Ξεπέρασε την Απογοήτευση σου για το Φλερτ

Πώς Να Ξεπεράσεις Την Απογοήτευση Σου Για Το Φλερτ

Όλοι περνάμε περιόδους απογοήτευσης στη ζωή μας, ειδικά όμως οι δυσκολίες στο φλερτ και τις σχέσεις, ως πιο ευαίσθητοι τομείς, μπορεί να σου δημιουργούν μεγαλύτερη απογοήτευση ή απελπισία.

Α) Μπορεί να νιώθεις ότι τα κάνεις όλα σωστά, αλλά να μην έχεις κάποια σχετική πρόοδο να επιδείξεις.

Β) Μπορεί να βλέπεις άλλους να έχουν στο φλερτ την επιτυχία που ονειρεύεσαι και για σένα, παρόλο που αυτοί το προσπαθούν πολύ λιγότερο.

Γ) Μπορεί να νιώθεις ότι προσπαθείς στο κενό και οι λίγες επιτυχίες που έχεις να ωχριούν μπροστά σε όλες τις αποτυχίες.

Όταν όμως το φλερτ από κάτι που ευχαριστιέσαι, μετατρέπεται σε μια συνεχή παρέλαση άγχους, απογοήτευσης ή/και κατάθλιψης, είναι καιρός να κάνεις ένα βήμα πίσω ώστε να καταλάβεις τι σε κρατάει πίσω για να συνεχίσεις να έχεις πρόοδο ξανά.

Δες το βίντεο παρακάτω όπου ο Χρήστος σου εξηγεί πως να φλερτάρεις πιο αποτεελσματικά και τα λέμε σε λίγο:

#1. Βγάλε Το «Πρέπει» Από Το Λεξιλόγιο Σου 

Το πρώτο και σημαντικότερο βήμα που μπορείς να κάνεις είναι να αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεσαι. Το πρόβλημα δεν είναι ότι θες να γίνεις καλύτερος στο φλερτ. Αυτό είναι πολύ ωραίο. Είναι καλό να θες να γίνεσαι καλύτερος. Όταν όμως αρχίσεις να πιστεύεις ότι είναι υποχρεωτικό, είναι που αρχίζεις να βάζεις τρικλοποδιές στον εαυτό σου.

Το «πρέπει» είναι που κλέβει κάθε χαρά από κάθε σου επίτευγμα. Σου λέει πως ότι κι αν έχεις κάνει δεν είναι αρκετό. Όσο περισσότερο εστιάζεις στο πως «πρέπει» να είσαι και το τι «πρέπει» να κάνεις, τόσο χειρότερα θα αισθάνεσαι και θα απογοητεύεσαι.

Έτσι αυτό που θες να κάνεις για να σταματήσεις να απογοητεύεσαι είναι να εξαλείψεις από το λεξιλόγιό σου τα «πρέπει» και άλλες λέξεις που δημιουργούν πίεση.

Οι λέξεις έχουν δύναμη πάνω μας, ελέγχουν το πώς σκεφτόμαστε. Πιστεύοντας ότι «πρέπει» να μπορείς να κάνεις κάτι, που θα έπρεπε να σου είναι εύκολο, εισάγεις μία υποχρέωση και ηθικό βάρος ότι δεν είσαι ακόμα αρκετά καλός. Σε τιμωρεί, παρόλο που δεν έχεις κάνει κάτι λανθασμένο.

Αντί λοιπόν να χρησιμοποιείς πιεστικές λέξεις, εστίασε στην επιθυμία σου.

Άλλαξε το «πρέπει» με το «θέλω». Θέλεις να τα πας καλύτερα. Η επιθυμία είναι που σε κινητοποιεί στο φλερτ και όχι μόνο. Το να επιθυμείς κάτι είναι θετικό, γιατί μπορείς να δράσεις προς την εκπλήρωση του. Δίνει μεγαλύτερη έμφαση στην πιθανότητα επιτυχίας αντί να σε μαστιγώνει για τυχόν αποτυχίες. Όταν θέλεις κάτι, προχωράς μπροστά. Το «πρέπει» σε βαραίνει μόνο και σου χαλάει το ηθικό.

#2. Ξεπέρασε Την Απογοήτευση Σου Για Το Φλερτ Και Εστίασε Σε Αυτά Που Μπορείς Να Ελέγξεις

φλερτ και ελεγχος

 

Πολλές φορές πιστεύουμε ότι αν πούμε τα σωστά πράγματα και ακολουθήσουμε πιστά το πλάνο μας, θα έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε μόνιμα και κάθε φορά. Μόνο που η ζωή είναι απρόβλεπτη και δεν είμαστε θεοί (παρόλο που όλοι θα θέλαμε να είμαστε φαντάζομαι).

Μπορούμε μόνο να επηρεάζουμε τα πράγματα που άπτονται ημών και όχι πολλά άλλα. 

Άρα όσο καλά κι αν ετοιμάσεις το πλάνο σου, δεν μπορείς να ελέγξεις τα πάντα.

Αντί λοιπόν να αφήνεις την απογοήτευση να σε κυριεύσει, εστίασε σε αυτό που μπορείς να ελέγξεις,

κι αυτό είναι ο εαυτός σου.

Έκανες κάποιο λάθος;

Τότε γνωρίζεις πάνω σε τι πρέπει να δουλέψεις την επόμενη φορά.

Συνέβη κάτι πάνω στον οποίο δεν έχεις έλεγχο;

Αποδέξου ότι δεν μπορούσες να κάνεις κάτι για αυτό και ετοιμάσου για την επόμενη προσέγγιση. Τα πράγματα είναι απλά. Και έχει νόημα να πιέζεις τον εαυτό σου, μόνο για θέματα που είναι στον έλεγχο σου.

 

Ξεπέρασε την απογοήτευση σου για το φλερτ

 

#3. Για Να Ξεπεράσεις Την Απογοήτευση Σου Στο Φλερτ Φτιάξε Το Πλάνο Σου

Ένα από τα κύρια στοιχεία που δημιουργεί απογοήτευση στο φλερτ είναι το συναίσθημα ότι είσαι αβοήθητος και ανήμπορος. Οι περισσότεροι από εμάς δεν νιώθουν και πολύ άνετα  όταν αισθάνονται ότι δεν έχουν τον έλεγχο της ζωής τους, πόσο μάλλον σε κάτι τόσο προσωπικό όπως το φλερτ και οι σχέσεις με τις γυναίκες. Έτσι κάτι που μπορείς να κάνεις για να εξαλείψεις την απογοήτευσή σου είναι να έχεις ένα σταθερό και ολοκληρωμένο πλάνο.

Όσο περισσότερο νιώθεις ότι έχεις κάποιο σχέδιο για το πώς πρέπει να δουλέψεις και να εξελιχθείς, τόσο καλύτερα θα αισθάνεσαι. Για αυτό ξεκίνα αναγνωρίζοντας που βρίσκεσαι και πως νιώθεις.

Πάρε μολύβι και χαρτί και γράψε ποιοι είναι οι στόχοι σου, μόνο φρόντισε να είναι εντός του ελέγχου σου και όχι πολύ γενικοί (του στυλ «θέλω να γίνω καλός με τις γυναίκες»).

Α) Μην σε νοιάζει πόσο μεγάλη θα γίνει η λίστα, μπορεί να αφορά τον τρόπο που προσεγγίζεις, τον τρόπο που κλιμακώνεις, αυτά που λες κ.ο.κ.

Κάποιοι άνθρωποι έχουν να δουλέψουν σε περισσότερα θέματα, κάποιοι άλλοι σε λιγότερα, δεν έχει σημασία.

Β) Όταν δεις ότι έχεις πια καθαρή εικόνα για το ποια κομμάτια πρέπει να δουλέψεις ξεκίνα αντιμετωπίζοντας ένα προς ένα.

Σκέψου το σαν να πηγαίνεις γυμναστήριο: Όλα τα στοιχεία του φλερτ είναι σαν τους μύες σου. Για να αναπτυχθούν και να γίνεις δυνατότερος, χρειάζεται τακτική προπόνηση και ενασχόληση, μέσα από ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Σε περίπτωση που χρειάζεσαι βοήθεια, είμαστε στη διάθεσή σου για να φτιάξουμε μαζί το προσωπικό σου πλάνο, αφού συζητήσουμε μαζί σου και κατανοήσουμε τις ανάγκες σου, με ένα δωρεάν ραντεβού στα γραφεία μας.

Όπως και να έχει πάντως, ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που θες να έχεις υπόψη είναι να δώσεις στον εαυτό σου την άδεια να αποτύχει. Ο σκοπός δεν είναι να κάνεις τα πάντα τέλεια εξαρχής, αλλά να τα κάνεις. Ξαναπαίρνεις τον έλεγχο της ζωής σου και κινείσαι προς την κατεύθυνση που θες να καταλήξεις.

Η επιτυχία θα έρθει με τον χρόνο και την εξάσκηση.

#4. Έχε Εκτίμηση Για Όσα Έχεις Καταφέρει

Κανένα εμπόδιο δεν μπορεί να σε σταματήσει, όπως θα δεις και στο παρακάτω βίντεο:

Α) Όταν εστιάζεις στο τι σου λείπει, είναι λογικότατο να απογοητεύεσαι. Κοιτώντας τους γύρω σου και την επιτυχίες τους , είναι φυσικό να ζηλεύεις. Ειδικά αν τους αφήνεις να αποτελούν τους δείκτες του πως «πρέπει» να είσαι.

Όμως η συνεχής σύγκριση με τους άλλους, δεν σε αφήνει να χαρείς τη ζωή σου.  Φτιάχνεις στάνταρντ που είναι δύσκολο να πιάσεις και δεν λογαριάζεις τις δικές τους αποτυχίες και κόπο που έχουν υποστεί. Δεν υπάρχει λόγος να το κάνεις αυτό.

Β) Έτσι, αντί να ανησυχείς για το τι έχουν οι άλλοι και εσύ όχι, καλύτερα να εστιάζεις στο τι έχεις εσύ. Παρατήρησε τον εαυτό σου και τα επιτεύγματα σου, ακόμα κι αν σου φαίνονται μικρά και εκτίμησε όσα έχεις καταφέρει.

Δεν υπάρχει λόγος να κοιτάς μόνο που θες να φτάσεις, πρέπει να ρίχνεις μια ματιά και από πού ξεκίνησες και που είσαι τώρα.

Δες ξανά την πρόοδο και την πορεία που έχεις διανύσει μέχρι στιγμής.  Έτσι θα συνειδητοποιήσεις ότι δεν είσαι στο σημείο μηδέν, αλλά έχεις πράγματα για τα οποία είσαι χαρούμενος.

Γ) Αλλάζοντας την εστίασή σου από το τι σου λείπει στο που θες να πας, είναι ένας σίγουρος τρόπος να διώξεις την απογοήτευση. Και αυτό θα σου δώσει τη δύναμη και την όρεξη να βγεις έξω και να κάνεις πραγματικότητα τα υπόλοιπα!

Μάθε πως να τελειοποιήσεις τις ικανότητές σου στο φλερτ εδώ.

Απογείωσε την αξία σου στο φλερτ και όχι μόνο. Διάβασε το βιβλίο μας Άνδρας Αξίας. Αγόρασέ το εδώ.

Καλή συνέχεια

 

 

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.