Βρες το Θάρρος για να Αλλάξεις την Ζωή σου

Το Θάρρος Για Να Αλλάξεις Την Ζωή Σου Είναι Θέμα Απόφασης

Έχεις όνειρα, ελπίδες και επιθυμίες. Θέλεις να καταφέρεις πολλά, σε κάθε τομέα της ζωής σου, αλλά υπάρχουν δυσκολίες που σε αποτρέπουν. Οι αποφάσεις που πρέπει να λάβεις είναι δύσκολες και η προσπάθεια που πρέπει να καταβάλλεις θα χρειαστεί να είναι μεγάλη. Χρειάζεται λοιπόν θάρρος για να αλλάξεις την ζωή σου.

Τι Είναι Το Θάρρος;

τι είναι το θάρρος

Το θάρρος είναι εκείνο το συναίσθημα που φέρνουμε στο προσκήνιο κάθε φορά που θέλουμε να επιτύχουμε κάτι στη ζωή μας και μας βοηθά να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας και να δοκιμάσουμε κάτι νέο.

Αν δεν έχεις το θάρρος να αλλάξεις τη ζωή σου, οι επιθυμίες σου απλά θα παραμείνουν ευχές.

Όσοι έχουν θάρρος, συνοδευόμενο από άλλες ικανότητες, όπως η κριτική σκέψη και η επινοητικότητα, μπορούν να τα καταφέρουν. 

Βέβαια, το θάρρος από μόνο του, χωρίς τις παραπάνω ικανότητες, μπορεί να οδηγήσει σε ανάληψη υπερβολικού ρίσκου που θα οδηγήσει στην αποτυχία. 

Πώς Θα Βρεις Το Θάρρος Για Να Αλλάξεις Την Ζωή Σου;

Για να επιτύχεις τις αλλαγές που αναζητάς, πρέπει να βάλεις τα πράγματα σε μια σειρά.

Πρώτα απ’ όλα πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι είσαι υπεύθυνος για τον εαυτό σου και τις αποφάσεις και εν συνεχεία να κατανοήσεις ότι ακόμη και μια μικρή αλλαγή έχει νόημα και μπορεί να σου δώσει την ορμή που χρειάζεσαι για τη συνέχεια.

Πάμε να δούμε λοιπόν πώς θα γίνει αυτό.

#1. Βρες Τι Σε Κρατά Στάσιμο

Ο φόβος είναι από τους κυριότερους παράγοντες που μπορεί να σε κρατούν στάσιμο.

Ο φόβος της αποτυχίας, ο φόβος ότι θα ντροπιαστείς, ο φόβος ότι θα εκδιωχθείς από μια ομάδα στην οποία ανήκεις, ακόμη και ο φόβος της επιτυχίας.

Όταν φοβάσαι, δεν μπορείς να βρεις το θάρρος για να αλλάξεις την ζωή σου, καθώς αισθάνεσαι μέσα σου ότι δεν έχεις τις ικανότητες για κάτι τέτοιο.

Δεν είναι όμως μόνο ο φόβος.

Κάποιες άγραφες συμφωνίες μπορεί να σε κρατούν στάσιμο.

Ένα προσωπείο που σε αναγκάζει να έχεις συγκεκριμένη συμπεριφορά και να λειτουργείς με συγκεκριμένο τρόπο, μπορεί να σε κρατά μακριά από τους στόχους σου.

Ακόμη και μια σχέση αλληλεξάρτησης με ένα άτομο που δεν σου επιτρέπει να εξελιχθείς, μπορεί να σε αποτρέπει από το να βρεις το απαιτούμενο θάρρος.

Τέτοιες άγραφες συμφωνίες πρέπει να σπάσουν, αν θέλεις να προχωρήσεις.

#2. Εξάσκησε Το Θάρρος Σου

Φαντάσου ότι το θάρρος είναι μια μυική ομάδα.

Όπως κάθε μυική ομάδα, για να παραμείνει δυνατό και να λειτουργεί σωστά, χρειάζεται εκγύμναση.

Αυτό θα γίνει κάνοντας συνειδητά μικρές αλλαγές, δοκιμάζοντας καινούρια πράγματα, δραστηριότητες και εμπειρίες και γενικώς βγαίνοντας από τη ζώνη άνεσης.

Θα σε βοηθήσει να έχεις γύρω σου ανθρώπους που θα στηρίξουν την προσπάθεια και θα σε κάνουν να δώσεις το κάτι παραπάνω που θα κάνει τη διαφορά.

Το ζητούμενο είναι η σωματική, συναισθηματική, ψυχολογική και νοητική πρόκληση του εαυτού σου να γίνει συνήθεια.

Τσέκαρε το παρακάτω βίντεο του Χρήστου, αν ψάχνεις τρόπους για να αυξήσεις την αυτοπεποίθηση σου.

#3. Σύνδεσε Τα Όνειρα Με Τις Αξίες Σου

Ένας τρόπος να βρεις το θάρρος για να αλλάξεις την ζωή σου είναι να συνδέσεις τα όνειρα σου με τις αξίες που την ορίζουν.

Αυτό δημιουργεί μια αίσθηση ότι υπάρχει βαθύτερος σκοπός, κάτι που συμβάλλει στο να προσπαθήσεις περισσότερο και πιο σκληρά και να παραμείνεις στην πορεία σου, όσα εμπόδια και αν εμφανισθούν.

#4. Οραματίσου Το Απώτερο Μέλλον Για Να Βρεις Το Θάρρος Για Αλλαγή

Σε περιπτώσεις που δυσκολεύεσαι να βρεις το θάρρος που χρειάζεσαι, προσπάθησε να δημιουργήσεις μια εικόνα του μελλοντικού σου εαυτού σε 40-50 χρόνια από τώρα.

Φαντάσου τότε ότι κοιτάς πίσω τη ζωή σου. 

Θέλεις να μετανιώσεις για κάτι που ήταν σημαντικό για εσένα, αλλά δεν βρήκες το θάρρος να το κάνεις ή προτιμάς να είσαι ευτυχισμένος για όσα έχεις καταφέρει;

Για εμάς στο Men Of Style κάθε ημέρα είναι μια ευκαιρία δημιουργίας. Γιατί ζωή χωρίς κίνηση, χωρίς εξέλιξη, χωρίς δημιουργία, είναι μια ζωή καταδικασμένη. Μην χάνεις τις ευκαιρίες σου. Γίνε εσύ ο δημιουργός της ζωής σου! Τα έχουμε πει άλλωστε όλα αυτά και στο βίντεο που θα δεις εδώ.

#5. Μην Υπεραναλύεις Τα Πάντα 

Αρκετοί άνθρωποι τείνουν να δημιουργούν στο μυαλό τους σενάρια και υποθέσεις σχετικά με το τι θα συμβεί, σαν αποτέλεσμα κάθε τους κίνησης.

Η ύπαρξη ενός πλάνου είναι απαραίτητη, όμως η υπέρμετρη ανάλυση οδηγεί τελικά στην απραξία, καθώς οι υποτιθέμενες δυσκολίες σε αποτρέπουν από το να βρεις το θάρρος για να αλλάξεις την ζωή σου.

Αντί να κάνεις ατέρμονες αναλύσεις, φτιάξε ένα γενικό πλάνο, προχώρα και αντιμετώπισε τις δυσκολίες, όταν αυτές προκύψουν.

Μην αναλώνεσαι ανησυχώντας για πράγματα που δεν έχουν συμβεί (και που ίσως δεν πρόκειται να συμβούν ποτέ).

Τσέκαρε το παρακάτω επεισόδιο του πρώτου ελληνικού podcast για Άντρες, Apla+Andrika, για τη σημασία αποφασιστικότητας.

#6. Ανακάλεσε Κάποια Φορά Που Τα Κατάφερες Και Πάρε Θάρρος

Κάθε φορά που δυσκολεύεσαι να βρεις το θάρρος, φέρε στο μυαλό σου περιπτώσεις που στο παρελθόν πήρες αποφάσεις που σε οδήγησαν στην επιτυχία που ονειρευόσουν.

Ο τρόπος που ο εγκέφαλος μας λειτουργεί είναι διαφορετικός και μας κάνει να ανακαλούμε άσχημες καταστάσεις, για να προστατευτούμε από το να εκτεθούμε ξανά σε αυτές.

Θα χρειαστεί λοιπόν συνειδητή προσπάθεια, για να θυμηθείς καταστάσεις που πέτυχες την αλλαγή.

Φυσικά, αν δεν βρίσκεις προσωπικά παραδείγματα, μπορείς να σκεφτείς το παράδειγμα τόσων και τόσων ανθρώπων που πέτυχαν στην ζωή τους.

#7. Έχε Τα Μάτια Σου Ανοιχτά Για Ευκαιρίες

Συχνά μια προσπάθεια για αλλαγή βαλτώνει επειδή νομίζουμε ότι δεν υπάρχουν οι σωστές συνθήκες ή δεν ξέρουμε πώς είναι αυτές.

Θα χρειαστεί να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά και να εκμεταλλευτείς όποια ευκαιρία προκύψει. 

Όταν αντιληφθείς ότι υπάρχουν γύρω σου ευκαιρίες για αλλαγή, θα βρεις και το θάρρος για να τις ακολουθήσεις.

#8. Πίστεψε Στον Εαυτό Σου

πίστεψε στον εαυτό και βρες θάρρος

Ο εαυτός σου είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχος σου.

Οι περισσότερες από τις περιοριστικές πεποιθήσεις πηγάζουν από την έλλειψη εμπιστοσύνης στον ίδιο σου τον εαυτό.

Πιστεύεις ότι αν εμπλακείς σε μια νέα, άγνωστη κατάσταση, δεν θα ξέρεις πώς να την διαχειριστείς.

Ανησυχείς κάθε φορά που εισέρχεσαι σε αχαρτογράφητο τερέν και φοβάσαι ότι δεν θα επιβιώσεις.

Πρέπει να αγαπάς τον εαυτό σου, να πιστέψεις σε αυτόν και να τον εμπιστευθείς.

Σκέψου πόσες φορές στο παρελθόν βρέθηκες σε κάποια κατάσταση καινούρια για εσένα, αλλά τα κατάφερες και ανταπεξήλθες.

Η νοοτροπία που πρέπει να καλλιεργήσεις είναι πως ό,τι και αν συμβεί εσύ θα μπορέσεις να βρεις μια λύση. 

Κλείνοντας

Το θάρρος για να αλλάξεις την ζωή σου θα το βρεις μέσα σου.

Αυτό που πρέπει να καταλάβεις είναι ότι η αλλαγή δεν θα έρθει μόνη της, αλλά θα χρειαστεί προσπάθεια.

Αν κάνεις την αρχή, χωρίς να υπεραναλύεις τα πάντα, κάνοντας μικρά βήματα έξω από την ζώνη άνεσης σου, θα αρχίσεις να αποκτάς την αυτοπεποίθηση και τη δύναμη για να συνεχίσεις.

Άλλωστε, ποιο είναι το χειρότερο που μπορεί να σου συμβεί; 

Ακόμη και αν δεν τα καταφέρεις, θα βγεις και πάλι κερδισμένος, αποκτώντας εμπειρίες χρήσιμες για μια καινούρια προσπάθεια.

Το θάρρος για αλλαγή είναι το θάρρος να είσαι κύριος της ζωής σου.

Ένας Άνδρας Αξίας ποτέ δεν τα παρατάει, μέχρι να αποκτήσει αυτό που του αξίζει. Εάν έχεις δυσκολευτεί στις μέχρι τώρα σχέσεις σου και θέλεις να αποκτήσεις κάτι καλύτερο, δες αυτό.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.