Άνδρας Αξίας και Τρόποι: Συνήθειες για να Είσαι Τζέντλεμαν

Οι τρόποι είναι αυτοί που κάνουν έναν άντρα να φαίνεται διαφορετικός ανάμεσα στους υπόλοιπους και να ξεχωρίζει στα μάτια μιας γυναίκας.

Πραγματικός Τζέντλεμαν Και Καλοί Τρόποι

Ο Άνδρας Αξίας είναι πραγματικός τζέντλεμαν. Ποια είναι η συμπεριφορά που θα εμπνεύσει μία γυναίκα να σε χαρακτηρίσει έτσι; Το να σε πει μία γυναίκα “τζέντλεμαν”, είναι ένα από τα καλύτερα κομπλιμέντα που μπορεί μια γυναίκα να πει σε έναν άνδρα.

Οι καιροί αλλάζουν. Οι κοινωνικές νόρμες αλλάζουν επίσης. Η τεχνολογία προοδεύει, αρκετοί κανόνες συμπεριφοράς επίσης αλλάζουν.  Για αυτό δεν μπορούμε να στηριχτούμε σε ανδρικά πρότυπα του παρελθόντος για να ορίσουμε την έννοια της λέξης “τζέντλεμαν”. Ο ορισμός της λέξης “τζέντλεμαν”, είναι ο άνδρας που κάνει τους γύρω του να αισθάνονται όμορφα μαζί του αλλά και με τον εαυτό τους.

πραγματικός τζέντλεμαν

Υπάρχουν συμπεριφορές που θεωρούνται “παραδοσιακές” αλλά είναι ιδιαίτερα εκτιμητέες από τις γυναίκες. Φυσικά, πάντα με την προϋπόθεση ότι  η καλή συμπεριφορά της γυναίκας απέναντί σου και ο τρόπος που ανταποκρίνεται σε εσένα, αξίζει μία τέτοια συμπεριφορά τζέντλεμαν από μεριάς σου.

Back To Basics – Οι Κυρίες Προηγούνται

Το να ανοίγεις την πόρτα σε μία κοπέλα μπορεί να φαίνεται από μία άλλη εποχή αλλά θα της αρέσει, πίστεψέ με. Ακόμα και η πιο απελευθερωμένη φεμινίστρια θα εκτιμήσει τη χειρονομία. Έχει να κάνει με ευγένεια, παιδεία και σεβασμό. Το να ανοίγεις την πόρτα στην κοπέλα στο ραντεβού, στο αυτοκίνητο ή στο μαγαζί που θα πάτε, είναι μία κίνηση που θα έκανε ένας τζέντλεμαν.

Αν φοβάσαι ότι μπορεί να φανεί υπερβολική ή αν η ίδια δείξει φανερά ότι βρίσκει την κίνηση υπερβολική, μπορείς να την πειράξεις με ένα σχόλιο του στιλ:

Είναι μέχρι να με ερωτευτείς, μετά θα τα κόψω αυτά.

Αυτό θα σπάσει τον πάγο στην αρχή του ραντεβού και θα ανεβάσει την έλξη.

Δώσε της το προβάδισμα όταν παραγγέλνετε. Είτε αυτό είναι φαγητό, είτε ποτό, είτε καφές. Ή πάρε την πρωτοβουλία να την ρωτήσεις τι θα ήθελε. Και παράγγειλέ το για την ίδια πριν παραγγείλεις για τον εαυτό σου. Και φυσικά, ειδικά στο πρώτο και δεύτερο ραντεβού, ΚEΡΑΣΕ. Ακόμα και αν η κοπέλα κάνει κίνηση να κεράσει ή να πληρώσει τα μισά. Αυτό μάλιστα είναι πολύ θετικό εκ μέρους της. Κέρασέ την στα δύο πρώτα ραντεβού οπωσδήποτε.

Υπάρχουν και άλλα πράγματα που πρέπει να προσέξεις βέβαια στο πρώτο ραντεβού. Τσέκαρε το παρακάτω βίντεο του Χρήστου:

Στο τέλος του ραντεβού μπορείς να την αφήσεις ακριβώς έξω από το σπίτι της. Ειδικά αν είναι αρκετά αργά το βράδυ. Η κίνηση που επίσης πάντα εκτιμάται, είναι να περιμένεις μέσα στο αυτοκίνητο μέχρι να μπει στην είσοδο της πολυκατοικίας, να κλείσει με ασφάλεια την πόρτα και μετά να φύγεις. Ξέρω τι θα σκεφτείς. “Τι κακό μπορεί να συμβεί;” Δεν έχει σημασία. Το πιο πιθανό είναι να μη συμβεί ΠΟΤΕ τίποτα κακό. Ωστόσο, έτσι δείχνεις στη γυναίκα ότι ενδιαφέρεσαι. Ότι είσαι τζέντλεμαν. Ότι σε ενδιαφέρει να είναι καλά και ασφαλής. Ότι ΜΑΖΙ ΣΟΥ μπορεί να νιώθει ασφαλής.

Ο Άνδρας Αξίας Είναι Ευγενικός Με Όλους

πραγματικός τζέντλεμαν

Ποτέ μου δε συμπάθησα κάποιον που δεν ήταν ευγενικός με τον σερβιτόρο, την σερβιτόρα, τον μπάρμαν ή οποιονδήποτε περαστικό. Η ευγένεια είναι για όλους, ανεξαρτήτως ιδιότητας ή σημαντικότητας στη ζωή μας. Το να είσαι ευγενικός μόνο σε αυτούς που πρέπει επειδή έχεις κάτι να κερδίσεις από αυτούς, δε σημαίνει κάτι. Σημασία έχει πώς συμπεριφέρεσαι στους ανθρώπους από τους οποίους δεν έχεις κάτι να κερδίσεις.

Ο τζέντλεμαν είναι ευγενικός με όλους. Όχι επειδή αυτοί είναι αυτοί που είναι και έχει να κερδίσει κάτι από αυτούς, αλλά επειδή ο ίδιος είναι αυτός που είναι και έτσι του αρέσει να φέρεται.

Το να προσπαθεί λοιπόν κάποιος να κάνει τους άλλους να φανούν κακοί ή κατώτεροι για να φανεί ο ίδιος ανώτερος, είναι κάτι που σίγουρα δε θα έκανε ένας τζέντλεμαν ή οποιοσδήποτε ακομπλεξάριστος άνδρας αξίας. Εάν παραπονιέσαι λοιπόν για τους ανθρώπους στη ζωή σου και μιλάς αρνητικά για κόσμο που γνωρίζεις, η κοπέλα με την οποία θα έχεις βγει ραντεβού θα αναρωτιέται τι κακό μπορεί να πεις και για την ίδια που είναι στη ζωή σου, πίσω από την πλάτη της.

Ξέχασε Το Κινητό Σου

να ξεχάσεις το κινητό σου

Καταλαβαίνω. Το κινητό μπορεί εύκολα να γίνει εθισμός, ειδικά αν έχεις δεδομένα και ίντερνετ παντού. Όταν βγεις ραντεβού με μία γυναίκα που σου αρέσει όμως, ξέχασε την ύπαρξή του.

Δεν υπάρχει χειρότερο από το να αγνοείς την κοπέλα με την οποία έχεις βγει ραντεβού και να ασχολείσαι με κάτι άλλο. Είναι σαν να της λες ότι εκείνη τη στιγμή που έχετε βγει ο ένας με τον άλλο για να διασκεδάσετε μαζί, προτιμάς να ασχοληθείς με κάτι πιο σημαντικό.

Άρα η ίδια δεν είναι τόσο σημαντική ενώ έχετε βγει οι δυο σας έξω. Και τη μειώνεις και γίνεσαι αγενής.

Κατά τη διάρκεια του ραντεβού σου, μην αγγίξεις το κινητό σου.

ΟΚ, αν καλέσει ο αδερφός σου επειδή σε έχει ανάγκη και ξέρεις ότι μπορεί να είναι επείγον ή αν το σύμπαν γκρεμίζεται, σήκωσέ το. Αλλιώς δεν υπάρχει λόγος.

άνδρας αξίας

Αν πρέπει να δεις κάτι σημαντικό για τη δουλειά σου ή κάτι άλλο προσωπικό, κάνε το στα 45 – 60 λεπτά που θα πας στην τουαλέτα και θα το πάρεις μαζί σου. Ακόμα και αυτό όμως, έχω παρατηρήσει ότι αρκετές κοπέλες τις βάζει σε υποψίες. (δηλαδή γιατί να πάρεις το κινητό σου μαζί στην τουαλέτα / τι έχεις να κρύψεις / τι έκανες με το κινητό στην τουαλέτα κτλ)

Ωστόσο αυτό είναι κάτι που αν χαλάσει το ραντεβού εξαιτίας του, σημαίνει πως είτε εσύ πανικοβλήθηκες επειδή όντως κάτι κρύβεις, είτε η κοπέλα είναι υπερβολική και δεν ταιριάζετε, είτε συνδυασμός και των δύο. Οπότε αυτό ας μην είναι κάτι που σε αγχώνει.

Αν πάντως για τον οποιονδήποτε λόγο ΠΡΕΠΕΙ να μιλήσεις στο κινητό κατά τη διάρκεια του ραντεβού επειδή εκκρεμεί κάτι επείγον, το ευγενικό που θα έκανε ένας τζέντλεμαν, είναι να το πει στην κοπέλα από την αρχή του ραντεβού και να ζητήσει προκαταβολικά συγγνώμη.

Το κινητό είναι ένα από τα πράγματα που μας εκνευρίζουν στο φλερτ. Τσέκαρε μερικά ακόμα στο παρακάτω επεισόδιο από το ελληνικό podcast του Apla+Andrika:

Αν ωστόσο δεν μπορείς να κρατήσεις τα χέρια σου μακριά από το κινητό σου, τότε ή έχεις φτάσει σε τρελό βαθμό εθισμού με το κινητό, ή το ραντεβού δεν είναι και τόσο ενδιαφέρον. Όπως και να έχει, αν δεν ασχοληθείς με το κινητό σου στο ραντεβού και η προσοχή σου είναι στη γυναίκα που συνοδεύεις, η γυναίκα θα το προσέξει και θα το εκτιμήσει.

Συμπερασματικά, ο Άνδρας Αξίας φαίνεται από τις λεπτομέρειες που όμως κάνουν τη διαφορά. Ξέρει τι θέλει και πως να το αποκτήσει. Οι καλοί σου τρόποι δείχνουν ότι ενδιαφέρεσαι και σέβεσαι τη γυναίκα που προσέγγισες και είσαι σε ραντεβού μαζί της. Απογειώνουν την επικοινωνιακή σου ικανότητα και την αποτελεσματικότητά σου στο φλερτ.

Μπορεί να ισχύουν και άλλες επιπλέον ελκυστικές συμπεριφορές που δεν αναφέραμε στο σημερινό άρθρο, αλλά θεωρούμε ότι σε καλύψαμε, οπότε προσέγγισε προβάλλοντας τα αρρενωπά σου χαρακτηριστικά και γίνε ακαταμάχητος.

 Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για το πώς να είσαι ένας τζέντλεμαν και ένας άνδρας αξίας που οι γυναίκες πάντα προσέχουν και ξεχωρίζεις στο πλήθος, μπορείς να έρθεις σε επικοινωνία μαζί μας εδώ και να μας γνωρίσεις από κοντά.

Διάβασε το βιβλίο μας Άνδρας Αξίας. Παράγγειλέ το εδώ.

Καλή συνέχεια

Anestis
author
Όντας για πολλά χρόνια ένας απογοητευμένος άνδρας με πολλές αποτυχίες στην προσωπική του ζωή, προσπάθησε να βελτιώσει τον τρόπο που επικοινωνεί με το άλλο φύλο, οδηγούμενος από την απόγνωση, πιστεύοντας ότι αξίζει κάτι καλύτερο. Και τα κατάφερε. Ειδικότητά του είναι η ετοιμολογία του, η άνεσή του και το χιούμορ του. 'Έχοντας πραγματικά αστείρευτη ενέργεια που σε συνδυασμό με το πηγαίο χιούμορ, τον ενθουσιασμό του και την μεγάλη εμπειρία του, τον κάνουν ικανό να καθηλώσει όχι μόνο την γυναίκα που τον ενδιαφέρει, αλλά και μία ολόκληρη παρέα ανθρώπων! Ο Ανέστης συχνά αναφέρει ότι όποτε έρχεται σε επαφή με μαθητή, στα μάτια του βλέπει τον εαυτό του πριν πολλά χρόνια και αυτό είναι κάτι που τον ωθεί να αποδίδει πάντα 100%, καθώς και να καταλαβαίνει πάντα πώς μπορεί να νιώθει αυτός που έχει απέναντί του.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.