Τοξικοί Άνθρωποι: Πώς να τους Αντιμετωπίσεις και να Βγεις Κερδισμένος

Οι τοξικοί άνθρωποι είναι ένα καθημερινό φαινόμενο πλέον.

Θα τους αναγνωρίσεις επειδή ζηλεύουν, θέλουν να έχουν πάντα δίκιο, είναι εγωκεντρικοί και δημιουργούν διαρκώς διαμάχες.

Ενώ έχουμε αναφέρει τα σημάδια μέσα από τα οποία μπορείς να αναγνωρίσεις τους τοξικούς ανθρώπους, μπορεί να είναι πολύ πιο δύσκολο το να τους αντιμετωπίσεις.

Το σίγουρο είναι ένα: Μετά από κάθε συναναστροφή μαζί με κάποιον που είναι τοξικός άνθρωπος, νιώθεις “αδειασμένος” και ό,τι κι αν κάνεις η διάθεσή σου έχει χαλάσει.

Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό να είσαι σε θέση να τους αντιμετωπίσεις. Το να βγάλεις τους τοξικούς ανθρώπους από τη ζωή σου ίσως είναι κάτι που δεν μπορείς πάντα να κάνεις, ωστόσο υπάρχουν κι άλλοι τρόποι αντιμετώπισης.

Διαβάζοντας το σημερινό άρθρο θα βρεις τους πέντε πιο ενδεδειγμένους τρόπους για να αντιμετωπίσεις τους ανθρώπους που είναι τοξικοί.

 

#1. Μην Αντιδράς Και Απαντάς Με Τοξικότητα

 

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να αποφύγεις προκειμένου να αντιμετωπίσεις τους τοξικούς ανθρώπους είναι να αντιδράς και να απαντάς κι εσύ με τοξικότητα. Μην πέφτεις σε συμπεριφορές οι οποίες επηρεάζουν τη δική σου ζωή και συναισθηματική κατάσταση, γιατί αυτό είναι που θέλει ένας τοξικός άνθρωπος.

Επομένως, διατήρησε την ψυχραιμία σου και άφησέ τους να ζουν τη ζωή τους όπως εκείνοι νομίζουν.

Μην μπλεχτείς σε διαμάχη μαζί τους, γιατί αυτός είναι ο στόχος ενός τοξικού ανθρώπου.

Διατήρησε την ψυχολογική σου κατάσταση σε ένα επίπεδο και μην πέσεις κι εσύ σε τοξικές συμπεριφορές.

 

 

 

#2. Θέσε Ξεκάθαρα Όρια Και Υπερασπίσου Τα

Το δεύτερο που μπορείς να κάνεις προκειμένου να τους αντιμετωπίσεις είναι να βάλεις ξεκάθαρα όρια και να τα υπερασπιστείς.

Με άλλα λόγια, ό,τι σε ενοχλεί να το λες ξεκάθαρα γιατί είναι πολύ σημαντικό να είσαι ειλικρινής και να θέτεις τα όρια σου στους τοξικούς ανθρώπους. Κάνε το με τρόπο ήρεμο και κράτα τα πράγματα απλά.

Και πάλι, μην πέσεις σε διαμάχη ή καυγάδες, γιατί δεν έχει νόημα. Το πιο πιθανό είναι να νικήσουν. Επομένως, μια από τις λύσεις που μπορείς να ακολουθήσεις είναι να δηλώνεις ξεκάθαρα τα όριά σου με τη συμπεριφορά σου, τα λόγια και τις πράξεις σου.

Όλα αυτά φυσικά θα λειτουργήσουν καλύτερα όσο υπερασπίζεσαι τα όρια αυτά. Ένας από τους λόγους που οι τοξικοί άνθρωποι κερδίζουν έδαφος είναι ότι πολύ συχνά κουραζόμαστε να υποστηρίζουμε τον εαυτό μας και υποχωρούμε.

Μην πέφτεις σε αυτήν την παγίδα και μην παίζεις το δικό τους παιχνίδι. Θέσε ξεκάθαρα όρια και υποστήριξέ τα.

 

#3. Δείξε Ανωτερότητα Απέναντι σε Κάθε Τοξική Συμπεριφορά

Το τρίτο βήμα είναι να δείξεις ανωτερότητα. Για να το πετύχεις αυτό θα χρειαστεί, αρχικά, να κατανοήσεις τη θέση των τοξικών ανθρώπων και τον τρόπο που λειτουργούν.

Επομένως, ό,τι κι αν γίνει και όπως κι αν σου συμπεριφερθούν, έχε στο νου σου ότι έτσι έχουν μάθει να λειτουργούν και μην εκνευρίζεσαι μαζί τους. Σε καμία περίπτωση μην πας να αλλάξεις γνώμη ή συμπεριφορά σε έναν τοξικό άνθρωπο.

Τι γίνεται όμως εάν νιώθεις ότι ένας άνθρωπος με τοξική συμπεριφορά σε χειραγωγεί και υπάρχουν μονίμως εντάσεις μεταξύ σας; Δες το βίντεο του Χρήστου σχετικά με την χειραγώγηση και τις σχέσεις σε υψηλές τάσεις.

Να ακολουθείς τη δική σου γραμμή και να μπαίνεις στη θέση τους ώστε να αντιλαμβάνεσαι γιατί λειτουργούν έτσι, χωρίς να επηρεάζεσαι συναισθηματικά.

 

#4. Μην Υιοθετείς Την Νοοτροπία Τους

Το τέταρτο και πολύ σημαντικό είναι το εξής: να μην αφήσεις τη νοοτροπία σου να επηρεαστεί από τη δική τους.

Η τοξική συμπεριφορά και η νοοτροπία τους απέναντι στα πράγματα πολύ συχνά επηρεάζουν τον τρόπο που σκεφτόμαστε κι εμείς για τις καταστάσεις. Και είναι λογικό.

Ωστόσο, το καλύτερο είναι να επηρεάζουμε εμείς τους τοξικούς ανθρώπους και όχι εκείνοι εμάς. Επομένως, μην αφήνεις τους τοξικούς ανθρώπους να ορίσουν το πώς σκέφτεσαι και δρας στη ζωή σου. Άλλωστε, ένας από τους κανόνες της ζωής είναι το να έχουμε τα κατάλληλα παραδείγματα και πρότυπα.

Επομένως, κράτα μια θετική στάση απέναντι στη ζωή και επιδίωξε να μην επηρεάζεσαι από τους τοξικούς ανθρώπους.

 

#5. Εάν Μπορείς, Αγνόησε και Απόφυγέ τους Τοξικούς Ανθρώπους

Τέλος, σε περίπτωση που έχεις τη δυνατότητα να τους βγάλεις από τη ζωή σου, τότε αυτό είναι που πρέπει να κάνεις. Δεν υπάρχει λόγος να ανέχεσαι μια τοξική συμπεριφορά, εάν μπορείς να την αποφύγεις.

Εάν δεν βρίσκονται στον εργασιακό σου χώρο ή στον στενό σου κύκλο και μπορείς να τους αγνοήσεις και να τους αποφύγεις, τότε αυτό είναι και το καλύτερο. Δες το επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika σχετικά με τους τοξικούς ανθρώπους και το πώς μπορείς να τους διαχειριστείς.

Σε πολλές περιπτώσεις, δεν είναι καθόλου εύκολο το να αντιμετωπίσουμε τους τοξικούς ανθρώπους, ακόμα κι αν θέσουμε ξεκάθαρα όρια ή επιδιώξουμε να μην επηρεαστούμε από εκείνους. Ωστόσο, σε αυτές τις περιπτώσεις συχνά η λύση είναι απλά να φύγουμε.

Ίσως μοιάζει ακραίο για κάποιους, αλλά το θέμα είναι τελικά να προστατέψουμε τον εαυτό μας και να είμαστε εμείς καλά. Επομένως, εάν βλέπεις ότι η μόνη λύση για να τους αντιμετωπίσεις είναι το να φύγεις, τότε ακολούθα αυτόν τον δρόμο.

Συνολικά, οι τοξικοί άνθρωποι βρίσκονται συχνά παντού στη ζωή μας. Ωστόσο, το σημαντικότερο είναι να προσέξουμε τι κάνουμε εμείς για να τους αντιμετωπίσουμε και όχι το πώς συμπεριφέρονται εκείνοι.

Ο κάθε άνθρωπος έχει τον λόγο του που συμπεριφέρεται και σκέφτεται με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Δεν είναι ωφέλιμο να προσπαθούμε να αλλάξουμε κάποιον.

Το σημαντικό είναι να βρούμε τρόπους να είμαστε εμείς καλά και να προστατεύουμε τον εαυτό μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Αυτό είναι που μετράει στο τέλος και αυτό είναι που θα μας κάνει να κερδίσουμε.

Μπορείς να ξεκινήσεις τη διαδρομή προς την νίκη, εδώ

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.

ΠΩΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ EBOOK ΤΟΥ MEN OF STYLE!
Ένα μοναδικό EBOOK 102 σελίδων με tips για να βελτιωθείς και να δεις αποτελέσματα άμεσα! Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να συμπληρώσεις την παρακάτω φόρμα και θα γίνει δικό σου άμεσα!
ΤΟ ΘΕΛΩ ΤΩΡΑ!
Ένας συνεργάτης του Men Of Style θα έρθει σε επικοινωνία μαζί σου για να δει αν είσαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα και να συζητήσετε για τυχόν απορίες.
cover
close-link