαρμόζουμε στην προσωπικότητα του καθενός.

Μεταξύ των σημαντικότερων πραγμάτων που μαθαίνουμε είναι το πώς ξεπερνάμε το φόβο της προσέγγισης και το φόβο της απόρριψης, γιατί δεν μπορεί να υπάρξει επιτυχία χωρίς αποτυχία. Το θέμα είναι πώς χειρίζεσαι τις αποτυχίες για να έρθουν οι επιτυχίες.

Δεν ισχύει το ‘δεν ξέρω τι να πω’, αφού όλοι ξέρουν τι να πουν. Οι άνθρωποι που έρχονται εδώ δεν είναι χαζοί. Απλά δεν αισθάνονται άνετα να πουν αυτό που θέλουν στο x περιβάλλον.

Η επιτυχία της προσέγγισης έχει να κάνει με την άνεση που αισθάνεσαι με τον εαυτό σου και τη γυναίκα και με το πώς της εκφράζεις τις προσθέσεις σου, αφού από κάποιο χρονικό διάστημα και μετά, έχοντας αποκτήσει οικειότητα και έχοντας δημιουργήσει έλξη, θα χρειαστεί να της δείξεις ότι δεν βρίσκεσαι εκεί μόνο φιλικά, αλλά ότι σου αρέσει και θέλεις να την ξαναδείς.

ΤΟ ROLE PLAYING

Στο role playing εστιάζουμε στην τονικότητα, το eye contact και την κίνηση. Το πώς κινείσαι είναι πολύ σημαντικό.

Όταν μιλάς με μια γυναίκα απαγορεύεται να κουνάς απότομα τα χέρια σου, εκτός αν έχεις μπει σε μια διαδικασία που τα χέρια σου κινούνται σταθερά και τραβάς την προσοχή του συνομιλητή σου. Επίσης, η οπτική επαφή είναι πολύ σημαντική.

φλερτ και συνεντευξη oneman.gr

Το χαμόγελο είναι υπερδύναμη, όπως και η θετικότητα. Από εκεί και πέρα έχουμε να κάνουμε με κομμάτια διαχείρισης σκέψεων.

Είναι σημαντικό μεν να μάθεις να μιλάς στις γυναίκες που σου αρέσουν, αλλά το σημαντικότερο από όλα είναι να γίνεις καλύτερος στην επικοινωνία τόσο με τον εαυτό σου όσο και με τους άλλους. Γιατί όταν είσαι επικοινωνιακός και κάνεις τους άλλους να αισθάνονται καλά, ελκύεις και τις γυναίκες, τις οποίες τραβούν τα θετικά συναισθήματα. Αφού κάνουμε τη θεωρία και το role playing, ακολουθούν δύο μέρες πρακτικής, οι οποίες περιλαμβάνουν προσέγγιση γυναικών στο δρόμο και στο μπαρ.

Η ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

Όσο και αν μου φαινόταν πως υπήρχε κάποια λογική στο να μπορεί κάποιος να βελτιώσει την τεχνική που ακολουθεί για να φλερτάρει μια γυναίκα σ’ ένα μπαρ, θεωρούσα σχεδόν αδύνατη την προσέγγιση στο δρόμο.

Πόσο μάλλον σήμερα που λόγω αυξημένης σε σχέση με το παρελθόν εγκληματικότητας οι γυναίκες είναι πολύ πιο επιφυλακτικές.

”Πρώτον, δεν προσεγγίζουμε τη γυναίκα από πίσω. Πηγαίνουμε από μπροστά, εκείνη αρχίζει να μας βλέπει, της χαμογελάμε και δεν μπαίνουμε στον προσωπικό της χώρο για να μην την τρομάξουμε”.

”Και τι της λέμε;”, μου βγήκε αυθόρμητα. ”Το καλύτερο είναι να της πεις ‘μου αρέσεις και θέλω να σε γνωρίσω’. Αν δεν το αντέχεις μπορείς απλώς να της συστηθείς. Υπάρχουν περιπτώσεις που η απόρριψη είναι 99% βέβαιη, αφού η γυναίκα που πλησιάζεις μπορεί λίγα λεπτά νωρίτερα να έχει απολυθεί και να μην θέλει να μιλήσει σε κανένα ή να έχει σχέση. Αν όμως δεν την προσεγγίσεις καθόλου, οι πιθανότητες απόρριψης φτάνουν στο 100%”.

φλερτ

Η ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΟ ΜΠΑΡ

”Όσον αφορά την προσέγγιση στο μπαρ, βγαίνουμε με τον ενδιαφερόμενο σε συγκεκριμένα μέρη στην Αθήνα. Εκεί, ανάλογα με το πώς νιώθει αυτός που έχω δίπλα μου, προσεγγίζουμε γυναίκες είτε μαζί είτε ξεκινάω εγώ την κουβέντα και μετά έρχεται εκείνος.

Είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις ότι έχεις έναν άνθρωπο δίπλα σου στα πρώτα βήματά σου στο φλερτ. Σε κάνει να αισθάνεσαι πιο άνετα, αφού ό,τι και να συμβεί είμαστε μαζί, ενώ ταυτόχρονα μπορώ να κάνω και τις απαραίτητες διορθώσεις. Σε καμία περίπτωση δεν κλέβω εγώ τη δόξα, αφού σκοπός μου είναι να πετύχει εκείνος και όχι εγώ. Τα πάντα λειτουργούν για να μεγιστοποιήσουν τη δική του παρουσία και εικόνα. “

Διάβασε όλη την συνέντευξη στο oneman.gr πατώντας εδώ.

Ευχαριστούμε πολύ τον Γιώργο Μυλωνά για την πολύ όμορφη συνέντευξη,  την Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson για τις εκπληκτικές φωτογραφίες και το Oneman.gr για την φιλοξενία.

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.