Αδιέξοδο: Ζω την Ίδια Μέρα Ξανά και Ξανά

Αδιέξοδο Ζω την Ίδια Μέρα Ξανά και Ξανά

“Ζω την ίδια μέρα ξανά και ξανά”. Αδιέξοδο.. σου έχει συμβεί; Η ζωή μπορεί να είναι καθημερινά υπερβολικά όμορφη, απρόβλεπτη και γεμάτη περιπέτειες με όμορφες γυναίκες ή μπορεί να είναι υπερβολικά βαρετή και προβλέψιμη. Σε σημείο που και στις δύο αυτές ακραίες περιπτώσεις, να νιώθεις ότι ζεις την ίδια μέρα ξανά και ξανά.

Θα αναφερθώ σε μία ταινία του 1993. Groundhog Day (Η Μέρα της Μαρμότας). Η ιστορία ακολουθεί έναν αλαζόνα δημοσιογράφο της τηλεόρασης, ο οποίος βρίσκεται παγιδευμένος στο χρόνο, να ζει ξανά και ξανά την ίδια μέρα για ένα ρεπορτάζ σε μία μικρή κωμόπολη, την Ετήσια Μέρα της Μαρμότας.

Αρχικά ο πρωταγωνιστής δεν καταλαβαίνει τι γίνεται. Μετά όμως αποφασίζει να εκμεταλλευτεί την κατάσταση. Μαθαίνει μυστικά για τους κατοίκους, μαθαίνει χρήσιμες πληροφορίες για όμορφες γυναίκες τις οποίες και αποπλανεί εύκολα, ληστεύει τράπεζες, καταλήγει φυλακή, αυτοκτονεί με δεκάδες διαφορετικούς τρόπους. Κάθε πρωί όμως ξυπνά χωρίς επιπτώσεις. Υγιής, αρτιμελής, χωρίς να είναι καταζητούμενος και χωρίς να τον ψάχνει η γυναίκα που αποπλάνησε για να ζητήσει τα ρέστα, αφού  ο μόνος που καταλαβαίνει ότι η μέρα επαναλαμβάνεται είναι ο ίδιος.

Περίληψη ταινίας

groundhog day

Ο πρωταγωνιστής αρχικά χρησιμοποιεί ύπουλους τρόπους για να περάσει καλά. Ληστεύει τράπεζες, γνωρίζει γυναίκες μαθαίνοντας μυστικά τους που τις κάνει τρωτές. Αρχικά του αρέσει. Νιώθει Θεός. Στη συνέχεια ανακαλύπτει την ματαιότητα του να προσπαθείς να ξεγελάσεις τον κόσμο. Μετά από αλλεπάλληλες προσπάθειες αυτοκτονίας λοιπόν που τον έβρισκαν το πρωί ζωντανό και υγιή, νιώθοντας την κατάσταση ως “κατάρα”, αποφασίζει να αλλάξει αντιμετώπιση και να εξελίξει τον εαυτό του.

Αρχικά εξηγεί την κατάσταση στην πρωταγωνίστρια / συνάδελφο στη δουλειά του που του αρέσει – η οποία και τον πιστεύει – αλλά την επομένη το έχει ξεχάσει. Αρχίζει λοιπόν να χρησιμοποιεί τις γνώσεις του για τα γεγονότα της ημέρας και τους κατοίκους της περιοχής για να βοηθήσει όσο περισσότερους ανθρώπους μπορεί, είτε για να τους σώσει τη ζωή είτε για να τους λύσει σημαντικά προβλήματα. Παράλληλα, στον ελεύθερό του χρόνο αποφασίζει να καλλιεργήσει την καλλιτεχνική του πλευρά: Μαθαίνει να παίζει πιάνο, μαθαίνει να φτιάχνει γλυπτά και μαθαίνει να μιλάει γαλλικά.

Η Αλλαγή…

change

Τελικά ο πρωταγωνιστής γίνεται φίλος σχεδόν με όλους μέσα σε μία ημέρα. Χρησιμοποιεί τις ικανότητες και τις εμπειρίες του από αυτή τη μέρα για να σώσει ζωές, να βοηθήσει τους κατοίκους της κωμόπολης και να εντυπωσιάσει την κοπέλα που του αρέσει (το τελευταίο απλά προέκυψε εντέλει, δεν το κυνήγησε). Χωρίς να χρειαστεί να καταφύγει σε πονηρούς χειρισμούς όπως στην αρχή, χωρίς να προσπαθήσει να ξεγελάσει με ατάκες, χωρίς να προσπαθήσει να ξεγελάσει κάποια κοπέλα μόνο για να κάνει σεξ.

Κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ γίνεται το κέντρο της προσοχής. Μετά ακολουθεί ένα πάρτι στην κωμόπολη, όπου και πάλι όλα τα φώτα πέφτουν πάνω του. Παίζει πιάνο, χορεύει με όλους. Φέρνει τη συνάδελφό του στο σημείο να περάσει με δική της πρωτοβουλία όλη τη νύχτα μαζί του. Καταλήγουν στο δωμάτιό του.

Είχε προσπαθήσει άπειρες φορές να κάνει σεξ μαζί της αλλά δεν τα κατάφερνε ποτέ μέσα σε μία ημέρα, όσα ύπουλα κόλπα και αν εφάρμοσε. Και τώρα, έχοντας βγάλει από το μυαλό του το αποτέλεσμα, ήταν μαζί της στο δωμάτιό του και η κοπέλα ήταν έτοιμη για όλα. Όμως ο πρωταγωνιστής ήταν υπερβολικά κουρασμένος από όλη την ημέρα και αποκοιμήθηκε στην αγκαλιά της… για να ξυπνήσει την επομένη πάλι στην αγκαλιά της, όπου και επιτέλους ξημέρωσε η επόμενη ημέρα. Η “κατάρα” επιτέλους έσπασε.

Τι μας μαθαίνει η συγκεκριμένη ταινία;

  • Οι έτοιμες ατάκες, τα “κόλπα”, οι έτοιμες ιστορίες και η προμελέτη θα σε βοηθήσουν ίσως να κερδίσεις μερικές γυναίκες. Όχι όμως να γίνεις καλύτερος άνδρας και όχι να τις κρατήσεις για πολύ καιρό.
  • Όταν στο μυαλό σου έχεις μόνο το αποτέλεσμα και αυτό σε αγχώνει, οι απορρίψεις θα είναι περισσότερες.
  • Αν θέλεις να ενδιαφερθεί μία γυναίκα για σένα, πρέπει να γίνεις ενδιαφέρων.
  • Η κοινωνική αξία που έχεις, το στάτους σου (επάγγελμα, αναγνωρισιμότητα, ηγετικά χαρακτηριστικά) θα τραβάνε τις γυναίκες κοντά σου όπως ο μαγνήτης το μέταλλο.

Αυτό το καλοκαίρι μπορεί να είναι διαφορετικό από τα άλλα. Θέλεις όταν βγαίνεις έξω να ζεις την ίδια μέρα ξανά και ξανά με γυναίκες ή χωρίς; Θέλεις κάθε βραδινή έξοδος να είναι μία νέα περιπέτεια; Τι περιμένεις;

boot-camps

 

 

 

Anestis
author
Όντας για πολλά χρόνια ένας απογοητευμένος άνδρας με πολλές αποτυχίες στην προσωπική του ζωή, προσπάθησε να βελτιώσει τον τρόπο που επικοινωνεί με το άλλο φύλο, οδηγούμενος από την απόγνωση, πιστεύοντας ότι αξίζει κάτι καλύτερο. Και τα κατάφερε. Ειδικότητά του είναι η ετοιμολογία του, η άνεσή του και το χιούμορ του. 'Έχοντας πραγματικά αστείρευτη ενέργεια που σε συνδυασμό με το πηγαίο χιούμορ, τον ενθουσιασμό του και την μεγάλη εμπειρία του, τον κάνουν ικανό να καθηλώσει όχι μόνο την γυναίκα που τον ενδιαφέρει, αλλά και μία ολόκληρη παρέα ανθρώπων! Ο Ανέστης συχνά αναφέρει ότι όποτε έρχεται σε επαφή με μαθητή, στα μάτια του βλέπει τον εαυτό του πριν πολλά χρόνια και αυτό είναι κάτι που τον ωθεί να αποδίδει πάντα 100%, καθώς και να καταλαβαίνει πάντα πώς μπορεί να νιώθει αυτός που έχει απέναντί του.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.