Ξεκινώντας από το Μηδέν… (Β Μέρος)

Ξεκινώντας από το Μηδέν... (Β Μέρος)

Την προηγούμενη εβδομάδα, και με αφορμή τη νέα χρονιά, γράψαμε για το πώς μπορείς να κάνεις τα πρώτα σου βήματα στο φλερτ, ειδικά όταν δεν έχεις από πού να ξεκινήσεις και αρχίζεις δηλαδή από το μηδέν, προκειμένου να κάνεις την φετινή χρονιά να είναι πραγματικά η χρονιά σου!

Το πρώτο μέρος του άρθρου μπορείς να το βρεις εδώ, ώστε να κατανοήσεις ότι το 70% της διαδικασίας είναι τρόπος σκέψης και πως χρειάζεται να θέλεις πραγματικά να αλλάξεις για να επιτύχεις όντως.

Σήμερα επανερχόμαστε στα απλά βήματα που μπορείς να κάνεις για να ξεκινήσεις δυναμικά:

 

#3 Χρειάζεται να αλλάξεις τις Πεποιθήσεις σου

Να κάτι που όλοι όσοι ξεκινούν από το μηδέν έχουν κοινό: δεν έχουν αίσθηση του τι είναι ικανοί να καταφέρουν και μέχρι σε ποιο σημείο να φτάσουν. Πολύ συχνά, δεν κατανοούμε που βρίσκονται τα πραγματικά μας όρια και αφήνουμε τους φόβους μας και τις περιοριστικές μας αντιλήψεις να τα καθορίσουν χωρίς καν να τα δοκιμάσουμε.

Το «Δεν μπορώ να το κάνω αυτό, δεν είμαι έτσι εγώ» πολύ απλά μπορεί να σημαίνει «φοβάμαι μήπως αποτύχω». Εάν όμως θες να βελτιωθείς, πρέπει να είσαι διατεθειμένος να αποδεχτείς ότι μπορεί να κάνεις λάθος για πολλά από όσα νόμιζες ως τώρα για τον εαυτό σου.

Στην αρχή μπορεί να σου φαίνεται περίεργο και επίπονο, όσο όμως το προσπαθείς και δίνεις χρόνο, τόσο περισσότερο θα καταλάβεις ότι η Ταυτότητα που κουβαλούσες για όλη σου τη ζωή δεν ήταν και τόσο αντιπροσωπευτική τελικά.

Και μόλις αρχίσεις να εξελίσσεσαι, θα συνειδητοποιήσεις, αυτό που κάποια στιγμή συνειδητοποιήσαμε όλοι μας: ότι είσαι ικανός να πας πολύ πιο μακριά απότι άφηνες τον εαυτό σου να θεωρεί τόσα χρόνια.

 

 

#4 Κατάλαβε πως δεν υπάρχει τέλος

Ένα από τα πράγματα για το οποίο συχνά παραπονιούνται όσοι προσπαθούν να βελτιωθούν στο φλερτ, είναι το αίσθημα πως πάντα υπάρχει κάτι ακόμα που πρέπει να κάνουν και κάτι ακόμα στο οποίο πρέπει να δουλέψουν. Είναι σαν ένας αγώνας που δεν μπορείς να τερματίσεις γιατί καθώς προχωράς συνεχώς συνειδητοποιείς πως αυτό που νόμιζες ότι είναι η γραμμή τερματισμού σηματοδοτεί απλώς ένα γύρο ακόμα που πρέπει να τρέξεις.

Είτε το πιστεύεις, είτε όχι: αυτό είναι καλό πράγμα.

Το να ξεκινήσεις από το μηδέν και να φτάσεις το πρώτο σου πλατό και να συνειδητοποιήσεις ότι έχεις κι άλλο δρόμο μπροστά σου είναι σημάδι ότι κατανοείς τη γενική εικόνα και προχωράς. Όταν πρωτοξεκινάς, είναι λογικό να παλεύεις ακόμα με τα βασικά, όταν όμως φτάσεις σε ένα επίπεδο αρχίζεις να κάνεις κτήμα σου τα όσα έμαθες και να κατανοείς τι πρέπει να κάνεις και πως για να εξελιχθείς ακόμα περισσότερο.

 

#5 Κάνε το πρώτο βήμα (αλλά και τα υπόλοιπα βήματα)

Ξέρω ότι σε αυτά τα δύο μέρη του άρθρου έχω γράψει πολλά και οι πιθανότητες είναι ότι ίσως νιώθεις ότι δεν ξέρεις πώς να προχωρήσεις και από ποιον τομέα να πρωτοξεκινήσεις.

Και η απάντησή μου είναι, από όλα.

Δεν στο παίζω ιστορία, αλλά όταν θες να βελτιωθείς στο φλερτ, να δουλέψεις στις επικοινωνιακές σου ικανότητες, να αλλάξεις τις πεποιθήσεις σου και το ντύσιμό σου, αποτελούν όλα τμήματα του ίδιου κύκλου που το κάθε κομμάτι ενισχύει το άλλο.

Για παράδειγμα, όταν σπας τις περιοριστικές σου πεποιθήσεις αυτομάτως ενισχύεται η αυτοπεποίθησή σου.  Αυτή σε βοηθάει να δίνεις καλύτερη εικόνα προς τα έξω κάτι που σε βοηθάει με τη σειρά του στις προσεγγίσεις σου κ.ο.κ. Σίγουρα θα χρειαστείς και βοήθεια και είναι απολύτως αναμενόμενο αυτό.

 

Το κυριότερο όμως είναι να είσαι περήφανος για τον εαυτό σου. Κάνεις τα πρώτα σου βήματα σε ένα νέο κόσμο, και σου υπόσχομαι ότι το ταξίδι θα είναι εκπληκτικό!

 

 

Giorgos

Giorgos

Instructor at Men Of Style
O Giorgos, οικονομολόγος και κάτοχος MBA γνωστού πανεπιστήμιου, οικονομικός σύμβουλος και αρθρογράφος σε μεγάλα περιοδικά πληροφορικής και management. Ο Giorgos ,γνωστός ως ένας από τους καλύτερους στην κοινότητα του game, διατηρεί ακόμα και σήμερα προσωπική φιλική επαφή με τους head coaches του Neil Strauss και είναι μέλος του Inner Circle που ο τελευταίος έχει συστήσει έχοντας κάνει τα πρώτα του βήματα κοντά τους. Ειδικότητα του το reframe ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές, καθώς και ο έλεγχος του frame του interaction χωρίς να φαίνεται (frame control).
Giorgos