Ξέμεινες από Κίνητρο; Οι πιο Αποτελεσματικοί Τρόποι για να Κινητοποιήσεις τον Εαυτό σου

Ξέμεινες από Κίνητρο_ Οι πιο Αποτελεσματικοί Τρόποι για να Κινητοποιήσεις τον Εαυτό σου

Μήπως Ξέμεινες Από Κίνητρο ;

Πολλές φορές κατά τη διάρκεια τις ζωής μας περνάμε από κάποια στάδια στα οποία τίποτα δεν μας κινητοποιεί, και δεν μπορούμε να βρούμε την δύναμη ή το νόημα να συνεχίσουμε.

Αυτό είναι απόλυτα λογικό, ιδιαίτερα όταν έχουμε περάσει από πολλές δυσκολίες ή όταν βγαίνουμε από μια φάση που πραγματικά τα δώσαμε όλα. Είναι το σημείο του κενού, όπου δεν βρίσκουμε λόγο να κάνουμε κάποια πράγματα, ή να σηκωθούμε από τον καναπέ μας και να κάνουμε το έξτρα.

Να διεκδικήσουμε κάτι παραπάνω, να δημιουργήσουμε νέα πραγματικότητα, να βάλουμε στόχους.

δύσκολος στόχος και κίνητρο

Δεν υπάρχει λόγος απογοήτευσης όμως. Το σημαντικό σε αυτήν την περίπτωση είναι να βάλουμε τον εαυτό μας στην διαδικασία να κινητοποιηθεί ξανά, και να βρούμε τρόπους να ξεφύγουμε από αυτόν τον βούρκο, ακόμα κι όταν νιώθουμε ότι δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο νόημα.

Γιατί έχει νόημα. Και εκεί που νιώθουμε εκείνο το κενό, εκεί είναι που μπορούμε να δημιουργήσουμε τα μεγαλύτερά μας κατορθώματα.

Σε εκείνο το σημείο ακριβώς είναι που πρέπει να πάρουμε μπρος και να σηκωθούμε ξανά. Να δημιουργήσουμε εμείς το νόημα. Να βρούμε κίνητρο, να κινητοποιήσουμε τον εαυτό μας να κάνει αυτό το έξτρα μίλι.

Μην τα παρατάς. Αν βρίσκεσαι σε ένα σημείο που δεν μπορείς να βρεις τρόπο να κινητοποιήσεις τον εαυτό σου ξανά και να σηκωθείς στα πόδια σου, συνέχισε να διαβάζεις.

Ακολουθούν οι τρεις πιο αποτελεσματικοί τρόποι για να κινητοποιήσεις ξανά τον εαυτό σου και να διεκδικήσεις από την ζωή αυτό που σου αξίζει.

#1. Αν Ξέμεινες Από Κίνητρο, Άρχισε Να Επιβραβεύεις Τον Εαυτό Σου

Οι νίκες μας, όσο μικρές κι αν είναι, χρειάζονται επιβράβευση. Το θέμα είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι περιμένουμε επιβράβευση από τον έξω κόσμο, τους γνωστούς, τον αφεντικό μας, τους φίλους μας, και ποτέ δεν δίνουμε επιβράβευση στον ίδιο μας τον εαυτό.

Αυτό δεν έχει νόημα, γιατί ο πρώτος άνθρωπος που θα έπρεπε να επιβραβεύουμε σε καθημερινή βάση είμαστε εμείς! Δεν υπάρχει τίποτα πιο αποδοτικό για να κινητοποιηθείς από το να επιβραβεύσεις τον ίδιο σου τον εαυτό για τις νίκες σου.

Και πρόσεχε, όχι μόνο για τις μεγάλες νίκες. Για κάθε μικρή νίκη που κάνεις μέσα στην μέρα. Τίποτα δεν θα σου ανεβάσει περισσότερο το ηθικό και δεν θα σε κινητοποιήσει περισσότερο από το να αρχίσεις να σε επιβραβεύεις.

Βρες το χαμένο κίνητρο τώρα!

#2. Στηρίξου Σε Φίλους Για Να Σου Δώσουν Κίνητρα

Ωστόσο, και οι γύρω μας παίζουν σημαντικό ρόλο. Πρόσεχε με ποιους συναναστρέφεσαι και σε ποιους εμπιστεύεσαι την αυτοπεποίθησή σου. Άκου ποιους ακούς.

Εάν υπάρχουν άνθρωποι στο περιβάλλον σου που σε μειώνουν και σου ρίχνουν την αυτοπεποίθηση, μείωσε την επαφή μαζί σου. Απομακρύνσου. Δεν τους χρειάζεσαι.

Αντίθετα, χρειάζεσαι γύρω σου θετικούς ανθρώπους, ας είναι και λίγοι, οι οποίοι θα σου δώσουν κίνητρα, θα καταλάβουν το πρόβλημά σου, θα σε ακούσουν, και θα σε γεμίσουν αυτοπεποίθηση με αυτά που θα σου πουν.

Ο περίγυρός μας είναι πολύ σημαντικός. Εάν έχεις θετικούς ανθρώπους γύρω σου, ακόμα κι αν είναι λίγοι, στηρίξου σε αυτούς και επικοινώνησέ τους το ότι χρειάζεσαι κινητοποίηση. Δεν είναι κακό. Ίσα ίσα που αν είναι πραγματικά εκεί για σένα, θα σε βοηθήσουν.

Η παρέα, η καλή παρέα, είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή και στο επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika που θα δεις εδώ συζητάμε για τη φιλία και αν το ζήτημα είναι ποιοτικό ή ποσοτικό.

#3. Αν Ξέμεινες Από Κίνητρο, Κατάλαβε Βαθιά Μέσα Σου Το Γιατί Θέλεις Να Κάνεις Κάτι, Και Μην Επικεντρώνεσαι Στο Πώς

αν ξέμεινες από κίνητρο ψάξε μέσα σου

Ξέχνα το πώς θα πετύχεις τους στόχους σου.

Το να κοιτάς την κορυφή του βουνού που θέλεις να ανέβεις και να σκέφτεσαι ότι δεν υπάρχει τρόπος να τα καταφέρεις όχι απλά δεν έχει νόημα, αλλά σου ρίχνει και το ηθικό.

Δεν το χρειάζεσαι αυτό. Επικεντρώσου στο γιατί. Το γιατί είναι πολύ πιο σημαντικό.

Όταν έχεις ένα ισχυρό γιατί, έναν ισχυρό λόγο για να κάνεις το οτιδήποτε στην ζωή σου, το πως θα βρεθεί από μόνο του.

Πάντα έτσι γίνεται.

Πολλές φορές, ο λόγος που δεν κινητοποιούμαστε και μένουμε άπραγοι είναι ότι επικεντρωνόμαστε πάρα πολύ στο πως θα πετύχουμε αυτά που θέλουμε και στο πόσο βουνό μας φαίνεται εκείνη την στιγμή αυτό. Αλλά, αν επικεντρωθούμε στον σκοπό και όχι τον τρόπο, αμέσως βρίσκουμε λύσεις σε όλα μας τα προβλήματα !

Δες το παρακάτω επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika για τους στόχους και την πειθαρχία που χρειάζεται για να τους πετύχεις.

Το να ξεμείνεις από κίνητρο είναι αρκετά λογικό, και όλοι το παθαίνουμε σε κάποια φάση της ζωής μας. Μην κολλάς εκεί, και μην κρίνεις τον εαυτό σου επειδή κόλλησες σε ένα σημείο. Είναι προσωρινό.

Θυμήσου τις παραπάνω συμβουλές και άρχισε να κινητοποιείς τον εαυτό σου ΣΗΜΕΡΑ!

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα να διαβάσεις:

9 Σημάδια πως η Σχέση σου Αρχίζει να Χάνει το Ενδιαφέρον της

Γιατί στις Γυναίκες Αρέσουν οι Άντρες Με Κύρος;

Αν θες να μάθεις περισσότερα για το πώς μπορείς να βρεις κίνητρο, δες εδώ.

Καλή συνέχεια

 

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.