Ζώδια και Φλερτ: Κατά πόσο Συνδέονται Τελικά

Ζώδια και Φλερτ: Κατά πόσο Συνδέονται Τελικά;

Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι το φλερτ επηρεάζεται και από παράγοντες που δεν είχες υπόψιν σου μέχρι τώρα όπως τα ζώδια;

Δεν ξέρω εάν σου έχει περάσει από το μυαλό, αλλά τελευταία σκεφτόμουν πολύ έντονα για τον καταιγισμό των αστρολογικών προβλέψεων που συνδέουν τον έρωτα με τα ζώδια.

Ίσως είναι ιδέα μου, αλλά υπάρχει πραγματικά πολύς κόσμος αυτή τη στιγμή που κάθε πρωί ή κάθε εβδομάδα κοιτάει την πρόβλεψη του ζωδίου του για να δει πώς θα πάει ο ερωτικός τομέας και αν θα τσακωθεί με τη σχέση του ή όχι.

Δεν έχω μπει ποτέ σε αυτήν την διαδικασία, αλλά ως άνθρωπος που πάντα ψάχνω και αμφισβητώ τα πάντα, αποφάσισα να κάνω μια έρευνα.

Η απορία μου είναι η εξής: Επηρεάζουν τα ζώδια το φλερτ; Έχει σημασία τι ζώδιο είναι τα δύο άτομα που κάνουν σχέση μεταξύ τους; Κι αν ναι, πώς επηρεάζουν τα ζώδια μια σχέση με μια γυναίκα με την οποία έχετε κάνει μια πρώτη επαφή και επικοινωνία;

ζώδια και φλερτ

Σύμφωνα με μια Αμερικάνικη έρευνα που έγινε το 2009, ένας στους τέσσερις Αμερικάνους πιστεύει στα ζώδια. Μια άλλη αντίστοιχη έρευνα το 2013 έδειξε ότι το ποσοστό των ανθρώπων που πιστεύουν στα ζώδια είχε ανέβει, καθώς πλέον άγγιζε το 29%. Από αυτά τα άτομα, το 28% ήταν γυναίκες και το 23% ήταν άντρες.

Είναι εμφανές, λοιπόν, μέσα από τις έρευνες ότι μια γυναίκα είναι πιο λίγο πιθανό να πιστεύει στα ζώδια σε σχέση με έναν άντρα, ωστόσο η διαφορά δεν είναι τόσο μεγάλη όσο θα νομίζαμε.

Σε κάθε περίπτωση, θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό να εξετάσουμε και την οπτική γωνία των ζωδίων σε σχέση με το φλερτ, καθώς ενδέχεται τελικά οι αστρολογικές προβλέψεις να μην απέχουν τόσο πολύ από την πραγματικότητα.

 

Ζώδια Και Φλερτ: Πόσο Ρόλο Παίζει Το Ζώδιο Σου Στο Αν Ταιριάζεις Με Κάποιον;

ζώδια και φλερτ

Με βάση τη δική μου έρευνα, οι απόψεις πάνω στο ποια ζώδια ταιριάζουν μεταξύ τους διαφέρουν.

Για παράδειγμα, τα ζώδια χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες: αέρας, φωτιά, νερό και γη.

Α) Κάποιοι αστρολόγοι υποστηρίζουν ότι δύο ζώδια που ανήκουν στο ίδιο στοιχείο, για παράδειγμα δύο ζώδια της φωτιάς ή δύο ζώδια του αέρα, δεν ταιριάζουν καθόλου μεταξύ τους και ότι αν αναπτύξουν σχέση θα γίνεται… πόλεμος!

Β) Από την άλλη, κάποιοι άλλοι αστρολόγοι υποστηρίζουν ότι ισχύει το αντίθετο και ότι τα ζώδια που ανήκουν στο ίδιο στοιχείο μπορούν να συνεννοηθούν πολύ καλύτερα σε σχέση με τα ζώδια που είναι αντίθετα.

Είμαι ζώδιο του αέρα και είχα σχέση δύο φορές με άτομα που άνηκαν κι εκείνα στο στοιχείο του αέρα.

Να ξέρεις ότι το περίεργο ήταν ότι με την μια γυναίκα δεν ταίριαζα καθόλου και γινόταν πραγματικά πόλεμος, ενώ την άλλη γυναίκα είμασταν κυριολεκτικά ίδιοι και είχαμε μια απίστευτη σχέση.

Φυσικά, ενδέχεται να ταιριάζετε στην αρχή αλλά στην πορεία να μειώνεται το ενδιαφέρον της γυναίκας. Δες το βίντεο του Χρήστου για τι να κάνεις εάν θέλεις να κερδίσεις πίσω το ενδιαφέρον της.

Επομένως, όσον αφορά αυτό το κομμάτι, δεν ξέρω κατά πόσο το στοιχείο επηρεάζει τη ζωή μας και το φλερτ.

Φυσικά, καλό είναι να μην αποκλείουμε καμία πιθανότητα, οπότε πάμε στα στοιχεία που μας δίνει η επιστήμη και οι επιστημονικές έρευνες.

 

Τα Ζώδια Και Η Επιστήμη

επιστήμη

Οι θετικές επιστήμες απορρίπτουν τελείως τα ζώδια και φυσικά έχουν καλό λόγο και αποδεικτικά στοιχεία για αυτό.

Ξεκινώντας από την αρχή, η αστρολογία και τα ζώδια όπως τα ξέρουμε σήμερα προέρχονται από την Αρχαία Βαβυλώνα. Πήραν τη σημερινή τους μορφή τον 2ο αιώνα μ.Χ, στα χρόνια του Κλαύδιου Πτολεμαίου. Εκείνη την εποχή που οι άνθρωποι ακόμα πίστευαν ότι η Γη είναι το κέντρο του κόσμου.

Αυτό σημαίνει ότι η αστρολογία, σύμφωνα με τους επιστήμονες, χρησιμοποιεί το Γεωκεντρικό μοντέλου του Πτολεμαίου. Την εικόνα δηλαδή του κόσμου όπως την έβλεπαν οι άνθρωποι σε εκείνα τα χρόνια. Μέχρι τότε είχαν ανακαλυφθεί μόλις επτά πλανήτες και ο κόσμος πίστευε ότι η Γη ήταν στο κέντρο του κόσμου.

Το αποτέλεσμα ήταν ότι όταν κάποιος πλανήτης φαινόταν να κινείται προς τα πίσω, κάτι που σήμερα στην αστρολογία χαρακτηρίζεται ως ανάδρομος πλανήτης, είναι στην πραγματικότητα το εξής απλό γεγονός που φαινόταν μυστήριο τότε στους Βαβυλώνιους: οι πλανήτες κινούνται με διαφορετικές ταχύτητες και σε διαφορετικές αποστάσεις. Το αποτέλεσμα είναι ότι όταν κάποιος πλανήτης δεν κινείται τόσο γρήγορα όσο κάποιος άλλος πλανήτης και προσπερνάει ο ένας τον άλλον, φαίνεται ότι ο ένας πλανήτης πηγαίνει προς τα πίσω!

Επομένως, στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κανένας πλανήτης που να πηγαίνει προς τα πίσω και να είναι ανάδρομος. Είναι απλά ο τρόπος που φαίνεται από τη Γη τέτοιος.

Δεύτερον, όσον αφορά τα χαρακτηριστικά που προσδόθηκαν σε κάθε πλανήτη ισχύουν τα εξής:

#1. Οι πλανήτες που ήταν γνωστοί μέχρι το 1781 είχαν πάρει τα χαρακτηριστικά τους από τα γραπτά του Πτολεμαίου και την Αρχαία Βαβυλωνιακή παράδοση.

#2. Έπειτα, ανακαλύφθηκαν τρεις νέοι πλανήτες. Σε αυτούς δόθηκαν τα χαρακτηριστικά που ταίριαζαν σε κάθε πλανήτη ανάλογα με το όνομα που έδωσαν οι αστρονόμοι σε αυτούς τους πλανήτες.

#3. Εάν οι αστρονόμοι είχαν δώσει άλλα ονόματα, τα χαρακτηριστικά αυτά θα ήταν διαφορετικά.

Ό,τι έχουμε αναφέρει μέχρι τώρα βασίζεται στις επιστήμες που αναπτύχθηκαν τα ακόλουθα χρόνια. Επομένως αντιλαμβανόμαστε πως είναι δύσκολο για κάποιον που γνωρίζει το τι αναφέρουν οι επιστήμες να λάβει σοβαρά υπόψιν του τα ζώδια σήμερα.

Όμως!

Ζώδια Και Φλερτ: Συμπέρασμα

ισχυουν τελικα;

Υπήρχαν δύο έρευνες οι οποίες κατέρριψαν την αστρολογία και τα ζώδια σχεδόν ολοκληρωτικά.

Η πρώτη από αυτές τις έρευνες έγινε το 1985 από τον Carlson, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature. Η έρευνα χωριζόταν σε δύο κομμάτια και συνολικά συμμετείχαν 28 αστρολόγοι από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Στο πρώτο σκέλος ζητήθηκε από τους αστρολόγους να φτιάξουν τους αστρολογικούς χάρτες από ένα δείγμα εθελοντών. Έπειτα, σε κάθε εθελοντή δόθηκε ο αστρολογικός αυτός χάρτης μαζί με άλλους δύο χάρτες που δεν ήταν δικοί του. Σκοπός ήταν ο εθελοντής να διαλέξει ποιος ταιριάζει καλύτερα σε εκείνον με βάση τον χαρακτήρα του και την προσωπικότητά του.

Στο δεύτερο σκέλος ζητήθηκε από τους αστρολόγους να ταιριάξουν κάποια τεστ προσωπικότητας με συγκεκριμένους αστρολογικούς χάρτες εθελοντών. Σε κάθε αστρολόγο δόθηκαν τρία τεστ προσωπικότητας για κάθε εθελοντή, με σκοπό ο κάθε αστρολόγος να διαλέξει αυτόν που ταίριαζε καλύτερα στον αστρολογικό χάρτη.

Και στις δύο περιπτώσεις τα αποτελέσματα ήταν τα ίδια: 1/3 επιτυχία. Ένα ποσοστό που θα ήταν ακριβώς το ίδιο σε περίπτωση που κάποιος άσχετος με την αστρολογία άνθρωπος διάλεγε στην τύχη.

Η δεύτερη έρευνα έγινε το 2003 από τους Dean και Kelly. Η έρευνα αυτή ήταν τεράστια και συμπεριελάμβανε εκατοντάδες μεταβλητές όπως συμπεριφορικές, γνωσιακές και φυσικές μεταβλητές, αλλά δεν βρέθηκε απολύτως κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει ότι το φλερτ είναι συνδεδεμένο με τα ζώδια και ότι η αστρολογία όντως ισχύει!

Επομένως, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι η αστρολογία δεν έχει καμία επιστημονική βάση. Είναι τελικά απίθανο να χαρακτηρίσει κάποιος τις γυναίκες και τους άντρες με βάση την ημερομηνία γέννησής τους.

Εάν για παράδειγμα σου έστειλε ξανά η πρώην σου και δεν ξέρεις τι να κάνεις, τότε ίσως το να βασιστείς στο ζώδιο για αυτήν την απόφαση δεν είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις. Δες το επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika σχετικά με το τι να κάνεις εάν η πρώην σου σου ξαναέστειλε.

Συνολικά, οι επιστήμες έχουν τα δικά τους έγκυρα συμπεράσματα γύρω από τον άνθρωπο και τη συμπεριφορά του.

Επομένως, όταν θέλεις να φλερτάρεις ή να κάνεις μια σχέση με μια γυναίκα που είναι διαθέσιμη, καλό είναι να κοιτάς τη συνολική εικόνα και να λαμβάνεις υπόψιν σου κι άλλες παραμέτρους εκτός από τα ζώδια.

Δες περισσότερα εδώ.

Γι’ αυτό, εάν σε έλκει μια γυναίκα και θέλεις να κάνεις κίνηση και να είσαι μαζί της, μην διστάζεις να την προσεγγίσεις και να της μιλήσεις, ακόμα κι αν τα ζώδιά σας δεν ταιριάζουν καθόλου! Γι’ αυτό μπορείς να δεις περισσότερα εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.