Το Μυαλό σου, Σύμμαχός σου!

Το μυαλό μας, μας περιορίζει. Μας κρατά στη ζώνη ασφάλειάς μας. Ήρθε η ώρα να το κάνεις σύμμαχό σου!

Αξιοποίησε Το Μυαλό Σου Για Τα Καλύτερα Αποτελέσματα

Μια από αυτές τις καλοκαιρινές από άποψη καιρού ημέρες για την Αθήνα, βρήκα λίγο χρόνο. Χρειαζόμουν να καθαρίσω λίγο το μυαλό μου από το πολύ πιεστικό λόγω των επικείμενων εορτών πρόγραμμά μας. Και βγήκα για ένα μεσημεριανό καφέ με έναν πολύ καλό φίλο και μαθητή μας. Πήγαμε προς παραλία καθώς ο ήλιος το επέτρεπε, κάτσαμε σε ένα πολύ ωραίο μαγαζί με εκπληκτική lounge μουσική και αρχίσαμε την κουβέντα.

το μυαλό σου είναι σύμμαχός σου

Συζητήσαμε λίγο για τα νέα bootcamps που ετοιμάζουμε το καλοκαίρι (Μάιος – Σεπτέμβριος) και ακολούθησε ο εξής διάλογος:

-Μετά το καλοκαιρινό σας bootcamp φεύγω.
-Διακοπές;
-Όχι. Εξωτερικό για μόνιμα. Πήρα τη δουλειά. Για αυτό θέλω να πάρω το καλύτερο που μπορώ από εσάς για να το αξιοποιήσω για να χτίσω μια νέα ζωή εκεί πέρα, επαγγελματικά και προσωπικά.

Διαισθάνθηκα ότι δεν υπήρχε ο απαραίτητος ενθουσιασμός για κάτι τόσο καλό στη ζωή του μιας και η θετική αλλαγή αυτή που ήρθε μετά από κυνήγι. Το ήθελε, έσπασε comfort zones και το πάλεψε ως έπρεπε και εν τέλει φυσικά το πέτυχε.

Δεν σε βλέπω ενθουσιασμένο. Τι τρέχει;
-Ανησυχώ λίγο. Το βλέπω δύσκολο να αφήσω τη ζωή εδώ.
-Μα εσύ δεν το κυνήγησες; Δεν ήταν κάτι που ήθελες;
-Ναι αλλά άλλο να το λες άλλο να το κάνεις.

Ισχύει. Οι περισσότεροι αντιμετωπίζουμε την αλλαγή με ενθουσιασμό στην αρχή ή κατά τον σχεδιασμό της και με απόλυτο σκεπτικισμό ή φόβο κατά την διάρκεια της εφαρμογής. Μπορεί να δείχνουμε ότι αγκαλιάζουμε την αλλαγή. Την θέλουμε, την αναζητούμε, την επιδιώκουμε.

Δες σχετικά με την αλλαγή στον τρόπο σκέψης το επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika που ακολουθεί.

Γιατί θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι, θέλουμε να απολαύσουμε τους καρπούς της, ζητάμε να αυξήσουμε το βιοτικό μας επίπεδο εμάς και των δικών μας. Όμως, η αλλαγή πάντα έχει ένα τίμημα. Το τίμημα αυτό δεν είμαστε πάντα έτοιμοι να το πληρώσουμε.

Το τίμημα είναι ο πόνος που πρέπει να περάσεις στο γυμναστήριο για να φτιάξεις το σώμα σου, η δίαιτα που πρέπει να κάνεις για να έχεις μια καλύτερη σιλουέτα, το διάβασμα που χρειάζεται για να γίνεις καλύτερος στη δουλειά σου.

Τότε το άγχος που θα σου δημιουργηθεί όταν πας σαν υπάλληλος να ζητήσεις αύξηση από το αφεντικό σου. Αυτό τον πόνο ο εγκέφαλός μας τον καταλαβαίνει και ενώ σε άλλα είναι σύμμαχος και φίλος, σε αυτά είναι απέναντι. Όχι εχθρός, αλλά φωνή που σε προτρέπει να μείνεις πίσω – στη ζώνη ασφάλειας.

Είναι Όλα Στο Μυαλό Σου.

όλα είναι στο μυαλό σου

Δοκιμάζεις να ανοίξεις τα φτερά σου και το μυαλό σου λέει μη πετάξεις ψηλά. Πας να μιλήσεις με τις γυναίκες και το μυαλό σου λέει μη πας, δεν ξέρεις αν έχει αγόρι ή αν είναι διαθέσιμη. Μα πως θα μάθεις αν είναι διαθέσιμη αν δεν της μιλήσεις; Αν δεν υπάρξεις δέκτης της πληροφορίας;

Πας γυμναστήριο και σου λέει, έλα πήγες χθες, όχι και σήμερα. Μα καθημερινά πρέπει. Πας για τρέξιμο και σου λέει σταμάτα. Μη κάνεις αυτά τα τελευταία 100 μέτρα. Αυτά τα 100 μέτρα όμως κάνουν την διαφορά.

Όσο κι αν οι ρυθμοί της καθημερινότητας δεν το επιτρέπουν, μπορείς να βάλεις τη γυμναστική στη ζωή σου, όπως θα δεις στο βίντεο εδώ.

Πας να διαβάσεις το νέο βιβλίο και αμέσως κοιτάς τη τελευταία σελίδα για να δεις πόσες εκατοντάδες έχεις να διαβάσεις, αντί να ριχτείς με τα μούτρα στη γνώση. Το μυαλό σου παίζει αυτά τα παιχνίδια.

Πώς Γίνεται Αυτό;

Δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές. Υπάρχει μία και καλή και πρακτική. Πρέπει να κάνεις το μυαλό σου να σκάσει. Και πως; Με το να μη του δίνεις σημασία και να πράττεις. Αν πράττεις το μυαλό θα αντικαθιστά τις μνήμες και τις κακές γνώσεις με τις νέες των νέων εμπειριών. Οπότε επειδή το αμελείς, σιγά σιγά θα σκάσει και δεν θα σου μιλάει. Αργότερα μάλιστα, θα αρχίσει να σε ενισχύει. Εκεί που σε έκοβε θα σε πηγαίνει μπροστά. Θα σου λέει, τότε τα κατάφερες, αντέχεις και μπορείς ξανά.

Απλά δες τη απόρριψη σαν σύμμαχο.

Στην πρώτη γυναίκα που θα πάρεις το θάρρος να μιλήσεις, θα σου λέει, μη πας θα φας απόρριψη. Στις 50 δεν θα σου μιλάει. Στις 100 θα έχει θετικές αντιδράσεις και θα σου λέει πάμε γερά για την 101. Φαντάσου πως θα είναι κάθε φορά που προσεγγίζεις, το μυαλό σου να σου λέει: Όλα καλά θα πάνε. Το έχεις.
Στο παραπάνω βασίζεται μεγάλο μέρος των προγραμμάτων μας. Το μυαλό μας, σύμμαχός μας. Έλα να το πείσουμε μαζί να πάρει θέση στο στρατόπεδο το δικό σου.

Θέλεις να αποκτήσεις τώρα αυτό που σου αξίζει στον ερωτικό τομέα; Μην χάνεις χρόνο. Δες αυτό.

Καλή συνέχεια

Spiros
administrator
Εκτός από επικοινωνιακός, ο Spiros είναι μια αξιόπιστη και φερέγγυα προσθήκη σε κάθε ομάδα, είτε έχει την ηγεσία είτε όχι. Η αποτελεσματική Διαχείριση Κρίσεων και η εξαιρετική διαχείριση της Πίεσης, που προκύπτουν από τα χρόνια εργασιακής του εμπειρίας σε απαιτητικό – ανταγωνιστικό περιβάλλον, εμπνέει την αίσθηση της επιτυχίας σε όλα τα μέλη της ομάδας .
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.