Ζήλια: Πώς να την Ξεπεράσεις

Η ζήλια είναι ένα πολύ ευαίσθητο κομμάτι των ανθρώπινων σχέσεων, το οποίο κάποιες φορές λειτουργεί ως ένδειξη ενδιαφέροντος, ενώ άλλοτε ως πρόβλημα.

Σκέψου το καλά: Σε τι ποσοστό η ζήλια σου σε εμποδίζει από το να έχεις μια ευτυχισμένη σχέση;

Μέχρι σήμερα, έχω φτάσει πολλές φορές στο σημείο να ζηλεύω υπερβολικά την κοπέλα μου, σε τέτοιο βαθμό που χαλάει την όμορφη σχέση που έχουμε.

Θα μου πεις, κάθε γυναίκα θέλει να νιώθει ότι την διεκδικούν και ότι το αρσενικό που έχει δίπλα της είναι κτητικό.

ΩΣΤΟΣΟ, άλλο κτητικότητα και άλλο ζήλια ! Υπάρχει μια λεπτή γραμμή που διαχωρίζει αυτά τα δύο, και αυτή η γραμμή κάνει όλη την διαφορά.

Όταν ξεπερνάς τα όρια, η σχέση σου γίνεται τοξική και διαλύονται οι όμορφες στιγμές σας και τα θετικά συναισθήματα που έχει ο ένας για τον άλλον. Η υπερβολική ζήλια μπορεί να αποδειχθεί ένας σοβαρός παράγοντας για να καταστραφεί μια σχέση.

Για περισσότερα πάνω στη ζήλια και τις σχέσεις, ρίξε μια ματιά στο επεισόδιο από την εκπομπή μας Apla+Andrika.

Γιατί όμως;

Ο νο1 λόγος είναι ο εξής: Κανείς δεν θέλει να νιώθουν ότι τον περιορίζουν και ότι δεσμεύουν την προσωπική του ελευθερία.

Όλοι, άντρες και γυναίκες, θέλουμε να νιώθουμε ελεύθεροι σε μια σχέση να εκφράσουμε όλες τις πτυχές της προσωπικότητάς μας και να είμαστε ο εαυτός μας. Όπως εσένα δεν σ’ αρέσει να σε περιορίζουν και να σε φυλακίζουν σε ένα τοξικό, μη ελεύθερο περιβάλλον, έτσι δεν θέλει κι εκείνη.

Εάν είσαι υπερβολικά ζηλιάρης και στερείς από την κοπέλα σου το βασικό δικαίωμα της ελευθερίας, πολύ σύντομα αυτό θα γυρίσει πάνω σου και ίσως την αναγκάσεις με τον τρόπο σου να σε απορρίψει.

Παρακάτω θα ανακαλύψεις 3 απλούς τρόπους για να ξεπεράσεις την ζήλια μια για πάντα !

Ξεκινάμε:

#1. Αποδέξου Τις Ανασφάλειες Που Εκφράζονται Ως ΖήλιαΗ ζήλια είναι ένα πολύ ευαίσθητο κομμάτι των ανθρώπινων σχέσεων, το οποίο κάποιες φορές λειτουργεί ως ένδειξη ενδιαφέροντος, ενώ άλλοτε ως πρόβλημα.

Προσοχή ! Ακολουθεί ένας ανυπέρβλητος κανόνας.

Η ζήλια προέρχεται από δικές μας ανασφάλειες και τραύματα, και δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα που ζούμε τώρα. Αντίθετα, ανήκει σε παρελθοντικές καταστάσεις που έχεις βιώσει, και οι οποίες σου έχουν προκαλέσει συγκεκριμένες ανασφάλειες που εκφράζονται ως ζήλια.

Αποδέξου αυτήν την αλήθεια και άρχισε να αντιμετωπίζεις αυτές σου τις ανασφάλειες. Είναι πολύ σημαντικό να συνειδητοποιήσεις ότι οι εμπειρίες που έχεις μέχρι τώρα, ακόμα κι αν είναι πολύ αρνητικές, δεν σχετίζονται με την τωρινή σου κατάσταση και σχέση.

Είναι ωφέλιμο να βρεις έναν τρόπο να αντιμετωπίσεις τα αρνητικά σου συναισθήματα και να αρχίσεις να διαχειρίζεσαι αυτά που σε εμποδίζουν να είσαι ήρεμος μέσα σε μια σχέση.

Η ζήλια σου από κάπου προέρχεται. Βρες το και εξουδετέρωσέ το.

#2. Συνειδητοποίησε Ότι Κανένας Άνθρωπος Δεν Σου ΑνήκειΗ ζήλια είναι ένα πολύ ευαίσθητο κομμάτι των ανθρώπινων σχέσεων, το οποίο κάποιες φορές λειτουργεί ως ένδειξη ενδιαφέροντος, ενώ άλλοτε ως πρόβλημα.

Ναι, και όμως, αυτή είναι η αλήθεια ! Ο κάθε άνθρωπος ανήκει στον εαυτό του και μόνο εκεί.

Κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να επιβάλλεται σε έναν άλλον, και το γεγονός ότι έχετε σχέση δεν σου δίνει το δικαίωμα να πιστεύεις ότι η γυναίκα σού ανήκει. Στην πραγματικότητα, κανείς δεν ανήκει σε κανέναν.

Όταν συνειδητοποιήσεις ότι ο καθένας είναι ελεύθερος να ζει την ζωή του όπως εκείνος επιλέγει, και ότι στην ουσία ο προσωπικός χώρος και χρόνος, καθώς και η προσωπική ελευθερία του καθενός είναι ζωτικά συστατικά για να λειτουργήσει μια σχέση και να είναι υγιής, θα νιώσεις ένα βάρος να φεύγει από πάνω σου.

Μάθε τώρα και αυτό: Όσο πιο ελεύθερο αφήνεις κάποιον να επιλέγει τι θα κάνει στην ζωή του και να είναι ο εαυτός του, τόσο εκείνος θα θέλει να είναι μαζί σου.

Όσο περιορίζεις κάποιον, τόσο εκείνος νιώθει ότι ασφυκτιά και αναζητά την ελευθερία του.

Ουσιαστικά, ο πιο εύκολος τρόπος για να διώξεις κάποιον είναι να τον φυλακίσεις.

Extra Tip: Αναλογίσου το εξής: Θέλεις η γυναίκα που έχεις δίπλα σου να είναι μαζί σου επειδή ΕΚΕΙΝΗ το επιλέγει ή επειδή δεν μπορεί να κάνει αλλιώς;

Αν επιθυμείς το πρώτο, τότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να την αφήσεις να είναι ο εαυτός της, ό, τι κι αν σημαίνει αυτό.

#3. Συντονίσου Με Την Πραγματικότητα Και Όχι Με Την Φαντασία ΣουΗ ζήλια είναι ένα πολύ ευαίσθητο κομμάτι των ανθρώπινων σχέσεων, το οποίο κάποιες φορές λειτουργεί ως ένδειξη ενδιαφέροντος, ενώ άλλοτε ως πρόβλημα.

Και ναι, το μεγαλύτερο ποσοστό της ζήλιας συμβαίνει στην φαντασίας μας. Είναι το μυαλό μας που δημιουργεί μια φανταστική πραγματικότητα που ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

Η πραγματικότητα μπορεί να είναι πολύ διαφορετική από αυτή που σε κάνει το μυαλό σου να βλέπεις.

Έχεις σκεφτεί ποτέ πως όταν βγαίνει με τις φίλες της κι εσύ σκας από την ζήλια σου, εκείνη μπορεί να περνάει μέτρια γιατί σε σκέφτεται και θέλει να γυρίσει κοντά σου;

Ή ότι εκείνος ο φίλος της που ζήλευες γιατί μιλούσαν με μηνύματα, περνούσε μια καταθλιπτική κατάσταση στην ζωή του και ήθελε απλά να τον στηρίξει;

Έχεις συνειδητοποιήσει ότι ΑΞΙΖΕΙΣ να είσαι μαζί της;

Η λέξη «αξία» σημαίνει πολλά. Δες τι λάθη κάνεις και την μειώνεις.

Το πιο σημαντικό, λοιπόν, είναι να συνειδητοποιήσεις ακριβώς αυτό. Το ότι έχεις αρκετή αξία για να είναι μαζί σου, κι ότι το πιο πιθανό είναι να νιώθει για σένα ακριβώς όπως νιώθει κι εσύ, ίσως και παραπάνω.

Σταμάτα να φτιάχνεις σενάρια λοιπόν. Ζήσε την κοινή σου ζωή και την πραγματικότητα που χτίζεται μαζί, και αφήσου στα πραγματικά σου συναισθήματα, κι όχι σε αυτά που προέρχονται από ανασφάλειες.

Η ζωή είναι πολύ μικρή για να την χαραμίζουμε με αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Αν θέλεις να ξεπεράσεις κάποιες αδυναμίες σου και δεν ξέρεις πώς, είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.