5 λόγοι για να μην βαθμολογείς τις γυναίκες

Ώρα να ασχοληθούμε με μια συνήθεια που έχουν πολλοί άνδρες και κάνει κακό τόσο στους ίδιους όσο και στα αποτελέσματά τους: την βαθμολόγηση των γυναικών.

Η αλήθεια είναι ότι η βαθμολόγηση αυτή έχει αθώα καταγωγή. Στους άνδρες (αλλά και στους ανθρώπους γενικότερα) αρέσει να αξιολογούν και να κατηγοριοποιούν τα πάντα. Άλλωστε όλοι θέλουμε το «καλύτερο». Έτσι, το να ακούς σε ανδρικές συζητήσεις να βαθμολογούνται οι γυναίκες βάσει της ομορφιάς τους δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο.

Αυτό από μόνο του δεν θα ήταν τόσο προβληματικό, όμως πολλές φορές αυτή η βαθμολόγηση αντιμετωπίζεται σαν να έχει κάποιο αντικειμενικό νόημα. Και μερικοί πιστεύουν ότι αν το κορίτσι είναι «9» ή «6» παίζει ρόλο στο πως θα συμπεριφερθεί ή πως θα ανταποκριθεί. Κάτι που όπως θα δούμε πιο κάτω κάνει περισσότερο κακό από καλό. Η λογική τους πάει ως εξής: όσο πιο μεγάλο νούμερο έχει μια γυναίκα, τόσο περισσότερο έχει συνηθίσει να την προσεγγίζουν και τόσο πιο «δύσκολη» θα είναι, άρα κάποιος πρέπει να έχει «παιχνίδι για 10άρια» αλλιώς δεν θα είναι αρκετά ελκυστικός.

Ο άλλο λόγος που χρησιμοποιείται αυτή η κλίμακα είναι για να καμαρώνεις στους φίλους σου ότι «χτες έριξα ένα 9άρι». Το να πεις «βγήκα με μία κοπέλα που μου άρεσε πολύ», «πέρασα πολύ ωραία χτες» ή «κάναμε καταπληκτικό σεξ» φαίνεται δεν αρκεί. Είναι θέμα status ανάμεσα στους άλλους άνδρες. Πάντα υπάρχει και ένας εν δυνάμει ανταγωνισμός για το ποιος βγήκε με την πιο ωραία.

 

Τελικά όμως αυτή η βαθμολόγηση όχι μόνο δεν έχει καμία χρησιμότητα, αλλά πολλές φορές κάνει και κακό στο παιχνίδι σου:

  1. Χρησιμοποιώντας αριθμητική κλίμακα δημιουργείς από μόνος σου άγχος και πίεση στον εαυτό σου. Με το που πεις ότι αυτή είναι 10άρι, αμέσως υπονοείς ότι είναι πιο δύσκολη από τις άλλες κοπέλες και πρέπει να προσπαθήσεις πιο πολύ. Το να είναι πιο σημαντική για σένα, απλά και μόνο επειδή παίρνει μεγαλύτερο βαθμό, και χωρίς άλλο λόγο, είναι λάθος τακτική. Σε πιέζει και είναι πιο πιθανό τελικά να σε δυσκολέψει περισσότερο καθώς θα σε οδηγήσει σε needy συμπεριφορές. Βάζεις δηλαδή ο ίδιος εμπόδια στον εαυτό σου.
  1. Το υποψιάζεσαι ήδη, αλλά η ομορφιά είναι κάτι πολύ σχετικό. Το δικό μου 8άρι, είναι 6άρι για σένα και αυτό που εσύ λες 7, εγώ το βλέπω ως 9 κ.ο.κ. Δεν υπάρχουν αντικειμενικοί τρόποι να συγκρίνεις και μετά από ένα σημείο χάνεται το νόημα.
  1. Η απόκριση μια γυναίκας στην προσέγγισή σου, είναι περισσότερο αποτέλεσμα του πως βλέπει αυτή τον εαυτό της παρά του πως την βλέπεις εσύ. Υπάρχουν γυναίκες που εσύ θεωρείς 10άρια και αυτές πιστεύουν ότι είναι 6άρια, αλλά και το αντίθετο: κοπέλες που εσύ βλέπεις για 6άρια και αυτές πιστεύουν ότι είναι 10άρια. Μάλιστα, αν έχεις προσεγγίσει ήδη πολλά από τα αποκαλούμενα «10άρια» θα έχεις παρατηρήσει ότι πολλά από αυτά δίνουν τόσο χρόνο και προσπάθεια στην εμφάνισή τους ακριβώς επειδή έχουν φτωχό αίσθημα αυτοαξίας. Εν ολίγοις, το πώς θα συμπεριφερθεί μία κοπέλα δεν έχει τόση σχέση με το τι βαθμό νομίζεις εσύ ότι παίρνει, αλλά με το τι θεωρεί η ίδια για τον εαυτό της.
  1. Η αριθμητική κλίμακα μετατρέπει τις γυναίκες σε αντικείμενα και εσένα σε κάποιον που έχει ανάγκη την επιβεβαίωση (validation). Και τελικά δείχνει περισσότερα πράγματα για εσένα παρά για αυτές. Στην αρχή βγαίνεις με 8άρια και είσαι ενθουσιασμένος, μέχρι που το συνηθίζεις και ο ενθουσιασμός χάνεται. Και αρχίζεις να αποκτάς εμμονή με το να βρεις κάποιο 9άρι. Και αν δεν «ρίξεις» το 9άρι συνεχίζεις να ψάχνεις για επιβεβαίωση ώστε να δείξεις στους άλλους (αλλά και στον εαυτό σου) ότι βελτιώνεσαι και είσαι παίκτης για 9άρια. Η εμμονή σου για το πόσο hot είναι η κοπέλα όμως κάνει να περνούν απαρατήρητα σημαντικότερα ζητήματα όπως του τι θέματα έχει, πόσο συμβατοί είστε και πόσο καλά περνάς μαζί της.
    Αυτή η ανάγκη επιβεβαίωσης έχει μάλλον να κάνει με προσωπικές σου ανασφάλειες, που προσωρινά μόνο μπορούν να καλυφθούν με 9άρια και 10άρια…
  1. Είτε είναι 5άρια, είτε είναι 10άρια, είναι και αυτές κοπέλες με παρόμοια προβλήματα, προκλήσεις και σκέψεις με τις υπόλοιπες κοπέλες του πλανήτη, με δυνατά και αδύνατα σημεία χαρακτήρα. Κατά βάση δεν διαφέρουν σε κάτι ιδιαίτερο και δεν αποτελούν κάτι ξεχωριστό από μόνες τους. Άρα αντί να ασχολείσαι με την βαθμολογία της και το πόσο δύσκολη είναι, νόημα έχει να απολαύσεις την επικοινωνία, να βρεις σημεία σύνδεσης και να δεις αν ταιριάζετε.

 

Τι προτείνουμε όμως αντί για την κλίμακα του 10; Η δίκη μας οπτική είναι μία: οι γυναίκες χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, αυτές που σου αρέσουν και αυτές που δεν σου αρέσουν.

Αν πάντως μετά από όλα αυτά ακόμα θες ένα 10άρι, αυτό φρόντισε να είσαι εσύ. Αντί να κυνηγάς 10άρια, γίνε εσύ ένα. Και θα δεις ότι όσο πλησιάζεις αυτό το στόχο, θα γίνεσαι ελκυστικός σε όλο και περισσότερες γυναίκες. Τότε οι βαθμολογίες δεν θα παίζουν κανένα ρόλο!

Men Of Style

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους.
Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Men Of Style
Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.