Training Day: Πρακτικές Γνώσεις για Δυναμικές Κοινωνικές Δεξιότητες + Graphics

επικοινωνία και γυναίκες.

Το πρόβλημα σου δεν είναι οι γυναίκες. Το πρόβλημα είναι οι κοινωνικές δεξιότητες.

Στην ταινία Training Day, ο Denzel Washington  θα αναλάμβανε τον ψαρά Ethan Hawke  να του μάθει τα μυστικά της πιάτσας. Και κάθε πιάτσα έχει τον δικό της κώδικα.

Έχει τους κακούς, του καλούς και φυσικά έχει ένα τίμημα που θα πρέπει να πληρώσεις για να την μάθεις. Η επιτυχία με τις γυναίκες αργεί να έρθει. Όμως για κάθε επιτυχία, χρειάζεται να μάθεις τους κώδικα της.

κοινωνικές δεξιότητες με γυναίκες.

 

Μια Ιστορία θα σου Πω…

Κανείς δεν γεννήθηκε με ανεπτυγμένες κοινωνικές δεξιότητες. Κανείς δεν μεγάλωσε σε στάβλο και φυσικά κανείς δεν θέλει να μένει συνεχώς στον πάγκο όταν πρόκειται για κοινωνικές συναναστροφές.

Όταν ξεκίνησα το παιχνίδι ήμουν βοσκός. Είμαι σίγουρος πως ήμουν καλύτερος στο να αρμέγω αγελάδες παρά να μιλάω με γυναίκες. Στις πρώτες μου προσεγγίσεις, άρχισα να προβληματίζομαι αν έχω κάποιο εγκεφαλικό πρόβλημα και δεν μπορώ να σταυρώσω λέξη.

Και δεν μιλάμε για σεξ. Ούτε σε βρεγμένα όνειρα… Μιλάμε για απλή επικοινωνία μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας. Όμως οι κοινωνικές δεξιότητες, με βάση την δική μου εμπειρία, στηρίζονται αρχικά σε δύο πολύ βασικούς παράγοντες:

 1. Κοινωνικό Υπόβαθρο.
 2. Εξάσκηση.

Ο καθένας στον τομέα του και σε αυτό πηγαίνω πάσο. Αν μέχρι τα 30 σπουδάζεις και έχεις φάει όλη σου την ζωή πάνω από βιβλία, οι κοινωνικές δεξιότητες θα είναι απομνημόνευση και εξετάσεις. Ο καθένας πορεύεται με βάση τις προτεραιότητες που θέτει.

Το πρόβλημα όμως δεν είναι τόσο το υπόβαθρο. Ο κοινωνικός προγραμματισμός είναι κάποιες μονάδες ισχυρότερος από τον βιολογικό και αυτό σώζει κάπως την κατάσταση.

Έχω γνωρίσει ανθρώπους που δεν μπορούν, κυριολεκτικά, να μιλήσουν. Και αυτό δεν έχει σχέση με γυναίκες ή με κοινωνικές δεξιότητες. Έχει σχέση με τον τρόπο ζωής τους.

Ανεξάρτητα με το ότι η θετική κοινωνικοποίηση ηλεκτρίζει με ενδιαφέρον τρόπο τους εγκεφαλικούς σου νευρώνες, σου κάνει καλό γιατί σε βοηθά να μαθαίνεις καλύτερα τον εαυτό σου. Τα όρια του, τις παραξενιές του και τις δυνάμεις του. Η επικοινωνία είναι τέχνη, εξάσκηση και γνώση.

Όμως, για να επιστρέψω στο παιχνίδι στάβλου που έκανα, θα σου πω ένα μυστικό. Η εξάσκηση ανοίγει τις πόρτες της πραγματικής γνώσης.

Όταν ήμουν 18-19 χρονών, δεν είχα ιδέα για κοινωνικές δεξιότητες και φυσικά για παιχνίδι. Όμως είχα τον ξάδελφο μου…

Κάθε καλοκαίρι συναντιόμασταν και για περίπου 1-2 μήνες κάναμε παιχνίδι σαν τρελοί. Μην φανταστείς τίποτα το ιδιαίτερο. Ούτε πλάνο είχαμε, ούτε ικανότητες. Όμως η εμπειρία μας προσέφερε πολλές γνώσεις.

Πάντα πηγαίναμε για καφέ οι δυο μας. Αφού καθόμασταν λίγη ώρα, ψάχναμε για παρέες γυναικών που είχαν 2-3 γυναίκες maximum. Στην συνέχεια, κάναμε το εξής:

Πήγαινε ο ένας και ζήταγε αν μπορούσαμε να κάτσουμε παρέα τους. Αυτό και μόνο…

Μπορεί να σου φαίνεται περίεργο όμως τα αποτελέσματα ήταν πολύ καλά αν φανταστείς πως οι κοινωνικές δεξιότητες που είχαμε ήταν για κάδο ανακύκλωσης.

Το τραγελαφικό της κατάστασης ήταν πως τα προβλήματα ήταν περισσότερα από ότι μπορούσαμε να φανταστούμε. Τότε, τα κινητά έκαναν μια περιουσία και για να ανταλλάξεις τηλέφωνα με γυναίκες έπρεπε να ζητήσεις το σταθερό. Τραγικό…

Μετά από ατελείωτα μπερδέματα με τηλεφωνήματα της ντροπής, αποφασίσαμε πως ο καλύτερος τρόπος ήταν να κλείσουμε ραντεβού την επόμενη ημέρα για μπάνιο. Με αυτό τον τρόπο λύσαμε σε μεγάλο ποσοστό το πρόβλημα του τηλεφώνου – μπαούλο αλλά και πάλι είχαμε προβλήματα.

Άλλες φορές μας έστηναν και άλλες φορές έρχονταν με μια στρατιά ανδρών. Δεν γνωρίζαμε πως υπάρχουν κάποιες σκληρές αλλά απαραίτητες γνώσεις για το παιχνίδι. Έπρεπε να τις ανακαλύψουμε μόνοι μας.

Στη συνέχεια, προσπαθούσαμε να φιλήσουμε την γυναίκα που μας άρεσε ώστε να κλειδώσουμε ακόμα περισσότερο τις πιθανότητες. Τότε μου έμοιαζε περισσότερο με ρώσικη ρουλέτα παρά παιχνίδι με δομή.

Όμως, θέλω την προσοχή σου. Αυτό το κάναμε κάθε ημέρα, με αποτέλεσμα σε 10 ημέρες το πολύ να έχουμε βρει κάποια αποτελεσματική δομή. Ουσιαστικά αυτό που κάναμε ήταν απλό: Ενώναμε όλες τις λύσεις. Δηλαδή:

 1. Παίρναμε τηλέφωνο.
 2. Προσπαθούσαμε να φιλήσουμε.
 3. Κλείναμε ραντεβού για την επόμενη ημέρα.

Βέβαια, ουδέν λόγος για κοινωνικές δεξιότητες. Ωστόσο, το ζήτημα που προσπαθώ να σου φανερώσω είναι πως χωρίς εξάσκηση και πλάνο δεν πρόκειται να δεις την διαφορά που φαντάζεσαι.

Απαιτεί αντοχή στον πόνο, προσπάθεια, απορρίψεις και δουλειά με τον εαυτό σου. Χωρίς αυτά, και την καλύτερη δομή να σου χαρίσει κάποιος θα έχει την ίδια αξία με το χαρτί υγείας που στέκεται περήφανα στην τουαλέτα σου. Μάλιστα, αυτό είναι πιο πρακτικό…

6 Βασικές Ιδιαιτερότητες της Ανθρώπινης Επικοινωνίας

Για να εξασκήσεις τις κοινωνικές δεξιότητες θα πρέπει απαραίτητα να γνωρίζεις τους 6 σημαντικούς πυλώνες της ανθρώπινης επικοινωνίας. Αυτοί είναι:

 1. Οι λέξεις έχουν διαφορετικό νόημα για τον καθένα.
 2. Οι άνθρωποι τείνουν να κωδικοποιούν το μήνυμα που θέλουν να μεταδώσουν λόγω προσωπικότητας και προσωπικών ενδοιασμών.
 3. Στην ανθρώπινη επικοινωνία, οι άνθρωποι πολλές φορές έχουν διαφορετική ατζέντα από αυτή που πραγματικά θέλουν να μιλήσουν.
 4. Επικοινωνούμε περισσότερο βάση συναισθημάτων της στιγμής παρά βάση λογικής.
 5. Ως ακροατές, οι άνθρωποι έχουν διαφορετικά φίλτρα που αντιλαμβάνονται τις λεκτικές προτάσεις του κάθε ομιλητή.
 6. Ο ακροατής αποσπάται εύκολα αν το μήνυμα του ομιλητή δεν περιέχει καθόλου ποικιλία έκφρασης και συναίσθημα.

Στην προσπάθεια να αναπτύξεις αποτελεσματικές κοινωνικές δεξιότητες, θα χρειαστεί να κατανοήσεις έναν απλό κώδικα.

επικοινωνία και γυναίκες.

Αρχικά, οι λέξεις που ακούς από μια γυναίκα όταν επικοινωνείς μαζί της, είναι το δεύτερο στάδιο της πληροφορίας που θέλει να σου μεταφέρει.

Το πρώτο στάδιο είναι η σημασία που έχει το μήνυμα που θέλει να σου μεταφέρει για την ίδια. Πρόσεξε, μην συγκεντρώνεσαι στον τρόπο που επικοινωνεί γιατί δεν πρόκειται να καταλάβεις ποτέ τον γυναικείο κώδικα επικοινωνίας.

Σκοπός σου είναι να κατανοήσεις το νόημα που έχει η πληροφορία που προσπαθεί να σου μεταδώσει. Αν θέλεις να ελέγξεις όμως την επικοινωνία θα πρέπει:

 1. Να κατανοήσεις το νόημα.
 2. Να ελέγξεις τον τρόπο που δείχνεις πως το μήνυμα της πληροφορίας που σου έδωσε σε επηρεάζει.

Σημαντικό: Το τρίτο μέρος της επικοινωνίας είναι το πώς εσύ αντιλαμβάνεσαι το μήνυμα. Αν για παράδειγμα είσαι αγχωμένος, το συγκεκριμένο συναίσθημα θα λειτουργήσει ως φίλτρο για να δημιουργήσει έναν κύκλο επικοινωνίας.

Ο τρόπος με τον οποίο αντιδράς στο μήνυμα που σου μεταδίδει μια γυναίκα, καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την αξία που προβάλεις κάθε στιγμή. Η πραγματική αξία που προβάλεις εκπέμπει την πραγματικότητα σου.

Τα μαθήματα ζωής όμως που πρόκειται να πάρεις από την προσέγγιση είναι μοναδικά.

Αφιέρωσε κάθε ημέρα για να εξελίσσεις όλο και περισσότερο τις κοινωνικές δεξιότητες που θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Δεν είναι εύκολο αλλά είναι απλό.

Θυμήσου να κάνεις εγγραφή στο Newsletter μας. Γίνεται σε λίγα δευτερόλεπτα. Θα λάβεις αμέσως ένα e-book και θα ενημερώνεσαι για τα τελευταία νέα της ιστοσελίδας μας.

Και μην ξεχνάς… Τα άρθρα τα γράφουμε για εσένα. Οποιαδήποτε πληροφορία μας δώσεις για να τα κάνουμε καλύτερα θα είναι σημαντική.

Ο Χρήστος γρήγορα στην ενήλικη ζωή του συνειδητοποίησε πως η πραγματική ουσία της σωστής επικοινωνίας με τις γυναίκες, δεν βρίσκεται ούτε σε ατάκες ούτε σε συστήματα και ότι αυτά είναι μόνο η αρχή για το ξεκίνημα μιας νέας ζωής και κρίσιμων εσωτερικών αλλαγών και εξελίξεων σε οποιοδήποτε τομέα. Στρέφοντας το ενδιαφέρον του στις δομές διαχείρισης Σχέσεων, αποφάσισε να επεκτείνει τις γνώσεις του πάνω στην Ψυχολογία, ώστε να συνδέσει τις πλούσιες εμπειρικές γνώσεις που ήδη υπήρχαν με τεχνογνωσίες που θα του επέτρεπαν μια βαθύτερη κατανόηση της διαπροσωπικής επαφής μεταξύ των δύο φύλων. Ο Χρήστος είναι ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνος του προγράμματος εκπαίδευσης του MenOfStyle.gr