Το Παιχνίδι δεν Τελειώνει Μέχρι να Νικήσεις

Το Παιχνίδι δεν Τελειώνει Μέχρι να Νικήσεις

Γιατί Το Παιχνίδι Δεν Τελειώνει

Πολλές φορές φοβόμαστε. Και φοβόμαστε υπερβολικά. Φοβόμαστε σε τέτοιο βαθμό, που σκεφτόμαστε ότι η καλύτερη λύση είναι να τα παρατήσουμε. Και απλά τελειώνουμε το παιχνίδι πριν καν αρχίσει.

Φοβόμαστε την απόρριψη, φοβόμαστε την αποτυχία. Φοβόμαστε ακόμα και την επιτυχία.

Σύμφωνα με έρευνες, οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται περισσότερο το να πετύχουν παρά το να αποτύχουν. Και όμως! Γιατί; Γιατί ενώ έχουμε συνηθίσει να αποτυγχάνουμε, δεν έχουμε συνηθίσει στον ίδιο βαθμό το να πετυχαίνουμε.

Το θέμα είναι ότι όλοι μας βρίσκουμε διαρκώς πολλούς λόγους για να τα παρατήσουμε. Μπορεί να πιστεύουμε ότι δεν αξίζουμε. Μπορεί να έχουμε κουραστεί να το παλεύουμε και να προσπαθούμε. Ίσως νιώθουμε ότι δεν έχει νόημα, γιατί θα χάσουμε έτσι κι αλλιώς. Και σε αυτό το σημείο ακριβώς χάνουμε την οπτική του σκοπού μας, παίρνουμε τα μάτια μας από τον στόχο και πιστεύουμε ότι είναι καλύτερα να τα παρατήσουμε.

Αν θες να βρεις τη χαμένη σου αυτοπεποίθηση δες το βίντεο, όπου ο Χρήστος σου εξηγεί πως.

Ωστόσο, εάν τα παρατήσουμε τότε έχουμε σίγουρα χάσει. Ενώ εάν συνεχίσουμε να προχωράμε δυναμικά και συγκεντρωμένα, με ό,τι δύναμη μας έχει απομείνει, είναι πολύ πιθανό να καταφέρουμε να νικήσουμε.

Ένα πράγμα που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας είναι ότι το παιχνίδι της ζωής είναι στα χέρια μας. Από κανέναν άλλον άνθρωπο στην γη δεν εξαρτάται η προσωπική μας ηρεμία και ευτυχία. Κανείς άλλος δεν κρατάει στα χέρια του την δική μας γαλήνη.

Οι στόχοι μας και το αν θα τους κατακτήσουμε είναι δικό μας θέμα. Όπως και το αν θα συνεχίσουμε να προχωράμε ή αν θα τα παρατήσουμε.

Σε Τι Ωφελεί Το Να Συνεχίζουμε Να Παλεύουμε, Ακόμα Κι Όταν Θεωρούμε Ότι Είναι Άκαρπο;

νικητής

Καταρχάς, ωφελεί στο γεγονός ότι εξελισσόμαστε εμείς περισσότερο. Ενδυναμώνουμε τον εαυτό μας με έναν τρόπο που σταδιακά γινόμαστε άτρωτοι.

Επίσης, συνειδητοποιούμε ότι και η νίκη και το παιχνίδι έχουν σημασία, αλλά τίποτα από τα δύο δεν θα μετράει εάν παραιτηθούμε.

Είναι ωφέλιμο να συνειδητοποιήσεις ότι έχεις την δύναμη μέσα σου. Την δύναμη που χρειάζεσαι για να πας παρακάτω. Την δύναμη για να συνεχίσεις και να προχωρήσεις μέχρι τέλους.

Εσύ βάζεις την τελεία σε μια κατάσταση και μόνο εσύ. Σκέψου το. Αν τα παρατήσεις, τότε έχεις σίγουρα χάσει.

Ένα ακόμα όφελος του να συνεχίσεις να προχωράς ακόμα κι όταν νιώθεις ότι όλες σου οι προσπάθειες είναι άκαρπες είναι η ικανοποίηση που παίρνεις όταν κάνεις ένα ακόμα βήμα. Γιατί λες μέσα σου «ναι, έπεσα, αλλά ξανασηκώθηκα !» Και αυτή είναι μια από τις μεγαλύτερες επιβραβεύσεις που μπορείς να πάρεις.

Αλλά κυρίως, μαθαίνεις τον εαυτό σου αλλιώς. Μαθαίνεις να αντλείς δύναμη από μέρη μέσα σου που δεν είχες φανταστεί ότι υπήρχαν. Μαθαίνεις τους φόβους σου, τις ανασφάλειές σου και τις αδυναμίες σου. Μπορεί το παιχνίδι να είναι σκληρό, δεν παύει όμως να είναι ένα παιχνίδι. Και είσαι ο μόνος που μπορεί να ορίσει το πότε τελειώνει.

Το Παιχνίδι Δεν Τελειώνει Μέχρι Να Νικήσεις

το παιχνίδι δεν τελειώνει μέχρι να νικήσεις

Αυτήν την φράση την είχε πει ο Les Brown σε μια ομιλία του και μου έμεινε. Όχι, μην τα παρατήσεις. Ακόμα κι όταν φαίνεται ότι όλα τελείωσαν, δεν τελείωσαν μέχρι να νικήσεις. Ακόμα κι όταν όλοι σου λένε ότι κάτι δεν γίνεται και δεν βγαίνει και είναι αδύνατο, να συνεχίζεις με περισσότερη ορμή και αυτοπεποίθηση.

Μόνο κερδισμένος έχεις να βγεις από αυτήν την νοοτροπία.

Ποιος είπε ότι το παιχνίδι τελείωσε;

Ανάπτυξε την αυτοπεποίθησή σου, ξύπνησε τον μικρό γίγαντα και την σιδερένια θέληση μέσα σου και αγωνίσου ακόμα περισσότερο.

Τί κι αν σε απέρριψαν; Θα συνεχίσεις. Θα συνεχίσεις για εσένα. Για να πάρεις αυτήν την γλυκιά και τόσο ισχυρή νίκη.

Θα συνεχίσεις γιατί το αξίζεις. Και γιατί έφτασες μέχρι εδώ. Αν σταματήσεις τώρα, τότε το παιχνίδι χάνει την αξία του. Είναι σαν να μην πάλεψες ποτέ.

Στο παρακάτω επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika μάθε την αξία του να θέτεις στόχους και πως να πειθαρχήσεις για να πετύχεις.

Υπάρχει μια άλλη έρευνα που δείχνει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι τα παρατούν ακριβώς πριν την νίκη. Έχουν κάνει όλο τον δρόμο, όλο τον αγώνα και τελικά τα παρατούν ακριβώς πριν νικήσουν.

Γιατί; Γιατί κουράστηκαν. Γιατί χάνουν την πίστη τους. Γιατί δεν βλέπουν το φως που τους περιμένει στο τέλος του τούνελ.

Μην κάνεις αυτό το λάθος. Ό,τι κι αν είναι αυτό για το οποίο παλεύεις, συνέχισέ το. Έχε πίστη και δύναμη.

Και θυμήσου: Το παιχνίδι δεν τελειώνει μέχρι να νικήσεις.

Πιστεύεις ότι σου αξίζουν ποιοτικότερες σχέσεις αλλά δυσκολεύεσαι να τις αποκτήσεις; Είναι πιο απλό απ’ ότι νομίζεις. Πάτα εδώ.

Διάβασε το βιβλίο Άνδρας Αξίας από τους ιδρυτές του Men Of Style για να δεις πως υπάρχουν πιο παραγωγικές συμπεριφορές για να πετύχεις αυτό που θες. Παράγγειλέ το εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.