Αυτό Για Την Ομάδα – 2018 Rewind

Την χρονιά που πέρασε, ξεκίνησε  κάτι που σπάνια βλέπει κανείς στο ελληνικό internet.  Εσύ και εμείς γίναμε ομάδα. Πώς;

Εκατοντάδες φίλοι του Men Of Style έβαλαν στο bio τους στο instagram το @demo1.menofstyle.gr δείχνοντας έτσι την έμπρακτη υποστήριξή τους στην δουλειά μας.

Για εμάς ήταν μια εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη. Μας συγκίνησε. Μας  ανέβασε. Το συζητούσαμε για ημέρες στο γραφείο. Κυριολεκτικά, μας έκανε να ανατριχιάσουμε απο υπερηφάνεια. Μας έκανε επίσης να αναλογιστούμε όμως, ακόμα περισσότερο το καθήκον που έχουμε απέναντι στο κόσμο που μας παρακολουθεί.

Αυτή η εξέλιξη μαζί με άλλα που έκανες εσύ για εμάς, σημαίνει πολλά. Κυρίως σημαίνει ότι έχουμε την προσοχή σου.

Και με αυτή την ευκαιρία, θέλουμε να μάθεις από εμάς ότι μας επηρέασες θετικά και εσύ και ότι είναι αλήθεια πως βιώσαμε τόσο διαφορετικά αυτό τον χρόνο σε σχέση με τους προηγούμενους.

Αν και είμαστε στο χώρο της ανδρικής αυτοβελτίωσης από το 2014, τότε που κανείς δεν έδινε σημασία σε κάτι τέτοιο, αυτό που έγινε το 2018 είναι πρωτόγνωρο, τουλαχιστον για εμάς. 

Δεν το περιμέναμε.

Δεν περιμέναμε να μας στηρίξεις τόσο.  Όπως δεν περιμέναμε ποτέ να μας σταματάς στο δρόμο για να μας πεις ένα μπράβο και να μας σφίξεις το χέρι, αναγνωρίζοντάς μας μέσα σε τόσα πρόσωπα. Κάτι που ακόμα και τώρα μας ξαφνιάζει θετικά.

Δεν περιμέναμε ποτέ στα social media άλλων σελίδων να σχολιάζεις για εμάς και να προσπαθείς να βοηθήσεις τον κόσμο, προωθώντας τα video μας και τα άρθρα μας. Να προσπαθείς να αφυπνίσεις  φίλους σε προσωπικές  σας συζητήσεις λέγοντάς τους να δουν το υλικό μας.

Να θες να πιούμε ένα καφέ μαζί στα γραφεία μας και να μας ανοίγεσαι όπως ούτε σε κοντινούς σου.

Δεν περιμέναμε τόσοι άνθρωποι να επενδύουν σε εμάς  και να μας ενισχύουν και κυρίως, δεν περιμέναμε αυτή τη σύνδεση σε αυτό το επίπεδο που έχουμε μαζί σου.

Σίγουρα το δουλέψαμε πολύ ναι. Αλλά αν το αναλογιστούμε, ήρθε αβίαστα. Και είναι λογικό. Θα έπρεπε να το περιμένουμε. Άλλωστε εσύ και εμείς έχουμε τόσα κοινά.

Είμαστε άνθρωποι με πάθη, ελαττώματα και κάνουμε πολλά λάθη. Έχουμε ακόμα και σήμερα, αδυναμίες, καμιά φορά αποτυχίες και αντιπάθειες.  Υπήρξαμε ντροπαλοί, ίσως λίγο αντικοινωνικοί, και για να λέμε την αλήθεια, ήμασταν τα παιδιά που στο πάρτυ ήταν στη γωνία ή δεν ένιωθαν πολύ καλά στα μεγάλα club με τη δυνατή μουσική και ίσως προτιμούσαν να μένουν  πίσω από τα φώτα της καθημερινότητάς τους. 

Αλλά το παλέψαμε. Και κάποια στιγμή αποφασίσαμε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά. Να γίνουμε από παρατηρητές, οι πρωταγωνιστές και οι οδηγοί της ζωής μας. Και το παλεύουμε συνεχώς.

Και μάλλον το παλεύεις και εσύ. Και αυτό είναι το ζήτημα.

Δεν είναι τυχαίο το ότι βρήκες το Men Of Style. Δεν βρέθηκε τυχαία στην οθόνη σου κάποια δουλειά μας. Ψάχτηκες, εκδήλωσες ενδιαφέρον, ήθελες κάτι παραπάνω από όσα σου έρχονται και άρχισες να το παλεύεις.  Κάτι έκανες σωστά.

Εσύ και εμείς και άλλοι ακόμα.

Μέσα στο 2018 πετύχαμε πολλά. Ξέραμε ότι θα είναι η χρονιά μας καθώς είχαμε ενδείξεις. Αλλά οι ενδείξεις δεν φτάνουν ποτέ. Χρειάζεται και ΠΡΑΞΗ. Και με την όρεξη που έχουμε, κανένα εμπόδιο δεν θα μπορούσε να μας κόψει την άνοδο και καμία δυσκολία  να μας σταματήσει. Αυτό που κάνουμε για εμάς, είναι το καθήκον μας, και δικαιολογίες δεν χωρούν, μόνο η ΠΡΑΞΗ έχει αξία. Αλλά δεν χρειάζεται να αραδιάσουμε επιτυχίες εδώ. Επειδή σημασία έχει μόνο αυτό.

#MOSTEAM

Ξέρουμε δεν είμαστε τόσοι πολλοί ακόμα. Δεν είμαστε καν ένα τεραστιο κανάλι. Αλλά είμαστε αρκετοί και είμαστε ομάδα. Τέτοια ανταπόκριση, στήριξη και αγάπη, μόνο σε ομάδες γερά στημένες και δεμένες βρίσκεις.

Σταματήσαμε να είμαστε το MOS του Χρήστου, του Σπύρου, του Ανέστη, του Θέμη και γίναμε το MOS τόσων ανθρώπων και κυρίως το δικό σου.

Γιατί κατάλαβες. Γιατί έπιασες το μήνυμα. Γιατί είσαι σαν κ εμάς.

Σου θυμίζουμε λοιπόν, ότι στην ομάδα έχουμε μια αποστολή.

Έχουμε στήσει πλέον τις συνθήκες, τις υποδομές και έχουμε την προσοχή αρκετού κόσμου ώστε να θυμήσουμε στους ανθρώπους την κουλτούρα του αρσενικού. Να τους πούμε πως κάποια πράγματα πρέπει να αλλάξουν θετικά. Και αν χρειαστεί έχουμε και βροντερή φωνή να το φωνάξουμε κιόλας.

Ήρθε ο καιρός, κάποιος να μιλήσει σοβαρά για τους Άνδρες, τα θέματά τους και τις ανάγκες τους. Χωρίς δισταγμό και φόβο αλλά και χωρίς ακρότητες και υπερβολές. Με σεβασμό στον συνάνθρωπο και κυρίως, με σεβασμό στην ανδρική μας φύση. Με ψυχραιμία αλλά αποφασιστικότητα να εκθέσουμε προβλήματα και να εφαρμόσουμε λύσεις ειπωμένες με απλή γλώσσα και πρακτική αξία. Να δημιουργήσουμε καταλληλότερες συνθήκες ώστε ο άνδρας να μπορεί να εκφράζεται και τα δύο φύλα να έρχονται πιο κοντά.

Πρέπει αυτό το μήνυμα να φτάσει και σε άλλους.

Χρειάζεται ο κάθε άνδρας που αξίζει, να  βελτιώνει την ζωή του, να έχεις τις ανδροπαρέες που πραγματικά περνάει καλά και τον στηρίζουν, να ξεπερνάει  ατυχίες, να ανακάμπτει γρήγορα από λάθη, να φροντίζει τον εαυτό του και τους γύρω του, να γίνεται θετική προσθήκη στη ζωή των άλλων ανθρώπων που επιλέγει και μέσω αυτών να εκπληρώνει τις πραγματικές προοπτικές του.

Το 2019 στόχος μας είναι  αυτή την ομάδα να την κάνουμε μεγαλύτερη με ανθρώπους που έλαβαν το μήνυμα.

Και για να τον πετύχουμε, το μόνο που χρειάζεται τώρα που υπάρχει η βάση είναι να συνεχίσουμε. Επειδή ότι κάνουμε εμείς και εσύ, δουλεύει.

Και έχεις ρόλο σε αυτή την ομάδα. Μόνοι μας μπορούμε να φτάσουμε ως ένα σημείο. Σαν ομάδα όμως δεν υπάρχει όριο.

Οπότε, σε ευχαριστούμε για όσα κάνεις και όσα θα κάνεις για εμάς.

Το 2019 να σε βρει  παρέα με ανθρώπους ποιοτικούς που σε ανεβάζουν, σε στηρίζουν, βλέπουν το καλό σε σένα, σε σπρώχνουν μπροστά, σε κοιτάνε στα μάτια και σου μιλάνε απλά και ανδρικά ενώ σου προσφέρουν θετικά συναισθήματα. Και να τους κρατήσεις.

Γιατί αυτό μετράει – και αυτό φτάνει.

Να σαι καλά.

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.