Βγαίνοντας από το Friendzone: Θέλεις Κάτι Παραπάνω;

Είστε φίλοι ή υπάρχει φιλική οικειότητα μεταξύ σας. Αν θέλεις όμως κάτι παραπάνω, τότε θα χρειαστεί να εκφράσεις με διαφορετικό τρόπο το ενδιαφέρον σου.

Βγαίνοντας Από Το Friendzone

Ας ξεκινήσουμε δηλώνοντας το αυτονόητο, ότι δηλαδή σε κανέναν δεν αρέσει να μπάινει στo friendzone. Ξέρεις κι εσύ κατα βάθος, όπως και εγώ, τους λόγους για τους οποίους οδηγηθήκαμε εκεί. Είναι δεδομένο ότι όσοι έχουμε καταφέρει να είμαστε μόνο φίλοι με μία γυναίκα ενώ εκείνη μας αρέσει, κάτι δεν κάναμε σωστά. Ενδέχεται να μη δηλώσαμε τις προθέσεις μας εγκαίρως. Και για αυτό η ευθύνη είναι απόλυτα δική μας.

Τα Αρνητικά Και Τα Θετικά 

Ναι, μην μπερδεύεσαι θα σου εξηγήσω αμέσως…

Σαφώς και σε τρώει γιατί τα πάντα εξαρτώνται από εσένα και όσο δεν τολμάς να κάνεις την κίνηση σου και περιμένεις μια καλύτερη ευκαιρία(ενώ παραμένετε φίλοι) κατά βάθος γνωρίζεις πολύ καλά πως απλώς αποφεύγεις να εκτεθείς και να διεκδικήσεις αυτό που γουστάρεις και σου αξίζει.

Μάθε πως να βρεις την χαμένη σου αυτοπεποίθηση.

Και ξέρεις ότι σου αξίζει γιατί εμπεριέχει ρίσκο. Δεν υπάρχει κάτι σίγουρο και θες να δώσεις αυτήν την ευκαιρία στον εαυτό σου. Δίνοντας μία μάχη μόνο με τις σκέψεις σου και κανέναν άλλον.

Και για αυτό είναι δύσκολο.

Επειδή πρέπει να αλλάξω τον τρόπο που σκέφτομαι εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Νιώθεις ότι έχει πέσει όλο το βάρος πάνω σου και πνίγεσαι. Εκεί ακριβώς καταλαβαίνεις πόσο εύκολα μπορεί να είναι όλα. Μπορείς κι εσύ να βγεις από το friendzone.

Απλά και χαλαρά εκφράζεσαι χωρίς να χρωστάς σε κανέναν τίποτα και επιτέλους αναπνέεις καθαρό αέρα.

Και όλα αυτά συμβαίνουν αποδεδειγμένα μόλις αναλαμβάνουμε δράση και δεν μεταθέτουμε τίποτα για το μέλλον.

Ο Πόνος Φωλιάζει Στην Αδράνεια

απόρριψη

Είσαι στο friend zone πιθανότατα γιατί δεν έδρασες την κατάλληλη στιγμή. Σε κατέβαλε η αναβλητικότητα και γι’ αυτό επικράτησε ο φόβος της απόρριψης.

Και θα σου δώσω ένα παράδειγμα επιστημονικά αποδεδειγμένο πάνω στο οποίο και εσύ θα δεις και θα μελετήσεις με τον δικό σου εαυτό πως λειτουργεί.

Επιστήμονες έχοντας πειραματιστεί με μία ομάδα ανθρώπων βρήκαν εκπληκτικά αποτελέσματα. Ανθρώπους τους οποίους προηγουμένως είχαν καλωδιώσει για να παρατηρούν τα κέντρα του εγκεφάλου τους που διεγείρονταν ανάλογα με τις πράξεις τους.

Αυτοί λοιπόν έπρεπε να κάνουν κάποιες μαθηματικές ασκήσεις με σκοπό να παρακολουθούν οι επιστήμονες τις εγκεφαλικές αντιδράσεις τους. Ενώ είχαν δυσκολίες στα μαθηματικά.

Διαπίστωσαν λοιπόν οι ερευνητές πως μόλις αυτοί οι άνθρωποι προσπαθούσαν να λύσουν τα μαθηματικά φοβούμενοι πιθανή αποτυχία τους, άναβαν εκείνα τα κέντρα του εγκεφάλου τα οποία έχουν σχέση με τον πόνο.

Δηλαδή όταν προσπαθούσαν, πόναγαν σαν έχουν χτυπήσει αλλά ψυχολογικά.

Μόλις όμως ξεκινούσαν την προσπάθεια τους, αμέσως εκείνα τα κέντρα του πόνου στον εγκέφαλο τους έσβηναν και ο πόνος σταμάταγε ή μειωνόταν δραματικά.

Μένοντας λοιπόν και εμείς στην αδράνεια σε οποιοδήποτε θέμα, αναλαμβάνουμε το κόστος να κουβαλάμε και το βάρος του πόνου που μας γεμίζει εκείνη την ώρα.

Δες το επεισόδιο από το ελληνικό podcast  του Apla+Andrika για το τι πραγματικά μας κάνει ευτυχισμένους.

Στην δράση όμως όλα ξεκινούν και γίνονται άνετα χωρίς φόβο. Παρόλο που δεν γνωρίζουμε το αποτέλεσμα αλλά μόνο για χάρη της τόλμης που είχαμε να πράξουμε κάτι, οι λειτουργίες του εγκεφάλου είναι στα κόκκινα. Αυτό οφέιλεται στην ικανότητα του εγκεφάλου να επικεντρώνεται στην στιγμή που βιώνει.

Διάλεξε Τον Δικό Σου Δρόμο Για Να Βγεις Από Το Friendzone

βγαίνοντας από το friendzone

Ο τρόπος έκφρασης διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο και με αυτό τον τρόπο έχουμε διαφορετικά χαρακτηριστικά για να επικοινωνούμε και να ανταλλάσσουμε πληροφορίες.

Το γεγονός ότι συμπεριφερόμαστε με θάρρος ή αμφισβητώντας τον εαυτό μας και τις δυνατότητες μας έχει να κάνει με την ιδέα και τον τρόπο που βλέπουμε τον εαυτό μας και τις πεποιθήσεις που μας έχουν δημιουργηθεί μέσα από τις εμπειρίες και τα βιώματα της ζωής.

Το ότι θες μία γυναίκα που είστε και φίλοι δεν είναι κακό, αντίθετα το λάθος βρίσκεται στην δική σου αμφιβολία να εκφραστείς και να την διεκδικήσεις για να είναι μαζί σου.

Γινόμαστε φίλοι με τις συγκεκριμένες γυναίκες απλά και μόνο επειδή δεν εκφράσαμε ερωτικό ενδιαφέρον. Γεγονός που σημαίνει πως δεν θα κρατήσει πολύ και κυριότερο ότι δεν είμαστε ειλικρινείς. Μια γυναίκα που σε βλέπει σαν φίλο ή ακόμα και σαν αδερφό δεν θα το παρει θετικά αν εσύ ξαφνικά δηλώσεις ερωτικό ενδιαφέρον μετά από πολύ καιρό.

Πολλοί νομίζουμε πως θα πονέσουμε και θα απογοητευτούμε αν δεχθούμε την απόρριψη και ειδικά από μία γυναίκα την οποία ήδη γνωρίζουμε και έχουμε επαφές.

Όμως η αλήθεια που διαπιστώνεις είναι άλλη, βλέποντας κατάματα την πραγματικότητα και ξέρεις ότι είσαι εντάξει μαζί της χωρίς να την αποφεύγεις. Και κυρίως χωρίς να πηγαίνεις κόντρα στην φύση σου και βγαίνοντας από το friendzone.

Άλλαξε Τους Παράγοντες Που Σε Οδήγησαν Στο Friendzone

βγαίνοντας από το friendzone

Μετά από διάφορες σκέψεις διαπίστωσα πως συγκεκριμένες πράξεις μας οδηγούν σε αποτελέσματα. Που άλλοτε μας αρέσουν και άλλοτε μας αφήνουν με μια κακή εντύπωση που δεν θα θέλαμε.

Όμως οι πράξεις στις οποίες έχουμε προβεί είναι πολλές φορές συνήθειες προηγούμενων χρόνων και προτιμούμε να μείνουμε σε αυτές παρόλο που γνωρίζουμε πως θα μας στερήσουν τις πιθανότητες μας για κάτι καλύτερο που θέλουμε πολύ. Και καταλήγουμε στο friendzone, άθελά μας.

Ξέρουμε τον τρόπο που πρέπει να γίνει αλλά συνεχώς θα βρίσκουμε εμπόδια για να μην δράσουμε και εδώ ερχόμαστε στο σημείο που πρέπει να αποφασίσουμε (ο καθένας για τον εαυτό του) σε ποια μεριά συμφέρει να κινηθούμε και ποια τελικά πονάει λιγότερο από τις δύο.

Η διαδικασία για να μιλήσεις ανοιχτά σε μία γυναίκα που έχετε γίνει φίλοι δεν έχει να κάνει τόσο με τη γυναίκα αυτή ή και με τις γυναίκες γενικά. Έχει να κάνει με τον τρόπο που ορίζεις εσύ την αξία σου και θέτεις τους όρους στη ζωή σου.

Βγαίνοντας Από Το Friendzone :

Όρισε Την Αξία Σου

βγες από τη φιλική ζώνη

Και η αξία που ορίζουμε εμείς φαίνεται σε όλους. Πολύ πιο εύκολα όμως διακρίνεται από τις γυναίκες που αντιλαμβάνονται τάχιστα αν πληρούμε τις προϋποθέσεις που έχουν στο μυαλό τους για να γίνουμε ζευγάρι ή να μπούμε στην φιλική ζώνη.

Κλείνοντας, θα πούμε ότι προκειμένου να μην είσαι απλά ένας από τους φίλους μιας γυναίκας, άλλαξε τον τρόπο σκέψης σου. Δράσε μόλις αισθάνεσαι φόβο και μην αφήνεσαι σε καταστάσεις που παρακολουθείς παθητικά από το περιθώριο. Ενώ θα μπορούσες να τις ελέγχεις, αφήνεις να σε οδηγήσουν στο friendzone.

Πρωταγωνιστής στη ζωή σου είσαι εσύ. Άρα οφείλεις ενεργά να λαμβάνεις και τις αποφάσεις για ότι σε αφορά. Από την προσέγγιση μιας γυναίκας με τους δικούς σου όρους, μέχρι τη συνολική διαπροσωπική σου ανάπτυξη και αυτοβελτίωση.

Αν θέλεις να μην πέφτεις διαρκώς στην παγίδα της φιλικής ζώνης, δες εδώ.

Μπορείς να παραγγείλεις το βιβλίο άνδρας Αξίας εδώ.

Καλή συνέχεια

alex
author
Όταν η αυτοβελτίωση και η προσωπική ανάπτυξη γίνεται καθημερινότητα με πειθαρχία, πείσμα και επιμονή, τότε μπορείς όχι μόνο να αποκτήσεις ποιοτικές γυναίκες στη ζωή σου αλλά και να γίνεις instructor στην μοναδική Εταιρεία Ανδρικής Αυτοβελτίωσης στην Ελλάδα. Ο Αλέξανδρος, από μαθητής έγινε δάσκαλος και η πορεία του εμπνέει τους ανθρώπους που αναλαμβάνει.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.