Βαρεμάρα στη Σχέση; Πώς να μην το Πάθεις Ποτέ Ξανά

Βαρεμάρα στη Σχέση; Πώς να μην το Πάθεις Ποτέ Ξανά

Καταπολέμησε Τη Βαρεμάρα Στη Σχέση

Εάν έχεις κουραστεί η βαρεμάρα να χτυπάει κάθε σχέση σου που πάει να γίνει πιο σοβαρή και μακροχρόνια, τότε στο σημερινό άρθρο θα βρεις πρακτικές λύσεις και μεθόδους ώστε να μην επαναληφθεί το μοτίβο αυτό ποτέ ξανά!

Επειδή μου έχει τύχει αρκετές φορές στη ζωή μου, ειδικά τα χρόνια που ήμουν αρχάριος στο φλερτ και στις σχέσεις μου με τις γυναίκες, έχω πλέον βρει πρακτικές μεθόδους ώστε να είμαι σίγουρος ότι η βαρεμάρα στη σχέση θα είναι μια κατάσταση που θα αποφεύγω πάντα.

Φυσικά, είναι απολύτως λογικό, εάν η σχέση υφίσταται πολλά χρόνια, να υπάρχουν και στιγμές ρουτίνας ή στιγμές που η συνήθεια σάς καταβάλει.

Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό αυτό να μην είναι μια μόνιμη κατάσταση, αλλά μια εξαίρεση στον κανόνα.

Και πολλές φορές η βαρεμάρα είναι ο ίδιος ο κανόνας σε μια σχέση.

Ουσιαστικά, η βαρεμάρα στη σχέση ρίχνει την έλξη σε υπό το μηδέν.

Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό όταν ξεκινάς μια σχέση με μια γυναίκα, να προλαμβάνεις τη βαρεμάρα εξ αρχής και να μην περιμένεις πρώτα να βαρεθείτε κι εσύ και η γυναίκα και μετά να δράσεις.

Η πρόληψη πάντα νικάει κάθε αρνητική έκβαση της κατάστασης.

βαρεμάρα στη σχέση

#1. Εξ Αρχής Θέστε Όριο Στον Χρόνο Που Περνάτε Μαζί Ώστε Να Μην Βαρεθείτε

Ο χρόνος που περνάτε μαζί είναι σημαντικός και πολύτιμος.

Γι’ αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό να σέβεσαι αυτό το διάστημα και να μην βρίσκεστε συνέχεια.

Το να βρίσκεστε διαρκώς με τη γυναίκα που ξεκινάτε μια σχέση είναι μια υπερβολή και κατάχρηση του χρόνου και των δύο.

Ενώ αντιλαμβάνομαι ότι μερικές φορές είναι δύσκολο το να αντισταθείς στο να μην την δεις ενώ θέλεις, είναι σημαντικό να κατανοήσεις ότι εάν τα κάνετε όλα από την αρχή θα βαρεθείτε!

Σεβαστείτε τον χρόνο σας μαζί και τον χρόνο σας χώρια και μην κάνετε υπερβολές στο πόσο χρόνο περνάτε μαζί.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα βρίσκεστε καθόλου ούτε ότι θα μετράτε τις ώρες και τις μέρες που περνάτε μαζί προκειμένου να μην το παρακάνετε. Αντίθετα, σημαίνει ότι θα δημιουργείται χρόνο που θα είναι ο καθένας στη ζωή του, την πραγματικότητά του και τις παρέες του.

Οι καταστάσεις χρειάζονται μια ισορροπία.

Και αυτός είναι ένας τρόπος να διατηρήσεις αυτήν την ισορροπία και να μην βαρεθείτε από πολύ νωρίς.

Μην βρίσκεστε κάθε μέρα όλη μέρα, λοιπόν, από την αρχή της σχέσης. Κρατείστε και κάποιες εμπειρίες για αργότερα. Θα με θυμηθείς.

#2. Όταν Βρίσκεστε, Κάντε Δραστηριότητες Και Εκτός Σπιτιού Για Μην Βαρεθείτε

Κάτι εξίσου πολύ σημαντικό είναι ότι δεν γίνεται κάθε φορά που βρίσκεστε να κλείνεστε μέσα στο σπίτι.

Από την αρχή της σχέσης πρέπει να υπάρχουν κοινές δραστηριότητες εκτός σπιτιού, ακόμα κι αν αυτές είναι το να πιείτε έναν καφέ ή να πάτε σινεμά.

Δεν χρειάζεται να ξεκινήσετε ένα νέο χόμπι από τον πρώτο μήνα, γιατί αυτό είναι βιαστικό.

Ούτε όμως είναι ωφέλιμο το να μην κάνουμε τίποτα καινούριο με τη γυναίκα που συναναστρεφόμαστε.

Και πάλι, το καλύτερο είναι να υπάρχει μια ισορροπία.

Ωστόσο, εάν σε απέρριψε όμως συνεχίζει να δείχνει ενδιαφέρον, τότε τα πράγματα γίνονται πιο περίπλοκα. Δες το βίντεο του Χρήστου σχετικά με το πώς να διαχειριστείς μια τέτοια κατάσταση ώστε να βγεις κερδισμένος και να μην χάνεις χρόνο και ενέργεια.

Θα υπάρχουν μέρες που θα είστε μέσα στο σπίτι και μέρες που θα είστε έξω.

Το να κάθεστε όμως από το πρωί μέχρι το βράδυ και να βλέπετε ταινίες σίγουρα δεν προσφέρει ποικιλία στη σχέση, και σύντομα θα βαρεθείτε.

#3. Μην Αφήσετε Την Προσωπική Σας Ζωή Πίσω

βαρεμάρα στη σχέση

Υπάρχει μια συμβουλή που ανέκαθεν την θεωρούσα ανούσια: “Μην ενθουσιάζεσαι γιατί είναι αρχή”.

Προφανώς και θα ενθουσιαστείς στην αρχή. Εάν δεν ενθουσιαστείς στην αρχή, πότε θα ενθουσιαστείς; Στο τέλος;

Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι θα πέσεις με τα μούτρα στην καινούρια σου σχέση και θα αφήσεις πίσω την προσωπική σου ζωή.

Αντίθετα, είναι πολύ σημαντικό να έχει ο καθένας τη δική του πραγματικότητα και να συνεχίσει τη ζωή του κανονικά, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτή και τη νέα του σχέση.

Η νέα αυτή σχέση δεν πρέπει όμως σε καμία περίπτωση να αλλάξει ολοκληρωτικά την καθημερινότητά σου και να σε βγάλει από τις συνήθειες και το πρόγραμμά σου.

Όλα αυτά είναι πολύ σημαντικό να τα έχεις υπόψιν σου στην αρχή της σχέσης.

Φυσικά και μπορείς να κάνεις ό,τι ακριβώς έκανες πριν στη ζωή σου, κι εκείνη να κάνει αυτά που θέλει να κάνει όπως και πριν.

Δεν χρειάζεται να αλλάξετε όλη σας την πραγματικότητα από τη στιγμή που ήδη είχατε μια ζωή ξεχωριστά πριν.

Αφιέρωσε χρόνο στον εαυτό σου και μην παρατάς τη ζωή σου για να είστε μαζί.

Τα περισσότερα ζευγάρια αυτές τις μέρες κάνουν αυτό το πολύ σημαντικό λάθος και μετά αναρωτιούνται τι είναι αυτό που έφταιξε και βαρέθηκαν τόσο γρήγορα.

Η προσωπική σου ζωή και η πραγματικότητά σου έχει προτεραιότητα. Η σχέση συμπληρώνει το παζλ, δεν είναι το παζλ. Δες το επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika σχετικά με το πώς συντηρείς μια μακροχρόνια ερωτική σχέση.

Συνολικά, αυτά τα τρία βήματα είναι και τα βασικότερα προκειμένου καμία σχέση σου να μην καταλήξει να “σπάσει” λόγω της βαρεμάρας.

Το κυριότερο απ’ όλα είναι να είσαι σταθερός μέσα σου και να ξέρεις πολύ ξεκάθαρα τι ζητάς από μια σχέση και ποια πράγματα από τη ζωή σου και την καθημερινότητά σου δεν μπορείς να θυσιάσεις για κανέναν λόγο.

Οι περισσότεροι άνθρωποι πέφτουν στην παγίδα και τα δίνουν όλα από την αρχή. Ωστόσο, η επένδυση που θα κάνεις θα πρέπει να είναι αντίστοιχη και της επένδυσης που κάνει η γυναίκα στη σχέση αλλά και του χρόνου που υφίσταται η σχέση.

Εάν τα κάνετε όλα από την αρχή, τα πείτε όλα από την αρχή. Και τα ζήσετε όλα από την αρχή, λογικό είναι να βαρεθείτε.

Δώστε χρόνο στη σχέση να ωριμάσει και κρατήστε εμπειρίες και στιγμές για να τις μοιραστείτε αργότερα.

Πίστεψέ με, αυτά είναι που έκαναν και τις δικές μου σχέσεις να λειτουργήσουν καλύτερα και δεν βίωσα βαρεμάρα σε σχέση ποτέ ξανά!

Μπορείς να κάνεις την σχέση σου καλύτερη. Δες εδώ

Θες να μάθεις πώς μπορείς να παραγγείλεις το βιβλίο Άνδρας Αξίας; Δες εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.